Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Amare nisi realan nimalo. Na stranu to šta bi kupio i kada bi bila cijena 1 KM, to je stvar ukusa i potreba. Ali računati da 508 ne vrijedi 25000 je besmisleno. Vrijedi ovaj 508 u najmanju ruku kao Pasat, a to da li će ga neko kupiti ili ne to je lični izbor. Osnovni BMW 3 ili 508 sa nekom boljom opremom po istoj cijeni? P508 bez trunke razmišljanja, bar za mene.
nisi me razumio , to se odnosilo na sve aktulne francuske modele , ja ga ne bi novog ni gledao , svidja mi se vani , unutra nimalo
pa licni izbor i jest , moj neki kapak u buducnoti bi bio 40-45 hiljada krede i ni KM vise za auto , nov naravno
PS. vjerujem da ce bit kvalitetniji auto od talismana , narocito unutra .
Last edited by amar1994 on 13/06/2018 19:45, edited 1 time in total.
Generalno, PSA, Peugeot i DS konkretno, su napravili korak od 7 milja glede kvaliteta. 308, 3008/5008, novi DS7, po svim testovima ne zaostaju ni malo za najboljim njemačkim proizvodima u pogledu kvaliteta materijala i uredjenja enterijera. Završna obrada kod PSA ni ranije nije problematična.
Savremeni motori, poboljšali su i mjenjače, ta moderna dispjel arhitektura (koja se meni i ne dopada, ali ko me pita), kod novih modela poboljšali su i vozna svojstva, te im još nedostaje 4WD podon.
Nadam se da će Kinezi odriješiti kesu pa da u bliskoj budućnosti izbacr i 508 Coupe i Cabrio varijante.
Last edited by ElRe on 13/06/2018 19:55, edited 3 times in total.
UmaX wrote:
Opravdana? Kako? Daj jedan jedini razlog zasto bi to auto bilo skuplje od Passata, a da nije izgled.
Tehnološki ne zaostaje za Passatom, kvalitetom takodje. Ni još aktuelni stari 508 u nije puno jeftiniji od Pasata.
Eto Passat 1.6 TDI na akciji košta 43.000 KM do registracije, 508 1.6 HDI 42.500 KM. Isti odnos je i kod skupljih modela.
Na stanu to što, i da je 30% jeftiniji, 508 ne može postići prodajne brojke Passata. Kvalitetom ne zaostaje ni malo.
Rockefeller wrote:A benzinci im nisu nesto dobri? Konkretno ovi u 308.
Koliko sam upratio, mada me benzinski motori, hibridi i e-vozila nešto puno ne zanimaju, PSA u ponudi ima 2 benzinska motora 1.2 i 1.6 u raznim varijantama snage (atmosferski i turbo). Da li će biti i većih benzinskih motora u ponudi od 1.6, ne znam. Hibrid ubrzo dolazi
I to ce se riješiti, opel preuzeo na sebe razvoj nove generacije 4-cil. benzinskih puretech motora.
A jebiga, jesu se sjetili
ElRe wrote:
Koliko sam upratio, mada me benzinski motori, hibridi i e-vozila nešto puno ne zanimaju, PSA u ponudi ima 2 benzinska motora 1.2 i 1.6 u raznim varijantama snage (atmosferski i turbo). Da li će biti i većih benzinskih motora u ponudi od 1.6, ne znam.
Jos oni dosta tona pure moraju pojesti da bi Passatu se mogli pribliziti na tronu.
Licno sam misljenja da 508 nije uopste los auto,imao sam prilike da ga vozim,ocjena i vise nego zadovoljavajuca. Medjutim Passat je Passat.Jedino cedo koje je VW iznjedrio moze i muti mu racune-Skoda.
UterivacDugoga wrote:Jos oni dosta tona pure moraju pojesti da bi Passatu se mogli pribliziti na tronu.
Licno sam misljenja da 508 nije uopste los auto,imao sam prilike da ga vozim,ocjena i vise nego zadovoljavajuca. Medjutim Passat je Passat.Jedino cedo koje je VW iznjedrio moze i muti mu racune-Skoda.
Ostali moraju da cekaju svoju sansu.
Ako cemo gledati tron u snislu prodaje, peugeot tu nema šanse, kvalitet ne zaostaje bitno za konkurencijom.
UterivacDugoga wrote:Jos oni dosta tona pure moraju pojesti da bi Passatu se mogli pribliziti na tronu.
Ostali moraju da cekaju svoju sansu.
Ako cemo gledati tron u snislu prodaje, peugeot tu nema šanse, kvalitet ne zaostaje bitno za konkurencijom.
Upravo tako. U prodaji 508 ne može biti ni blizu Pasatu, ali ako se gleda kvalitet onda 508 ne zaostaje za Pasatom. Čak je 508 pozicioniran iznad, tj rival mu je Arteon.
Generalno ni jos od modela 504, 505 pa preko 405, 406, 407 sve Peugeotove limuzine su bile u rangu sa njemačkom konkurencijom. Naravno u prodajnim brojkama ne, ali to je druga tačka gledišta.
Veca ponuda motorizacije je bitan preduslov za dobre prodajne rezultate. Pogotovo benzinaca jer benzinci vani imaju dobro trziste. Kad odes vani vidis dosta benzinaca na cesti od VW vozila na cesti.
UmaX wrote:Apsolutno. A VW je sa TSI i TFSI napravio jake brandove. Dobar marketing.
Ako im je to dobar marketing, ja onda ne znam šta je loš marketing. Ti motori su poznati sa ogromnim problemima sa bukvalnom svim stvarima, naslage na ventilima, pucanje lanca, problemi sa turbinama...za šta god se uhvatiš.
VW ima prednost kad se govori o flotnoj prodaji u odnosu na druge. Bilo bi dobro vidjeti tržište privatnih kupaca. 9 od 10 Passata kupe firme.
marketing je da trose ko dizel , da su odlicna zamjena za vece motore , a nisu ni blizu , trose dosta vise od deklarisanih brojki , laz i ubleha al ljudi kupuju , manji porez , jeftinije osiguranje i tako
Passat CC 2009 godiste, benzinac, mislim 180 ps izadje oko 1500 Teilkasko, prva registracija. Odrzavanje za WV je isto tako skuplje od konkurencije. Ima jos primjera ali eto, ukratko
Rockefeller wrote:Nije toliko jeftino osiguranje, u DE npr.
Passat CC 2009 godiste, benzinac, mislim 180 ps izadje oko 1500 Teilkasko, prva registracija. Odrzavanje za WV je isto tako skuplje od konkurencije. Ima jos primjera ali eto, ukratko
UmaX wrote:Apsolutno. A VW je sa TSI i TFSI napravio jake brandove. Dobar marketing.
Ako im je to dobar marketing, ja onda ne znam šta je loš marketing. Ti motori su poznati sa ogromnim problemima sa bukvalnom svim stvarima, naslage na ventilima, pucanje lanca, problemi sa turbinama...za šta god se uhvatiš.
VW ima prednost kad se govori o flotnoj prodaji u odnosu na druge. Bilo bi dobro vidjeti tržište privatnih kupaca. 9 od 10 Passata kupe firme.
Dobro da si se dotakao flotne prodaje. No danas 7 od 10 automobila u Europi bude kupljeno na taj način. I kada se krenulo u tom smjeru je VAG još više narastao, a ostali padali. Neki više, a neki manje. Nije samo stvar gubljenje vrijednosti. I to se frizira po želji. Stvar je što je VW rano krenuo sa svojom bankom.
Kako je Passat konkurent 508 po veličini prije bi trebao biti Superb. Inače B8 mi je super kao i B6 ali privlačnost B7 nikad nisam razumio, ako je bilo auto koje je izvana i iznutra bilo vise bezivotno ubijte me, bljak bas konfekcija teža.
530i wrote:
Dobro da si se dotakao flotne prodaje. No danas 7 od 10 automobila u Europi bude kupljeno na taj način. I kada se krenulo u tom smjeru je VAG još više narastao, a ostali padali. Neki više, a neki manje. Nije samo stvar gubljenje vrijednosti. I to se frizira po želji. Stvar je što je VW rano krenuo sa svojom bankom.
Tako je. Ali to ne znači da je auto bolje, nego jednostavno ima bolje uslove kupovine zbog finansiranja i brzine realizacije. Da sad ne ulazimo u to da je Njemačka vlasnik određenog procentra VW-a i da je logično da će uzimati Passata sve da je i najgori auto.
Ipak ti stavi neku zaštitu, bar promjeni raspored pinova na konektoru za dijagnostiku. Dati za auto 5+ hiljada, a ne staviti neku zaštitu je ludo jer ludo je i vrijeme, a nikome pare ne rastu na drvetu.