Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Locked
JThomas

#26 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by JThomas »

baš to nije isto i ne može biti kod nas.

jer miljacku su regulisali austrijanci, a poljinama ne teče.
hizo ramidovic

#27 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by hizo ramidovic »

to sto neko laje protiv draganceta ne znaci nuzno i da je 'probih' nastrojen...
sjetimo se, tim povodom, ljubica i njegove devedesetke od prije nekoliko godina
SaraFina

#28 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:Kao sto rekoh, to su njihove interne stvari u koje se ne treba mijesati.

Ja sam rekao sta mislim o doticnoj i zasto je kod mene polozila. Taj stav nemam namjeru mijenjati.
Emocije u ovakvim situacijama zanemari. Pa nije ti cura bila jebote, čak ni forumska simpatija.
Osobe poput Martine treba iskoristiti u pozitivne svrhe i promociju negativnu HDZ-A i njihovih satelita.
Žena dopire do prosječnog hercegovačkog Hrvata svojim FB statusima. I to je ono što je jedino bitno. Što si? Uvrijedjena frajla neka? U ovom nema emocija!
Jedino je bitno da ljudi čuju njenu stranu.
SaraFina

#29 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

hizo ramidovic wrote:to sto neko laje protiv draganceta ne znaci nuzno i da je 'probih' nastrojen...
Odavno Martina je u velikom zaokretu kad je njen politički opus posrijedi. Definitivno pro BiH.
HDZ-ovci od 2014 kukaju o njenoj izdaji.
dulekrele

#30 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by dulekrele »

Bivsa zvijezda Poskoka i ostalih ustaskih portala sad okrenula plocu.
Svako zdravlje joj zelim ali daleka joj kuca.
halo_ba

#31 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by halo_ba »

SaraFina wrote:
Alfons Kauders wrote:Kao sto rekoh, to su njihove interne stvari u koje se ne treba mijesati.

Ja sam rekao sta mislim o doticnoj i zasto je kod mene polozila. Taj stav nemam namjeru mijenjati.
Emocije u ovakvim situacijama zanemari. Pa nije ti cura bila jebote, čak ni forumska simpatija.
Osobe poput Martine treba iskoristiti u pozitivne svrhe i promociju negativnu HDZ-A i njihovih satelita.
Žena dopire do prosječnog hercegovačkog Hrvata svojim FB statusima. I to je ono što je jedino bitno. Što si? Uvrijedjena frajla neka? U ovom nema emocija!
Svojevremeno smo prigrlili i Zeljka Kopanju, jer je udarao po SDS-u.
A on zapravo samo bio kivan jer su mu dugovali noge.
I cim je nadjena zamjena za SDS (tj. Dodik), Zeljko bio prvi telal njegove politike.
Nije Martina pro BiH, vec kontra HDZ.
Mozemo cisto ljudski suosjecati sa njom zbog bolesti, ali ne vidim zasto je treba dizati na stit.
Alfons Kauders

#32 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:

Gledaj, otvorila si temu i pitala za misljenje. Dao sam svoje, obrazlozio ga, i rekao da ga necu mijenjati. Mozes me nagovarati do sutra, nece pomoci.

Kakvim emocijama? Reci da me boli kurac za nekog je sad "emocija"? Daj ba...
SaraFina

#33 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

JThomas wrote:baš to nije isto i ne može biti kod nas.

Ja sam zato da se Martina "prigrli" od čaršije i to s obje ruke.

Žena je obrazovana i potencijal kad je pikante posrijedi. Hrvatica i Hercegovka a Čović i HDZ su joj se zamjerili i to upravo onako ružno, kako žena nikad zaboraviti ne može.
hizo ramidovic

#34 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by hizo ramidovic »

SaraFina wrote:
hizo ramidovic wrote:to sto neko laje protiv draganceta ne znaci nuzno i da je 'probih' nastrojen...
Odavno Martina je u velikom zaokretu kad je njen politički opus posrijedi. Definitivno pro BiH.
morebit.
no, uzrok njenog zaokreta diskutabilan je...
cisto sumnjam da se sa dragancetom sukobila oko 'probih' politike
SaraFina

#35 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote:

Gledaj, otvorila si temu i pitala za misljenje. Dao sam svoje, obrazlozio ga, i rekao da ga necu mijenjati. Mozes me nagovarati do sutra, nece pomoci.

Ne. Nego si negativno nastrojen prema njoj zbog "političkog zastranjivanja" u prošlosti.
I mnogi su drugi politički se izofirali, mnogo gore nego piskaranjem na fašističkom portalčiću pa im je " oprošteno".
Zašto njoj ne bi moglo?
Alfons Kauders

#36 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:
JThomas wrote:baš to nije isto i ne može biti kod nas.

Ja sam zato da se Martina "prigrli" od čaršije i to s obje ruke.

Žena je obrazovana i potencijal kad je pikante posrijedi. Hrvatica i Hercegovka a Čović i HDZ su joj se zamjerili i to upravo onako ružno, kako žena nikad zaboraviti ne može.
Ako je stave za savjetnicu u ministarstvu, sve ce zaboraviti o roku od 12 sati, garantujem.

HDZ nema alternative kod BH Hrvata, taman da se pojavi jos stotinu Martina. Jedina alternativa koju bi podrzali bi bila desno od HDZ-a.

To sto je ona odlucila da se bori protiv vjetrenjaca i nesto dokazuje je druga stvar... Koliko joj vjerujemo, vidis po komentarima.
Alfons Kauders

#37 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:
Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote:

Ne. Nego si negativno nastrojen prema njoj zbog "političkog zastranjivanja" u prošlosti.
I mnogi su drugi politički se izofirali, mnogo gore nego piskaranjem na fašističkom portalčiću pa im je " oprošteno".
Zašto njoj ne bi moglo?
Da, negativno sam nastrojen jer je pisala ustaske pamflete na ustaskom portalu.

Otkad mi to treba neki dodatni razlog da nekog odjebem? Ne zanimaju me takve spodobe, shvati, za mene ta zena kao da ne postoji, kao da je mrtva. Nema je.

Isto kao sto na forumu rado ponovim "jednom SDA, uvijek SDA" za more otpadnika iz stranke... Cisto da ne bude da Martinu tretiram gore na konto spola ili etnicke pripadnosti.

Ja takve ljude prekrizim i zive sahranim u stvarnom zivotu, kamoli u virtuelnom.
SaraFina

#38 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

hizo ramidovic wrote:
SaraFina wrote:
morebit.
no, uzrok njenog zaokreta diskutabilan je...
cisto sumnjam da se sa dragancetom sukobila oko 'probih' politike

Ako pogledaš Poskok od nastanka prvobitno portal je kritizirao HDZ i politiku Dragana Čovića. Slučaj Komšić i općenito su bili ajmo reći prilično kritički nastrojeni prema BH političkoj sceni. Dok vlasnika Šušnjara nije Čović kupio pozicijom "diplomate".
Prije toga otpala je Marina, Milas i neki koji su pisali iz uvjerenja. A Šušnjo profitirao.
video

#39 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by video »

Vuk dlaku mjenja AL ne mjenja cud!

Puno je ona zla prevalila preko jezika a i tastature, naravno.

Poskok i poskokovci su zlo i tu samo deratizacija koristi, nista vise
Alfons Kauders

#40 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Alfons Kauders »

video wrote:Vuk dlaku mjenja AL ne mjenja cud!

Upravo tako. Nema labavo, nema oprosta za takve.
SaraFina

#41 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote:
Alfons Kauders wrote:

Zašto njoj ne bi moglo?

Otkad mi to treba neki dodatni razlog da nekog odjebem? Ne zanimaju me takve spodobe, shvati, za mene ta zena kao da ne postoji, kao da je mrtva. Nema je.

Isto kao sto na forumu rado ponovim "jednom SDA, uvijek SDA" za more otpadnika iz stranke... Cisto da ne bude da Martinu tretiram gore na konto spola ili etnicke pripadnosti.

Ja takve ljude prekrizim i zive sahranim u stvarnom zivotu, kamoli u virtuelnom.

Ma kakve ustaške pamflete? Onaj Poskok ti je leglo Srbofilije. Pa sam vlasnik "Oluju" naziva pogrdno o ustašama da ne govorim.
Ustaška emigracija u Čikagu se takodjer mislila dizati na noge kad ga Čović bio za konzula postavio. Razgraniči.

Martina je čitana, Čović u govnima jer nijedno predizborno obećanje nije ispunio.
O IZ i promjeni da ne govorim.

Želiš ti da HDZ propadne kao stranka totalno????
Last edited by SaraFina on 04/06/2018 10:01, edited 2 times in total.
Alfons Kauders

#42 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:
Ako pogledaš Poskok od nastanka prvobitno portal je kritizirao HDZ i politiku Dragana Čovića. Slučaj Komšić i općenito su bili ajmo reći prilično kritički nastrojeni prema BH političkoj sceni. Dok vlasnika Šušnjara nije Čović kupio pozicijom "diplomate".
Prije toga otpala je Marina, Milas i neki koji su pisali iz uvjerenja. A Šušnjo profitirao.
Uz duzno postovanje, osoba koju je mahniti i neobrazovani Susnjar mogao ispaliti zaista ne bi trebala pisati o drustvu i politici.
SaraFina

#43 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
video wrote:Vuk dlaku mjenja AL ne mjenja cud!

Upravo tako. Nema labavo, nema oprosta za takve.
Samo VI čvrsto pa ćete zbiti redove HDZ-u. Ne opraštajte ni po koju cijenu.
SaraFina

#44 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote:
Uz duzno postovanje, osoba koju je mahniti i neobrazovani Susnjar mogao ispaliti zaista ne bi trebala pisati o drustvu i politici.

Ispalila se žena sama iz privatnih razloga i zbog Šušnjarove promjene politike portala. Shvati...
hizo ramidovic

#45 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by hizo ramidovic »

SaraFina wrote: Ako pogledaš Poskok od nastanka prvobitno portal je kritizirao HDZ i politiku Dragana Čovića. Slučaj Komšić i općenito su bili ajmo reći prilično kritički nastrojeni prema BH političkoj sceni. Dok vlasnika Šušnjara nije Čović kupio pozicijom "diplomate".
odlicno.
eto, sama si utvrdila da je ipak uzrok svih tih sukoba nekakav interes a ne 'probih' ubjedjenje nekog od nabrojanih...

da me se ne shvati pogresno, mogu suosjecati s njom zbog bolesti i gubitka djeteta (to je strasno iskustvo) ali da je sad nesto treba uzdizati u politickom smislu, nisam tog misljenja
video

#46 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by video »

Kako mogu zakljuciti, @Sara se polazi sa onog ljudskog(da ne kazem female) stajalista i na nju(moRe biti grijesim) je uticala sva ova situacija oko nje.

Odavno sam stajalista, jos od onih prohladnih nocu po vukojebinama nase nam voljene i jedine, da je Bosnjo sahranio merhametluk jednom za vazda!
Sahraniti ga treba (ako ima i jedna budala koja nije), duboko ga gurnuti i preko presvuci betonom.
JThomas

#47 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by JThomas »

niko ne preispituje same temelje našeg feudalnog uređenja. niko ne kaže, hej, pa ovo suštinski ne može ovako, mi imamo tri neograničena vladara u tri rejona. svi kukaju samo kad velmoža njih nagazi.
ultima_palabra

#48 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u kao kriminalnoj organizaciji, pritiscima, ucjenama i prijetnjama

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:Nisu joj smetali dok je bila s njima i dok su je gurali. Sad je trebamo zaliti jer je radila za bandite?

Nek sad malo vidi kako je obicnim ljudima bez politickih ledja. To sto ona vidi kao maltretiranje, to je prosjecnim ljudima sasvim obican dan. Ona takav zivot nije iskusila sve dok je njena politika nije iskoristila i odjebala nakon izborne pobjede.

Stoga, ko je jebe. Sama pala, sama se ubila.
Sad će se umiljavati "Mošnjacima" i postati zvijezda u Sarajevu. Možda je i Munira proglasi za princezu Balkana, ako je pozicija kraljice zauzeta.

Prolazi suprotnim smjerom od Vuka Bačanovića.
Alfons Kauders

#49 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:
Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote:

Zašto njoj ne bi moglo?

Ma kakve ustaške pamflete? Onaj Poskok ti je leglo Srbofilije. Pa sam vlasnik "Oluju" naziva pogrdno o ustašama da ne govorim.
Ustaška emigracija u Čikagu se takodjer mislila dizati na noge kad ganz Čović bio za konzula postavio. Razgraniči.

Martina je čitana, Čović u govnima jer nijedno predizborno obećanje nije ispunio.
O IZ i promjeni da ne govorim.

Želiš ti da HDZ propadne kao sttanka totalno????
Koga u HDZ boli kurac za izbornim obecanjima? Pa ne glasaju oni za obecanja, vec za sebe i svoju rodbinu.

Ne. Ne zelim da HDZ propadne. Zelim da ostane na vlasti u Hercegovini barem jos deset godina. Zasto? Zato da iskljucivo HDZ snosi odgovornost za ekonomski i demografski krah koji je prouzrokovao.

Samo bi totalni debil i politicki analfabet prizeljkivao da na svoja pleca preuzme tu odgovornost. Ne znam sta bi bilo gore, da to naprave neke lokalne hercegovacke snage ili ljevica... Ono, nit luk jeli, nit luk mirisali, ne mogu uraditi nista da promijene stanje, a za 5-6 godina ce ih vlastiti narod zive zapaliti kad skontaju sta su im napravili.

Dobro, mozda i 10 godina... Jer su oni sa skolom i mozgom odavno u Hrvatskoj i Njemackoj, pa preostali sporije kontaju.

Kako bilo, u tih narednih 10 godina, broj Hrvata u BiH ce pasti ispod 250,000, sto je manje od trecine u odnosu na predratno stanje. To je prije svega zasluga HDZ-a, pa smatram da oni trebaju ostati na vlasti i uzivati u plodovima svog rada.

I Martina neka ostane s njima, da uziva u pogledu na vile legitimnih predstavnika. :)
SaraFina

#50 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

hizo ramidovic wrote:
SaraFina wrote: Ako pogledaš Poskok od nastanka prvobitno portal je kritizirao HDZ i politiku Dragana Čovića. Slučaj Komšić i općenito su bili ajmo reći prilično kritički nastrojeni prema BH političkoj sceni. Dok vlasnika Šušnjara nije Čović kupio pozicijom "diplomate".
odlicno.
eto, sama si utvrdila da je ipak uzrok svih tih sukoba nekakav interes a ne 'probih' ubjedjenje nekog od nabrojanih...

da me se ne shvati pogresno, mogu suosjecati s njom zbog bolesti i gubitka djeteta (to je strasno iskustvo) ali da je sad nesto treba uzdizati u politickom smislu, nisam tog misljenja

Nije sukob interesa u pitanju. Za razliku od Šušnjara i njegovog akšam faxa Martina je završila engleski/književnost. Dakle, da je htjela biti HDZ-ovski uhljeb niko je ne bi mogo osporiti. Raskol je nastao zato što je Šušnjar portal stavio u podredjen položaj HDZ-U i ovi koji su iz uvjerenja pisali napustili su ga.
On je izvukao zbog odanosti mjesto konzula direktno od Čovića.
Locked