Kladionice
- JThomas
#26 Re: Kladionice
potpuno pogrešno. jer ko ima živce i ušteli se, može još platu-dvije uzeti na bakšišu. jeste, deveraš s polusvijetom, ali deveraš i u bingu i konzumu a bakšiša nema. bila je priča i da ima bonus 1kf po tiketu binga i 4kf po tiketu kladionice, ali nisam to nikad čuo iz vjerodostojnog izvora. svejedno - u premieru radnice vrlo malo flukturiraju, ergo dobro im je koliko ovdje može biti na takvom poslu. u manjim kladionicama se više mijenjaju.
- victom
#27 Re: Kladionice
@Heva
To što si ispričao za kladionice je generalno stanje u državi i vrijedi za većinu privatnih firmi.
U trenutnom neo kapitalizmu ne postoji radnici, već robovi.
To što si ispričao za kladionice je generalno stanje u državi i vrijedi za većinu privatnih firmi.
U trenutnom neo kapitalizmu ne postoji radnici, već robovi.
Last edited by victom on 01/03/2021 03:20, edited 2 times in total.
- JThomas
#28 Re: Kladionice
sve nabrojano negativno vrijedi za maltene svaki rad bez posebnih vještina i spreme kod nas, mimo politike i budžeta. ali u kladionici žene koje uđu u fazon mogu zaraditi dva-tri-četiri puta više nego u prodavnici.
- Inteligencija
#29 Re: Kladionice
Problem je sto se narod zali nema novca a pola milijarde put Hercegovine godisnje u samo JEDNU KLADIONICU.
- Sanjarko
#30 Re: Kladionice
Stoji to. Cuo sam kako je jedan dao radnici 50 km od dobitka. On dobio 10 puta vise.
-
hizo ramidovic
#31 Re: Kladionice
муслићи се кладе,
Широки и Читлук се граде.
хехе

Широки и Читлук се граде.
хехе
- Sanjarko
#32 Re: Kladionice
I to stoji. Narod je ovdje prilicno porocan. Uredu hajde malo da se zabavis, ono malo alkohol, malo cigare, malo kocke, ali ovdje sve ekstremno pa i ja sam. Moj porok internet ali ja nemam sta osim interneta. On me u zivotu drzi.Inteligencija wrote:Problem je sto se narod zali nema novca a pola milijarde put Hercegovine godisnje u samo JEDNU KLADIONICU.
Ekstremno ovdje narod ide. Pije da se opije, kocka dok sve ne prokocka, pusi po kutiju, dvije, tri dnevno a ne ponekad kad mu prahne itd.
Evo ja neki dan bio u kladionici sa nekim. Castio me i dobije na uplatu koju sam ja uplatio. Popolovimo dobitak. Neki dan opet malo izasli i napisem kombinaciju i kazem dobitna ali mane ja para da uplatim, i izadze na 15 km.
Znaci uredu malo zabaviti se, ponekad. Ali previse kad kocka neko to je vec ovisnost. Tako i za pusenje i pijenje pa i za sve ostalo, i za internet i mene vrijedi. Ali kazem ja nemam ja para za nesto drugo. Internet mi najeftinija zabava i drzi me u zivotu a znam da nije zdravo ovoliko ga koristiti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#33 Re: Kladionice
Kocka je uvijek cvjetala tamo gdje je veća bijeda.
Ovo kod nas što rade, idealno za one koji se generalno pate u životu.
Svega za marku, i tako svako minut-dva.
Državu ionako boli neka stvar, pokušavaju uzeti šta poreza i to je to.
Onda imaš čitav lanac kladionica u nizu...Bet Live, Premier, Milenium, Wiliams, biraj gdje ćeš.
BiH zvana Las Vegas za sitnu kocku.
Ovo kod nas što rade, idealno za one koji se generalno pate u životu.
Svega za marku, i tako svako minut-dva.
Državu ionako boli neka stvar, pokušavaju uzeti šta poreza i to je to.
Onda imaš čitav lanac kladionica u nizu...Bet Live, Premier, Milenium, Wiliams, biraj gdje ćeš.
BiH zvana Las Vegas za sitnu kocku.
- Sanjarko
#34 Re: Kladionice
Ma ovo je uzelo previse maha. 1,5 milijardi se godisnje u kladionicama ostavi. To je koliko naseg GDP-ija. 10 ili 5%. Puno. Da mi je znati ko ovoliko kocka, osim nas, samo u Srbiji. Jos koliko se pije, pusi.
- JThomas
#35 Re: Kladionice
u crnoj gori 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#36 Re: Kladionice
Srbija je gora od nas, čini mi se.
Na Sportklubovima i Arenama ubiše reklamama. Od 10 reklama, 8 je kladionica.
Na Sportklubovima i Arenama ubiše reklamama. Od 10 reklama, 8 je kladionica.
- Sanjarko
#37 Re: Kladionice
Kazem uredu malo, ponekad itd. Ali ovoliko nije uredu. Propadose ljudi.
- Sanjarko
#38 Re: Kladionice
Ja da imam neki prihod, pa bi od prihoda ostavio sa strane malo, po malo nesto para i otisao bi se malo provesti ali znajuci da necu nista dobiti osim malo provoda. Znaci samo ponekad i to mozda ne ovo nego karte, poker. Ali ne ocekujuci da dobijem uopste.
Ono samo malo da se provedes, zabavis. A stalno fakat ne razumijem i jos se nada dobitku a nastimano po teoriji velikih brojeva da se nemoze dobiti.
Ono samo malo da se provedes, zabavis. A stalno fakat ne razumijem i jos se nada dobitku a nastimano po teoriji velikih brojeva da se nemoze dobiti.
- Sanjarko
#39 Re: Kladionice
Ali lazem. Prije bi u k-rvarluk mozda.
- Sanjarko
#40 Re: Kladionice
Lazem opet. Nesvjesno. Najvjerovatnije bi u nekom ljecilistu zavrsio. U nekim banjama.
- Sanjarko
#41 Re: Kladionice
Recimo Peshta. Banje i kupleraje ima.
- Sanjarko
#42 Re: Kladionice
Najgore i zene pocele da kockaju. Malo, malo po tim kladarama vidim zene kako kockaju.
-
high_volume
#43 Re: Kladionice
Nije problem promet kladionica niti njihova visoka dobit, problem je njihovo neplaćanje poreza. Problem su i poreznici i pravosuđe koje im odobravaju nepoštivanje zakona.Vizionar 1985 wrote:Ma ovo je uzelo previse maha. 1,5 milijardi se godisnje u kladionicama ostavi. To je koliko naseg GDP-ija. 10 ili 5%. Puno. Da mi je znati ko ovoliko kocka, osim nas, samo u Srbiji. Jos koliko se pije, pusi.
Urednim poslovanjem svi trebaju ostvariti korist, i vlasnici kladionica na kraju godine, i radnici, i najmodavci poslovnih prostorija, i komunalna preduzeća, i država kroz doprinose i poreze i trgovci opremom, itd.
http://www.pufbih.ba/v1/novosti/774/nis ... ed-zakonom
-
Hafis
#44 Re: Kladionice
Preko tri četvrtine ovisnika o bingu su žene. Što je interesantno, medijan njihove životne dobi je oko 55 godina.Vizionar 1985 wrote:Najgore i zene pocele da kockaju. Malo, malo po tim kladarama vidim zene kako kockaju.
- Sanjarko
#45 Re: Kladionice
Treba oporezovati ali opet ne previse jer nije ni to bas najbolje. Najbolje oporezovati kao recimo i sto se ostalo oporezuje. Po mom nekom misljenju.high_volume wrote:Nije problem promet kladionica niti njihova visoka dobit, problem je njihovo neplaćanje poreza. Problem su i poreznici i pravosuđe koje im odobravaju nepoštivanje zakona.Vizionar 1985 wrote:Ma ovo je uzelo previse maha. 1,5 milijardi se godisnje u kladionicama ostavi. To je koliko naseg GDP-ija. 10 ili 5%. Puno. Da mi je znati ko ovoliko kocka, osim nas, samo u Srbiji. Jos koliko se pije, pusi.
Urednim poslovanjem svi trebaju ostvariti korist, i vlasnici kladionica na kraju godine, i radnici, i najmodavci poslovnih prostorija, i komunalna preduzeća, i država kroz doprinose i poreze i trgovci opremom, itd.
http://www.pufbih.ba/v1/novosti/774/nis ... ed-zakonom
- Sanjarko
#46 Re: Kladionice
Ne znam bas za to. Ne vidim ja previse zena. Ima ih ali muski vise kako vidim kockaju.Hafis wrote:Preko tri četvrtine ovisnika o bingu su žene. Što je interesantno, medijan njihove životne dobi je oko 55 godina.Vizionar 1985 wrote:Najgore i zene pocele da kockaju. Malo, malo po tim kladarama vidim zene kako kockaju.
-
high_volume
#47 Re: Kladionice
"Ja vam se Bogom izvišenim kunem da je veći grijeh igrati sportsku kladionicu, nego jesti krmetinu. Kada bi svaki dan pola kile krmetine pojeli, manji je grijeh nego jedanput otići i uplatiti Bingo, ili sportsku kladionicu"
Dr. Esmir Halilović
Dr. Esmir Halilović
- Sanjarko
#49 Re: Kladionice
Ma nastimano matematicki da dobije mozda samo oko 10% kockara. Ovo u vezi onog binga govorim, a sto se tice kladzenja na sportske dogadzaje i tu je matematicki nastimano. Sto vise uzimaju parova to je manja sansa za dobitak.
Vlasnici kladionica se bogate a igraci ne.
PS. Malo sam zacatao temu davno. Jbg prenjelo me tad.
Vlasnici kladionica se bogate a igraci ne.
PS. Malo sam zacatao temu davno. Jbg prenjelo me tad.
-
HelaS
#50 Re: Kladionice
Mia Karamehić-Abazović predložila izmjenu Zakona o PDV-u kojom bi se oporezovale igre na sreću
Na 35. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koja će se održati 22. januara, naći će se Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o porezu na dodatu vrijednost BiH, a koji se odnosi na igre na sreću.
Prema prijedlogu kojeg je uputila Mia Karamehić-Abazović (NS), Zakon o PDV-u bi se izmijenio samo u jednoj tački, a koja se odnosi na to da su igre na sreću oslobođene od poreza na dodatu vrijednost.
Kako je istaknuto u prijedlogu koji je upućen u parlamentarnu proceduru, poenta ove izmjene je da se oporezuje djelatnost koja negativno utječe na društvo i kod korisnika uzrokuju ovisnost, finansijske gubitke i druge nepoželjne posljedice.
"Oporezivanje ovakve djelatnosti djelovat će destimulativno na korisnike, te istovremeno omogućiti ostvarenje mase poreskih prihoda koja se konsekventno treba upotrijebiti za saniranje zdravstvenih i socijalnih posljedica ove djelatnosti, kao i za dodatno finansiranje zdravstvenog sistema u Bosni i Hercegovini, u skladu sa ustavnim nadležnostima entiteta Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno kantona u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine", piše u obrazloženju prijedloga.
Dalje se navodi da je cilj izmjena i kolektivni te da je "potpuno neopravdano" izuzimanje igara na sreću iz sistema indirektnog oporezivanja.
"To također nanosi štetu budžetima institucija u Bosni i Hercegovini, stavljajući ih u povlašten položaj u odnosu na druge poreske obveznike, a da takav povlašten položaj zakonodavac ni na koji način nije obrazložio", piše u prijedlogu.
Još se navodi da je promet priređivača igara na sreću na godišnjem nivou prelazi iznos od 2 milijarde KM, s tendencijom konstantnog rasta.
"U to se ulaze podaci o ukupnoj masi sredstava potrošenih na igre na sreću, imajući u vidu zastario zakonski okvir koji neadekvatno tretira online igre na sreću čiji priređivači nisu registrirani u Bosni i Hercegovini", još se navodi u ovom prijedlogu.
Uz sami tekst je navedeno i da se ovaj zakon treba razmatrati u hitnoj proceduri.
Trenutno, priređivači igara na sreću u Bosni i Hercegovini plaćaju porez na dobit te porez na ukupan promet igara na sreću. Također, naplaćuje se i porez na dobitke igrača, ako je riječ o većim ciframa.
Ovi porezi, odnosno iznos poreza, varira u odnosu na mjesto gdje se nalazi objekat priređivača igara na sreću. Postoje različiti iznosi i stope poreza u odnosu na entitet u kojem se objekt nalazi, ali i unutar Federacije BiH, u odnosu na kanton u kojem se objekt nalazi.
Da bi ovaj prijedlog bio usvojen, potrebna je većina glasova od prisutnih parlamentaraca, uz minimalno trećinu zastupnika iz oba entiteta. Prijedlog, ako bude usvojen, treba dobiti podršku i u Domu naroda PS BiH.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/mia-kar ... /260111023