Ah mi Bosanci nećemo u fabrike nismo jeftina radna snaga kao indijanci oko niša što u pelenama rade i još vučič kaže radićete višee....sweet dreams wrote:Ma Erdogan ne smeta nikome, nego ljudima smeta da ih Bakir pravi budalama po stoti put prodajući priču o bratstvu, dok bosanski narod odlazi da radi u Njemačku, a Erdogan otvara fabrike po Srbiji. Pa narodu nije jasno kako to da se Srbi i Turci "mrze" a tako dobro sarađuju i pomažu se, a mi i Turci se "volimo" a pomoći nema nigdje? Nije pomoć doći i držati govor osam sati!
Kome stvarno smeta Erdogan
-
mesarkoni
#26 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
- animals
#27 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Ma da..
svi Bosnjaci, kao i Srbi idu u Rusiju i Tursku da zive..
kad se ustanete u Austriji i Njemackoj, ujutro, i onda se zahvalite Putinu i Erdoganu,
za vas kruh svagdasnji..
kad se ustanete u Austriji i Njemackoj, ujutro, i onda se zahvalite Putinu i Erdoganu,
za vas kruh svagdasnji..
- horkesh
#28 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Najsmješnije je kada neko kaže da ovo na bilo koji način smeta hrvatskim i srpskim nacionalistima. Pa, jeste li vi uopšte čitali njihove portale i pratili dnevnike?
Likuju ljudi.
Samo su malo razočarani jer ipak nije bilo previše Bošnja.
Likuju ljudi.
- dječak sa šibicama
#29 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
sadie_forever wrote:Draza mi turska nego 100 austrija kojima se cuje iz usta na krmetinu

- JThomas
#30 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
šta bi dodole dao da može uhapsiti jedno dva'es' hiljada neistomišljenika i baciti ključhorkesh wrote:Najsmješnije je kada neko kaže da ovo na bilo koji način smeta hrvatskim i srpskim nacionalistima. Pa, jeste li vi uopšte čitali njihove portale i pratili dnevnike?
Likuju ljudi.
-
grunf55
#31 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Ma ne smeta ni srbadiji ni ustašama,jer turci idu za tursku ovi ostaju na djedovinidingosp0 wrote:kratko i jasno smeta srbadiji i ustasama...
smeta EU, ona ista koja nas je 90tih sprimla za nestanak...
-
mesarkoni
#32 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
oplakah...sadie_forever wrote:Draza mi turska nego 100 austrija kojima se cuje iz usta na krmetinu
-
hAZNADAR
#33 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
U pravu si.horkesh wrote:Najsmješnije je kada neko kaže da ovo na bilo koji način smeta hrvatskim i srpskim nacionalistima. Pa, jeste li vi uopšte čitali njihove portale i pratili dnevnike?
Likuju ljudi.
Isto kao i u Fed. kada se zaostre odnosi Amerika, EU - Rusija a srpski politicari uz Ruse.
- Connaisseur Karlin
#34 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
to je jer ih puno posti, ramazan , ne izlaze vanhorkesh wrote:Najsmješnije je kada neko kaže da ovo na bilo koji način smeta hrvatskim i srpskim nacionalistima. Pa, jeste li vi uopšte čitali njihove portale i pratili dnevnike?
Likuju ljudi.
-
zrakomlat
#35 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
sweet dreams wrote:Ma Erdogan ne smeta nikome, nego ljudima smeta da ih Bakir pravi budalama po stoti put prodajući priču o bratstvu, dok bosanski narod odlazi da radi u Njemačku, a Erdogan otvara fabrike po Srbiji. Pa narodu nije jasno kako to da se Srbi i Turci "mrze" a tako dobro sarađuju i pomažu se, a mi i Turci se "volimo" a pomoći nema nigdje? Nije pomoć doći i držati govor osam sati!
- animals
#36 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Jebo krme...nije ono krivo..dječak sa šibicama wrote:sadie_forever wrote:Draza mi turska nego 100 austrija kojima se cuje iz usta na krmetinu
jebala je svekrva...
- insomnia78
#37 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Ma kaka svekrva. Treba trola. Uvalila se medju nekake sorosovce i ubi
-
megaman4
#38 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
animals wrote:Ma da..
za vas kruh svagdasnji..
Ne vide to oni koji bi trebali kao npr. Bakir ili mu drug Dodik. Isto vazi i za Covica.
-
zrakomlat
#39 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Uzimao nedavno malo veći kredit pa obišao sve banke da vidim ponude.mesarkoni wrote:Dobra većer ...Otvoriću vam oči narode...smeta bankarima uglavnom iz austrije koji su ovdje lafo najviše uložili a njihove banke pod ogromnim kamatama svakodnevno iznose kapital iz naše zemlje. Njima ne odgovara stabilnost i razvoj BiH već stalna nestabilnost i poslovna nesigurnost kako bi naš narod gulili za nevjerovatno visoke kamate. Sami razmislite ko je uzeo debeo dinar da prikaže u najgorem svjetlu Erdoganovu posjetu...Erdogana koji je iste te banke nabio nogom iz Turske... da vidim šta vi mislite
U Ziraat banci mi tražili dva jamca (ili jednog iz drzavne firme) i kamatu 6,99.
U Raiffeisenu dobio bez jamaca i kamatu 5,99
-
neon-x
#40 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Kome Erdogan smeta stvarno a kome proklamovano, tj. iz populistickih ili politickih razloga mora ruziti Erdogana, su dvije razlicite stvari. Kao i za sve, na svjetskoj ali i lokalnoj politickoj sceni nikad ne mozemo reci sa sigurnoscu ciji je u cijoj. Uglavnom cujemo da Erdogan smeta Evropi i donekle Americi odnosno Izraelu, medjutim u stvarnosti svi pobrojani medjusobno saradjuju bez nekih velikih problema.
Ne vidim razloga zasto bismo onda mi se nesto istrcavali i kvarili odnose sa, nama sigurno prijateljskom Turskom. Druga stvar je sto imamo Bakira legendu koji rijetko zine a ne osramoti. Medjutim mi s Turskom moramo raditi na izgradnji sto jacih ekonomskih odnosa, da ne nabrajam iz kojih sve razloga kao sto to radi uostalom i Srbija i nicim ne smijemo dozvoliti da se to kvari. Ovi koji pricaju kako Turska vise ulaze u Srbiju nego u BiH moraju biti svjesni da je za to vise kriva BiH nego Truska. A nije zanemarivo i ovo sto ulaze trenutno a pogotovo sto to ide uzlaznom putanjom.
Medjutim smetao kome ili ne, Erdogan ukoliko ne nastima izbore najvjerovatnije ce izgubiti sto je pokazao i nedavni referendum koji bi bio negativan po njega da se nije sluzilo raznim sredstvima. Ovi koji misle da Turska ekonomski stoji nesto pretjerano dobro se grdno varaju. Turska stagnira vec nekoliko godina i nezadovoljstvo je sve vece, tako da nema dilema da je ova posjeta bila potrebna jedino Erdoganu i Bakiru. Medjutim, kola bi mogla vrlo lahko krenuti niz brdo ukoliko Erdogan ne preduzme sve da dobije ove izbore i u parlamentu i za predsjenika.
Vezano za ovu temu sam pisao vec ovo ispod na drugoj temi ali je ovdje prigodnije...
Mislim da osim trabunjanja Bakira ne vidim pretjeranih negativnosti jedne ovakve posjete. Ipak je Turska svjetski igrac a nama prijeki partner s kojim imamo odlicne odnose u svakom pogledu i ne vidim smisao u eventualnoj zabrani ovakvog skupa i posljednicno alijenaciji takvog saveznika.
Nama je naravno Zapad bitniji partner, iz strategijskih razloga, a ne zato sto je tamo nekakva velika demokratija i oni su nuzno good guys a Turska nije. U sustini to jeste tako jer je Zapad dostigao takav stepen blagostanja da to sebi moze priustiti da sada budu good guys a kako su dosli do takvog stepena je duga prica. Pitao bih vas ja da je jedna Austrija okruzena zemljama kojima je Turska okruzena i da vam izvrse vojni udar gotovo sigurno potpomognut vanjskim faktorom, da vam o glavi rade sa svih strana i iz vana i iznutra, itd., koliko bi bilo demokratije u takvoj situaciji. Na mali prepad izbjeglicama i pokojim bombasem samoubicom vidimo kako Evropa reaguje ozbiljnim odlaskom udesno.
Jasno je da se ovdje radilo o predizbornim aktivnostima Erdogana a sto se odlicno poklopilo i sa Bakirovim planovima, medjutim ovo je najavljeno formalno kao radna posjeta predsjednika Turske i tako se mora i tretirati. Ono sto smo mi nezvanicno pretpostavljali ili znali prave razloge dolaska ili sto Erdogan nije po mjeri nekih zapadnih drzava ne moze biti nekakav razlog za zabranu.
Drago mi je da nasi ljudi nisu docekali Erdogana u vecem broju uz nekakav navijacko-podanicki odnos i euforiju. Gospodski smo se odnosili kao i prema svakom drugom predsjedniku velike drzave. Na kraju krajeva ipak ovakvi dolasci skrecu malo paznju na BiH. Kakve god da su konotacije, ipak pokazuje da smo nekakav faktor, da makar postojimo.
Na kraju, kao i uvijek diskretno predlazem da se glasa za Mirsada Hadzikadica da bi smo mozda naredni put bili u prilici se uvlaciti Bidenu, vrlo moguce narednom predsjeniku Amerike, a ne Erdoganu.
Ne vidim razloga zasto bismo onda mi se nesto istrcavali i kvarili odnose sa, nama sigurno prijateljskom Turskom. Druga stvar je sto imamo Bakira legendu koji rijetko zine a ne osramoti. Medjutim mi s Turskom moramo raditi na izgradnji sto jacih ekonomskih odnosa, da ne nabrajam iz kojih sve razloga kao sto to radi uostalom i Srbija i nicim ne smijemo dozvoliti da se to kvari. Ovi koji pricaju kako Turska vise ulaze u Srbiju nego u BiH moraju biti svjesni da je za to vise kriva BiH nego Truska. A nije zanemarivo i ovo sto ulaze trenutno a pogotovo sto to ide uzlaznom putanjom.
Medjutim smetao kome ili ne, Erdogan ukoliko ne nastima izbore najvjerovatnije ce izgubiti sto je pokazao i nedavni referendum koji bi bio negativan po njega da se nije sluzilo raznim sredstvima. Ovi koji misle da Turska ekonomski stoji nesto pretjerano dobro se grdno varaju. Turska stagnira vec nekoliko godina i nezadovoljstvo je sve vece, tako da nema dilema da je ova posjeta bila potrebna jedino Erdoganu i Bakiru. Medjutim, kola bi mogla vrlo lahko krenuti niz brdo ukoliko Erdogan ne preduzme sve da dobije ove izbore i u parlamentu i za predsjenika.
Vezano za ovu temu sam pisao vec ovo ispod na drugoj temi ali je ovdje prigodnije...
Mislim da osim trabunjanja Bakira ne vidim pretjeranih negativnosti jedne ovakve posjete. Ipak je Turska svjetski igrac a nama prijeki partner s kojim imamo odlicne odnose u svakom pogledu i ne vidim smisao u eventualnoj zabrani ovakvog skupa i posljednicno alijenaciji takvog saveznika.
Nama je naravno Zapad bitniji partner, iz strategijskih razloga, a ne zato sto je tamo nekakva velika demokratija i oni su nuzno good guys a Turska nije. U sustini to jeste tako jer je Zapad dostigao takav stepen blagostanja da to sebi moze priustiti da sada budu good guys a kako su dosli do takvog stepena je duga prica. Pitao bih vas ja da je jedna Austrija okruzena zemljama kojima je Turska okruzena i da vam izvrse vojni udar gotovo sigurno potpomognut vanjskim faktorom, da vam o glavi rade sa svih strana i iz vana i iznutra, itd., koliko bi bilo demokratije u takvoj situaciji. Na mali prepad izbjeglicama i pokojim bombasem samoubicom vidimo kako Evropa reaguje ozbiljnim odlaskom udesno.
Jasno je da se ovdje radilo o predizbornim aktivnostima Erdogana a sto se odlicno poklopilo i sa Bakirovim planovima, medjutim ovo je najavljeno formalno kao radna posjeta predsjednika Turske i tako se mora i tretirati. Ono sto smo mi nezvanicno pretpostavljali ili znali prave razloge dolaska ili sto Erdogan nije po mjeri nekih zapadnih drzava ne moze biti nekakav razlog za zabranu.
Drago mi je da nasi ljudi nisu docekali Erdogana u vecem broju uz nekakav navijacko-podanicki odnos i euforiju. Gospodski smo se odnosili kao i prema svakom drugom predsjedniku velike drzave. Na kraju krajeva ipak ovakvi dolasci skrecu malo paznju na BiH. Kakve god da su konotacije, ipak pokazuje da smo nekakav faktor, da makar postojimo.
Na kraju, kao i uvijek diskretno predlazem da se glasa za Mirsada Hadzikadica da bi smo mozda naredni put bili u prilici se uvlaciti Bidenu, vrlo moguce narednom predsjeniku Amerike, a ne Erdoganu.
- Matzan
#41 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Moze li neko objasniti zbog cega pojedinci na ovom forumu Predsjednika R Turske nazivaju diktatorom?
- LBVIEW
#42 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Cuj, zamjeramo.славянин wrote:Da Turska ima barem pola privrede zemalja prema kojim se zamjerimo ovim ispadima i da nam dijaspora u 90% slucajeva ide u Tursku da radi - kao i da direkto ovisimo (mislim na drzavu) od volje Turske - dosao bi ja sa 4 zastave Turske mahao a Erdoganovu sliku bi na celo zalijepio.Maraschino wrote:tako nekako...a na pitanje, zasto vam smeta turska i erdogan, svi cute a u glavi im se mota 1389.god.Fudo387 wrote:Smeta uglavnom onima koji su odrasli slusajuci price o strasnim Turcima koji uzimaju harac, danak u krvi i uzivaju pravo prve bracne noci. To je odlijepljeno od stvarnosti, zarobljeni u 1389. godini. Za njega je svaki Mujo brkati Turcin koji samo gleda kako da napakosti njegovim tradicionalnim vrEdnostima.
Tu im se jos pridruzi i grupa nekih qrcevih lafo ljevicara, koji bi od Bosne sutra napravili uredjeno socijalno i gradjanski drustvo al’ jebu ih ovi sto idu u dzamiju, kao nedaju im.
U biti, tupavi kompleksi.
Boli Tursku qrac, i za Bosnom, i za njenim narodima.
Ulagali su u pametne stvari, obrazovanje, ekonomiju, vojsku, i sad melju, uzimaju “danak u dolarima” lopatom.
Ako se nekad sjete i dobrijeh Bosnjana, kanu koju kintu, poslic, dobro je, elhamdulila. Ako ih zauzvrat moras nekad staviti na poster, il’ televizor da blebecu, pa stavi. Sta? Koga boli qrac?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#43 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
"Bosancima" i Jugoslovenima.
- karanana
#44 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
hahaha, mislim da se ridjem smrklo danas kad je babuka rekao da ce drzava turska ucestvovati sa 10-15 posto u finansijama gradnje autoputa do beograda a da ce se ostatak uzeti preko turskih banaka.
- chengaba
#45 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Erdogan nije diktator, ali je na dobrog putu da postane tiranin.Matzan wrote:Moze li neko objasniti zbog cega pojedinci na ovom forumu Predsjednika R Turske nazivaju diktatorom?
Slušam samo što mi kažu ljudi koji su morali pobjeći iz države u kojoj su rođeni zbog političke situacije u posljednjih nekoliko godina. Meni zbog njega ni iz džepa ni u džep vala...
-
sandzokan
#46 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
jugobosancima...._BataZiv_0809 wrote:"Bosancima" i Jugoslovenima.
-
mesarkoni
#47 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
ma ja diskretno predlazeš al ko da nas boli...ko je god a kamoli nekakav anonimus...nema on erdogana kao kućnog prijatelja..nema kontakte sirom ostalog svjeta ...Iran i sl..tako da taj Hadzikadic ne moze jer je vjerovatno nečiji čovjek a imamo svoje predstavnike kakve takve. btw biden za sebe kaže ponosno da je cionista tako da nemamo se šta njemu uvlačit u auspuh.Eto koji propuh moraš bit da predložiš tog hadzikadichaneon-x wrote:Kome Erdogan smeta stvarno a kome proklamovano, tj. iz populistickih ili politickih razloga mora ruziti Erdogana, su dvije razlicite stvari. Kao i za sve, na svjetskoj ali i lokalnoj politickoj sceni nikad ne mozemo reci sa sigurnoscu ciji je u cijoj. Uglavnom cujemo da Erdogan smeta Evropi i donekle Americi odnosno Izraelu, medjutim u stvarnosti svi pobrojani medjusobno saradjuju bez nekih velikih problema.
Last edited by mesarkoni on 20/05/2018 23:50, edited 1 time in total.
- p206
#48 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Znalo se to i ranije... totalno nebitan put za nas, a i za Srbiju...karanana wrote:hahaha, mislim da se ridjem smrklo danas kad je babuka rekao da ce drzava turska ucestvovati sa 10-15 posto u finansijama gradnje autoputa do beograda a da ce se ostatak uzeti preko turskih banaka.
Ovi će kulturno plasirati svoj kredit, još uzeti put pod koncesiju...ne bi me čudilo da Erdogan ima neko vlasništvo u toj Exim banci, to bi trebalo istražiti..
- BarbaDue
#49 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Ako je okružen time vjerovatno bi se trebao uklopiti u okolinu, je li tako!?HAVANA wrote:Gdje ono ti zivis? Okruzena krmetinom,bludom i nemoralom.sadie_forever wrote:Draza mi turska nego 100 austrija kojima se cuje iz usta na krmetinu
- karanana
#50 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
nisam znao da je finansijska struktura bila poznata kao takva. ja sam mislio da se ocekivala sadaka. kakva uvala. sasvim nebitan put u koji cemo se zavaliti vjerovatno oko 2 milijarde eura a bitna evroska zila kucavica se gradi skoro 25 godina i nije ni trecina gotova. nadam se da ce nas nasa nesposobnost i sitni lopovluci ovaj oput izvuci iz babukine uvale.p206 wrote:Znalo se to i ranije... totalno nebitan put za nas, a i za Srbiju...karanana wrote:hahaha, mislim da se ridjem smrklo danas kad je babuka rekao da ce drzava turska ucestvovati sa 10-15 posto u finansijama gradnje autoputa do beograda a da ce se ostatak uzeti preko turskih banaka.
Ovi će kulturno plasirati svoj kredit, još uzeti put pod koncesiju...ne bi me čudilo da Erdogan ima neko vlasništvo u toj Exim banci, to bi trebalo istražiti..
Last edited by karanana on 20/05/2018 23:53, edited 1 time in total.