Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja se zaposlio kod IFOR/SFOR-a, dobio prvu platu s početnih 900 maruna, normalno da mi je bilo bolje u ta doba nego danas.
Mislim isključivo na finansijski dio.
Nisam znao šta ću od bijesa. Jbga, da se tada bilo pametnije....
muminovic wrote:Tvoje misljenje je tacno, rat je prosao, svi su bili puni euforije, da ce se brzo sve vratiti u normalu.
Obacavali su sve ceste kroz BIH za 10 godina, standard, ulazak u EU sve zivo, ljudi su vjerovali.
Obecavali su bolje pravosude, zdravstvo, socijalnu pomoc, svi su se nadali.
Danas 25 godina poslije, sve je kako je bilo prije 25 godina, ali ljudi su svjesni da se nista nije ispunilo, da se izgradilo ukupno 100km puta od najavljenih 1.000 kilomera, i da sve stoji u mjestu.
Negdje 2005 je stalo, a 2008 nas je kriza skrsila. Od tad ide unazad
2008. je bila vrhunac ekonomskog razvoja, jer čak i danas u 2018. imamo npr. više ljudi na birou nego što je bilo 2008. Međutim ako se trend ekonomskog rasta iz zadnjih par godina nastavi, 2020-te bi mogle biti najbolje godine u BiH. U Sarajevu će biti jedan drugi problem, jer zbog razvoja turizma i dolaska Arapa s lovom bi mogli postati turistički grad gdje će sve biti skupo za domaće stanovnike koji nisu vlasnici nekih nekretnina, nešto slično kao u Dubrovniku.
3% rasta je malo za nas. Bez 8-10% se to bolje nece osjetiti.
Sto se tice arapa, cijene skacu na ilidzi i na vikendicama. Cijene kvadrata po gradu stagniraju mada bih ja volio da se to desi stk ti pises. To znaci da ce sarajevo razvijati i periferiju, a ne da se sve trpa u centar pa tako imas dva zelena kvadrata u cijelom jebenom gradu i toliko zgrada da ni vjetar ne puse