Friendzone

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
MarlboroGold

#26 Re: Friendzone

Post by MarlboroGold »

fear the beard wrote:A i upada u oci ovo prijateljica prijateljica nije neko koga upoznaš na faxu i popiješ par kafica..ili izadjete u grad s zajednickim prijateljima nekoliko puta..
Ljudi različito shvataju taj pojam. Nekome će drugi postati prijatelj i nakon 5 izlasaka, a nekome tek nakon 1-2 godine...
Nema tu pravila.
fear the beard

#27 Re: Friendzone

Post by fear the beard »

To je onda poznanik.

Al' da nema pravila.
cendlerbing

#28 Re: Friendzone

Post by cendlerbing »

A, jel friendzone i kad ste prijatelji godinama, pa odjednom taj "prijatelj" hoće nešto više sa tobom? Dešavalo mi se više puta, ali mi je nekako djelovalo kao da im je došao period kad im se ništa ne dešava u životu, kad bi rado našli curu a eto, mene poznaju i draga sam im ko čovjek a nije im me mrsko ni gledati - prije nego da su se odjednom ili da su oduvijek, bili vrtoglavo zaljubljeni u mene. :| :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#29 Re: Friendzone

Post by Tomahawk11 »

Možda nekad nije bilo, tj. bili ste iskreni prijatelji, ali su se okolnosti promijenile, pa je došlo do provalije zvane friendzone :mrgreen:
edo_79

#30 Re: Friendzone

Post by edo_79 »

cendlerbing wrote:A, jel friendzone i kad ste prijatelji godinama, pa odjednom taj "prijatelj" hoće nešto više sa tobom? Dešavalo mi se više puta, ali mi je nekako djelovalo kao da im je došao period kad im se ništa ne dešava u životu, kad bi rado našli curu a eto, mene poznaju i draga sam im ko čovjek a nije im me mrsko ni gledati - prije nego da su se odjednom ili da su oduvijek, bili vrtoglavo zaljubljeni u mene. :| :D
Jes ti sigurna da je to sve baš tako :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#31 Re: Friendzone

Post by Tomahawk11 »

Ma pusti je, balili za njom ko zna otkad, nego nisu imali petlje da se izjasne :mrgreen:
cendlerbing

#32 Re: Friendzone

Post by cendlerbing »

Pa, kad vidim kako mu je super sa novom curom i kako nema više pokušaja da bude sa mnom, a djeluje mi stvarno sretan - da, mislim da mu je falio NEKO i to je to. :D

Zanimljivo je da češće muškarci iz prijateljstva požele nešto više.
MarlboroGold

#33 Re: Friendzone

Post by MarlboroGold »

cendlerbing wrote: Zanimljivo je da češće muškarci iz prijateljstva požele nešto više.
Ne bi to bilo loše kada bi češće i bilo nešto više od prijateljstva, ali obično ne bude. Ko se ne zna sa time nositi kuka na friendzone i slično.
fear the beard

#34 Re: Friendzone

Post by fear the beard »

cendlerbing wrote:A, jel friendzone i kad ste prijatelji godinama, pa odjednom taj "prijatelj" hoće nešto više sa tobom? Dešavalo mi se više puta, ali mi je nekako djelovalo kao da im je došao period kad im se ništa ne dešava u životu, kad bi rado našli curu a eto, mene poznaju i draga sam im ko čovjek a nije im me mrsko ni gledati - prije nego da su se odjednom ili da su oduvijek, bili vrtoglavo zaljubljeni u mene. :| :D

Rekla si sama ne dešava nam se ništa pa hajde da probamo da umocimo.. :D

Oduvijek sigurno nisu i opet ponavljam naglasi kakav prijatelj da li iz srednje par kafa ostao ti na fejsu ili " konstantna " kafa i ostalo :D
Russki

#35 Re: Friendzone

Post by Russki »

zipoo wrote:Mi sami sebe tamo smjestimo.
Tako nekako.

Duminjo je dobro opisao to.

Ne stavljaju one nas u tu famoznu frendzonu, negi mi sami sebe našim pristupom.

Onda se ibretimo nešto, a sami krivi.

Jebajga. Tako se i uči :D
Bloo
Globalna šefica

#36 Re: Friendzone

Post by Bloo »

Tomahawk11 wrote:Ma pusti je, balili za njom ko zna otkad, nego nisu imali petlje da se izjasne :mrgreen:
:lol:
Bloo
Globalna šefica

#37 Re: Friendzone

Post by Bloo »

cendlerbing wrote:Pa, kad vidim kako mu je super sa novom curom i kako nema više pokušaja da bude sa mnom, a djeluje mi stvarno sretan - da, mislim da mu je falio NEKO i to je to. :D

Zanimljivo je da češće muškarci iz prijateljstva požele nešto više
.
Kako dode do ovog zakljucka? Malo jaranica te startovalo? :mrgreen:
cendlerbing

#38 Re: Friendzone

Post by cendlerbing »

fear the beard wrote:
Oduvijek sigurno nisu i opet ponavljam naglasi kakav prijatelj da li iz srednje par kafa ostao ti na fejsu ili " konstantna " kafa i ostalo :D
Dobar prijatelj. Iskrena da budem, i sad mi je drag i znam da bih se, da mi treba iko od muškog roda, od prijatelja, kojih više i nemam :D , prvom njemu obratila za nešto a isto vrijedi i obrnuto.
cendlerbing

#39 Re: Friendzone

Post by cendlerbing »

Bloo wrote:
cendlerbing wrote:Pa, kad vidim kako mu je super sa novom curom i kako nema više pokušaja da bude sa mnom, a djeluje mi stvarno sretan - da, mislim da mu je falio NEKO i to je to. :D

.
Iz svog i primjera iz svoje okoline, tako sam zaključila. Što, jesi li ti zaključila drugačije?
Bloo
Globalna šefica

#40 Re: Friendzone

Post by Bloo »

cendlerbing wrote:
Bloo wrote:

.
Iz svog i primjera iz svoje okoline, tako sam zaključila. Što, jesi li ti zaključila drugačije?
Pa da bi došla do zaključka na osnovu svog primjera, onda bi morala imati jednaki broj muškaraca i žena u prijateljima i vidjeti na osnovu spola koji njih izrazi želju da vaše druženje postane nešto više, te izvući omjer. :mrgreen: Zato pitah.

Možda su žene jednostavno stidljivije/nesigurnije da prve iskažu nove osjećaje, pa se jednostavno pomire sa trenutnom situacijom.
cendlerbing

#41 Re: Friendzone

Post by cendlerbing »

E, nigdje nisam rekla da sam u pravu. :lol:
To je samo utisak.

Imala sam, nekad prije par godina, mnoooogo muških drugova, mada se rijetki od njih mogu nazvati prijateljima. Žene me, istina, uglavnom nisu startovale. :|

Nisam se nikad zaljubila u nekog ko mi je drug već neko vrijeme, sad kad zamislim tu situaciju, skontam da ne znam kako bih skupila hrabrost da mu to priznam. :D
annoy

#42 Re: Friendzone

Post by annoy »

Ako se postavis prema zeni/curi kao prijatelj, vjerojatno ces to i ostati. Zato interes za nesto vise treba pokazat sto prije.
A sad zasto cure vole oko sebe drzati tzv. prijatelje za koje znaju da zele nesto vise, mislim da je stvar u glađenju ega a ponekad je i tesko nekoga odbiti da ne ispadne ruzno pa kazes "ajmo radije bit prijatelji". A u nekim slucajevima mozda joj se stvarno sviđas kao osoba i iskreno te zeli imati u zivotu u prijateljskom smislu.

Uglavnom rijetko su to prijateljstva u pravom smislu rijeci. Zato trebas bit musko i odjebat to i krenut dalje. Zasto bi nekome glumio prijatelja a ne zelis to? U "friendzone" se svatko sam smjesti i svjesno moze izabrati hoce li tamo ostati ili ne.
Preuzeti odgovornost za svoje postupke i ici dalje.
fear the beard

#43 Re: Friendzone

Post by fear the beard »

cendlerbing wrote:
fear the beard wrote:
Dobar prijatelj. Iskrena da budem, i sad mi je drag i znam da bih se, da mi treba iko od muškog roda, od prijatelja, kojih više i nemam :D , prvom njemu obratila za nešto a isto vrijedi i obrnuto.

Ma ima tu i do trenutka kad kazes i onda ne mozes nazad..

Ja opet ponavljam izgled je najbitniji i ako ste kroz godine imali bar ok hemiju na kraju se i zavrsi zajedno kad neko konacno kaze nesto..
Al' to je to sto kazes drugih i nemaš baš kao sto ja jos imam dvije s kojima se druzim bukvalno od osnovne cak nekoliko novih godina se proslavljalo i tako to.. tako da to je prava definicija prijatelja s tim da bukvalno nisam nikad nista niti s jednom a izgledom uopšte nit su one stepenicu iznad nit sam ja tako da to sigurno nije problem..

To je vjerovatno i uspjeh što su njih dvije pa nikad na jednu fokus nije bio :D

Zato ja ovdje govorim 10 puta treba razliku napravit šta se smatra kao prijatelj..
trambusek88

#44 Re: Friendzone

Post by trambusek88 »

-storm-

#45 Re: Friendzone

Post by -storm- »

Pa moze se to nekad i objasniti (ne tvrdim, da uvijek)
Frendovi ste, cak i ako postoje izvjesne simpatije i privlacnost, to se potiskuje u ime prijateljstva...onda u jednom trenutku, nakon nekih razocarenja, manjih ili vecih...shvatis, da ti je ta osoba s kojom se vidis do kraja, bila skroz prokleto blizu...
I cak mislim, da su to potencijalno perspektivne veze...nema nepoznanica, a zbog prijateljstva vjerojatno imate mnogo zajednickih tema, interesa pa i drustvo.
Jer obicno veza i pukne, kad prodje zaljubljenost (bolesno stanje mozga), tjelesna privlačnost, i slicno....ako nije u temelju i jaka nota prijateljstva...partneri, prijatelji, pa ljubavnici...
Tomahawk11
Globalni moderator

#46 Re: Friendzone

Post by Tomahawk11 »

storm2018 wrote:
Pa moze se to nekad i objasniti (ne tvrdim, da uvijek)
Frendovi ste, cak i ako postoje izvjesne simpatije i privlacnost, to se potiskuje u ime prijateljstva...onda u jednom trenutku, nakon nekih razocarenja, manjih ili vecih...shvatis, da ti je ta osoba s kojom se vidis do kraja, bila skroz prokleto blizu...
I cak mislim, da su to potencijalno perspektivne veze...nema nepoznanica, a zbog prijateljstva vjerojatno imate mnogo zajednickih tema, interesa pa i drustvo.
Jer obicno veza i pukne, kad prodje zaljubljenost (bolesno stanje mozga), tjelesna privlačnost, i slicno....ako nije u temelju i jaka nota prijateljstva...partneri, prijatelji, pa ljubavnici...
Storme, otprilike :thumbup:
S tim da je to tako ako ide tim redoslijedom, ako je prvo prijateljstvo, pa poslije kreće ljubav, a jedno se uživilo u tu prijateljsku atmosferu i ne gleda onog drugog kao potencijalnog ljubavnika, partnera, kakogod, onda se aktivira problem friendzone.
fear the beard

#47 Re: Friendzone

Post by fear the beard »

Joj Storm ovdje opisuje svaku pateticnu radnju filma u zadnjih 15 godina. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#48 Re: Friendzone

Post by Tomahawk11 »

fear the beard wrote:Joj Storm ovdje opisuje svaku pateticnu radnju filma u zadnjih 15 godina. :D
NIje, fakat je to tako, ako ljude veže jedino strast, popušili su foru na motoru kad prođe euforija.
Bloo
Globalna šefica

#49 Re: Friendzone

Post by Bloo »

cendlerbing wrote:E, nigdje nisam rekla da sam u pravu. :lol:
To je samo utisak.

Imala sam, nekad prije par godina, mnoooogo muških drugova, mada se rijetki od njih mogu nazvati prijateljima. Žene me, istina, uglavnom nisu startovale. :|

Nisam se nikad zaljubila u nekog ko mi je drug već neko vrijeme, sad kad zamislim tu situaciju, skontam da ne znam kako bih skupila hrabrost da mu to priznam. :D
:perverzna: :perverzna: :perverzna: :perverzna: :perverzna:

za sve ima prvi put
-storm-

#50 Re: Friendzone

Post by -storm- »

fear the beard wrote:Joj Storm ovdje opisuje svaku pateticnu radnju filma u zadnjih 15 godina. :D
:roll:
Samo da vidis seen
Post Reply