Smiju li Bosnjaci dozvoliti ukidanje sluzenje vojnog roka?
-
KingPhillip1
Ovaj Cazinjanin je stvarno ogranicen covjek
NE LUPAJ GLUPOSTI !
-
Pospanko
Prosli rat je pokazao da su najvisi dorpinos dale generacije 70 - 75. Generacije koje vecinom nisu ni sluzile vojsku. Da li ce neko uzeti pusku da brani svoju zemlju nema veze sa sluzenjem vojnog roka.
Za mene je bolji nacin odbrane profesioanalna vojska, koja ce u slucaju rata, moci brzo organizovati narod za odbranu.
Vaznije je u gradu imati jednog profesionalnog i pametnog vojnika, nego da je cijeli grad sluzio vojni rok.
Za mene je bolji nacin odbrane profesioanalna vojska, koja ce u slucaju rata, moci brzo organizovati narod za odbranu.
Vaznije je u gradu imati jednog profesionalnog i pametnog vojnika, nego da je cijeli grad sluzio vojni rok.
- Vodenjak
Dobro jutro Kolumbo!velez wrote:Ja ne znam sta radi ovo Bosnjacko rukovodstvo, dali su se svi prodali ili???///
Neki dan citam da je u Beogradu gostovala Boracka organizacija BiH na potpisivanju nekih papira o zadnjem ratu!!!!
Uglavnom clanovi Bosnjacke delegacije nisu htjeli potpisati (svaka im cast) jer su tekstovi o genocidu i agresiji izbaceni!!!!!
Ja s epitam koji je idiot od strane bosnjackog rukovodstva uopste naredio da se ide tamo, kada je u procesu tuzba za agresiju i genocid koju BiH vodi na medjunarodnom sudu!!!!!
Sta se ima sa agresorom potpisivati, kave su to gluposti?????
Amerika je lijevo....
- atmel
92 je bilo isto tako. Alija je reko to nije nas rat,kad je gorilo u Hrvatskoj i u selu Ravnom.dinash wrote:atmel wrote:Vojska nam je garant opstanka.
onda idi pa gradi karijeru u profesionalnoj vojsci. mene stipu na miru ...
Kad ti dodju cetnici na kucni prag,bas me zanima sta bi jim reko,isto ko meni(mene stipu na miru).
Onda te niko nece pitati jesil za ili nisi.
Bolno je da se ljudi jos nisu probudili,cak ni najkrvavije snimke jih nemogu probuditi.
Spavajte i dalje dobri narode moj,laku noc.
-
dinash
atmel wrote: Bolno je da se ljudi jos nisu probudili,cak ni najkrvavije snimke jih nemogu probuditi.
Spavajte i dalje dobri narode moj,laku noc.
aj ne seri. daj ti svoje dijete u vojsku, a ja cu svoje praviti negdje gdje nema cetnika ustasa balija partizana njemaca gdje dolazak karle del ponte nije vijest dana i gdje se historija ne ponavlja. adios.
-
chombe
Dobro uoceno hendrix.Hendrix wrote:Jel vi ljudi još živite u iluziji da će neko ostati opet da se bije sa četnicima ovde?Pa nije više niko lud,odosmo svi lagano u dijasporu.Pogledajte malo stanje.Ko je pobjegao na početku rata vratio se ko hadžija i pojma nema o ratu a ljudi koji imaju zlatne ljiljan su deložirani i poniženi.
po pisanjima pravih, provjerenih patriota sa distance, u BiH se logicki, pod hitno mora dodnijeti zakon da se dijeca(muskarci i zene) roditelja u dijaspori rodjena u BiH vracaju na obavezno sluzenje roka s tim da roditelji odvoje odredjenu svotu deviza kako bi platili troskove stanovanja, hrane (za sebe i za po jednog lokalnog regruta) platu komandiru i svaki drugi trosak neophodan za uspjesnu obuku njihovih najmilijih. normalno, podrazumijeva, svi putni troskovi do i od BiH da budu placeni od strane roditelja.
Na kraju krajeva, zasto ne, donijeti zakon da se i roditelji koji nusi sluzili ARBiH isto tako obavezno vracaju na obuku kako bi se upoznali sa novim materijalom i nacinom rukovanja njima sad nepoznatim ubojnim sredstvima. troskove isto tako placaju sami. obuka bi bila malo strozija, slanjem ljudstva na desetodnevni boravak u prirodi na malu cabu, treskavica u blizini sarajeva u zimskom periodu.
inace, za rukovanje te koristenje puskom je neophodno jedno poslije podne 45 do 60 minuta ako predavac nece peglati. sve ostalo je natezanje i gubljenje vremena.
- Vodenjak
Budu li mene slusali, moji sinovi nece nikad otici ni u kakvu i ni u ciju vojsku!
Previse su mi vrijedni da bih dozvolio da zbog politike postanu topovsko meso!
Jedna od najstarijih i najtacnijih definicija rata je da je "Rat nastavak politike oruzanim putem!"
Zao mi je, ali nijedna politika nije vrijedna zivota mojih sinova.
A odavno sam shvatio svu istinu sazetu u rijecima L.N. Tolstoja da je patriotizam ropstvo!
Previse su mi vrijedni da bih dozvolio da zbog politike postanu topovsko meso!
Jedna od najstarijih i najtacnijih definicija rata je da je "Rat nastavak politike oruzanim putem!"
Zao mi je, ali nijedna politika nije vrijedna zivota mojih sinova.
A odavno sam shvatio svu istinu sazetu u rijecima L.N. Tolstoja da je patriotizam ropstvo!
-
Hendrix
Možda onih ispaljenih 20 metaka iz M16 stvarno spasi bošnjake
Ljudi moji,ja sam regrutovan i određen u rod artiljerca,kada sam protestovao da bih želio biti inžinjerija jer mi je to zanimanje da nešto bar korisno dam vojsci od sebe znate šta su mi rekli :" Šta ti koji k**** imaš davati vojsci?Ionako ćeš biti u pješadiji ko i svi...".Jaran mi je snajperista a snajpera nije ni vidio,drugi je fol tenkista a vidio je tenk u kasarni parkiran.Čudno mi je samo da neki ljudi ko to uopšte ne znaju i kada se spomene ukidanje ove gluposti dižu alarm kako smo gotovi i nema nam spasa.Za mene je i sedmica provedena radeći sklekove,kupeći opuške i ostale gluposti obično prodavanje magle.Ko fol ja sam armija a pojma nemam,pa ni bombe niko ne baci.Stoga dragi zaštitnici bošnjaka,bolje će te štititi narod sa pospješivanjem obrazovanja i nauke i pravljenjem novih radnih mjesta a ne novih stražarskih kućica negdje u zabiti.
Ljudi moji,ja sam regrutovan i određen u rod artiljerca,kada sam protestovao da bih želio biti inžinjerija jer mi je to zanimanje da nešto bar korisno dam vojsci od sebe znate šta su mi rekli :" Šta ti koji k**** imaš davati vojsci?Ionako ćeš biti u pješadiji ko i svi...".Jaran mi je snajperista a snajpera nije ni vidio,drugi je fol tenkista a vidio je tenk u kasarni parkiran.Čudno mi je samo da neki ljudi ko to uopšte ne znaju i kada se spomene ukidanje ove gluposti dižu alarm kako smo gotovi i nema nam spasa.Za mene je i sedmica provedena radeći sklekove,kupeći opuške i ostale gluposti obično prodavanje magle.Ko fol ja sam armija a pojma nemam,pa ni bombe niko ne baci.Stoga dragi zaštitnici bošnjaka,bolje će te štititi narod sa pospješivanjem obrazovanja i nauke i pravljenjem novih radnih mjesta a ne novih stražarskih kućica negdje u zabiti.
-
|||||
Bilo kako bilo vojska se ne bi smjela ukinuti, nipošto. Ako ipak dođe do toga, svaki osvjestenj Bošnjak bi morao u svojoj kuci imat pusku, naravno da je zna koristiti. Kao sto je mene stari i buraza mi fino naucio koristiti oruzje.
Kad bi smo mi bili ko Albanci, pihhh, oni nam mogu biti primjer za nas opstanak, ucit od njih. Bošnjaci moraju biti povezani, kao braca, brinut se jedan za drugoga, a ne kako jedan drugoga zavuci.
Bošnjaci se moraju vratiti islamu, i tek ce onda biti kako treba
Kad bi smo mi bili ko Albanci, pihhh, oni nam mogu biti primjer za nas opstanak, ucit od njih. Bošnjaci moraju biti povezani, kao braca, brinut se jedan za drugoga, a ne kako jedan drugoga zavuci.
-
Frutek
Nažalost, nije džaba ona izreka "U Bosni će ti sve oprostit, samo uspjeh neće"||||| wrote:Kad bi smo mi bili ko Albanci, pihhh, oni nam mogu biti primjer za nas opstanak, ucit od njih. Bošnjaci moraju biti povezani, kao braca, brinut se jedan za drugoga, a ne kako jedan drugoga zavuci.
Ta naša nesloga će nama doć glave
-
risno
U pravu si brate.||||| wrote:Bilo kako bilo vojska se ne bi smjela ukinuti, nipošto. Ako ipak dođe do toga, svaki osvjestenj Bošnjak bi morao u svojoj kuci imat pusku, naravno da je zna koristiti. Kao sto je mene stari i buraza mi fino naucio koristiti oruzje.
Al sta god da bude Bosnjaci nikad vise nece bit goloruki.
Ni sad nepostoji bosnjacka kuca gdje nema bar jedan puska.
-
risno
U pravu si brate.||||| wrote:Bilo kako bilo vojska se ne bi smjela ukinuti, nipošto. Ako ipak dođe do toga, svaki osvjestenj Bošnjak bi morao u svojoj kuci imat pusku, naravno da je zna koristiti. Kao sto je mene stari i buraza mi fino naucio koristiti oruzje.
Al sta god da bude Bosnjaci nikad vise nece bit goloruki.
Ni sad nepostoji bosnjacka kuca gdje nema bar jedna puska.
-
Sinan_Pasa_Hercegovac
Ukidanje sluzenja vojske, a potom i vojske je bez ikakvog smisla. Tko nece da ide u vojsku moze u civilnu sluzbu, ili kao se to na zapadu kaze u socijalna podrucja, cuvnjae od narkomana i sl.
Ako trbe neka bude i cetiri sedmice, no osnovna obuka bi trebala biti.
Posten covjek dobro kaze: tko to odbrani BiH????
Uglavnom su to bili skolovani oficiri JNA. Negdje su se pojavili spisi kako su tada mirovnjaci savjetovali "docekaj ih sa lugom, pa lug u oci".
No jos vaznije je da se Bosnjaci drugacije osvijeste. Da shvate sta je kriminal, ko ga organizira, sta se sprema.
Ako trbe neka bude i cetiri sedmice, no osnovna obuka bi trebala biti.
Posten covjek dobro kaze: tko to odbrani BiH????
Uglavnom su to bili skolovani oficiri JNA. Negdje su se pojavili spisi kako su tada mirovnjaci savjetovali "docekaj ih sa lugom, pa lug u oci".
No jos vaznije je da se Bosnjaci drugacije osvijeste. Da shvate sta je kriminal, ko ga organizira, sta se sprema.
-
Sinan_Pasa_Hercegovac
-
Sinan_Pasa_Hercegovac
To sa islamom je prazna prica. Gdje ce Bosnjak - cast izuzecima - da shvati jednu vjeru? Trebalo bi i jezik nauciti, pa citati i raz´misljati, sto je vece teza komponenta naoruzanja.Bilo kako bilo vojska se ne bi smjela ukinuti, nipošto. Ako ipak dođe do toga, svaki osvjestenj Bošnjak bi morao u svojoj kuci imat pusku, naravno da je zna koristiti. Kao sto je mene stari i buraza mi fino naucio koristiti oruzje.
-
bosniaque
ako srbija i hrvatska ukinu sluzenje vojnog roka onda bi i bosnjaci mogli isto tako postupiti, ali sve dok sr/hr imaju vojsku za nas bosnjake to ne treba da bude tema, ali kao i uvjek naj manje mi odlucujemo jer bice onako kako medjunarodna zajednica odluci kad su u pitanju bosnjaci, a kad su u pitanju chetnici to je drugachije!
sad ce opet neko sigurno "pa SDA pa ovo pa ono" nema veze koje na vlasti SDA, SDP, SzBiH, bice onako kako odluci medjunarodna zajednica!
zato vojska nam je potrebna jos uvjek, i bice nam potrebna i u buducnosti ako bog da!
sad ce opet neko sigurno "pa SDA pa ovo pa ono" nema veze koje na vlasti SDA, SDP, SzBiH, bice onako kako odluci medjunarodna zajednica!
zato vojska nam je potrebna jos uvjek, i bice nam potrebna i u buducnosti ako bog da!