DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
- vazi
#26 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Kao i vecina vas i ja sam za cjelovitu multi kulti BiH ali , na zalost, ima jako puno istine u Muhicevom tekstu tj analizi.
Kad neko nece s tobom ne mozes ga natjerati silom i kad tad, plasim se, doce do ovoga.
Kad neko nece s tobom ne mozes ga natjerati silom i kad tad, plasim se, doce do ovoga.
- Skijaš
#27 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
vazi wrote:Kao i vecina vas i ja sam za cjelovitu multi kulti BiH ali , na zalost, ima jako puno istine u Muhicevom tekstu tj analizi.
- vazi
#28 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Skijaš wrote:vazi wrote:Kao i vecina vas i ja sam za cjelovitu multi kulti BiH ali , na zalost, ima jako puno istine u Muhicevom tekstu tj analizi.
Kad neko nece s tobom ne mozes ga natjerati silom i kad tad, plasim se, doce do ovoga.OK. Dakle, kako bi trebala da izgleda ta podjela ?
Nemam pojma, nisam za podjelu
Ali sam davno skontala ( radeci sa "humanitarcima" ) da ce tesko prezivjeti.
Evo 25 god na aparatima, jedva dihuce al dihuce, ziva je... daj Boze da stane na svoje noge.
-
Haman2
#29 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Haman2 wrote:
Da, borili smo se ali nismo izborili. Medjunarodna zajednica je mislila drukcije i napravila Dejtonski sporazum gdje je prakticno podijelila BiH. Ja sam Vas pitao zasto bas Tusku kad bi vecina Bosnjaka volila Njemacku ili Austriju. Nemacka i Austrija izgleda vise ulazu u u BiH nego Turska. Turska ulaze puno u Srbiju kao i druge arapske zemlje.Zasto?
Jesi li ti normalan?
Šta se nismo izborili?
Nije tebi stalo do Bosne i Bošnjaka nego do Velike Srbije i Velike Hrvatske.
A na to možeš zaboraviti!
Nema raspada bez rata!
- Maraschino
#30 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
To im je i cilj(neprijateljima ove drzave). Naravno da cekaju da se zamorimo ali od te rabote nema nista.vazi wrote:Skijaš wrote:vazi wrote:Kao i vecina vas i ja sam za cjelovitu multi kulti BiH ali , na zalost, ima jako puno istine u Muhicevom tekstu tj analizi.
Kad neko nece s tobom ne mozes ga natjerati silom i kad tad, plasim se, doce do ovoga.OK. Dakle, kako bi trebala da izgleda ta podjela ?
Nemam pojma, nisam za podjelu![]()
Ali sam davno skontala ( radeci sa "humanitarcima" ) da ce tesko prezivjeti.
Evo 25 god na aparatima, jedva dihuce al dihuce, ziva je... daj Boze da stane na svoje noge.
Jaca je i veca zelja za opstankom drzave nego njenim rasturanjem. Sve dok je tako ne brinem se.
- Skijaš
#31 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Tog modela podjele nema i zato BiH opstaje. Je li stanje teško ? Jeste, ali ni približno teško kao u vrijeme Ahmića, Trusine, Grabovice, Stupnog Dola, pa se stvar opet morala završiti formiranjem Distrikta, HNK i SBK. Kao da pametniji, školovaniji, zajebaniji i utjecajniji od ovih sadašnjih karikatura već nisu uzimali flomastere u ruke i pokušali nacrtati tu kartu.vazi wrote:Nemam pojmaSkijaš wrote:vazi wrote:Kao i vecina vas i ja sam za cjelovitu multi kulti BiH ali , na zalost, ima jako puno istine u Muhicevom tekstu tj analizi.
-
Haman2
#32 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
U uvodnom dijelu sam naglasio zasto sam otvorio ovu temu. Prezentirao sam tekst akademika Prof. Dr. F. Muhica kao podlogu za nasu razmijenu misljenje. Dakle, sve napisano spada u domen normalnog.Da, borili smo se ali nismo izborili. Medjunarodna zajednica je mislila drukcije i napravila Dejtonski sporazum gdje je prakticno podijelila BiH. Ja sam Vas pitao zasto bas Tusku kad bi vecina Bosnjaka volila Njemacku ili Austriju. Nemacka i Austrija izgleda vise ulazu u u BiH nego Turska. Turska ulaze puno u Srbiju kao i druge arapske zemlje.Zasto?
Jesi li ti normalan?
Šta se nismo izborili?
Nije tebi stalo do Bosne i Bošnjaka nego do Velike Srbije i Velike Hrvatske.
A na to možeš zaboraviti!
Nema raspada bez rata!
Pitas sta smo izborili Izborili smo podijeljenju drzavu na etnickoj osnovi po zelji medjunarodne zajednice i nasih susjeda.
Sam neko ko je nedovoljno upucen u ono sto sam pisao moze meni pripisati kako " mi je stalo do Velike Hrvatske i Velike Srbije.
Koliko se sjecam nisam pominjao da li se drzava raspada s u ratu ili bez rata.
- jao_situacije
#33 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
arzuhal wrote:Ova me Muhićeva priča podsjeća na "scenario Desetog čovjeka" izraelske vlade iz World War Z-a, onaj što treba da pretpostavi najgori ne/mogući scenario i pripremi plan za njegaA u tom slučaju i takvom kontekstu
znaš i ti ubosti
-
mali jomu
#34 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Haman2 wrote: Citajuci stampu i ranije smo mogli cuti ideje " kako Bosnjaci trebaju imati svoju drzavu". Dobra ili losa ideja. Naravno, kako za koga. Pokusajmo to analizirati. Kao povod moze nam posluziti ovaj tekst akademika Prof. Dr. Ferida Muhica.
Ferid MuhicFerid Muhić: “Bosne više nema 2030-te”
...............................
Stalno neko govori nema je ili nece je bit....... a vazda je tu.
- Skijaš
#35 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Haman2 wrote:U uvodnom dijelu sam naglasio zasto sam otvorio ovu temu.
I šta si odlučio, Barselona ili Real ?
Nabijem ja tog tvog akademika Prof. Dr.Prezentirao sam tekst akademika Prof. Dr. F. Muhica
Ako je dilema između podjele i cjelovitosti, onda bi tu negdje trebala biti karta te podjele. Paradoksalno je (a mene neopisivo zabavlja) to što se upravo crtanjem karata zatvara vrata svakoj daljoj priči o podjeli države.
- SaraFina
#36 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Skijaš wrote:vazi wrote:Kao i vecina vas i ja sam za cjelovitu multi kulti BiH ali , na zalost, ima jako puno istine u Muhicevom tekstu tj analizi.
Ne postoji opcija podjele. Bujrum svim dobronamjernim narodima da ostanu u okviru cjelovite, suverene, nedjeljive BiH.
Oni koji je ne žele takvu, samo na opancima mogu ponijeti miraz susjedima ili komšijama u velikodržavne mokre snove i projekte.
-
mali jomu
#37 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
SaraFina wrote:
Ne postoji opcija podjele........
- cyprus
#38 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Bošnjaci već imaju svoju državu, i to ne jednu, nego mnogo njih... Većini Bošnjaka je to Bosna i Hercegovina... Međutim, nekim Bošnjacima je to Srbija, nekima Crna Gora, nekima Njemačka, nekima Švedska, nekima SAD, a nekima bogme i Francuska...
- cyprus
#39 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Ne da mi se sve ovo čitat i slušat (poznate su mi neke ranije njegove izjave, pa znam o kakvom se kalibru "intelektualca" radi, te procjenjujem da bi utošak vremena na čitanje njegove mentalne dijareje zapravo bio gubitak istog), međutim ako je zaista izjavio ovo što stoji u naslovu, onda je jasno da Bošnjacima pored ovakvih 'intelektualnih lidera' ne trebaju nikakvi ni četnici, ni ustaše, ni bilo kakvi dušmani...Muhić: Bošnjačka "fildžan država" je moguća
I btw, nek on osniva fildžane po svojoj Makedoniji, nek se kani Bosne i Hercegovine...
Last edited by cyprus on 19/04/2018 23:20, edited 1 time in total.
-
mali jomu
#40 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
cyprus wrote: Bošnjaci već imaju svoju državu, i to ne jednu, nego mnogo njih... Većini Bošnjaka je to Bosna i Hercegovina... Međutim, nekim Bošnjacima je to Srbija, nekima Crna Gora, nekima Njemačka, nekima Švedska, nekima SAD, a nekima bogme i Francuska...
Svako put negdje vodi..... pa i tamo.
- Men_of_Numenor
#41 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Porediti Muhićevo baljezganje sa tim planom iz tog filma (a pogledao sam film dva puta) je kao porediti Sjevernu Koreju sa Južnom Korejom.arzuhal wrote:Ova me Muhićeva priča podsjeća na "scenario Desetog čovjeka" izraelske vlade iz World War Z-a, onaj što treba da pretpostavi najgori ne/mogući scenario i pripremi plan za njegaA u tom slučaju i takvom kontekstu
Nemoguće!
U tom filmu Izraelci rade sve da zaštite svoju državu (svaki kvadratni kilometar) a ova budala Muhić bi da razvali Bosnu na nekoliko komada.
Slažem se da treba imati plan za eventualni rat protiv četnika i ustaša ako krenu sa secesijom, ali ovo što Muhić predlaže je plan za što brže uništenje države, a ne za njeno spasenje.
-
mali jomu
#42 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
cyprus wrote:Ne da mi se sve ovo čitat i slušat (poznate su mi neke ranije njegove izjave, pa znam o kakvom se kalibru "intelektualca" radi, te procjenjujem da bi utošak vremena na čitanje njegove mentalne dijareje zapravo bio gubitak istog), međutim ako je zaista izjavio ovo što stoji u naslovu, onda je jasno da Bošnjacima pored ovakvih 'intelektualnih lidera' ne trebaju nikakvi ni četnici, ni ustaše, ni bilo kakvi dušmani...Muhić: Bošnjačka "fildžan država" je moguća
- Men_of_Numenor
#43 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Ne bacaj bombe molim te.cyprus wrote:Bošnjaci već imaju svoju državu, i to ne jednu, nego mnogo njih... Većini Bošnjaka je to Bosna i Hercegovina... Međutim, nekim Bošnjacima je to Srbija, nekima Crna Gora, nekima Njemačka, nekima Švedska, nekima SAD, a nekima bogme i Francuska...
Samo jednu državu mi imamo, a to je BiH.
- Men_of_Numenor
#44 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
JThomas wrote:napraviš temu i vidiš ko je sve preskočio svoj propisani haldol i risperidon...
- SaraFina
#45 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
cyprus wrote:Bošnjaci već imaju svoju državu, i to ne jednu, nego mnogo njih... Većini Bošnjaka je to Bosna i Hercegovina... Međutim, nekim Bošnjacima je to Srbija, nekima Crna Gora, nekima Njemačka, nekima Švedska, nekima SAD, a nekima bogme i Francuska...
I Hrvati takodjer. Plus pride i jednonacionalnu hrvatsku očišćenu od Srba u skorašnjoj prošlosti. Pa kojima se ne dopada suživot sa bošnjačkim većinskim življem, slobodno neka popunjavaju iseljenu Slavoniju, dijelove nekadašnje rsk, otoke i sl.
Dio Srba takodjer. Ako im se ne dopada suživot eno kuća i salaša za 2000 eura po Vojvodini. Do džabe. Gdje problem?
Mi rezervne zemlje nemamo. Ostala dva naroda velikodrzavne projekte svojih matica na kostima bošnjačkim neće ispuniti nikad.
-
mali jomu
#46 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Supljak tema na navlakusu...... 
- cyprus
#47 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Zavisno ko smo 'MI'... Ako misliš na nas Bosance i Hercegovce (bez obzira na etničku pripadnost), onda se slažem...Men_of_Numenor wrote:Ne bacaj bombe molim te.cyprus wrote:Bošnjaci već imaju svoju državu, i to ne jednu, nego mnogo njih... Većini Bošnjaka je to Bosna i Hercegovina... Međutim, nekim Bošnjacima je to Srbija, nekima Crna Gora, nekima Njemačka, nekima Švedska, nekima SAD, a nekima bogme i Francuska...
Samo jednu državu mi imamo, a to je BiH.
- sagosen
- Men_of_Numenor
#49 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Nešto gledam, pa ovom Muhiću ni matematika ne ide baš najbolje.
Sjećam se da je jednom rekao da bi raspadom BiH Bošnjaci eventualno dobili teritoriju dva do tri puta veću od Crne Gore i Kosova
Ne znam da bi nam Rusi donirali malo svoje teritorije ili bi se Makedonci sažalili na svoju braću po Muhiću pa bi nam oni nešto malo zemlje dali
?
Sjećam se da je jednom rekao da bi raspadom BiH Bošnjaci eventualno dobili teritoriju dva do tri puta veću od Crne Gore i Kosova
Ne znam da bi nam Rusi donirali malo svoje teritorije ili bi se Makedonci sažalili na svoju braću po Muhiću pa bi nam oni nešto malo zemlje dali
- cyprus
#50 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU
Većina nas zaista nema... Međutim, neki imaju... Meščini da i ti imaš...SaraFina wrote:cyprus wrote:Bošnjaci već imaju svoju državu, i to ne jednu, nego mnogo njih... Većini Bošnjaka je to Bosna i Hercegovina... Međutim, nekim Bošnjacima je to Srbija, nekima Crna Gora, nekima Njemačka, nekima Švedska, nekima SAD, a nekima bogme i Francuska...
I Hrvati takodjer. Plus pride i jednonacionalnu hrvatsku očišćenu od Srba u skorašnjoj prošlosti. Pa kojima se ne dopada suživot sa bošnjačkim većinskim življem, slobodno neka popunjavaju iseljenu Slavoniju, dijelove nekadašnje rsk, otoke i sl.
Dio Srba takodjer. Ako im se ne dopada suživot eno kuća i salaša za 2000 eura po Vojvodini. Do džabe. Gdje problem?
Mi rezervne zemlje nemamo. Ostala dva naroda velikodrzavne projekte svojih matica na kostima bošnjačkim neće ispuniti nikad.
Last edited by cyprus on 19/04/2018 23:26, edited 1 time in total.