Znate li svoje komsije?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#26 Re: Znate li svoje komsije?

Post by muha_sa »

djevojka bez imena wrote:Znam ih sve, pozdravim u prolazu, sa nekoliko porodica cijeli život u super odnosima, bliski smo prilično,priletimo jedni drugima :) ostale uvažavam, nismo neka problematična mahala, svako gleda svoja posla, uglavnom.

P. S ne vidim zašto je In ne znati komšije
gdje vam je mahala :?
Zoya

#27 Re: Znate li svoje komsije?

Post by Zoya »

Onako. Pozdravimo se, prozborimo ako se baš ne možemo mimoići :lol: . Kada smo po odmorima, oni koji ne idu nigdje uzimaju poštu drugima(ako se to od njih/nas traži) da se sanduče ne prepuni, zaljevamo travu jedni drugima :lol: Jednom godišnje se iskupimo i grilamo skupa. To je ujedno i jedino okupljanje u godini.
Meni ovo odgovara skroz.
Maraschino

#28 Re: Znate li svoje komsije?

Post by Maraschino »

bitanga_sa_otesa wrote:
Maraschino wrote:
a ono, vozdra i cao
cim kazes vozdra,eto ga sutra:ej komsija imas li bonsek da nesto odrezem,daj mi gedoru 32 sutra ti vracam ,imas neki cekic treba mi da zakucam nesto..i vise ne vidis nista od toga ili moras ici moliti svoje stvari.....odjebaus u skokovima :lol:
:lol: :lol:

nikad da se sjeti koju ko zilet hladnu da prinese
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#29 Re: Znate li svoje komsije?

Post by bitanga_sa_otesa »

Maraschino wrote:

nikad da se sjeti koju ko zilet hladnu da prinese
da ja platim sjetili bi se svi,guzovacha svima draga i najsladja :D
S4mpion

#30 Re: Znate li svoje komsije?

Post by S4mpion »

Posljednji put smo se okupili u februaru 2012 kad je trebalo ulicu očistit' od snijega, tad su svi dobili poziv za mobilizaciju.
triconja

#31 Re: Znate li svoje komsije?

Post by triconja »

Aha, znaci vas odgajali u onomad onom sistemu kao da budete merhametli i socijalni a vid kakvi ste ispali. I kaze omladina ne valja :lol: :lol: :lol: .

Sto jest jest, takav vakat doso, nije da se ne prica zbog price i obilazenja nego zbog tog sto svak ceka da te nacuturi, pa bilo to e komso imas 20 maraka da platim struju, imas kilu secera, il nesto drugo. Jednom kad se covjek oprzi tesko da je socijalan :lol: :thumbup:
HAVANA

#32 Re: Znate li svoje komsije?

Post by HAVANA »

Znam i super mi komsiluk. :-D
trambusek88

#33 Re: Znate li svoje komsije?

Post by trambusek88 »

_BataZiv_0809 wrote:
Tito_i_Partija wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Velika zgrada, ima nas dosta, ali znam vecinu. Sa nekim sam ekstra dobar, sa drugima na jedva dobar dan/vece. Svasta se da zakljuciti o ljudima na osnovu tih nekoliko minuta dnevno u liftu. A tek kad se dijeli zajednicki zid, hodnik, plafon :D
Ma dijelis ti jos mnogo toga, samo neces da kazes. :-D
Uh to je bilo u starom stanu. Studenti(ce) svud naokolo :per:
Bata pjeva komšinici (nije za mlađe od 18, mnogo je bRezobrazno) :izet:
https://www.youtube.com/watch?v=dh17JJR ... tu.be&t=38
vjesticanametli

#34 Re: Znate li svoje komsije?

Post by vjesticanametli »

S4mpion wrote:Posljednji put smo se okupili u februaru 2012 kad je trebalo ulicu očistit' od snijega, tad su svi dobili poziv za mobilizaciju.
Kod nas na dobrinji dernek bio :-D djeca zdjelama cistila....imali smo lopate pa neko donio i tepsiju...nestasicq lopata je bila....rakije caja klope ma haos....cak smo imali mjesto ako doDZe hitna i za dostavu i unbilivibil niko nije parkirao tu nikako :) bio i papir za hitnu i dostavu....
kakavdanakneiskustvu

#35 Re: Znate li svoje komsije?

Post by kakavdanakneiskustvu »

132 stana u zgradi,nepune tri godine živim,znam po imenima desetak najvise
sandzokan

#36 Re: Znate li svoje komsije?

Post by sandzokan »

U mom komšiluku, manja zgrada je u pitanju, bolji su bili međuljudski odnosi 96, 97 godine nego danas. Tada se redovno kafenisalo a i sijelilo bogami. Za bilo koji problem mogao si se obratiti nekom od komsija, tacno je covjek znao kome pokucati na vrata u zavisnosti od vrste problema. To je potrajalo nekih 6-7 godina, a onda su ljudi počeli da se mijenjaju, mislim općenito u cijelom Sarajevu. Ona nada iz rata je isčezla pa su ljudi, pritisnuti teškim problemima tranzicije, počeli da gledaju samo sebe i svoju porodicu. Tako da od divnih komšijskih odnosa osta samo ˝dobar dan...jeste li se umorili˝. Ne tužimo se niti se pičkaramo po haustoru ili ispred zgrade, niko nikoga ne ugrožava, ako je situacija stani-pani i dalje se pomažemo. Ali sve je to hladno i formalno. Fali mi onaj period iz 97, 10000 bh. dinara i ugostiš čitavu zgradu.
zipoo

#37 Re: Znate li svoje komsije?

Post by zipoo »

Imam srece sa komsijama, vecina su stvarno super. Ovo sto je govno samo zdravo, a nekad ni to. Sa nekim se pije kafa, sijeli, ali bas rijetko. Jedan red komsija je usralo sa putem, ali hajde jebaji ga nema sada nazad. I tako je proslo 40-50 godina
SmokingMan

#38 Re: Znate li svoje komsije?

Post by SmokingMan »

Komšija bi nekako trebao biti preći od bliže familije,ali meni ni familija ni komšije nisu toliko prisni ni dragi,ali moram priznati da je komšiluk sasvim pristojan,kada ugrabim priliku sve ih fino pozdravim usput i po običaju gledam svoja posla kao i uvijek.Jedino se u mahali sa našim mačkom dobro ispričam,za njega fakat uvijek imam vrmena. :D
triconja

#39 Re: Znate li svoje komsije?

Post by triconja »

Evo pitanje za vas koji ste na zdravo zdravo sa komsijama, koji je po vama razlog takve alijenacije?
MOSALJOZE

#40 Re: Znate li svoje komsije?

Post by MOSALJOZE »

Bilo je lijepo dok sinovi komšija nisu počeli dovoditi svoje oštrokandže,otad nestade rahatluka i čovjek živi i umire ko svako hajvanče.
triconja

#41 Re: Znate li svoje komsije?

Post by triconja »

MOSALJOZE wrote:Bilo je lijepo dok sinovi komšija nisu počeli dovoditi svoje oštrokandže,otad nestade rahatluka i čovjek živi i umire ko svako hajvanče.
Aha, znaci narusenje uzeg kruga i ne obracanje paznje na pripadnike tog kruga. Isto ko iz onijeh lektira iz osnovne skole kad se ozeni buraz od neke trebe pa ona onda nikakva jer vise buraz ne obraca paznju na njojzu vego na svoju zenu. I onda ona odlazi da se zeni jer vidi da je burazova zena "tjera" :lol: :lol: :lol:
Maraschino

#42 Re: Znate li svoje komsije?

Post by Maraschino »

triconja wrote:Evo pitanje za vas koji ste na zdravo zdravo sa komsijama, koji je po vama razlog takve alijenacije?
tri komsiluka imam. dva su malo prisnija a treci na ''zdravo'' jer ljudi tako zive.

samo kod nas balkanaca mora se sve znati i ko je ko i odakle je i gdje radi, pa gdje mu sestra, brat, punac...rade pa sta rade. dodjes u bolnicu i trazis onoga sto poznajes pa tako i u opstini i svuda.
jednostavno tako svijet ne funkcionise osim gdje se u trenerci ide u grad.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#43 Re: Znate li svoje komsije?

Post by _BataZiv_0809 »

trambusek88 wrote:
Bata pjeva komšinici (nije za mlađe od 18, mnogo je bRezobrazno) :izet:
https://www.youtube.com/watch?v=dh17JJR ... tu.be&t=38

Dje ih iskopas samo :D
MOSALJOZE

#44 Re: Znate li svoje komsije?

Post by MOSALJOZE »

triconja wrote:
MOSALJOZE wrote:Bilo je lijepo dok sinovi komšija nisu počeli dovoditi svoje oštrokandže,otad nestade rahatluka i čovjek živi i umire ko svako hajvanče.
Aha, znaci narusenje uzeg kruga i ne obracanje paznje na pripadnike tog kruga. Isto ko iz onijeh lektira iz osnovne skole kad se ozeni buraz od neke trebe pa ona onda nikakva jer vise buraz ne obraca paznju na njojzu vego na svoju zenu. I onda ona odlazi da se zeni jer vidi da je burazova zena "tjera" :lol: :lol: :lol:
Živjeli su moja nana i dedo s tim ljudima preko 30 godina,kuće zajedno pravili itd..Isto tako djeca im se družila,zajedno odrastala i kad su došle pomenute spodobe na jednom niko ne valja samo one...
triconja

#45 Re: Znate li svoje komsije?

Post by triconja »

MOSALJOZE wrote:
triconja wrote:
Živjeli su moja nana i dedo s tim ljudima preko 30 godina,kuće zajedno pravili itd..Isto tako djeca im se družila,zajedno odrastala i kad su došle pomenute spodobe na jednom niko ne valja samo one...
I sta je po tebi glavni krivac za takvo ponasanje djece? Da nije feminizam, bezmudost muska u odnosu musko zensko ili nesto trece?
MOSALJOZE

#46 Re: Znate li svoje komsije?

Post by MOSALJOZE »

Pa oštrokandže brt tu ti sve stane.
triconja

#47 Re: Znate li svoje komsije?

Post by triconja »

MOSALJOZE wrote:Pa oštrokandže brt tu ti sve stane.
Evo malo sam se zabrino i za sebe, hoce li i mene tako sutra zena odvratit od svega? Jel ima neki lijek za takvo ponasanje?
moonca

#48 Re: Znate li svoje komsije?

Post by moonca »

Krivica je na sinovima. :zoka:
moonca

#49 Re: Znate li svoje komsije?

Post by moonca »

triconja wrote: Evo malo sam se zabrino i za sebe, hoce li i mene tako sutra zena odvratit od svega? Jel ima neki lijek za takvo ponasanje?
Ima, ne cekaj 30 - te da se zanis. :D
triconja

#50 Re: Znate li svoje komsije?

Post by triconja »

moonca wrote:
triconja wrote: Evo malo sam se zabrino i za sebe, hoce li i mene tako sutra zena odvratit od svega? Jel ima neki lijek za takvo ponasanje?
Ima, ne cekaj 30 - te da se zanis. :D
Koje su godine najbolje za zenidbu?
Post Reply