Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#26 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by kakavdanakneiskustvu »

The BEN10 wrote:
ami8 wrote:I kod mene kona, inače rođena sarajka, fakultetski obrazovana i sa dobrim poslom u državnim institucijama, ostavi po dvije-tri kese sa smećem ispred vrata. Nekada stoje do ujutro a nekada po dan-dva, sve zavisi kada dotična uhvati slobodnog vremena da odnese smeće do kontejnera. Jedina sreća je što je novija zgrada pa tako nemamo podruma i sl.mjesta sa kojih bi glodari mogli domiliti do smeća. Stvarno ne kontam te ljude, ako nemaš vremena da odneseš smeće ostavi ga brate kod sebe na balkon dok ne skupiš vremena.
Ovu vrstu idiota nikako ne razumijem. Pa stvarno koliki ugursuz moraš biti da u hodnik ostaviš smeće, kad su kontejneri uglavnom blizu par desetina metara od zgrada.

ja jednom ulazim u lift,kad imas sta i viditi,kesa smeca stoji u cosku
P308

#27 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by P308 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
The BEN10 wrote:
ami8 wrote:I kod mene kona, inače rođena sarajka, fakultetski obrazovana i sa dobrim poslom u državnim institucijama, ostavi po dvije-tri kese sa smećem ispred vrata. Nekada stoje do ujutro a nekada po dan-dva, sve zavisi kada dotična uhvati slobodnog vremena da odnese smeće do kontejnera. Jedina sreća je što je novija zgrada pa tako nemamo podruma i sl.mjesta sa kojih bi glodari mogli domiliti do smeća. Stvarno ne kontam te ljude, ako nemaš vremena da odneseš smeće ostavi ga brate kod sebe na balkon dok ne skupiš vremena.
Ovu vrstu idiota nikako ne razumijem. Pa stvarno koliki ugursuz moraš biti da u hodnik ostaviš smeće, kad su kontejneri uglavnom blizu par desetina metara od zgrada.

Liftovi su posebna prica. Tu tek dolazi do izrazaja sva nekultura naroda koji zivi u zgradi. Kod nas je jedno vrijeme neko pljuvao po tasterima, znaci da ti se zviot zgadi kad moras dirati to pa ja svaki put ponesem vlaznu maramicu i ocistim ali kad se vracam opet me isto doceka, a redovno bude hrpa papira a u zadnje vrijeme i opusaka. Ne kontam to za cigare nikako, pa valjda mozes sacekati da izadjes vani a ne po liftu i haustoru. O potpisivanju i unistavanju da ne pricam (mislim na lift, zidovi haustora su za divno cudo cisti).
The BEN10

#28 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by The BEN10 »

The BEN10 wrote:
I kod mene kona, inače rođena sarajka, fakultetski obrazovana i sa dobrim poslom u državnim institucijama, ostavi po dvije-tri kese sa smećem ispred vrata. Nekada stoje do ujutro a nekada po dan-dva, sve zavisi kada dotična uhvati slobodnog vremena da odnese smeće do kontejnera. Jedina sreća je što je novija zgrada pa tako nemamo podruma i sl.mjesta sa kojih bi glodari mogli domiliti do smeća. Stvarno ne kontam te ljude, ako nemaš vremena da odneseš smeće ostavi ga brate kod sebe na balkon dok ne skupiš vremena.

Ne znam, meni je to tako odvratno, ne mogu shvatiti nikako. Takvi ljudi mi se baš gade. I to ne krijem uopšte.
Kod mene takvih uhljupa u zgradi nema, hvala Bogu, samo da ih ne ureknem. :)
kakavdanakneiskustvu

#29 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

The BEN10 wrote:
I kod mene kona, inače rođena sarajka, fakultetski obrazovana i sa dobrim poslom u državnim institucijama, ostavi po dvije-tri kese sa smećem ispred vrata. Nekada stoje do ujutro a nekada po dan-dva, sve zavisi kada dotična uhvati slobodnog vremena da odnese smeće do kontejnera. Jedina sreća je što je novija zgrada pa tako nemamo podruma i sl.mjesta sa kojih bi glodari mogli domiliti do smeća. Stvarno ne kontam te ljude, ako nemaš vremena da odneseš smeće ostavi ga brate kod sebe na balkon dok ne skupiš vremena.

Ne znam, meni je to tako odvratno, ne mogu shvatiti nikako. Takvi ljudi mi se baš gade. I to ne krijem uopšte.
Kod mene takvih uhljupa u zgradi nema, hvala Bogu, samo da ih ne ureknem. :)[/quote]

ma pazi,usrane i upisane djecije pelene sa 14. sprata kreteni bacali,ja kad sam doselio u zgradu kontam kerovi iz kontejnera pokupe,raznesu,ali svaki dan ,malo mi cudno,kasnije cujem od komsija sta je u piitanju,i nastavice se to vjerovatno,pored dvoje male djece,trece je na putu,a gospodja nedavno krala po DM
mnjonja

#30 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by mnjonja »

Izlizali se brojevi u liftu na tipkama
I moj stari poljepi naljepnice, jer lift je neparni, ne zna svako
Sl dan neko je upaljacem spaljivao naljepnicei tipke
Znaci stoku ne hapsit, ne kaznjavat nego sa krova zgrade bacat
Bloo
Globalna šefica

#31 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by Bloo »

Kultura zivljenja se usvaja lupanjem po novcaniku.
Bez obzira da li si roden u gradu ili ne, sve se da usvojiti placanjem dovoljnog broja novacnih kazni. :)
Kada bismo imali kome prijaviti takve ljude...
kakavdanakneiskustvu

#32 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Bloo wrote:Kultura zivljenja se usvaja lupanjem po novcaniku.
Bez obzira da li si roden u gradu ili ne, sve se da usvojiti placanjem dovoljnog broja novacnih kazni. :)
:thumbup:
male_okice

#33 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by male_okice »

ne samo prijaviti, imas ti kome prijaviti. komunalna policija treba rijesavati takve slucajeve ali buduci da su oni totalno intertni onda je stanje ovakvo kakvo je.

mi dok smo zivjeli u zgradi isto sve ovo sto je vec opisano je bilo ovakvo. komsija jedan stalno smece ispred ulaznih vrata pa usmrdi pola stubista jos prokapa okolo svugdje. ona vise nas stalno hrani golubove i baca komade kruha okolo, dok jednom mi nije pukao film i otisla sam gore i spomenula joj pola familije jer je srucila sve moguce mrve i sranja golubova na moj ves koji se nalazio dole ispod (stan nije imao balkon). Isto istresanje krpa kroz prozor normala pa dodjes a ono na autu tona mrva...ali najgori je bio onaj na zadnjem katu sa onin psom. krmak (mislim na gazdu pasce nije krivo jadno) je lijen da vodi psa van pa ga pusti u haustor da sere i pisa. :cry: :evil:

najsretnija sam bila kad sam nazvala vlasnika stana i rekla da se selimo do kraja mjeseca u nasu kucu.
Bloo
Globalna šefica

#34 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by Bloo »

male_okice wrote:
ne samo prijaviti, imas ti kome prijaviti. komunalna policija treba rijesavati takve slucajeve ali buduci da su oni totalno intertni onda je stanje ovakvo kakvo je.

mi dok smo zivjeli u zgradi isto sve ovo sto je vec opisano je bilo ovakvo. komsija jedan stalno smece ispred ulaznih vrata pa usmrdi pola stubista jos prokapa okolo svugdje. ona vise nas stalno hrani golubove i baca komade kruha okolo, dok jednom mi nije pukao film i otisla sam gore i spomenula joj pola familije jer je srucila sve moguce mrve i sranja golubova na moj ves koji se nalazio dole ispod (stan nije imao balkon). Isto istresanje krpa kroz prozor normala pa dodjes a ono na autu tona mrva...ali najgori je bio onaj na zadnjem katu sa onin psom. krmak (mislim na gazdu pasce nije krivo jadno) je lijen da vodi psa van pa ga pusti u haustor da sere i pisa. :cry: :evil:

najsretnija sam bila kad sam nazvala vlasnika stana i rekla da se selimo do kraja mjeseca u nasu kucu.
U centru Londona postoji nešto što se zove neighbourhood watch i ploče sa 3 mala merkata na svakom koraku i puno kamera :)
I komšije se ne barču sa tobom verbalno ako si već stoka koja ne zna za šta služi kontejner i haustor, već te lagano prijave ...i dobiješ kaznicu :)
_I kad kreneš onako narodski jer si ti to oslobodio da baciš cigaru na pločnik...samo ti pred očima oni merkati i kamere...i lagano je ugasis od potplat cipele kao Bogart i stavis u kesicu i kesicu u dzep do prve kante :D

a što se tiče naše komunalne: vjerovatno isto ostavljaju kese u vlastitim haustorima :D
triconja

#35 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by triconja »

insomnia78 wrote:Dok lola ne ufati pa te isamara :lol:
Jasta, sve heroji i borci za pravdu a toliko bezmudi. :thumbup:
vješalica

#36 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by vješalica »

On je samaro po Parizu hahhaha

Najgori su i oni koji hraknu na zid
Fujjjj
male_okice

#37 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by male_okice »

Bloo wrote:
male_okice wrote:

U centru Londona postoji nešto što se zove neighbourhood watch i ploče sa 3 mala merkata na svakom koraku i puno kamera :)
I komšije se ne barču sa tobom verbalno ako si već stoka koja ne zna za šta služi kontejner i haustor, već te lagano prijave ...i dobiješ kaznicu :)
_I kad kreneš onako narodski jer si ti to oslobodio da baciš cigaru na pločnik...samo ti pred očima oni merkati i kamere...i lagano je ugasis od potplat cipele kao Bogart i stavis u kesicu i kesicu u dzep do prve kante :D

a što se tiče naše komunalne: vjerovatno isto ostavljaju kese u vlastitim haustorima :D

sve je to meni jasno...ali mi nismo london, nismo ni na nivou pojedinih africkih zemalja nego smo gori od njih...mozda malo bolje asfaltirani tako da je svako poredjenje suvisno. :)
Bloo
Globalna šefica

#38 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by Bloo »

male_okice wrote:

sve je to meni jasno...ali mi nismo london, nismo ni na nivou pojedinih africkih zemalja nego smo gori od njih...mozda malo bolje asfaltirani tako da je svako poredjenje suvisno. :)
Ljudi su stoka svuda, bez obzira na lokaciju. Samo udaranje po novcaniku... :-D
Ne znam, jedino mozda ako bismo stalno vrsili pritisak na komunalne institucije...nisam pametna.
animals

#39 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by animals »

Ja zivim u Becu u jednoj lijepoj zgradi, gdje su vecinom.
kulturni Austrijanci...
i vjerovali ili ne i tu ostavljaju smece pred vratima preko noci..i to ljudi za koje to nikad ne bi pomislili..
dozadnjekapi

#40 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by dozadnjekapi »

ljudi tersovi sve im smeta ... sazidaj sebi kucu ogradi je i nemas briga .. ako mi je mrsko izaci do smeća, ostavicu ga pred vratima. neko ulazi blatnjavih cipela u haustor, neko pljune, neko šara lift, neko pljune na gelender, ja ostavljam smece ... svako ima svoj izbor .. moj izbor je sloboda.
moonca

#41 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by moonca »

Manje vise svi svi smo to negdje dozivjeli.
Mislim da sa tim osobama ipak treba pricati, pricati, ne biti grub dok na neki nacin i njima ne 'klikne' u mozgu da to nije ok.

Ima osoba da to jednostavno ne mogu da shvate,bez obzira na obrazovanost ili podnevlje odakle dolaze, da nije u redu to sto rade.

Imam poznanika, imucan, vrlo aktivan u krugu gdje zivi, kada ga vidim na ulici on je sagnut :lol: kupi papirice sa ceste. :-) :-D
male_okice

#42 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by male_okice »

dozadnjekapi wrote:ljudi tersovi sve im smeta ... sazidaj sebi kucu ogradi je i nemas briga .. ako mi je mrsko izaci do smeća, ostavicu ga pred vratima. neko ulazi blatnjavih cipela u haustor, neko pljune, neko šara lift, neko pljune na gelender, ja ostavljam smece ... svako ima svoj izbor .. moj izbor je sloboda.

ma daj ne seri. :-) haustor je zajednicki prostor nije smetljiste, i posto ga koriste svi u zgradi ne mozes se ponasati kako ti hoces.
sto ne ostavis sebi u svom hodniku ili kuhinji onda tu kesu sa smecem, ili u kupatilu kad to vec nije problem i kad si lijen da sidjes do kontejnera, ili sto ne pusti da mu pas sere u dnevnom boravku...cuj sad je neko ters ako insistira da postoji barem neka osnovna kultura ponasanja :-)
dozadnjekapi

#43 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by dozadnjekapi »

kakva je kultura ponašanja kad kona kuha grah pa nije dovoljno što se miomirisi šire još i vrata otvori da svi čuju kako pretis šišti. Bila je ona jedna što se žalila kako joj vazda store na dim smrde jer neko ispod nje puši na prozoru - e takvi ljudi su sorta koja otvara ovakve teme.
dulekrele

#44 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by dulekrele »

dozadnjekapi wrote:kakva je kultura ponašanja kad kona kuha grah pa nije dovoljno što se miomirisi šire još i vrata otvori da svi čuju kako pretis šišti. Bila je ona jedna što se žalila kako joj vazda store na dim smrde jer neko ispod nje puši na prozoru - e takvi ljudi su sorta koja otvara ovakve teme.
ista kultura ponasanja kao i onih sto ostavljaju kese sa smecem ispred ulaznih vrata.
triconja

#45 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by triconja »

Kako dokazat tako nesto?
Bloo
Globalna šefica

#46 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by Bloo »

triconja wrote:
Kako dokazat tako nesto?
Onda impliciraš da druge države i drugi narodi se rađaju sa kulturom življenja u svojim genima :D
MarlboroGold

#47 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by MarlboroGold »

Bili mi kod pajde u Karlsruhe prošle godine... i tako mi po navici svo smeće u jednu kantu. Kad ne ne... sve se mora odvajati (ma da sam znao, ali zaboravio)...
Tako i on na početku sve zajedno trpao, pa dođe jedna kazna, pa druga, pa treća veća nego prve dvije zajedno... od tad se opametio i asimilirao.

Poenta naprijed navedenog - udaraj što jače po novčaniku, pa dilberi neće ni pomišljati da ostave smeće ispred ulaznih vrata.
Last edited by MarlboroGold on 18/04/2018 13:08, edited 1 time in total.
moonca

#48 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by moonca »

Smijala sam se prijatelju kada mi je rekao da njegova zena preko noci zamota ' ostatke hrane mesa ,ribe.." i ostavi u zamrzivacu :lol: :lol:
sada i ja to radim- u duplu kesu i u zamrzivac-ujutru nosim na posao i bacim u veci kontejner, jer kod kuce je odvoz smeca jednom sedmicno. :shock: Nema sanse da ostavim ispred kuce, cak i kanta za smece mora biti u garazi.
Natjerati komsije da se drza pravila-a najbolje kada udara po dzepu, :zoka:

No ja kuci imam u sinku 'meljac hrane' to je strasna pomoc,steta sto kod nas to izgleda nije moguce ugraditi.
Last edited by moonca on 18/04/2018 13:08, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#49 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

dozadnjekapi wrote:ljudi tersovi sve im smeta ... sazidaj sebi kucu ogradi je i nemas briga .. ako mi je mrsko izaci do smeća, ostavicu ga pred vratima. neko ulazi blatnjavih cipela u haustor, neko pljune, neko šara lift, neko pljune na gelender, ja ostavljam smece ... svako ima svoj izbor .. moj izbor je sloboda.

neko vrsi nuzdu u liftu i hodniku,šta fali
arzuhal

#50 Re: Ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana

Post by arzuhal »

Bloo wrote:
triconja wrote:
Kako dokazat tako nesto?
Onda impliciraš da druge države i drugi narodi se rađaju sa kulturom življenja u svojim genima :D
Prepala si ga pa ispituje stvar, ispipava...Krene u granap po klipače pa ostavi dva-tri naramka smeća pred tuđim vratima, samo da pertle zaveže...
Post Reply