Djecu uce ratovanju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Edin H.

#26 Re: Djecu uce ratovanju

Post by Edin H. »

E vala insomnia kad ga ti izvuces... :lol:
Blek Stena

#27 Re: Djecu uce ratovanju

Post by Blek Stena »

Frajer zna sve stihove Kninzdinih i sl cetnickih pjesama...... ja bih stavio prst na celo :-)
Connaisseur Karlin

#28 Re: Djecu uce ratovanju

Post by Connaisseur Karlin »

apsidejzi wrote:Koji kretenizam majko mila... Umjesto da se igraju ko normalna djeca ono je njih krenulo od malena indoktrinirati i uciti kako se puca... Odvratno!!!

https://www.klix.ba/vijesti/regija/djec ... /180404011
idneticna situacija u Rusiji, udruzile se drzava i pravoslavna crkva
Connaisseur Karlin

#29 Re: Djecu uce ratovanju

Indigont wrote:A napali one vehabije što treniraju djecu karate. Ovi rastavljaju kalašnjikove. Nisam fan vehabija ali, ono.

Ovi su samo preuzeli praksu iz Jugoslavije. :P Moj ćaća i mati u srednjoj školi morali rukovati puškama.
to je bio skolski predmet Odbrana i Zastita u srdnjoj skoli ovo je treniranje djece sa automatksim oruzjem :lol:
Connaisseur Karlin

#30 Re: Djecu uce ratovanju

moonca wrote:Samo huskanje na rat :roll:
Sta fali da djeca nauce -dobre i lose strane oruzja. Pa imali smo u skoli predmet -odbrana ili tako nesto.
joj moonca, a to si ucila u srednjoj skoli, a ne u osnovnoj skoli, i sigurno nisi imala susret sa kalasnjikovom :)

evo u americi, vidis sto se desava sa rukovanjem oruzjem, ne mogu da vjerujem, da ti to ne smeta :roll:
moonca

#31 Re: Djecu uce ratovanju

Post by moonca »

Connaisseur Karlin wrote:
moonca wrote:Samo huskanje na rat :roll:
Sta fali da djeca nauce -dobre i lose strane oruzja. Pa imali smo u skoli predmet -odbrana ili tako nesto.
joj moonca, a to si ucila u srednjoj skoli, a ne u osnovnoj skoli, i sigurno nisi imala susret sa kalasnjikovom :)

evo u americi, vidis sto se desava sa rukovanjem oruzjem, ne mogu da vjerujem, da ti to ne smeta :roll:
Ne znam sada, kava je situacija, ali se djeci od malena kupovale igracke - puske, pistolji ....
Moje misljenje je da djeci treba pokazati kroz druzenje pricu, igru na dobre i lose strane. Oni to imaju u svojim kucama, neki roditelji kriju, da nije na dohvat ruke ali ih ne opucuju na opasnosti.

Moj otac je bio lovac. Jenom nas je odveo na livadu i dao svima da probamo. Bila sam predskolskog uzrasta. I danas se sjecam , bilo me strah uzeti pusku u ruke. Licno ne volim oruzje, ali mislim da ga je pozeljno imati.
U Americi sam protiv prodaje pusaka- sem lovcima.

Ova pucanja sto se desavaju - su diskutabilna.
Connaisseur Karlin

#32 Re: Djecu uce ratovanju

moonca wrote:

Ne znam sada, kava je situacija, ali se djeci od malena kupovale igracke - puske, pistolji ....
Moje misljenje je da djeci treba pokazati kroz druzenje pricu, igru na dobre i lose strane. Oni to imaju u svojim kucama, neki roditelji kriju, da nije na dohvat ruke ali ih ne opucuju na opasnosti.

Moj otac je bio lovac. Jenom nas je odveo na livadu i dao svima da probamo. Bila sam predskolskog uzrasta. I danas se sjecam , bilo me strah uzeti pusku u ruke. Licno ne volim oruzje, ali mislim da ga je pozeljno imati.
U Americi sam protiv prodaje pusaka- sem lovcima.

Ova pucanja sto se desavaju - su diskutabilna.
amerikanci imaju mentlani problem vezan za oruzje :-) :roll: pored ovlikog prolbem ubijanja djece u skolama, i dalje ne zele promjeniti zakon, a nema se sto dalje diskutovati, i nije uopce diskutabilna situacija :) to si umislila da j eproblem nerijesiv, postala si tipicna konzervativna amerikanka :)
moonca

#33 Re: Djecu uce ratovanju

Post by moonca »

:lol:

E, sve moze a konzerva ne.

Naravno da sam za, da se ukine prodaja mentalno bolesnim osobama. To je bar jednostavno provjeriti, no neki smatraju ako moxze voziti auto moze kupiti i oruzje. Nisam rekla da je ok ista vise od pistolja imati u kuci,sem lovcima ....
Connaisseur Karlin

#34 Re: Djecu uce ratovanju

moonca wrote::lol:

Naravno da sam za, da se ukine prodaja mentalno bolesnim osobama. To je bar jednostavno provjeriti, no neki smatraju ako moxze voziti auto moze kupiti i oruzje. Nisam rekla da je ok ista vise od pistolja imati u kuci,sem lovcima ....
znala sam, postala si amero-juznjakinja :D

ti si sebi umislila, da se ne moze zivjeti u drzvi bez masovnog imanja oruzja od strane civila , au SFRJ je upravo tako bilo , kao i danas u mnogim drzavam, civli nemaju oruzje , ma ni slicno kao ludi ameri :D
moonca

#35 Re: Djecu uce ratovanju

Post by moonca »

moonca wrote::lol:

znala sam, postala si amero-juznjakinja :D

ti si sebi umislila, da se ne moze zivjeti u drzvi bez masovnog imanja oruzja od strane civila , au SFRJ je upravo tako bilo , kao i danas u mnogim drzavam, civli nemaju oruzje , ma ni slicno kao ludi ameri :D
I ti sad ides malo daleko u procjeni, ko je ko.

:roll: Ne bih generalno tvdila da su svi Ameri ludi jer, nisu.
Ipak ne treba zaboraviti sta su uradili za nas, da bilo je kasno, mogli su ranije djelovati --no, ta tvrdnja da su ludi a mi molili za pomoc -stavlja i nas u neku kategoruju, ne.

No, ne vjerujem da i jedna kuca u Bosni ima bez nekog oruzja. :-)
:D
insomnia78

#36 Re: Djecu uce ratovanju

Post by insomnia78 »

Image
Connaisseur Karlin

#37 Re: Djecu uce ratovanju

moonca wrote:
Connaisseur Karlin wrote: znala sam, postala si amero-juznjakinja :D

Ipak ne treba zaboraviti sta su uradili za nas, da bilo je kasno, mogli su ranije djelovati --no, ta tvrdnja da su ludi a mi molili za pomoc -stavlja i nas u neku kategoruju, ne.

poslij rata, naravno da ima vise nerpijavljenog oruzja u kucama u BiH
u SAD niej bio rat :roll: nose pistolje dok djecu odvedu u park da se igraju , naravno da nisu normlani :roll:
sto su uradili za izbjelgice nije tema :) amerika svaako zivi od imigranta, to im je biznis, a istovremeno ubijaju i mejsasju se u druge drzave :-)
Connaisseur Karlin

#38 Re: Djecu uce ratovanju

.
Last edited by Connaisseur Karlin on 04/04/2018 22:34, edited 1 time in total.
moonca

#39 Re: Djecu uce ratovanju

Post by moonca »

moonca wrote:
Connaisseur Karlin wrote: znala sam, postala si amero-juznjakinja :D

poslij rata, naravno da ima vise nerpijavljenog oruzja u kucama u BiH
u SAD niej bio rat :roll: nose pistolje dok djecu odvedu u park da se igraju , naravno da nisu normlani :roll:
sto su uradili za izbjelgice nije tema :) amerika svaako zivi od imigranta, to im je biznis, a istovremeno ubijaju i mejsasju se u druge drzave :-)
Ja gdje zivim, ne vidim da iko nosi pistolje da su vidljivi -za to moraju imati posebnu dozvolu-
A, da se mjesaju, vjerujem, isto da ih pozivaju u pomoc-ima i togavih slucajeva- a rjesenje je da se sve te zemlje udruze i napadnu je.

Mislim da je to jedina opcija da zavlada mir na Zemlji.

moonca

#40 Re: Djecu uce ratovanju

Post by moonca »

Odo na kafu :-D
Connaisseur Karlin

#41 Re: Djecu uce ratovanju

moonca wrote:
nose pistolje dok djecu odvedu u park da se igraju , naravno da nisu normlani :roll:
Ja gdje zivim, ne vidim da iko nosi pistolje da su vidljivi -za to moraju imati posebnu dozvolu-

ali tebi je nomrlano da setaju sa pistoljima sa legalnom dozvolom :-) :lol:
Prpa.ba

#42 Re: Djecu uce ratovanju

Post by Prpa.ba »

insomnia78 wrote:
Bodkin wrote:Broj postova na temi - 10
Broj postova iz francuske - 4
Sati od otvaranja teme - 2:50
Iz krnje jugoslavije jos ni jedan
Nakon desetak sati od otvaranja teme, i dalje jos nijedna osuda od strane jugoslovena i kozmopolita zaglavljenih iza neprijateljskih linija. Pa ni posalicu da bace po kojima su nadaleko poznati (tzv. srpski humor). :mrgreen: A forumske karijere se grade na temama o islamskom terorizmu. :mrgreen:
sandzokan

#43 Re: Djecu uce ratovanju

Post by sandzokan »

Nije problem ovo, problem je što mi za 10 godina nećemo imati ni 10 000 ljudi koji znaju da rukuju ni tim famoznim kalašem, a o ozbiljnijem oružju da ne govorim. Kada demobilisani borci odu pod zemlju ostaje samo nargila raja da se ibreti haubicama po Trebeviću.
moonca

#44 Re: Djecu uce ratovanju

Post by moonca »

moonca wrote:
nose pistolje dok djecu odvedu u park da se igraju , naravno da nisu normlani :roll:

ali tebi je nomrlano da setaju sa pistoljima sa legalnom dozvolom :-) :lol:
Jedan u autu jedan negdje u kuci. :roll:
:mrgreen: :wink:
decembar2017

#45 Re: Djecu uce ratovanju

Post by decembar2017 »

Gdje su ovi kojima je voznja hiljadama kilometara da bi djecu ucili koristi oruzje potpuno prihvatljivo i izmisljaju 100 i nesto razloga da to opravdaju bili za vrijeme teme o Askerima ???

Gdje su nam "Bosanci " kojima sunce izlazi i zalazi u Beogradu i Zagrebu, "demokrate" , "pacifisti" i " borci za ljudska prava" ..nema ih nesto ovdje jer se inace sjate na svaku temu da popljuju na Bosnjake :?

2 stranice kada nam popovi uce djecu da koriste automatsko oruzje a koliko je ono bilo stranica na temi o Askerima, nema duplih arsina "demokrata " i dodikovih i draganovih " bosanaca " :lol:
Ci-Nick

#46 Re: Djecu uce ratovanju

Post by Ci-Nick »

Uvijek kad se spomene rat prvo što mi padne na pamet su one slike iskrcavanja u Normandiji, ljudi koji idu u smrt a ne bore se ni za kakav lični cilj ni interes.
realna do boli

#47 Re: Djecu uce ratovanju

Post by realna do boli »

Posto tema nije na politici...
Djeca su zasuta igricama gdje je sasvim normalno nekome otkinuti glavu..ruku..sto vise krvi..vise bodova.
Ja se evo danima cudim jednoj igrici koja dolazi kao najava..ono besplatno skidanje.
Krpena lutkica u nekoj kutiji..cilj..sto vise puta je izbosti iglom..otsjeci joj ruke, noge, glavu..po izboru..skekirom..motorkom..dok ona onako obezglavljena pokusava pobjeci u toj kutiji..morbidno do kraja. Igra za malu djecu..tako je reklamiraju...
triconja

#48 Re: Djecu uce ratovanju

Post by triconja »

Neka hin, a mi svoju djecu ucimo kako dudlati nargile na prazan stomak i kako proturit kolut kroz kolut od dima i tako to. Naravno i motanju cigara zavezatih ociju dok dube na glavu :lol: :lol: :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#49 Re: Djecu uce ratovanju

Post by Chmoljo »

realna do boli wrote:Posto tema nije na politici...
Djeca su zasuta igricama gdje je sasvim normalno nekome otkinuti glavu..ruku..sto vise krvi..vise bodova.
Ja se evo danima cudim jednoj igrici koja dolazi kao najava..ono besplatno skidanje.
Krpena lutkica u nekoj kutiji..cilj..sto vise puta je izbosti iglom..otsjeci joj ruke, noge, glavu..po izboru..skekirom..motorkom..dok ona onako obezglavljena pokusava pobjeci u toj kutiji..morbidno do kraja. Igra za malu djecu..tako je reklamiraju...
daj link.
triconja

#50 Re: Djecu uce ratovanju

Post by triconja »

realna do boli wrote:Posto tema nije na politici...
Jaro ko sta trazi to i nadje a ti posto si gledo takve stvari tebi algoritam i izbacuje tako :lol:
Post Reply