Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
condy
#26 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
Nije u pitanju facelift iako pise na oglasu. Facelift ima oznaku b8.5 i drugaciji je unutra i vani.
Pise da je s tronic mjenjac . Ja mislim da 1.8 tfsi u b8 je uparen sa multitronic mjenjacem a ne s tronic-om. To su dva razlicita automatika.
Multimedija MMI je bez navigacije i slabija je izvedba. Ne prikazuje nazive pjesama i sl.
Ima i naprijed i nazad senzore za parkiranje, xenon svjetla i led pozadi, dvozonsku klimu, tempomat, krom detalje i to je sto ima od bolje opreme. Sjedista su dobra ali su osnovna.
Taj motor je izdrzljiv treba vidjeti kako je odrzavan.
Limarija na slikama izgleda dobro malo je ostecen krom na prednjoj resetki.
Zimske su gume mislim bridgestone gume da su.
Cijena moze ici malo dole. Na slikama izgleda ocuvano sad kako je odrzavan to treba vidjeti.
Inace b8 ima tvrdji ovjes i dosta je nizak. Al se fino vozi. Izolacija je vrhunska.
Pise da je s tronic mjenjac . Ja mislim da 1.8 tfsi u b8 je uparen sa multitronic mjenjacem a ne s tronic-om. To su dva razlicita automatika.
Multimedija MMI je bez navigacije i slabija je izvedba. Ne prikazuje nazive pjesama i sl.
Ima i naprijed i nazad senzore za parkiranje, xenon svjetla i led pozadi, dvozonsku klimu, tempomat, krom detalje i to je sto ima od bolje opreme. Sjedista su dobra ali su osnovna.
Taj motor je izdrzljiv treba vidjeti kako je odrzavan.
Limarija na slikama izgleda dobro malo je ostecen krom na prednjoj resetki.
Zimske su gume mislim bridgestone gume da su.
Cijena moze ici malo dole. Na slikama izgleda ocuvano sad kako je odrzavan to treba vidjeti.
Inace b8 ima tvrdji ovjes i dosta je nizak. Al se fino vozi. Izolacija je vrhunska.
-
r_faruk
#27 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
ja nista od tih stvari nisam znao 
- golfiista
#28 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
Imao ga tri godine. 2.0 tdi Unutra premal. Uljna pumpa problem. NA 100k otišao krst volana, kinetički i senzor dpf filtera. Lijep auto i ništa više.
-
condy
#29 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
Nije to auto premalo, šta strašite ljude. Obično kažu premalo deblji ljudi bez ljutnje. Kod premium vozila, kad sjedneš nema pomjerenja kao da su u kalupu.
To što odabreš pogrešna sjedišta i o tome ne razmišljaš pri kupovini ne možeš kriviti auto. Imaju u ponudi različita sjedišta, za različite dužine ( i širine ) ljudi, šira, uža, dublja, štof, koža, sportska...sa podešavanjem potpore za lumbalni dio, sa razvlačenjem sužavanjem bočnih potpora, izvlačenjem potpore za ( duže ) noge, grijanjem, ventilacijom......biraš prema potrebama i razmišljaš o tome kad kupuješ. Međutim, vidim da su u dosta vozila osnovna sjedišta. Dobar materijal, ugodna za vožnju, nisu tijesna al za deblje ljude može biti usko. Nek smršaju
Naprijed ima prostora koliko ti volja. Mogu se smjestiti osobe sa 190+ cm bez problema. Deblji i širi ljudi u kukovima
mogu malo osnovna i sportska sjedišta zezati ( kožne varijante su za njih, šira su i mekša za debele guzonje
) jer su pravljena kao prema kalupu, uža su sjedišta, što je karakteristika za ovaj veliki trojac audi bmw i merc u ovoj klasi kod njih.
Položaj za volanom je jako lijep, sjedi se nisko, upravljivost dobra, komande dobre, izolacija dobra, ljepo urađen kokpit, zadnja klupa za taj tip vozila dobra, tri odrasle više osobe se mogu smjestiti bez problema, problem je jedino za četvrtu ako je vozač viši.
Paketi opreme su raznovrsni ponuda motora je raznosvrsna za svakog i svačiji džep, mjenjača i sl.....
Gepek je jako prostran, veoma dubok što je jako bitno za porodične ljude. To su činjenice o tom vozilu. To što se nekom nešto pokvarilo na vozilu, nije katastrofa, katastrofa je tvrditi da je to fabrička mana i sl. To auto je u tehnološkom smislu naprednije od tog golfista vozila koje sad voziš.
Ono što ću uvijek napomenut nekom ko planira i kupi to auto. Pazi nizak je jako. Sa njim se npr. teško spuštiš u garažu od BBI-a, dva centa fale da ga zagrebeš. Tvrd ovjes ima pogotovo ako je sportski, ali to nije problem toliko zbog dobre izolacije. Al, kad se dočešepaš autoputa onda milina.
To što odabreš pogrešna sjedišta i o tome ne razmišljaš pri kupovini ne možeš kriviti auto. Imaju u ponudi različita sjedišta, za različite dužine ( i širine ) ljudi, šira, uža, dublja, štof, koža, sportska...sa podešavanjem potpore za lumbalni dio, sa razvlačenjem sužavanjem bočnih potpora, izvlačenjem potpore za ( duže ) noge, grijanjem, ventilacijom......biraš prema potrebama i razmišljaš o tome kad kupuješ. Međutim, vidim da su u dosta vozila osnovna sjedišta. Dobar materijal, ugodna za vožnju, nisu tijesna al za deblje ljude može biti usko. Nek smršaju
Naprijed ima prostora koliko ti volja. Mogu se smjestiti osobe sa 190+ cm bez problema. Deblji i širi ljudi u kukovima
Položaj za volanom je jako lijep, sjedi se nisko, upravljivost dobra, komande dobre, izolacija dobra, ljepo urađen kokpit, zadnja klupa za taj tip vozila dobra, tri odrasle više osobe se mogu smjestiti bez problema, problem je jedino za četvrtu ako je vozač viši.
Paketi opreme su raznovrsni ponuda motora je raznosvrsna za svakog i svačiji džep, mjenjača i sl.....
Gepek je jako prostran, veoma dubok što je jako bitno za porodične ljude. To su činjenice o tom vozilu. To što se nekom nešto pokvarilo na vozilu, nije katastrofa, katastrofa je tvrditi da je to fabrička mana i sl. To auto je u tehnološkom smislu naprednije od tog golfista vozila koje sad voziš.
Ono što ću uvijek napomenut nekom ko planira i kupi to auto. Pazi nizak je jako. Sa njim se npr. teško spuštiš u garažu od BBI-a, dva centa fale da ga zagrebeš. Tvrd ovjes ima pogotovo ako je sportski, ali to nije problem toliko zbog dobre izolacije. Al, kad se dočešepaš autoputa onda milina.
-
r_faruk
#30 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
eh ovo boldirano mene interesuje. vise puta sam se raspitivao za sjedista, ali nisam mogao nista mijenjati (u hyundai-u doduse). meni u principu treba auto sam puno legroom-a. nasao sam i ovu skodu:condy wrote:Nije to auto premalo, šta strašite ljude. Obično kažu premalo deblji ljudi bez ljutnje. Kod premium vozila, kad sjedneš nema pomjerenja kao da su u kalupu.
To što odabreš pogrešna sjedišta i o tome ne razmišljaš pri kupovini ne možeš kriviti auto. Imaju u ponudi različita sjedišta, za različite dužine ( i širine ) ljudi, šira, uža, dublja, štof, koža, sportska...sa podešavanjem potpore za lumbalni dio, sa razvlačenjem sužavanjem bočnih potpora, izvlačenjem potpore za ( duže ) noge, grijanjem, ventilacijom......biraš prema potrebama i razmišljaš o tome kad kupuješ. Međutim, vidim da su u dosta vozila osnovna sjedišta. Dobar materijal, ugodna za vožnju, nisu tijesna al za deblje ljude može biti usko. Nek smršaju![]()
Naprijed ima prostora koliko ti volja. Mogu se smjestiti osobe sa 190+ cm bez problema. Deblji i širi ljudi u kukovimamogu malo osnovna i sportska sjedišta zezati ( kožne varijante su za njih, šira su i mekša za debele guzonje
) jer su pravljena kao prema kalupu, uža su sjedišta, što je karakteristika za ovaj veliki trojac audi bmw i merc u ovoj klasi kod njih.
https://www.olx.ba/artikal/30110754/sko ... dsg-apolo/
djeluje zanimljivo.... potrosnja mi nije problem s obzirom na kilometrazu koju sada prelazim....
-
condy
#31 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
Škoda Superb ima više prostora u kabini tu nema dileme.r_faruk wrote:eh ovo boldirano mene interesuje. vise puta sam se raspitivao za sjedista, ali nisam mogao nista mijenjati (u hyundai-u doduse). meni u principu treba auto sam puno legroom-a. nasao sam i ovu skodu:condy wrote:Nije to auto premalo, šta strašite ljude. Obično kažu premalo deblji ljudi bez ljutnje. Kod premium vozila, kad sjedneš nema pomjerenja kao da su u kalupu.
To što odabreš pogrešna sjedišta i o tome ne razmišljaš pri kupovini ne možeš kriviti auto. Imaju u ponudi različita sjedišta, za različite dužine ( i širine ) ljudi, šira, uža, dublja, štof, koža, sportska...sa podešavanjem potpore za lumbalni dio, sa razvlačenjem sužavanjem bočnih potpora, izvlačenjem potpore za ( duže ) noge, grijanjem, ventilacijom......biraš prema potrebama i razmišljaš o tome kad kupuješ. Međutim, vidim da su u dosta vozila osnovna sjedišta. Dobar materijal, ugodna za vožnju, nisu tijesna al za deblje ljude može biti usko. Nek smršaju![]()
https://www.olx.ba/artikal/30110754/sko ... dsg-apolo/
djeluje zanimljivo.... potrosnja mi nije problem s obzirom na kilometrazu koju sada prelazim....
Što se tiče prostora za noge, tu nećeš imati problema ni sa Audijem A4.
Ovaj Superb vs onaj Audi su dosta različita auta. Superb ima najviši paket opreme bukvalno ima sve, veća sjedišta, pogon na sve točkove, dsg i prešao je manje. Ali, skuplji je za kupovinu i za održavanje.
Što se tiče motora, ne mogu ti tu pomoći sa ovim šestakom nemam nikakvog iskustva. Pogledaj strane forume teško da ovdje neko ima s njim iskustva. Generalno V6 motor je skuplji za održavanje. Sve je uredu dok je u pitanju redovni servis i klasični potrošni dijelovi. Sad trebaš ti odlučiti treba li ti tolika mašina. Ako potrošnja goriva nije problem onda si otklonio najveću prepreku. Vidim ima plinsku instalaciju i to je dobro. Visoka je registracija koja mislim da je oko možda 1.000 KM sa bonusom od 50%. Ovaj Superb je bolji od onog Audija, tu nema dileme samo trebaš iskalkulisati da li ti je ova motorizacija prihvatljiva registraciju i održavanje. Obavezno pregledaj kako je održavan.
-
condy
#32 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
Ne znam da li ti je ovo cjenovno prihvatljivo, ali evo stavit ću da malo kreneš razmišljati
http://www.askramar.com/Vozilo?id=13842
2.0 tdi od 177 ks prava mjera, sa s-tronic ( dsg ) mjenjačem. Mali potrošač, ide ko metak, a nije nešto puno skup za održavanje.
Ovo je facelift verzija.
Kožna sjedišta ( najudobnija u ovom audiju ) sa elektro podešavanjem. Ima grijače sjedišta.
Dvozonska klima i ono meni najvažnije najbolja multimedija MMI sa dzojstikom i navigacijom ( i zajebanom zaštitom od piratskih navigacionih dvd-ova
iako mislim da je u ovom navigacija preko hard diska a ne dvd-a al ista zaštita
). Naprijed bi xenon sa dinamičkim reguliranjem snopa, nazad led svjetla sa onim dugim žmigavcima. Sportski ovjes
Malo je prešao, ali cijena je visoka s tim da se sigurno nešto da spustiti. Mislim kad kupuješ kupi pravo auto
http://www.askramar.com/Vozilo?id=13842
2.0 tdi od 177 ks prava mjera, sa s-tronic ( dsg ) mjenjačem. Mali potrošač, ide ko metak, a nije nešto puno skup za održavanje.
Ovo je facelift verzija.
Kožna sjedišta ( najudobnija u ovom audiju ) sa elektro podešavanjem. Ima grijače sjedišta.
Dvozonska klima i ono meni najvažnije najbolja multimedija MMI sa dzojstikom i navigacijom ( i zajebanom zaštitom od piratskih navigacionih dvd-ova
Malo je prešao, ali cijena je visoka s tim da se sigurno nešto da spustiti. Mislim kad kupuješ kupi pravo auto
-
dado_
#33 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
Imao sam u octaviji scout 1.8tsi, meni je trosio ulje. Nikad nisam saznao razlog jer je bio kod mene mozda 3-4 mjeseca i prodao ga ne rjesivsi problem, jedan mi je serviser cak rekao da je to normalno za taj motor
Druga stvar mislim da je u onom audiju multitronic koji nije bas na dobrom glasu, mada imam u okruzenju dva slicna audija s tim mjenjacem, ni s jednim problema samo zamjena ulja svakih 60 000km. Ja bi ipak trazio 2.0tdi ako ces ovaj a4 ili passata ili skodu tog godista, oni idu sa dsg-om... sretno u potrazi
Druga stvar mislim da je u onom audiju multitronic koji nije bas na dobrom glasu, mada imam u okruzenju dva slicna audija s tim mjenjacem, ni s jednim problema samo zamjena ulja svakih 60 000km. Ja bi ipak trazio 2.0tdi ako ces ovaj a4 ili passata ili skodu tog godista, oni idu sa dsg-om... sretno u potrazi
-
r_faruk
#34 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
super hvala na savjetima 
- golfiista
#35 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
Condy
189cm 95 KG
Za mene je mali, posebno nazad, patnja živa. Ko god misli drugačije nija objektivan.
189cm 95 KG
Za mene je mali, posebno nazad, patnja živa. Ko god misli drugačije nija objektivan.
- golfiista
#36 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
Haj ne lupaj živ bio. Porediš auto koje je razvijano prije 12/13 godina i auto od prije 2/3 godine. Koliko bi taj audi osvojio zvjezdica na Euro Ncap testu, danas? koliko je supreioran 2.0 tdi sa hilajdu i jednom, manom ( uljna pumpa - čiji kvar prouzrokuje havariju motora, sve zbog pogrešno dizajniranog osigurača, dizne, egr, dpf i ostala pouzdana sranja )Koliko je pouzdan multitronic? Od svega, taj auto je samo lijep i ništa više, na kraju krajeva, imao ga, vozio, prodao. Na manje od 100 milja i tri godine starosti, prolupo krst volana, pročuo se kinetički zglob, pročuo se prednji ležaj, otišao senzor povratnih gasova na izduvu i ti meni sad pričaš o tehnološkoj superiornosti. Napisati da je gepek z aporodične ljude, a to što nazad može komforno sjediti dvoje djece do 4 og razreda, to kao nije mana. Ponavljam, auto je samo lijepo, fkt. ali sve drugo je u najmanju ruku ogavno. Pa jbt. na tom autu imao biksenone, senzore ovog onog, park pilot, navi, čuda, ali pretinac za rukavice niej osvjetljenj, to moraš doplatiti sa kompletom svjetala za noge i slično, cca 3000 maraka..znači dno dna.Gepek je jako prostran, veoma dubok što je jako bitno za porodične ljude. To su činjenice o tom vozilu. To što se nekom nešto pokvarilo na vozilu, nije katastrofa, katastrofa je tvrditi da je to fabrička mana i sl. To auto je u tehnološkom smislu naprednije od tog golfista vozila koje sad voziš.
Malo si se poogubio, govorimo o modelu starom skoro 12 godina, šta ima izbor motora i mjenjača..Paketi opreme su raznovrsni ponuda motora je raznosvrsna za svakog i svačiji džep, mjenjača i sl.....
- amar1994
#37 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
ima na OLX-u izbora
- amar1994
#38 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
daj ba,zar su dotle isli,zajebajes se jelde??golfiista wrote:Ponavljam, auto je samo lijepo, fkt. ali sve drugo je u najmanju ruku ogavno. Pa jbt. na tom autu imao biksenone, senzore ovog onog, park pilot, navi, čuda, ali pretinac za rukavice niej osvjetljenj, to moraš doplatiti sa kompletom svjetala za noge i slično, cca 3000 maraka..znači dno dna.
- golfiista
#39 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
Smetljari pravi, pisao sam o ovome, ciganluk samo takav, u autu od 80 milja nemaš osvijetljen pretinac, a na vrata stave one mačje oči ( katadioptere ) umjesto sijalice, fuklje fukljave!!amar1994 wrote:daj ba,zar su dotle isli,zajebajes se jelde??golfiista wrote:Ponavljam, auto je samo lijepo, fkt. ali sve drugo je u najmanju ruku ogavno. Pa jbt. na tom autu imao biksenone, senzore ovog onog, park pilot, navi, čuda, ali pretinac za rukavice niej osvjetljenj, to moraš doplatiti sa kompletom svjetala za noge i slično, cca 3000 maraka..znači dno dna.![]()
- amar1994
#40 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
golfiista wrote:Smetljari pravi, pisao sam o ovome, ciganluk samo takav, u autu od 80 milja nemaš osvijetljen pretinac, a na vrata stave one mačje oči ( katadioptere ) umjesto sijalice, fuklje fukljave!!amar1994 wrote:daj ba,zar su dotle isli,zajebajes se jelde??golfiista wrote:Ponavljam, auto je samo lijepo, fkt. ali sve drugo je u najmanju ruku ogavno. Pa jbt. na tom autu imao biksenone, senzore ovog onog, park pilot, navi, čuda, ali pretinac za rukavice niej osvjetljenj, to moraš doplatiti sa kompletom svjetala za noge i slično, cca 3000 maraka..znači dno dna.![]()
zato dobijes malo vise najlona u vratima
-
condy
#41 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
Jesi ti imao b8 ili b7 model...prvo to trebamo da razjasnimo jer b8 nema skoro 12 godina jer je krenuo u proizvodnju 2008 godine. Osim ako taj tvoj nije proizveden malo prije nego ga je fabrika izmisliagolfiista wrote:Haj ne lupaj živ bio. Porediš auto koje je razvijano prije 12/13 godina i auto od prije 2/3 godine. Koliko bi taj audi osvojio zvjezdica na Euro Ncap testu, danas? koliko je supreioran 2.0 tdi sa hilajdu i jednom, manom ( uljna pumpa - čiji kvar prouzrokuje havariju motora, sve zbog pogrešno dizajniranog osigurača, dizne, egr, dpf i ostala pouzdana sranja )Koliko je pouzdan multitronic? Od svega, taj auto je samo lijep i ništa više, na kraju krajeva, imao ga, vozio, prodao. Na manje od 100 milja i tri godine starosti, prolupo krst volana, pročuo se kinetički zglob, pročuo se prednji ležaj, otišao senzor povratnih gasova na izduvu i ti meni sad pričaš o tehnološkoj superiornosti. Napisati da je gepek z aporodične ljude, a to što nazad može komforno sjediti dvoje djece do 4 og razreda, to kao nije mana. Ponavljam, auto je samo lijepo, fkt. ali sve drugo je u najmanju ruku ogavno. Pa jbt. na tom autu imao biksenone, senzore ovog onog, park pilot, navi, čuda, ali pretinac za rukavice niej osvjetljenj, to moraš doplatiti sa kompletom svjetala za noge i slično, cca 3000 maraka..znači dno dna.Gepek je jako prostran, veoma dubok što je jako bitno za porodične ljude. To su činjenice o tom vozilu. To što se nekom nešto pokvarilo na vozilu, nije katastrofa, katastrofa je tvrditi da je to fabrička mana i sl. To auto je u tehnološkom smislu naprednije od tog golfista vozila koje sad voziš.
Malo si se poogubio, govorimo o modelu starom skoro 12 godina, šta ima izbor motora i mjenjača..Paketi opreme su raznovrsni ponuda motora je raznosvrsna za svakog i svačiji džep, mjenjača i sl.....
- Optimist
#42 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
Ovaj Superb je strava koliko je dobar.
A evo ti i novo auto za 25k KM:
https://www.olx.ba/artikal/30569976/ope ... 1-10-2018/
-
azdralovic
#43 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
jbte kod mene u B7 osvjetljen pretinac, nisam ni znao kakav premium model imamcondy wrote:Jesi ti imao b8 ili b7 model...prvo to trebamo da razjasnimo jer b8 nema skoro 12 godina jer je krenuo u proizvodnju 2008 godine. Osim ako taj tvoj nije proizveden malo prije nego ga je fabrika izmisliagolfiista wrote:Haj ne lupaj živ bio. Porediš auto koje je razvijano prije 12/13 godina i auto od prije 2/3 godine. Koliko bi taj audi osvojio zvjezdica na Euro Ncap testu, danas? koliko je supreioran 2.0 tdi sa hilajdu i jednom, manom ( uljna pumpa - čiji kvar prouzrokuje havariju motora, sve zbog pogrešno dizajniranog osigurača, dizne, egr, dpf i ostala pouzdana sranja )Koliko je pouzdan multitronic? Od svega, taj auto je samo lijep i ništa više, na kraju krajeva, imao ga, vozio, prodao. Na manje od 100 milja i tri godine starosti, prolupo krst volana, pročuo se kinetički zglob, pročuo se prednji ležaj, otišao senzor povratnih gasova na izduvu i ti meni sad pričaš o tehnološkoj superiornosti. Napisati da je gepek z aporodične ljude, a to što nazad može komforno sjediti dvoje djece do 4 og razreda, to kao nije mana. Ponavljam, auto je samo lijepo, fkt. ali sve drugo je u najmanju ruku ogavno. Pa jbt. na tom autu imao biksenone, senzore ovog onog, park pilot, navi, čuda, ali pretinac za rukavice niej osvjetljenj, to moraš doplatiti sa kompletom svjetala za noge i slično, cca 3000 maraka..znači dno dna.Gepek je jako prostran, veoma dubok što je jako bitno za porodične ljude. To su činjenice o tom vozilu. To što se nekom nešto pokvarilo na vozilu, nije katastrofa, katastrofa je tvrditi da je to fabrička mana i sl. To auto je u tehnološkom smislu naprednije od tog golfista vozila koje sad voziš.
Malo si se poogubio, govorimo o modelu starom skoro 12 godina, šta ima izbor motora i mjenjača..Paketi opreme su raznovrsni ponuda motora je raznosvrsna za svakog i svačiji džep, mjenjača i sl...... U b8 se nisu ugradjivali 2.0 tdi motori oni koji su imali problem sa uljnom pumpom. Jedna serija je isla u b7. Nista cudno od tebe od kad si kupio Kiu zaboravio si i koji model auta si nekad imao.
- amar1994
#44 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
Optimist wrote:Ovaj Superb je strava koliko je dobar.
dzaba jbte
-
condy
#45 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
Danas kad kupis audi a4 od 80 hiljada dobijes ga u s line paketu sa opremom za pozelit....a on ko eto platio ga prije 12 godina toliko i nije ima osvjetljen pretinac ...
Tad si za 80 hiljada mogao kupit a6 sa v6 motorom u full paketu al eto nisi mogao A4 sa 2.0 motorom sa osvjetljenim pretincem
....Brojke mu ne idu nikako... Tako ce pljuvat i KiA-u dok je promjeni .. 
-
condy
#46 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
A naslon za ruku ne postojiamar1994 wrote:Optimist wrote:Ovaj Superb je strava koliko je dobar.
https://www.olx.ba/artikal/30569976/ope ... 1-10-2018/![]()
dzaba jbte,toliko su polovne bile prije par godina .
- amar1994
#47 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
Gdje su grijana sjedista ?

cijene dodatne opreme su havarijaA4 Sport S line
Automatski klima uređaj
Elektro pokretana i grijana vanjska osvrtna ogledala
Presvlake sportskih sjedala u kombinaciji Sequence tkanina/Pearl Nappa koža
Concert radio uređaj
SCR rezervoar od 24l (samo za dizelske motore)
S line paket
Alu naplatci 5 duplih krakova Star dizajn 8 X 18, sa gumama 245/40 R 18
Rezervni kotač umanjenih dimenzija
Info display za vozača u boji
Alu matt brusene unutarnje ukrasne lajsne
High-gloss vanjski paket
Kožni multifunkcionalni upravljač, 3 kraka
Prednji središnji naslon za ruke
Audi Pre sense city
Xenon Plus glavna svjetla
Tvornička garancija 4 godine ili 120.000 km
Last edited by amar1994 on 05/10/2018 17:04, edited 1 time in total.
- Optimist
#48 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
Ne znam da postoji trenutno bolja kupovina od ove Astre.condy wrote:A naslon za ruku ne postojiamar1994 wrote:Optimist wrote:Ovaj Superb je strava koliko je dobar.
https://www.olx.ba/artikal/30569976/ope ... 1-10-2018/![]()
dzaba jbte,toliko su polovne bile prije par godina .
sramota
- amar1994
#49 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
jbte naslon za ruku,ima se kupit pa stavit, ne mora orginalcondy wrote: A naslon za ruku ne postojisramota
bolja je sigurno nego polovna govna iz uvoza koja se krecu u ovom rasponu cijena
https://www.directcarparts.co.uk/car-ac ... 2015-p3111
-
condy
#50 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8
I kod mene je premium osvjetljen...cak su i rukohvati sa unutrasnje strane osvjetljeni imam ledice ispod onih lajsni....vidjeli od KiA-e pa krenuli to ugradjivat u Audiazdralovic wrote:
jbte kod mene u B7 osvjetljen pretinac, nisam ni znao kakav premium model imam