Hrvatska, predstavnici Hrvatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitaciji u BiH

Post Reply
Maraschino

#26 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by Maraschino »

smijesni_ste wrote:Mislim da svijet više strahuje od ovakvih nego od oronule šestorke...
ta tvoja oronula sestorka kriva je za desetine hiljada zivota...ali tudje govno vise smrdi dok svoje ne osjecamo
Drvosjeca iz Dejcica

#27 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hafis wrote:
emric wrote:Hrvatska je jedna nesposobna država, kojoj se stanovništvo osipa jer su u kontinuitetu crna rupa EU.
Politika HDZ-a nema rješenje za probleme koji se gomilaju.
Država stagnira, iako nemaju ni unutrašnje podjele ni Srbe da im "smetaju".
Politika HDZ-a misli profitirati na BiH.
Igranjem sa nacionalizmom i fašizmom misle okrenuti činjenice o Bošnjacima i posljednjem ratu i prodati svijetu taj bullshit.
Pokušavaju homogenizirati Hrvate i napraviti od njih opet idiote kao što su u 2.s.r.

Ko se smije kladiti da će takva politika opet doživjeti propast?
Jest, jest, to nas jebe - Srbi nam ''smetaju'' inače bi prešišali Hrvatsku za 2 godine u svakom pogledu - od standarda, ljudskih prava, sporta do turizma
Pa dobro je da vama ne smetaju, zato su valjda u "vašim" kantonima izvan ustava, ma hajte molim vas. :lol:
spreca

#28 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by spreca »

Hafis wrote:
emric wrote:Hrvatska je jedna nesposobna država, kojoj se stanovništvo osipa jer su u kontinuitetu crna rupa EU.
Igranjem sa nacionalizmom i fašizmom misle okrenuti činjenice o Bošnjacima i posljednjem ratu i prodati svijetu taj bullshit.
Pokušavaju homogenizirati Hrvate i napraviti od njih opet idiote kao što su u 2.s.r.

Jest, jest, to nas jebe - Srbi nam ''smetaju'' inače bi prešišali Hrvatsku za 2 godine u svakom pogledu - od standarda, ljudskih prava, sporta do turizma
Neke si zaboravio...slucajno ili namjerno?
emric

#29 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by emric »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:To je konstanta takve politike od 1991. godine a najbolje se to dokazalo zapisnicima sa sjednica krivoustog.
Da. Ali znamo da je čovjek idiot kad pokušava stalno istim metodama rješavati isti problem.
Krajnje je vrijeme da se dozovu i shvate da unutar državnih granica BiH nemaju šta tražiti.
Hafis wrote:Jest, jest, to nas jebe - Srbi nam ''smetaju'' inače bi prešišali Hrvatsku za 2 godine u svakom pogledu - od standarda, ljudskih prava, sporta do turizma
Malo si fulio poentu, dječače.

Ja nisam pomenuo Srbe kao svoju smetnju, nego kao nešto što je njima bilo najveći životni problem pa su u skladu s tim to pitanje i riješili, znamo na koji način. Sad te smetnje nema, ali su smetnja sami sebi. Understand, dječače?
Drvosjeca iz Dejcica

#30 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Maraschino wrote:
smijesni_ste wrote:Mislim da svijet više strahuje od ovakvih nego od oronule šestorke...
ta tvoja oronula sestorka kriva je za desetine hiljada zivota...ali tudje govno vise smrdi dok svoje ne osjecamo
Ma to su (g)uznici, nemoj tako, molili su gospu 6x36 oče naš i zdravo Marijo. :lol: :lol: :lol: Jebo ti islamski kalifat... :mrgreen:
megaman4

#31 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by megaman4 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:

To je konstanta takve politike od 1991. godine a najbolje se to dokazalo zapisnicima sa sjednica krivoustog.
Nesto se u posljednje vrijeme opasno hrvatska brine za bih. :roll:

Kao da nemaju svojih briga? :-)
smijesni_ste

#32 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by smijesni_ste »

Maraschino wrote:
Vjerovatno si mislio na Srbe, bošnjačko - hrvatski sukob je odnio značajno manje života
emric

#33 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by emric »

spreca wrote:Oni nikako da shvate da im glavni i najveci neprijatelj sjedi u ZG
Apsolutno. Prvi su put dobili državu na upravljanje, nakon mađarske kape, Hitlerove, komunističke... i ne bave se sobom nego Bošnjacima i Srbima.
megaman4 wrote:Nesto se u posljednje vrijeme opasno hrvatska brine za bih. :roll:

Imaju, ali ih nisu u stanju riješiti.

Osim toga, Bošnjaci su postali problem kad su prestali biti "ovisni" o Konzumu i hrvatskim proizvodima. Tokom proteklih godina puno se stvari promijenilo, neki tržni lanci nastali, neki ojačali, neke fabrike se otvorile, neki bosanski proizvodi došli na police, neke glave skontale da kupovinom domaćeg pomažeš svom sunarodnjaku i da je bolje ostaviti pare u državi nego ih slati komšijama... Eto zato su Bošnjaci postali problem, previše se opustili i raskomotili pa počeli uživati u svome. Iz hrvatske perspektive to je nedopustivo. Takav Bošnjak više nije dobar, nego ga treba predstaviti prijetnjom, s ciljem ušutkavanja, progona, ko zna čega sve ne. Čak su u tome Hrvati pretekli Srbe, što je za mene nekad bilo nezamislivo.
Last edited by emric on 23/03/2018 20:41, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#34 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

megaman4 wrote:

To je konstanta takve politike od 1991. godine a najbolje se to dokazalo zapisnicima sa sjednica krivoustog.
Nesto se u posljednje vrijeme opasno hrvatska brine za bih. :roll:

Ma Hrvatska je pod lupom EU, da mogu najrađe bi poslali splisku bojnu ponovo do Mostara ali kurko dokoljenko, nema više. Odnosno mogu ali to bi bilo zadnje što bi napravili. Jedina mogućnost je hinjsko podmetanje ovako kao što rade. No sreća BiH je pod šapom zapada, u Evropi, zna zapad pogotovo Amerikanci šta se ovdje dešava, znaju oni i za sve te potencijalne prijetnje i prije nego naše ili hrvatske obavještajne službe saznaju za to. Da je Hrvatska iole ozbiljna država i da drži do svojih stavova te inforamcije bi podijelila unutar EU ali konkretno sa lokacijama i svim ostalim relevantnim informacijama, ovako ispadaju smiješni, banana država.
Maraschino

#35 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by Maraschino »

smijesni_ste wrote:
Maraschino wrote:
Vjerovatno si mislio na Srbe, bošnjačko - hrvatski sukob je odnio značajno manje života
Dobro sam mislio, imaju tu logori i etnicko ciscenje...a ti to sve svede na imaginarne isilovce koji se prividjaju HDZovoj matici. Znam da se to sve plasira koordinirano da se vrsi pritisak na susjede Bosnjake ali su zaboravili da se nama na pritisak samo dize ona stvar.
Hafis

#36 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by Hafis »

emric wrote: Ja nisam pomenuo Srbe kao svoju smetnju, nego kao nešto što je njima bilo najveći životni problem pa su u skladu s tim to pitanje i riješili, znamo na koji način. Sad te smetnje nema, ali su smetnja sami sebi. Understand, dječače?
Dida, koga svrbi taj se češe. Ne znam otkud Srba u priči, ali hajd. Kompleksi su kompleksi.
inače, izgleda da smo među ostalim stručnjacima dobili na forumu i sociologa-psihoanalizatora etničkih kolektiviteta u pokušaju. Čo'ek iz prve pogodio koji su najveći životni problemi jednog naroda.
Drvosjeca iz Dejcica

#37 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

emric wrote:
spreca wrote:Oni nikako da shvate da im glavni i najveci neprijatelj sjedi u ZG
Apsolutno. Prvi su put dobili državu na upravljanje, nakon mađarske kape, Hitlerove, komunističke... i ne bave se sobom nego Bošnjacima i Srbima.
megaman4 wrote:Nesto se u posljednje vrijeme opasno hrvatska brine za bih. :roll:

Imaju, ali ih nisu u stanju riješiti.

Osim toga, Bošnjaci su postali problem kad su prestali biti "ovisni" o Konzumu i hrvatskim proizvodima. Tokom proteklih godina puno se stvari promijenilo, neki tržni lanci nastali, neki ojačali, neke fabrike se otvorile, neki bosanski proizvodi došli na police, neke glave skontale da kupovinom domaćeg pomažeš svom sunarodnjaku i da je bolje ostaviti pare u državi nego ih slati komšijama... Eto zato su Bošnjaci postali problem, previše se opustili i raskomotili pa počeli uživati u svome. Iz hrvatske perspektive to je nedopustivo. Takav Bošnjak više nije dobar, nego ga treba predstaviti prijetnjom, s ciljem ušutkavanja, progona, ko zna čega sve ne. Čak su u tome Hrvati pretekli Srbe, što je za mene nekad bilo nezamislivo.
Upravo tako Emire a to je primjetno i na temama ili na društvenim mrežama kada kažeš i stvari nazoveš pravim imenom. Vidiš po reakcijama da to ne očekuju od Bošnjaka, kao pa mi smo vas hranili i branili, patetika i ostale gluposti.
spreca

#38 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by spreca »

smijesni_ste wrote:
Maraschino wrote:
Da su hrvati bili u umjesto srba, to bi mnogo gore izgledalo
smijesni_ste

#39 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by smijesni_ste »

Dakle nevjerovatno..postavim link gdje piše da je naše pravosudje raspisalo potjernicu zbog povezanosti sa ISIL-om. U povezanim vijestima dodatno su vijesti o dvojici poginulih koji su se borili u Siriji i jednom suddjenju zbog planiranja odlaska u Siriju

Ali sve je to imaginarno i kriva je Hrvatska :-)
Last edited by smijesni_ste on 23/03/2018 20:48, edited 1 time in total.
spreca

#40 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by spreca »

Hafis wrote:
emric wrote: Ja nisam pomenuo Srbe kao svoju smetnju, nego kao nešto što je njima bilo najveći životni problem pa su u skladu s tim to pitanje i riješili, znamo na koji način. Sad te smetnje nema, ali su smetnja sami sebi. Understand, dječače?
Dida, koga svrbi taj se češe. Ne znam otkud Srba u priči, ali hajd. Kompleksi su kompleksi.
inače, izgleda da smo među ostalim stručnjacima dobili na forumu i sociologa-psihoanalizatora etničkih kolektiviteta u pokušaju. Čo'ek iz prve pogodio koji su najveći životni problemi jednog naroda.
Konobar...eno te zovu gosti i onog coska :lol:
spreca

#41 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by spreca »

smijesni_ste wrote:Dakle nevjerovatno..postavim link gdje piše da je naše pravosudje raspisalo potjernicu zbog povezanosti sa ISIL-om. U povezanim vijestima dodatno su vijesti o dvojici poginulih koji su se borili u Siriji i jednom suddjenju zbog planiranja odlaska u Siriju

Jel to neko negira ?...niko .....ali se od ove trojice nekima prividja tri 'iljade takvih
Drvosjeca iz Dejcica

#42 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

smijesni_ste wrote:Dakle nevjerovatno..postavim link gdje piše da je naše pravosudje raspisalo potjernicu zbog povezanosti sa ISIL-om. U povezanim vijestima dodatno su vijesti o dvojici poginulih koji su se borili u Siriji i jednom suddjenju zbog planiranja odlaska u Siriju

Kamo sreće da je jedini...

https://www.24sata.hr/news/ispovijest-h ... inu-405875
Ispovijest Hrvata: Ostavio sam ženu i djecu i otišao u Ukrajinu
Drvosjeca iz Dejcica

#43 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

spreca wrote:

Jel to neko negira ?...niko .....ali se od ove trojice nekima prividja tri 'iljade takvih
Četiri-pet tisuća naselja, ma hajte molim vas. :mrgreen:
Hafis

#44 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by Hafis »

stari grad Visegrad wrote:Marijana Petir, politicarka lazljivica, bez dokaza laze.To je zadnji primjer.
Kao sto laze i predsjednica Hrvatske i svi drugi "prijatelji" iz Hrvtake.

Hrvatima ne vjerujem. Tako su sami stvorilili atmosferu svojim lazoma o sigurnosnj situciji u BiH, bez dokaza i datuma.
Ovo nema veze ''s Hrvatima''. Uostalom, veoma bitno vjeruješ li ili ne vjeruješ. Ne vjerujem ni ja Danajcima, pa tko me jebe.

"Izražavam zabrinutost trenutnom situacijom, posebice stoga što dolazim iz Hrvatske koja kao država članica ima najdužu granicu upravo s BiH i mislim da je svim sudionicima poznato da upravo uz granicu s Hrvatskom niču vehabijska naselja u koja se vraćaju strani borci koji radikaliziraju muslimansko stanovništvo u BiH", rekla je zastupnica Petir.

Što je ovdje neistinito?
spreca

#45 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by spreca »

Oni neznaju dasmo mi ovog zutokljunca halali cim je otiso...a Oni dolaze...jos uvijek ih ocekuju :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#46 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Hafis wrote:
stari grad Visegrad wrote:Marijana Petir, politicarka lazljivica, bez dokaza laze.To je zadnji primjer.

Hrvatima ne vjerujem. Tako su sami stvorilili atmosferu svojim lazoma o sigurnosnj situciji u BiH, bez dokaza i datuma.
Ovo nema veze ''s Hrvatima''. Uostalom, veoma bitno vjeruješ li ili ne vjeruješ. Ne vjerujem ni ja Danajcima, pa tko me jebe.

"Izražavam zabrinutost trenutnom situacijom, posebice stoga što dolazim iz Hrvatske koja kao država članica ima najdužu granicu upravo s BiH i mislim da je svim sudionicima poznato da upravo uz granicu s Hrvatskom niču vehabijska naselja u koja se vraćaju strani borci koji radikaliziraju muslimansko stanovništvo u BiH", rekla je zastupnica Petir.

Što je ovdje neistinito?
Sve! Neistinito je da izražava zabrinutost jer da zaista izražava zabrinutost takve osjetljive informacije sa tačnim lokacijama tih naselja bi podijelila unutar EU i NATO-a a ne bi iznosila paušalne ocjene...pa sve ostalo.
spreca

#47 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by spreca »

Hafis wrote:

Što je ovdje neistinito?
Ovoliko ni Crnotravci nemogu lagati
Hafis

#48 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by Hafis »

Znači neistina je da ovdje postoje vehabijske zajednice blizu granice, neistina je da imamo povratnike iz Sirije koji su se borili u ISIL-u i neistina je da ne vrše nikakav utjecaj na lokalno stanovništvo.
spreca

#49 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by spreca »

Sve! Neistinito je da izražava zabrinutost jer da zaista izražava zabrinutost takve osjetljive informacije sa tačnim lokacijama tih naselja bi podijelila unutar EU i NATO-a a ne bi iznosila paušalne ocjene...pa sve ostalo.
Pa oni ti u Briselu dodju nesto kao dvorske lude...zabavljaju Brisel i NATO...jer oni znaju bolje kakva je situacija u Hr bolje od samih uljudbenih
emric

#50 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by emric »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ma Hrvatska je pod lupom EU, da mogu najrađe bi poslali splisku bojnu ponovo do Mostara ali kurko dokoljenko, nema više. Odnosno mogu ali to bi bilo zadnje što bi napravili. Jedina mogućnost je hinjsko podmetanje ovako kao što rade. No sreća BiH je pod šapom zapada, u Evropi, zna zapad pogotovo Amerikanci šta se ovdje dešava, znaju oni i za sve te potencijalne prijetnje i prije nego naše ili hrvatske obavještajne službe saznaju za to. Da je Hrvatska iole ozbiljna država i da drži do svojih stavova te inforamcije bi podijelila unutar EU ali konkretno sa lokacijama i svim ostalim relevantnim informacijama, ovako ispadaju smiješni, banana država.
Ovo što sad Hrvatska radi su posljednji trzaji jedne viševjekovne bolesne politike. Ne kažem i ne vjerujem da će same ideje o "hrvatskoj Bosni" i "Hrvatima muslimanima" umrijeti, uvijek treba biti oprezan, ali dobijaju okove na noge s kojima nema više divljanja kao nekad.

EU i NATO su organizacije od kojih Bošnjaci i BiH imaju najviše koristi. Velika je stvar što je to zajednički interes zapadne politike i nas kao naroda, pa u tome možemo dugoročnije riješiti pitanje svog opstanka i razvoja. Ali je ogromna odgovornost na nama da to odigramo kako treba.
Hafis wrote:Dida, koga svrbi taj se češe. Ne znam otkud Srba u priči, ali hajd. Kompleksi su kompleksi.
Tako je, kad nemaš argumenata onda mi ti konstruiši šta mislim. :lol:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Upravo tako Emire a to je primjetno i na temama ili na društvenim mrežama kada kažeš i stvari nazoveš pravim imenom. Vidiš po reakcijama da to ne očekuju od Bošnjaka, kao pa mi smo vas hranili i branili, patetika i ostale gluposti.
Branili nas, samo mi nije jasno ko je bio prepreka da Srbi ne dođu do Maksimira.

Valjda su Hrvati prosuli svoju krv od Srebrenice, Višegrada, Foče, Goražda, Zvornika, preko Mostara, Sarajeva, Prijedora, Bosanske Krajine... pa Srbi ne uspješe da se domognu zacrtanih granica.

Nek pokuša svako od njih zamisliti šta bi se desilo da su na strani Srbije i JNA bili još i Bošnjaci.
Ja mislim da Hrvatska ne bi imala razloga za slavlje, niti sposobnosti da danas izmišlja razne bajke.

Zato se vratimo razumu i budimo zahvalni obostrano jedni drugima na zdravom razumu, koliko god da ga je bilo da se spasi svaki život koji se može spasiti. Svako ko sebi pripisuje isključive zasluge, licemjerna je svinja.
Post Reply