Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
wowausername

#26 Re: Migranti

Post by wowausername »

Edin H. wrote:Doslo vrijeme da BiH gradjani pomognu izbjeglice kao sto su gradjani mnogih zemalja pomagali BiH gradjane u ratu.
Osim sto nama braca Srbi ne salju porodice, vec isfrustrirani olos i kriminalce, koji ne dolaze samo iz ratnih zona, vec iz Alzira pa na dalje... A zna se vrlo dobro sta oni rade po Evropi u grupama. Ako ti je to u redu, onda ne znam... Bujrum, pa ih ti ugosti. Ali ih ja vala ne bi nikad ugostio. Sto dalje, to bolje.
dobar osjecaj

#27 Re: Migranti

Post by dobar osjecaj »

Jučer na kasi u Bingu u Alti grupica od desetak tamnoputih momčića, lijepo odjevenih i pristojnih plaćaju nešto što su kupili. Odlaze a za njima trči žena koja je bila sljedeća na kasi, vadi iz novčanika 2 ili 3 novčanice od 10 KM i daje im. Oni se začuđeno smješkaju, zahvaljuju i odlaze.
AleksoMKD

#28 Re: Migranti

Post by AleksoMKD »

Dino79

#29 Re: Migranti

Post by Dino79 »

dobar osjecaj wrote:Jučer na kasi u Bingu u Alti grupica od desetak tamnoputih momčića, lijepo odjevenih i pristojnih plaćaju nešto što su kupili. Odlaze a za njima trči žena koja je bila sljedeća na kasi, vadi iz novčanika 2 ili 3 novčanice od 10 KM i daje im. Oni se začuđeno smješkaju, zahvaljuju i odlaze.
Sad kad jave ostalim tek ce da navale
vjesticanametli

#30 Re: Migranti

Post by vjesticanametli »

:lol: :lol: ja zene lude :run:
Dino79

#31 Re: Migranti

Post by Dino79 »

Mozda su samo zaboravili kusur
dobar osjecaj

#32 Re: Migranti

Post by dobar osjecaj »

Dino79 wrote:Mozda su samo zaboravili kusur
Mozda ako su joj stavili svoj kusur u njen novcanik :)
Edin H.

#33 Re: Migranti

Post by Edin H. »

dobar osjecaj wrote:Jučer na kasi u Bingu u Alti grupica od desetak tamnoputih momčića, lijepo odjevenih i pristojnih plaćaju nešto što su kupili. Odlaze a za njima trči žena koja je bila sljedeća na kasi, vadi iz novčanika 2 ili 3 novčanice od 10 KM i daje im. Oni se začuđeno smješkaju, zahvaljuju i odlaze.
Svaka cast gpspodji. :thumbup:
Dino79

#34 Re: Migranti

Post by Dino79 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/grupa-m ... /180418073

Taxi hrana.....pa imamo i domacu sirotinju koja nemoze platiti taxi otici doktoru ili skuckati za hranu.
vjesticanametli

#35 Re: Migranti

Ma da iz maroka...od ceg li je pobjego :? Sve to spakovat cürik :mrgreen:
Nisrin

#36 Re: Migranti

Post by Nisrin »

"Ističe da izbjeglice najčešće dolaze iz Pakistana, Libije, Sirije, Egipta, Alžira, Maroka i Tunisa, da slabo govore engleski jezik i da žele otići u zemlje zapadne Evrope."

Ok, nas merhamtluk, i mi smo bili izbjeglice i nama su pomogli blabla ali koji klinac bez dokumenata dolazi iz Maroka, Tunisa, Alzira, Libije, Pakistana. to i tamo rat? Za Siriju ne treba ni komentarisati, isto kao sto je nama bilo, ali zar nisu mogli negdje blize? Grcka? Turska? Azija cijela? Nije svugdje lose..ali jbg socijale u Njemackoj nema vise nigdje na svijetu...ko je od njih spreman da radi?
Iznenadila sam se da su se nasle i neke porodice sa djecom, obicno su to momci i ljudi srednjih godina, a porodice- zene i djecu ostavili u paklu rata?!

I sta im imaju nasi sugradjani pomagati,kad je Ministarstvo skrenulo paznju na to, to je obaveza drzave i oni ce ih adekvatno zbrinuti, pitanje koliko je medju njima i potencijalnih terorista, silovatelja i cega sve ne...cuj bez dokumenata! Pa mi nismo mogli preci granicu 92-95. bezpasosa i garantnih pisama!
vjesticanametli

#37 Re: Migranti

Upravo tako nemam sta dodat moja ti :D
Nisrin

#38 Re: Migranti

Post by Nisrin »

vjesticanametli wrote:Upravo tako nemam sta dodat moja ti :D
"To zaista jeste problem. Mi nemamo precizne podatke koliko ih je, ali ako vidite da ljudi spavaju po džamijama, provaljuju u vikendice, naseljavaju prostor ispred Islamskog pedagoškog fakulteta, spavaju na prostoru stadiona Jedinstva, po parkovima, mislim da je to evidentan problem. Mene više brine šta može uslijediti nakon toga. Očigledno je da sistem koji je trenutno postavljen u državi ne vodi puno računa o tome. Ovi ljudi odnekud dolaze, imaju uz sebe nekakve papire, evidentni su na ulicama Bihaća i pokušavaju preći granicu. Ja se bojim eskalacije problema", rekao je Fazlić za Klix.ba."

Šta'š kad smo fašisti! :D

Ljudi su toliko slijepi da vise ne razlikuju dobro od loseg, migranta koji bjezi od rata od migranta koji ide iz drzave gdje rata nema, ali bez dokumenata...pa se cude svemu sto se desava po Evropi..
vjesticanametli

#39 Re: Migranti

Ma ovima vezano za rat treba pomoci ali ne vidim smisla marokancima osiguravat smjestaj...a sto ti kazes 93 nisi mogao u de bez garantnog pisma ....ovo danas je razmazeno i bezobrazno a svabama je pun kofer i ne vicu bas vise weljkom weljkom
wowausername

#40 Re: Migranti

Post by wowausername »

Da sutra neki BH, HR ili SR drzavljanin ode ilegalno u bilo koju zemlju, bio bi deportovan. Samo me zanima sto isto ne vazi i za njih... Jer nisu svi iz Sirije, i Libije -- tj. jako mali % je iz aktivnih ratnih zona. Po nekoj logici, svi ostali bi trebali bit vraceni po automatizmu. Ne vidim da je ista lakse nama, i nasim ljudima nego sto je njima npr. u Pakistanu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#41 Re: Migranti

Post by Truba »

sami su
kao i mi
krivi
za loše stanje u svojim zemljama

dođu u dobre zemlje bez dokumenata
i žele napraviti tu svoju zemlju svog domaćina
onom vukojebinom iz koje su pobjegli
a europa i dalje prima li prima i mora primati a ako nešto zucneč budeš fašista i šovinista

pa recite mi da je ovo normalno
mufa1

#42 Re: Migranti

Post by mufa1 »

Evo Bošnja fašista na djelu.. Šta ste zapjenili ba, samo ste prolazna stanica, neće oni ostat u većoj bijedi nego iz koje su pobjegli..
Seyfo

#43 Re: Migranti

Post by Seyfo »

Oni su ovdje samo u prolazu, kao što su bili npr.u Mađarskoj mada su ovi digli frku kao da će ostati.
Eh sad je pitanje kad će se dići rampa prema zapadu.
Sjećam se kada je 2015.g bio najveći izbjeglički val, pitaju mladu imigrantkinju u Sloveniji koja se utrpava u voz za Austriju:
"zašto ne ostanete u Sloveniji?"
a ona će
" U Sloveniji????? Šta ću u Sloveniji? Slovenija je propala država".
vjesticanametli

#44 Re: Migranti

:lol: :lol:
dozadnjekapi

#45 Re: Migranti

Post by dozadnjekapi »

ja cu ih primit u stanove koje imam u tibri ... cenera noćenje .. može komotno 5 kvadrata/glavi migranta. prostrem im spužve, deke da se pokriju i solarno plaćanje. 3 stana mogu ih 40-50 prmiti. 5 glava/noc :izet:

kona da im kuha i tuši pite ... 15 kermi/tepsiji
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#46 Re: Migranti

Post by Truba »

eno ona neka volonterka pri merkelovoj stranci
ima 35 eurića dnevno u svom hotelu po imigrantu
ST11

#47 Re: Migranti

Post by ST11 »

Seyfo wrote:Oni su ovdje samo u prolazu, kao što su bili npr.u Mađarskoj mada su ovi digli frku kao da će ostati.
Eh sad je pitanje kad će se dići rampa prema zapadu.
Sjećam se kada je 2015.g bio najveći izbjeglički val, pitaju mladu imigrantkinju u Sloveniji koja se utrpava u voz za Austriju:
"zašto ne ostanete u Sloveniji?"
a ona će
" U Sloveniji????? Šta ću u Sloveniji? Slovenija je propala država".
Zapravo je rekla "a poor state"

Seyfo

#48 Re: Migranti

Post by Seyfo »

Ok,ja sam citao prevod "propala". Svejedno,sustina je jasna.
Seyfo

#49 Re: Migranti

Post by Seyfo »

Dupli
triconja

#50 Re: Migranti

Post by triconja »

Nisrin wrote:"Ističe da izbjeglice najčešće dolaze iz Pakistana, Libije, Sirije, Egipta, Alžira, Maroka i Tunisa, da slabo govore engleski jezik i da žele otići u zemlje zapadne Evrope."

Ok, nas merhamtluk, i mi smo bili izbjeglice i nama su pomogli blabla ali koji klinac bez dokumenata dolazi iz Maroka, Tunisa, Alzira, Libije, Pakistana. to i tamo rat? Za Siriju ne treba ni komentarisati, isto kao sto je nama bilo, ali zar nisu mogli negdje blize? Grcka? Turska? Azija cijela? Nije svugdje lose..ali jbg socijale u Njemackoj nema vise nigdje na svijetu...ko je od njih spreman da radi?
Iznenadila sam se da su se nasle i neke porodice sa djecom, obicno su to momci i ljudi srednjih godina, a porodice- zene i djecu ostavili u paklu rata?!

I sta im imaju nasi sugradjani pomagati,kad je Ministarstvo skrenulo paznju na to, to je obaveza drzave i oni ce ih adekvatno zbrinuti, pitanje koliko je medju njima i potencijalnih terorista, silovatelja i cega sve ne...cuj bez dokumenata! Pa mi nismo mogli preci granicu 92-95. bezpasosa i garantnih pisama!
Treba njiha u radni kamp da ne izgube radnu naviku :D .
Locked