Uzvracanje razbojnicima.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mali jomu

#26 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

Post by mali jomu »

KB9 wrote: dozvola za pljucu i lagano
e jbg, ti kreno pucat okolo...... :mrgreen:
mali jomu

#27 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

Post by mali jomu »

zipoo wrote:Ma ja pisem kako bi ja. Ja vise heroja ne glumio. Noz i magla jarane. Vise bi volio metak primit nego noz :mrgreen: Jedino ako je tu puca onda jbg, da vidimo sta je brze :mrgreen:

Kakav ba heroj, vadi se...... i pici. :mrgreen:
sekerbay

#28 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

Post by sekerbay »

Prvo mu pokazat da te je strah kako bi se gospodin okurazio tj da ne šturne.
Onda mu fino oduzeti nož. Ostalo se zvižduće jer mu nije mjesto na javnom forumu.
zipoo

#29 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

Post by zipoo »

Jest jest. Onda ga ljestvama po glavi :oops:
hAZNADAR

#30 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

Post by hAZNADAR »

mali jomu wrote:
hAZNADAR wrote: Mene je noz, odnosno cakija jednom spasila gazanja. Jalija koja je pravila ceke momcima koji su pratili curu do kuce pa ih ne samo prebijali, vec i sutali nogama onesvijescene. Mnogi su od toga cijeli zivot imali posljedice, raja ih zalila,.. a bilo je i smrtnih slucajeva.
Izvadio i pokazao ali srecom nisam upotrijebio, mozda bi se smotao pored onoliko adrenalina ili oklijevao,... Odlucili naci drugu laksu zrtvu. Da sam imao bazuku, zolju, ... i to bih izvadio.
Covjek ima pravo da se brani na bilo kakav nacin od dzukela. A svi ti razbojnici o kojima je tema,... su isto ko copor dzukela - ne vidim razloga da ih zakon tretira kao ljude pa poslije citas u medijima kako je napadnuti pucao u "maloljetnu bracu". Kakva ba maloljetna braca - to su dzukele koje treba odstraniti od drustva na bilo koji nacin i onemoguciti im kontakt sa ljudima.

Dobro si...... treba je to, i ja sam radi trebe moga maru dobit, ali ja krenuo napadat..... drama, spasavali me :lol:

to za dzukele.....jasta vec su dzukele, svi kontaju tako, ali to je dio drustva i ne moze se odstraniti, ali se moze odbranit. :thumbup:

Ja cakiju nosim uzase vec 40 god. Ako mi policija ikada to nadje i platim kaznu - opet cu je i dalje nositi.
Drvosjeca iz Dejcica

#31 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Poučan klip odbrane od palice.

Drvosjeca iz Dejcica

#32 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

sekerbay wrote:Prvo mu pokazat da te je strah kako bi se gospodin okurazio tj da ne šturne.
Onda mu fino oduzeti nož. Ostalo se zvižduće jer mu nije mjesto na javnom forumu.
Neko se može nositi i protiv dvojice ali kada te napada tri ili više onda si 99% donji pogotovo ako je u pitanju hladno oružije u rukama napadača. Jedino kakva utoka ako ti je pri ruci, bokser, pa jednim udarcem da ih oboriš inače teška situacija.

Osim ako nisu neke pizde kao ovi... :D

KB9

#33 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

Post by KB9 »

mali jomu wrote:
ni slucajno, prevencija, dzaba ti kasnija reakcija kad te neko nabode il upuca
mali jomu

#34 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

Post by mali jomu »

Pazite se klipova...... nemojte se ufurat, ovi na klipovima su sve likovi koji su trenirali i na treninzima se prakticno uvjezbali,

Trenirajte..... :thumbup:
hAZNADAR

#35 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

Post by hAZNADAR »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Neko se može nositi i protiv dvojice ali kada te napada tri ili više onda si 99% donji pogotovo ako je u pitanju hladno oružije u rukama napadača. Jedino kakva utoka ako ti je pri ruci, bokser, pa jednim udarcem da ih oboriš inače teška situacija.
Smiju li neko ko ima certifikat, dozvolu,... ili bilo kakav papir da je drvosjeca(ne mora obavezno iz Dejcica) - nositi sikiru sa sobom u grad? :D

Ja recimo imam pravo u autu imati noz u ribarskom priboru pored stapa za pecanje - jer kao krenuo na pecanje ili se vracam. Ima li neki drugi nacin legalno imati noz uz sebe?
Drvosjeca iz Dejcica

#36 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

hAZNADAR wrote:Mene je noz, odnosno cakija jednom spasila gazanja. Jalija koja je pravila ceke momcima koji su pratili curu do kuce pa ih ne samo prebijali, vec i sutali nogama onesvijescene. Mnogi su od toga cijeli zivot imali posljedice, raja ih zalila,.. a bilo je i smrtnih slucajeva.
Izvadio i pokazao ali srecom nisam upotrijebio, mozda bi se smotao pored onoliko adrenalina ili oklijevao,... Odlucili naci drugu laksu zrtvu. Da sam imao bazuku, zolju, ... i to bih izvadio.
Covjek ima pravo da se brani na bilo kakav nacin od dzukela. A svi ti razbojnici o kojima je tema,... su isto ko copor dzukela - ne vidim razloga da ih zakon tretira kao ljude pa poslije citas u medijima kako je napadnuti pucao u "maloljetnu bracu". Kakva ba maloljetna braca - to su dzukele koje treba odstraniti od drustva na bilo koji nacin i onemoguciti im kontakt sa ljudima.
Ja sam prije rata išao u jednu od najzlogalšenijih škola u SA ali tada nešto nije toliko bilo noževa. Ne sjećam se da sam se potukao pošteno...možda je i do karaktera, društva ko će ga znati, uglavnom nikad nisam imao problema. Međutim iza rata nekakvi gelipteri me nešto uzeli provocirati na Dobrinji, ovo, ono, zgazit će me, vako, nako. Shvatim ja ozbiljno te provokacije i prijetnje i fino neki ala Rambo nož od 20 cm nađem i držao u autu. Ne lezi vraže jedno veče oni stoje jedno 5-6 njih ispred haustora a ja fino nož ispod sjedišta i za pojas pa pred njih. Reko vozdra raja, šta, šta se radi. Oni zanijemili, vjerovatno skontali da sam nešto stavio za pas a u mraku nisu mogli skontati šta je. Tada ni sekunde straha nisam imao tek me kasnije spucao kada sam skontao šta sam napravio. :lol: Ali čovjek je još tada bio mlad i lud, sada iskreno ne vjerujem da bi nešto slično napravio osim kada su mi djeca u pitanju naravno.
Drvosjeca iz Dejcica

#37 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

hAZNADAR wrote:
Smiju li neko ko ima certifikat, dozvolu,... ili bilo kakav papir da je drvosjeca(ne mora obavezno iz Dejcica) - nositi sikiru sa sobom u grad? :D

Ja recimo imam pravo u autu imati noz u ribarskom priboru pored stapa za pecanje - jer kao krenuo na pecanje ili se vracam. Ima li neki drugi nacin legalno imati noz uz sebe?
:lol: More komotono ako si uposlenik KJP "Sarajevo-šume" doo Sarajevo. :mrgreen: Ovakva kao sa mog avatara komotno ili još bolje vatrogasna ako si član DVT Vratnik.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 17/03/2018 12:17, edited 2 times in total.
mali jomu

#38 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

Post by mali jomu »

KB9 wrote:
mali jomu wrote:
ni slucajno, prevencija, dzaba ti kasnija reakcija kad te neko nabode il upuca

Zipa se toga...... ja ge jednom nosio na meni do streljane, i uz put umalo nisam ispalio citav sanzer u lika, i od tada ga ne nosim. :mrgreen:
hAZNADAR

#39 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

Post by hAZNADAR »

KB9 wrote:dozvola za pljucu i lagano
Puca je nezgodna zato sto se moze promasiti i pogoditi nekog neduznog. Ili proci kroz dzukelu i opet pogoditi nekog neduznog.
To je oruzje nad kojim nemas apsolutnu kontrolu i nebrojeno puta su neduzni nastradali.

Noz je zakon. Cakija na sklapanje - skakavac ne.
sekerbay

#40 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

Post by sekerbay »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Neko se može nositi i protiv dvojice ali kada te napada tri ili više onda si 99% donji pogotovo ako je u pitanju hladno oružije u rukama napadača.
To je tačno. Al jbg, ni mi ne hodamo goloruki.
Dosta je tu i do samog čovjeka i nastupa.
Ako pokažeš strah, znaj da si donji :mrgreen:
Ipak se radi o kukavicama koje žive od straha koji je veći od njihovog.
Imo sam par takvih susreta pa znam o čemu govorim.
hAZNADAR wrote:Ima li neki drugi nacin legalno imati noz uz sebe?
Mene da izvineš zaboli je l legalno il nije. Gotovo uvijek sam naoružan. Sad kad izađem goloruk, osjećam se ko da sam go :mrgreen:
Ono, da Bog da pa da nikad ne upotrijebim, al neka ga za slučaj krajnje nužde.
mali jomu

#41 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

Post by mali jomu »

hAZNADAR wrote:
KB9 wrote:dozvola za pljucu i lagano
Puca je nezgodna zato sto se moze promasiti i pogoditi nekog neduznog. Ili proci kroz dzukelu i opet pogoditi nekog neduznog.
To je oruzje nad kojim nemas apsolutnu kontrolu i nebrojeno puta su neduzni nastradali.

Noz je zakon. Cakija na sklapanje - skakavac ne.

Pistolj drzi kuci...... vani je zajeban. :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#42 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

sekerbay wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Neko se može nositi i protiv dvojice ali kada te napada tri ili više onda si 99% donji pogotovo ako je u pitanju hladno oružije u rukama napadača.
To je tačno. Al jbg, ni mi ne hodamo goloruki.
Dosta je tu i do samog čovjeka i nastupa.
Ako pokažeš strah, znaj da si donji :mrgreen:
Ipak se radi o kukavicama koje žive od straha koji je veći od njihovog.
Imo sam par takvih susreta pa znam o čemu govorim.
hAZNADAR wrote:Ima li neki drugi nacin legalno imati noz uz sebe?
Mene da izvineš zaboli je l legalno il nije. Gotovo uvijek sam naoružan. Sad kad izađem goloruk, osjećam se ko da sam go :mrgreen:
Ono, da Bog da pa da nikad ne upotrijebim, al neka ga za slučaj krajnje nužde.
Ma ok ovi gelipteri što otimamu djeci 5KM ali recimo znam za sitiaciju kada su profesionalni zaštitari čak trojica nastradali od lika koji je popizdio jer mu nešto nisu dali ući u neki objekat i frajer se vratio sa nožem, svu trojicu poslao na CUM. Zajebana situacija, keže ništa nije govorio samo "šar'o" k'o lud. U takvoj situaciji jedino ga utoka može zaustaviti ili ako si baš neki Bruce Lee.
shandrprcSA

#43 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

Post by shandrprcSA »

kad je noz u pitanju ima pravilo 7 metara
mali jomu

#44 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

Post by mali jomu »

Ma ok ovi gelipteri što otimamu djeci 5KM ali recimo znam za sitiaciju kada su profesionalni zaštitari čak trojica nastradali od lika koji je popizdio jer mu nešto nisu dali ući u neki objekat i frajer se vratio sa nožem, svu trojicu poslao na CUM. Zajebana situacija, keže ništa nije govorio samo "šar'o" k'o lud. U takvoj situaciji jedino ga utoka može zaustaviti ili ako si baš neki Bruce Lee.

Ubili bruce lee-a davno..... zajebi ba to. :mrgreen:
mali jomu

#45 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

Post by mali jomu »

shandrprcSA wrote: kad je noz u pitanju ima pravilo 7 metara

zajebi i 7m....

7m je min razdaljina na kojoj se okreces i razgul..... :thumbup:
shandrprcSA

#46 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

Post by shandrprcSA »

mali jomu wrote:
shandrprcSA wrote: kad je noz u pitanju ima pravilo 7 metara

zajebi i 7m....

7m je min razdaljina na kojoj se okreces i razgul..... :thumbup:
sve ok ali citam da bi neki ovdje to lako rijesili kad je noz u pitanju
mali jomu

#47 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

Post by mali jomu »

shandrprcSA wrote:
sve ok ali citam da bi neki ovdje to lako rijesili kad je noz u pitanju

Policajci i tako uvjezbani ljudi.... upucava se u nogu ako stignes, ili negdje drugo da ga oboris a da ga ne ubijes.

A ko nisi uvjezban, mozes ubit covjeka, a to je vec zajeb pravi...... treba zivjet stim.
sekerbay

#48 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

Post by sekerbay »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:profesionalni zaštitari čak trojica nastradali od lika koji je popizdio jer mu nešto nisu dali ući u neki objekat i frajer se vratio sa nožem, svu trojicu poslao na CUM
:lol:
Svaka mu čast :mrgreen:
Ma dobro, to više govori o zaštitarima.
Obično se radi o napuhanim balonima koji propušu kad se treba popeti na treći sprat a kamoli nešto drugo.
Kad je u pitanju 1:1, ne bojim se noža.
Pištolj je nešto drugo. To je zeznuto.
Al opet, zavisi ko ga drži.
Prije nekih 10-ak il više godina, imo sam situaciju da čojk potegne pištolj.
Nisam se ni pomako jer sam bio ubijeđen da neće pucat.
Sjećam se da su se zvali kenan i samir, jedan bio golman, drugi igrač.
Ne sjećam se jesu li igrali u slobodi il zmaju.
I odem ja njima kući da im objasnim kako se postupa sa djevojkama(dirali neke curice koje sam poznavao) :)
I taj samir otvori prozor i repetira utoku.
Meni u sekundi prođe kroz glavu, da je htio pucat, pucao bi. Uglavnom, problem smo riješili ko ljudi :mrgreen:
Isto tako, bio sam kad ado ustavdija (tuzlaci znaju o kome je riječ) nabije jednog naserovca.
Ovaj fino izvadi utoku.
Nikad nisam vidio da onako debeo čovjek može onako brzo da trči :lol:
Poenta: bitno je ko potegne za oružjem
hAZNADAR

#49 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

Post by hAZNADAR »

hAZNADAR wrote:Mene je noz, odnosno cakija jednom spasila gazanja. Jalija koja je pravila ceke momcima koji su pratili curu do kuce pa ih ne samo prebijali, vec i sutali nogama onesvijescene. Mnogi su od toga cijeli zivot imali posljedice, raja ih zalila,.. a bilo je i smrtnih slucajeva.
Ja sam prije rata išao u jednu od najzlogalšenijih škola u SA ali tada nešto nije toliko bilo noževa. Ne sjećam se da sam se potukao pošteno...možda je i do karaktera, društva ko će ga znati, uglavnom nikad nisam imao problema. Međutim iza rata nekakvi gelipteri me nešto uzeli provocirati na Dobrinji, ovo, ono, zgazit će me, vako, nako. Shvatim ja ozbiljno te provokacije i prijetnje i fino neki ala Rambo nož od 20 cm nađem i držao u autu. Ne lezi vraže jedno veče oni stoje jedno 5-6 njih ispred haustora a ja fino nož ispod sjedišta i za pojas pa pred njih. Reko vozdra raja, šta, šta se radi. Oni zanijemili, vjerovatno skontali da sam nešto stavio za pas a u mraku nisu mogli skontati šta je. Tada ni sekunde straha nisam imao tek me kasnije spucao kada sam skontao šta sam napravio. :lol: Ali čovjek je još tada bio mlad i lud, sada iskreno ne vjerujem da bi nešto slično napravio osim kada su mi djeca u pitanju naravno.
Ja sam vala imao pogolem strah al se valjda u polumraku nije vidjelo na ocima. Dobro odglumio odlucnost, izvadio cakiju, rasklopio i uperio i jos reko da ce prvom faliti oko. A u meni maltene paraliza od straha. Ne od batina vec onog poslije. Ili ja u tvorza ili me raja sazaljeva sto je gore neg da te mrze. Ustuknuse polako i psuju, prijete, nace me i ubit, prozivaju mater,.... a samo sutim i mislim se u sebi samo hajte od mene, hajte, go go

Poslije mi bi drago i jos ko malo i viska samopouzdanja. :mrgreen:
mali jomu

#50 Re: Uzvracanje razbojnicima.....

Post by mali jomu »

sekerbay wrote: Poenta: bitno je ko potegne za oružjem

Svako moze potegnuti za oruzjem, i svako ga i poteze.....

Poenta je da ga imas ali da se izvuces i ne potegnes ga.
Post Reply