sherbett wrote:exliberal-ex wrote:sherbett wrote:Ja bi na tvom mjestu fino na trajekt Split-Bari pa fino napravis road trip.. odes preko na Amalfi, Salerno, Napoli.. da osjetis duh Italije.. malo Rim, Assisi, umbria je prekrasna.. odes gore prema Anconi ovo ono.. spustis se do Puglie.. stas gore sve puno turista nemos mrdnut od njih. Ako ces bas na sjever, odi na jezera.. Ligurijom do Nice, Monaca.. jest Firenza lijepa.. al nije egzotika
Nije ti ni to lose samo sto prelazak trajektom je cijelu noc otegne se a nije ni jeftino...samo taj dio Amalfi je bas...

Opet se ustedi na putu od Sarajeva do npr.Amalfi preko kopna.. nama iz Zg treba autom cca 10 ak sati do Rima.. do Napulja ima od Rima mozda dva sata.. ne znam ja sam isla vlakom. I vlak je inace super stvar za putovati Italijom. Znaci kartu kupis za cas pisla preko neta, dobijes kod.. i pokazes kontroloru. Udjes di hoces, sidjes di hoces.. za 50 eura pola.italije obidjes
Ok, Amalfi se obilazi brodicama

sve zavisi sta covjek hoce i zeli...i koliko para/dana ima... moze krenut autom do Firence ima finih gradova i prejedjela usput, usput stati, obici neki grad, prespavat negdje..na odmoru je, kad dodje do Firence obic taj dio..spustit se do Rima koji nije ni 2 sata od Firence, provest tu par dana ako hoce...Rim-Napoli 2 sata autom ( dobio kaznu uhvatio me radar

)...Napoli- Amalfi..racunaj dva sata...ostat tu isto par dana, ja sam isao autom i dobar je uzitak vozit tuda, mozes uzet brodice ako hoces (Positano /Praiano su mi zanimiljiviji bili od Amalfija)...onda do Bara i hvataj trajekt...napravi krug
2-3 dana do firence
4 dana firenca/siena
2-3 dana rim
4 dana amalfi/napoli
2 dana put nazad...2 sedmice otprilike...
ili hvataj se aviona , ja mislim ima iz begrada do rima...tu rentaj auto pa vozi...
ma samo putujte vrijedi svake marke /eura...