Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post Reply
hamza_sa

#26 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by hamza_sa »

GeeTnT wrote:
hamza_sa wrote:Radi se o govnetu koje je ovo izjavilo (pogledati najvaznije na 11:21):

Proklet bio ko mu god dao glas da postane to sto jeste na BHTV.
Stavimo li na sekundu sa strane uzp, logore, protjerivanje, itd...
Od kompletne hronologije hrvatske antiBiH politike i javnog misljenja pojedinaca od rata pa na ovamo, zasmetao nam Tvrtko Milovic.

Bravo, klap .... klap...
Ne razumijem sta hoces reci?!?!?

Kao prvo nema ni na sekundu stavljanja svega nabrojanog na stranu! Jedino, ako ti to mozes. Ja, ne!! Pa sve ono sto si nabrojao, od UZP-a, logora, protjerivanja, a ja bih dodao i silovanja, maltretiranja, pljacke itd. nije bilo igranje klikera. Tako da sto se mene tice nema ni sekunde stavljanja sa strane.

A kao drugo, licno ne poznajem govno, samo poznajem ono sto javno govori i prema tome stvaram misljenje. I na osnovu tog misljenja iznosim zakljucak da mi je i on zasmetao. Mi smo demokratska drzava i imamo svi pravo na svoje misljenje. Moje je ovakvo kakvog sam iznio.

I za kraj da dodam da je taj Milovic jedna karika u lancu, kako ti napisa antiBiH politike, kontinuiteta dehumanizacije i ponizavanja Bosnjaka (procitaj pomnije postove Hafiza), sto je u vrijeme agresije na RBiH i dovela do masovnih zlocina, jer mi nismo za njih bili ljudska bica. A, nesto sumnjam da smo i sada.
tandmand

#27 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by tandmand »

karanana wrote:strategija trojanskog konja se nastavlja sa ovom zemljom. ako je nisu mogli unistiti iz vana, lagano koriste njene institucije i unistavaju je iznutra na nacin da ce se zgaditi svima.
Upravo tako. Državu BIH sam u periodu 2000.-2010.god. doživljavao kao dominantno probosansku bez obzira na sudjelovanje SNSD-HDZ-SDS ... u institucijama. Nakon toga polako se to počelo urušavati taktičkom igrom HDZa, koja bi se mogla nazvati "BiH je naša zemlja, domovina i država"; te tako i oni postadoše probosanci. I oni su za Bosnu ali drugačiju, hrvatsku Bosnu. Ovo sada što imamo je u političkom smislu analogno najtežoj ratnoj 1993.godini - samo se ne puca. Čak i gore, ušlo se u Sarajevo, zauzela TV i sjelo sa "Alijom" za isti sto, gdje ga se preglasava, prijeti, ucjenjuje ...
SaraFina

#28 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by SaraFina »

tandmand wrote:
karanana wrote:strategija trojanskog konja se nastavlja sa ovom zemljom. ako je nisu mogli unistiti iz vana, lagano koriste njene institucije i unistavaju je iznutra na nacin da ce se zgaditi svima.
Upravo tako. Državu BIH sam u periodu 2000.-2010.god. doživljavao kao dominantno probosansku bez obzira na sudjelovanje SNSD-HDZ-SDS ... u institucijama. Nakon toga polako se to počelo urušavati taktičkom igrom HDZa, koja bi se mogla nazvati "BiH je naša zemlja, domovina i država"; te tako i oni postadoše probosanci. I oni su za Bosnu ali drugačiju, hrvatsku Bosnu. Ovo sada što imamo je u političkom smislu analogno najtežoj ratnoj 1993.godini - samo se ne puca. Čak i gore, ušlo se u Sarajevo, zauzela TV i sjelo sa "Alijom" za isti sto, gdje ga se preglasava, prijeti, ucjenjuje ...

:thumbup: :thumbup:

Za oba posta.
Hafis

#29 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Hafis »

Sorry, morao sam negdje ići, pa nisam uzimao aktivnog sudjelovanja u raspravi, niti sam replicirao.
Koliko vidim ovdje imamo stručnjake za određivanje kakvoće i intenziteta probosanstva. Mislim da je to temeljni uzrok neslaganja, ne samo među nama, već i među u glavnim političkim opcijama.
Nekada je granica između ''probosanstva'' i unitarizma gotovo nevidljiva, što često izaziva podozrenje u onih koji ne bi prošli na ''probosanskom'' ispitu'' po tim vašim kriterijima.
GeeTnT

#30 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by GeeTnT »

Kako ide ona...Tko to moje ime doziva. Čudni ljudi čudnog imena. Pa mi kunu što je svetinja. Vjera, ljubav i domovina....

Obuzela me neka milina..Hvala Milovicu, Covicu, Ljubicu, Cavari, Kristo...i naravno Hafisu. Oni savrseno pokazuju kako treba uci u raspravu tipa Legitimni vs nelegitimni, legitimni iz Hb tj hdz-a onako lezerno i bez pardona onom Hrvatu iz TK poruce od :izet: i u skokovima..
Kad promijene Ustav, a sve su prilike da hoce, na isti nacin ce poruku poslati i Bpsnjacima, Bosancima, Ostalima...sve do Sejdica i Fincija...

....imaju i pravo jer nama su bitnije hoce li popucati ploce na Ferhadiji, nego kukasti kriz i „u“ na Partizanskom groblju..
Hafis

#31 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Hafis »

I ova je za Velikosrpske kuhinje s hrvatskim specijalitetima.
Izgleda da ste beznadežno zaglibili na tom fonu.
Da sam otvorio temu o KK Zrinjskom, isto bi ovako završila :sad:
SaraFina

#32 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by SaraFina »

Hafis wrote:I ova je za Velikosrpske kuhinje s hrvatskim specijalitetima.
Izgleda da ste beznadežno zaglibili na tom fonu.
Da sam otvorio temu o KK Zrinjskom, isto bi ovako završila :sad:

Džaba si krečio. Ovo je za one zbirne :D
BHCluster

#33 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by BHCluster »

Image
It_is_a_Leclerc

#34 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by It_is_a_Leclerc »

Hafis wrote:Sorry, morao sam negdje ići, pa nisam uzimao aktivnog sudjelovanja u raspravi, niti sam replicirao.
Koliko vidim ovdje imamo stručnjake za određivanje kakvoće i intenziteta probosanstva. Mislim da je to temeljni uzrok neslaganja, ne samo među nama, već i među u glavnim političkim opcijama.
Nekada je granica između ''probosanstva'' i unitarizma gotovo nevidljiva, što često izaziva podozrenje u onih koji ne bi prošli na ''probosanskom'' ispitu'' po tim vašim kriterijima.
Isprika prihvaćena. Hoćeš li mi stići odgovoriti - šta bi ti kao Hrvat osjećao prema čovjeku koji se po twitteru šprda s vukovarskim ranjenicima?
tandmand

#35 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by tandmand »

Hafis wrote:Sorry, morao sam negdje ići, pa nisam uzimao aktivnog sudjelovanja u raspravi, niti sam replicirao.
Mislim da je zadnjih godina, termin "probosanski" izgubio svaki smisao i da ga više ne treba upotrebljavati ...
SaraFina

#36 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by SaraFina »

It_is_a_Leclerc wrote:
Isprika prihvaćena. Hoćeš li mi stići odgovoriti - šta bi ti kao Hrvat osjećao prema čovjeku koji se po twitteru šprda s vukovarskim ranjenicima?

S Vukovarom se šprda kompletna Herzegovina nažalost, ne samo on. Vojno redarstvenu akciju "Oluju" Šušnjar nesudjeni konzul takodjer naziva pogrdno i omalovažavajuće, a Gotovinu i Markača zločincima. Velikosrbi orgijaju na taj datum otvoreno po forumu i komentarima. Koji se ne brišu na Poskoku.
Hafis

#37 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:
Stvarno ne znam za taj slučaj. Vjerojatno mi je promaklo.
Hafis

#38 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

S Vukovarom se šprda kompletna Herzegovina nažalost, ne samo on. Vojno redarstvenu akciju "Oluju" Šušnjar nesudjeni konzul takodjer naziva pogrdno i omalovažavajuće, a Gotovinu i Markača zločincima. Velikosrbi orgijaju na taj datum otvoreno po forumu i komentarima. Koji se ne brišu na Poskoku.
Pa vrijeme je konačno da se odraste i da se neke stvari demistificiraju (ako ima potrebe za tim)
S druge strane, u našoj jednoj jedinoj, neki još uvijek aktivno žive u ''agresijama'' i devedestim godinama. Kako se da vidjeti izgleda da je to zakovano za još par idućih generacija.
It_is_a_Leclerc

#39 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by It_is_a_Leclerc »

Za jednog dugogodišnjeg studenta medicine, imate neobično otežanu sposobnost apstraktnog mišljenja i dedukcije. Pa probajmo još jednom...

Postoje civilizacijske norme. S nekim se stvarima zdrave i normalne osobe ne zajebavaju. Npr. sa ubijenom djecom. Ne prekopavaš po njihovim kostima, ne guraš ruke u rane roditeljima koji, htjeli - ne htjeli, još uvijek ne mogu "demisfticirati" svoje traume, ne roviš po kolektivnom sjećanju jedne zajednice i ne optužuješ je da "šteli" brojeve mrtve djece. To se ne radi.

Da je neki Bošnjak npr. napisao da se broj žrtava Jasenovca "preuveličava", ili da se od Vukovara pravi ratni zločin iako je to "samo vojna akcija", vjerujte da većeg protivnika njegovog imenovanja na bilo koju funkciju u ovoj državi od mene ne biste našli. Jer, opet ponavljam, normalni ljudi poštuju kolektivne i individualne patnje i stradanja, i od tog ne prave šićar za političke obračune.

Vi ovdje izigravate drvenog advokata čovjeku koji radi sve da uvrijedi cijeli jedan narod, a svu kritiku na njegov račun pokušavate prodati kao "mržnju" prema Hrvatima, što je naravno notorna neistina koja postoji jedino u glavama prosječnih birača HDZ-a. Evo, primjera radi, nikome nije smetala Marija Putica, višegodišnji član UO BHRT-a, istaknuta članica HDZ-a BiH iz Zapadno-hercegovačkog kantona.

Aj sad probajte, pa mi javite jeste li uspjeli.
SaraFina

#40 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
SaraFina wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Pa vrijeme je konačno da se odraste i da se neke stvari demistificiraju (ako ima potrebe za tim)
S druge strane, u našoj jednoj jedinoj, neki još uvijek aktivno žive u ''agresijama'' i devedestim godinama. Kako se da vidjeti izgleda da je to zakovano za još par idućih generacija.

Pa fino reci da i tebe libo za vukovarskim žrtvama kao i debelog Tvrleta. Što zamotavaš u neke moždane driblinge. Odrastanje i sazrijevanje nemaju veze s tim. Nego ste VI HDZ-ovci zarad i malo verbalne potpore Srba spremni izrugivati i stratište vlastitog naroda.
To je bit.

I kako onda od tebe takvog očekivati sućut za Srebrenicu ili od one debele spodobe Tvrtka?
Hafis

#41 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:Za jednog dugogodišnjeg studenta medicine, imate neobično otežanu sposobnost apstraktnog mišljenja i dedukcije. Pa probajmo još jednom...

Postoje civilizacijske norme. S nekim se stvarima zdrave i normalne osobe ne zajebavaju. Npr. sa ubijenom djecom. Ne prekopavaš po njihovim kostima, ne guraš ruke u rane roditeljima koji, htjeli - ne htjeli, još uvijek ne mogu "demisfticirati" svoje traume, ne roviš po kolektivnom sjećanju jedne zajednice i ne optužuješ je da "šteli" brojeve mrtve djece. To se ne radi.

Da je neki Bošnjak npr. napisao da se broj žrtava Jasenovca "preuveličava", ili da se od Vukovara pravi ratni zločin iako je to "samo vojna akcija", vjerujte da većeg protivnika njegovog imenovanja na bilo koju funkciju u ovoj državi od mene ne biste našli. Jer, opet ponavljam, normalni ljudi poštuju kolektivne i individualne patnje i stradanja, i od tog ne prave šićar za političke obračune.
Ulazimo na sklizak teren, i za sve ove godine, nikada, niti jednim jedinim svojim postom se nisam ovdje osvrnuo na žrtve, u bilo kojem kontekstu, poglavito u kontekstu brojeva. Više sam u životu vidio mrtvih ljudi nego svi vi ovdje zajedno.
Ali, ja također smatram da je bilo kakvo preuveličavanje brojeva u potpunosti jednak šamar tim žrtvama, kao i umanjivanje.
A da je bilo preuveličavanja na svim stranama - jeste. sjećam se samo brojeva od 300 000 ubijenih u Bih, dok konačno nije izišao otprilike kako-tako realna procjena i ta trgovina s mrtvim dušama je na svu sreću prestala.
Jedno je paradoksalno u tomu svemu: Uvijek je napadu izvrnut onaj koji proba osporiti, to jest...kako bih se izrazio - umanjiti, broj nekih žrtava. Dok s druge strane, onaj koji će ih ''napumpavati'' radi sasvim normalnu stvar, čak štoviše ponekad i poželjnu.
Čitao sam tu njegovu izjavu, (moram priznati da stvarno nisam upućen u te podatke vezane) i zašto ga nitko nije opovrgao, zašto nitko nije izišao s kontraargumentima, osporavajući činjenicama svaki broj i podatak koji je naveo. Prvi bih ja to volio pročitati.
Mislim, ta tema je doista veoma škakljiva i osjetljiva, ja nisam najbolje upućen u nju i završavam ovim s njom.
SaraFina

#42 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by SaraFina »

Dovoljno je šizofreno što je Milović tvitao takav jedan osjetljiv podatak (i nemoralno i neljudski ) licitirao sa ubijenom djecom, tvrdeći da su cifre lažne.

Još bi šizofrenije bilo da se njemu roditelji ili presjednik udruženja pravdaju "tvitom opovrgavanja".

Imajte obojca u vidu da nisu ginula samo bošnjačka djeca.

Sličnu tragediju tokom opsade Sarajeva doživjela je Barbara Jurenić, kojoj je 22. januara 1994. godine zločinačka granata ubila desetogodišnjeg sina Danijela, dok se sankao sa drugovima.

Više od 23 godine nakon tragičnog događaja, koji se desio stotinjak metara od stana u kojem živi u sarajevskom naselju Alipašino Polje, sjećanja ne blijede, a tuga je sve veća.

- Nikada se neće izbrisati sjećanja. To je bilo nešto strašno, užas jedan. I što je najgore, svaki dan ja to proživljavam. Nije meni lako gledati momke, njegove vršnjake, kako rastu i imaju porodice, a njega nema. Nije mi lako. Dugo vremena sam poslije toga među djecom, koja igraju lopte, njega tražila, ali šta mogu. Živjeti se mora, ne mogu živa i grob. Sreća u nesreći je pa imam kćerku i malu unuku, pa mi ona daje snage za život da se borim dalje. Strašno je šta se dešavalo, onoliko naše djece da izgine i strada u ratu, to je užas jedan - priča Jurenić i dodaje: "Nema ni sto metara od ulaza do mjesta gdje se to dogodilo. Djeca su taj dan izašla, jer bilo je snijega vani i sunčano vrijeme. Oni su svi izašli, to je masa djece bila ovdje."

Jurenić slučajno spasila život kćerki

Htjeli su da se idu sankati, što im je Barbara dozvolila, ali da se ne udaljavaju previše od zgrade. Dodaje da je sasvim slučajno uspjela spasiti život kćerki Ivani, koja se skvasila i došla kući da se presvuče. Srećom nije joj dala da se vrati napolje. Rekla joj je da je dosta bila vani i da ide zvati Danijela.

- U tom momentu je počelo pucati, ja sam u sekundi izašla vani, a oni su već poredani bili, ležali na asfaltu. To je strašno bilo. Ona nije bila ni svjesna toga. Tek kada sam ušla u kuću, pitala me gdje je Danijel, rekla sam joj da ga nema više. To je nešto što se ne može zaboraviti - rekla je Jurenić u razgovoru za Anadolu Agency (AA).

Ostalo na dušu.
BHCluster

#43 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by BHCluster »

@Hafise malo ti jedna tema gdje te neprestano kundache sad jos jedna. :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#44 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by kakavdanakneiskustvu »

BHCluster wrote:Image
g...o,da izvinite
kakavdanakneiskustvu

#45 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

SaraFina wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

nesto mi u ovo boldovano tesko povjerovati
kamberovica polje

#47 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by kamberovica polje »

Klasični univerzalni stranački parazit. Nije mi ga teško zamislit na postrojavanju ruskih kozaka kako se privio uz gvardijanov rukav niti na skupu SDA pored Baketa i Sebije.
SaraFina

#48 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by SaraFina »

kakavdanakneiskustvu wrote:
SaraFina wrote:

Zašto? Taj portal i dnevnik. ba služe isključivo da se ugodi Dodiku i SNSD-u, te ispostavi SNSD-a HDZ-u. Svestrani Rajko Vasić je takodjer tamo priznati i poznati kolumnist. Otvoreno se država HR naziva pogrdno " Perecijom ", Hrvati iz Hrvatske "Perecima" i općenito se ne tolerira nijedan stav suprotan HDZ-U BiH. Normalni ljudi Hrvati koji bi gradili suživot u FBiH su "cvjećari" i nepoželjni. ... i plače se naravno zajedno sa velikosrbima nad izgubljenim bitkama. Odron.

Evo i stožernik Čović se ne oglašava uopće zbog otvorenih napada na Komaricu. Zašto?
Dakle, ta velikohrvatska politika u BiH ustvari je SAMO poluga za razvaljivanje države. Čović sitni trgovac kostima i vjekovnim ognjištima prognanih Hrvata.
Last edited by SaraFina on 15/03/2018 08:35, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#49 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

SaraFina wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
SaraFina wrote:

Zašto? Taj portal i dnevnik. ba služe isključivo da se ugodi Dodiku i SNSD-u, te ispostavi SNSD-a HDZ-u. Svestrani Rajko Vasić je takodjer tamo priznati i poznati kolumnist. Otvoreno se država HR naziva pogrdno " Perecijom ", Hrvati iz Hrvatske "Perecima" i općenito se ne tolerira nijedan stav suprotan HDZ-U BiH. Normalni ljudi Hrvati koji bi gradili suživot u FBiH su "cvjećari" i nepoželjni. ... i plače se naravno zajedno sa velikosrbima nad izgubljenim bitkama. Odron.

ma eto tesko mi povjerovati da neko na takvom portalu moze objaviti da su gotivina i markac zlocinci,ali prihvatam da je moguce,ne pratim ga bas
SaraFina

#50 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by SaraFina »

Objavljuje. Odnosno piše on lično Šušnjar.. A možda pet ljudi na forumu reaguje na takve objave. Kad su pušteni i oslobodjeni Gotovina i Markač zavladala je tuga, a ne euforija. Godišnjica se takodjer tugom i depresijom obilježava. :D
Post Reply