8 mart i prava žena...... u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mali jomu

#26 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

Post by mali jomu »

pecpec wrote: :lol:

One hoce da su jebane, i onda sve pici u normali..... kad je musko musko a zene zena.

Kad je obrnuto..... onda je ugrozena, zato je belaj.
edo_79

#27 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

Post by edo_79 »

:lol: :lol:
mali jomu

#28 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

Post by mali jomu »

edo_79 wrote: :lol: :lol:

.... i to dobro dobar belaj. :mrgreen:
edo_79

#29 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

Post by edo_79 »

mali jomu wrote:
edo_79 wrote: :lol: :lol:

.... i to dobro dobar belaj. :mrgreen:
Jeben belaj, da se tako šovinistički izrazim :lol:
Connaisseur Karlin

#30 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

Post by Connaisseur Karlin »

MarlboroGold wrote:Zna se šta je 8. mart izvorno predstavljao... borba žena za ravnopravnost, protesti i slično.
To nije ovo danas što je prisutno... barem kod nas.

Neki dan smo imali raspravu na Lj&S podforumu u vezi toga - imaš žene koje jedva čekaju da prođe 8. mart upravo iz naprijed navedenih razloga, ali su manjina. Te žene kritikuju ove koje ga proslavljaju zbog primanja cvijeće i drugih poklona, što izlaze van na ručkove, večere itd, a koji bi se trebao obilježiti na neki drugi način... vjerovatno protestima. Međutim, ja te iste žene (uglavnom zagovornice današnjeg feminizma) ne vidim da organizuju ili učestvuju na tim protestima, već kukaju na društvenim mrežama i kafama. Vjerovatno ih i ima koje protestuju, ali skroz malo... lično ni jednu nisam vidio sa nekim transparentom na ovim prostorima.

Mi ne valjamo kad poklonimo cvijeće ili nešto drugo na taj dan, a ne valjamo ni kad ne poklonimo... pa ti sad budi pametan.
na forumu, pojedine fourmashe, tocno znam sto i kako razmiljsa o zenama, i naranvno da cestitke 8 Marta ne treba primiti jednako od svih, jer , npr. mnogo forumasha cijelu godinu pisu diskiminirajuci zene, i cestitke od istih ne treba prihvaitti :D

u BiH postoji strah i agonija u drustvu na svim nivoima, a van BiH aktivistkinje su dio stvraosti i svakodnevnice :kiss:
karanana

#31 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

Post by karanana »

ja od naslova konto da je u pitanju 8. mart i prava zena (zena koja je prava i koja zna sta i kako), a ono ustvari praaava zeeena.
mali jomu

#32 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

Post by mali jomu »

edo_79 wrote:
Jeben belaj, da se tako šovinistički izrazim :lol:

Ruzno zvuci..... ali tako te stvari idu, normalno je da kad se te stvari obrnu da ne ide na dobro, onda ni cvijece ni pokloni nisu vadiona, nestane ljubavi, razumijevanja i svega sto u to spada......

.... i onda ide muska snaga koja zenu baca u robovlasnicki odnos.

I onda ne valja..... normalno da ne valja.
moonca

#33 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

Post by moonca »

Streptokok wrote:Tamo gdje ja radim muskarci su ugrozeni. Raspustenice i neudavace preko noci napreduju ivdobijaju sefovska mjeste. Generalno po pola dana ispijaju kafe i ne rade ni 40% od onog sto muskarci rade. Mislim da ce vrlo brzo doci vrijeme da ce se muskarci morati organizovati i traziti istu platu za ISTI rad, odnosno vecu platu za veci rad.
Vidi ga sta napisa. :-)

Sta je sa udatima :?
mali jomu

#34 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

Post by mali jomu »

karanana wrote: ja od naslova konto da je u pitanju 8. mart i prava zena (zena koja je prava i koja zna sta i kako), a ono ustvari praaava zeeena.

otislo je ovo nedje...... :lol:
edo_79

#35 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

Post by edo_79 »

mali jomu wrote:
karanana wrote: ja od naslova konto da je u pitanju 8. mart i prava zena (zena koja je prava i koja zna sta i kako), a ono ustvari praaava zeeena.

otislo je ovo nedje...... :lol:
I to u tri nedje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mali jomu

#36 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

Post by mali jomu »

...odoh bjezat odavde, zajeb tema, kud je otvori...... :lol:
Dilibus

#37 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

Post by Dilibus »

Protiv ravnopravnosti sam polova.Ali sam za pravdu i za muskarca i za zenu.Jer ravnopravnost znaci iste odgovornosti i iste obaveze,sti fakticki nije moguce.
MarlboroGold

#38 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

Post by MarlboroGold »

tripple_dubble wrote:
MarlboroGold wrote:Zna se šta je 8. mart izvorno predstavljao... borba žena za ravnopravnost, protesti i slično.
To nije ovo danas što je prisutno... barem kod nas.

Neki dan smo imali raspravu na Lj&S podforumu u vezi toga - imaš žene koje jedva čekaju da prođe 8. mart upravo iz naprijed navedenih razloga, ali su manjina. Te žene kritikuju ove koje ga proslavljaju zbog primanja cvijeće i drugih poklona, što izlaze van na ručkove, večere itd, a koji bi se trebao obilježiti na neki drugi način... vjerovatno protestima. Međutim, ja te iste žene (uglavnom zagovornice današnjeg feminizma) ne vidim da organizuju ili učestvuju na tim protestima, već kukaju na društvenim mrežama i kafama. Vjerovatno ih i ima koje protestuju, ali skroz malo... lično ni jednu nisam vidio sa nekim transparentom na ovim prostorima.

Mi ne valjamo kad poklonimo cvijeće ili nešto drugo na taj dan, a ne valjamo ni kad ne poklonimo... pa ti sad budi pametan.
Ma poklanjajte vi i to cvijece, nije na odmet. Ali bitnije je kako se ponasate izvan tog okvira. Kako se ophodite prema zenama svakog dana u godini.
Pade mi na pamet ona slika sto kruzi socijalnim mrezama, tipa: On, sjedi u dnevnom boravku, cita novine, noge dignute. Ona, u kuhinji nesto "riba". On dobacuje: Hajde bona, ostavit to, osmi je mart! Sutra ces oprati.

E to ti je taj "nas" mentalitet - "ne valjamo vam kad kupujemo, ne valjamo kad ne kupujemo".

Ne morate vi prolaziti sve sto mi prolazimo, da bi nas razumjeli. Za pocetak, dovoljno je da shvatite da mozda nismo anatomski isti, ali zasluzujemo svi ista prava u svakodnevnom zivotu. Kazem za pocetak, jer problemi su naravno cesto mnogo teze prirode, kao sto je u ovom clanku gore opisano.
Ma, mnogo je tu jos posla pred nama...
Ja sam se uvijek ponašao fer i korektno prema ženama u svom životu... počev od svoje stare, a to su i one cijenile. Ima nas svakakvih, ali i vas također. Ne treba generalizirati.

Boldirano se baš i ne odnosi na naš mentalitet, već više na vašu neodlučnost u ovom konkretnom slučaju. Ako ste za ravnopravnost, pokrete i slično, skupite hrabrosti i izađite na ulice. Ako ne, onda nemojte o tome ljudima ispirati mozak, jer se stiče dojam da vam ovakvo stanje odgovara (ne mislim na ekstreme poput nasilja).
Last edited by MarlboroGold on 08/03/2018 15:30, edited 1 time in total.
Streptokok

#39 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

Post by Streptokok »

moonca wrote:
Streptokok wrote:Tamo gdje ja radim muskarci su ugrozeni. Raspustenice i neudavace preko noci napreduju ivdobijaju sefovska mjeste. Generalno po pola dana ispijaju kafe i ne rade ni 40% od onog sto muskarci rade. Mislim da ce vrlo brzo doci vrijeme da ce se muskarci morati organizovati i traziti istu platu za ISTI rad, odnosno vecu platu za veci rad.
Vidi ga sta napisa. :-)

Sta je sa udatima :?
Nista, i dalje slabo rade, samo sto ni ne napreduju. One prve zauzmu sva dobra mjesta i uglavnom im je "to" sve sto znaju raditi. Odron.
Anestezija

#40 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

Post by Anestezija »

Prava zena ce uvijek bit ko Fikreta iz pjesme ZP. Nek pere tudja stubista zbog mojih lutanja kafana i tombola.
MarlboroGold

#41 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

Post by MarlboroGold »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/desetin ... /180308057

Eto krenulo je. Još uvijek je mali broj...
Connaisseur Karlin

#42 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

Kako zoves muske "raspustenice" i muske "neudavace" , da li postoje konkretni termini za muskrace?
Zasto ozenjeni, rastavljeni , neozenjeni muskarci nnisu uspjli dobiti unapredjenanja na poslu ?
Last edited by Connaisseur Karlin on 08/03/2018 15:45, edited 1 time in total.
pecpec

#43 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

Post by pecpec »

MarlboroGold wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/desetin ... /180308057

Sto sad ne posalju na ove specijalce,nasli na borce :D
Connaisseur Karlin

#44 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

bitno je da se nesto pokrene i radi tokom cijele godine :thumbup:

sigurna sam da i muskraci imaju problema na poslu sa losim tretiranjem od strane vlasnika i sefova :)

u BiH su svi gradjani diskiminirani na razne nacine
edo_79

#45 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

Post by edo_79 »

pecpec wrote:

Da ih ispendreče ..... pa da bude seksualno uznemiravanje i nasilje nad ženama .... jesi luuud :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MarlboroGold

#46 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote:

sigurna sam da i muskraci imaju problema na poslu sa losim tretiranjem od strane vlasnika i sefova :)

Na nas šalju specijalce da nas gaze :D
pecpec

#47 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

Post by pecpec »

edo_79 wrote:
pecpec wrote:

Da ih ispendreče ..... pa da bude seksualno uznemiravanje i nasilje nad ženama .... jesi luuud :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:
Connaisseur Karlin

#48 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

MarlboroGold wrote:
Connaisseur Karlin wrote:

Na nas šalju specijalce da nas gaze :D
Kad ste zadnji put marsirali gradom za bolje radne uslove ?
edo_79

#49 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

Post by edo_79 »

Connaisseur Karlin wrote: Kad ste zadnji put marsirali gradom za bolje radne uslove ?
Nesmijemo mi .... muškima to nije dozvoljeno .... :kiss: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pecpec

#50 Re: 8 mart i prava žena...... u BiH

Post by pecpec »

Ha ja,nas odmah pendrece,bicuju,sado mazo vlast :D
Post Reply