Fobije
- Zejnep
#26 Re: Fobije
Imam i ovo...koulrofobija- strah od klovna 
- supercali
#27 Re: Fobije
Ima karlinka i obrezofobiju strah od obrezanih
- Logovan
#28 Re: Fobije
Nije čega se bojim, nego čega sam se bojao.Zejnep wrote:Čega se bojiš?Logovan wrote:Nema na spisku onoga od čega sam imao fobiju.
Imao strah od lifta.
- Logovan
- Jack Be Nimble
#31 Re: Fobije
Mene je strah samo naših starih liftova. Kao dijete nisam nikada koristio te liftove i uvijek pješke išao na 10. sprat. I još me strah, nema tih para da bi me neko natjerao da udjem u taj lift.Logovan wrote:Nije čega se bojim, nego čega sam se bojao.Zejnep wrote:Čega se bojiš?Logovan wrote:Nema na spisku onoga od čega sam imao fobiju.![]()
Imao strah od lifta.![]()
Par puta zapeo u liftu k'o dijete i strah dobio.
Sreća pa me nije dugo držalo.
- Logovan
#32 Re: Fobije
Ma strašno, šta da ti kažem, sve znaš.Jack Be Nimble wrote: Mene je strah samo naših starih liftova. Kao dijete nisam nikada koristio te liftove i uvijek pješke išao na 10. sprat. I još me strah, nema tih para da bi me neko natjerao da udjem u taj lift.
- Zejnep
#33 Re: Fobije
Meni je neugodno u svakom liftu koji nije ovaj moj, u zgradi.
Sinoć sam gledala neku seriju gdje žena sa porodicom, u autu, prelazi preko mosts. Dobi žena napad panike. Shvatih da je moja nelagoda zbog mosta smješna. Uvijek može gore.
Sinoć sam gledala neku seriju gdje žena sa porodicom, u autu, prelazi preko mosts. Dobi žena napad panike. Shvatih da je moja nelagoda zbog mosta smješna. Uvijek može gore.
- Zejnep
#34 Re: Fobije
Šege, mi se ko djeca namjerno zaglavljivali u liftuLogovan wrote:Ma strašno, šta da ti kažem, sve znaš.Jack Be Nimble wrote: Mene je strah samo naših starih liftova. Kao dijete nisam nikada koristio te liftove i uvijek pješke išao na 10. sprat. I još me strah, nema tih para da bi me neko natjerao da udjem u taj lift.Ko mene je bio prisutan strah samo kada sam bio sam, u prisustvu nekoga bilo je sve normalno, ali sam nikako.
Ili dupe uz jedan zid, noge uz drugi i čekamo da neko lift pozove
- animals
#35 Re: Fobije
Ja imam fobiju od nedepilirani..
ne merem.lizati...
ne merem.lizati...
-
swanfilter
#36 Re: Fobije
Jedno 95% tzv fobija i ne postoji, vec produkt uma. Ono, neka mi neko od ovih sto je boje pauka, objasne zasto. Ovdje vas je najmanje troje takvih ...
- Zejnep
#37 Re: Fobije
Pa sve je produkt umaswanfilter wrote:Jedno 95% tzv fobija i ne postoji, vec produkt uma. Ono, neka mi neko od ovih sto je boje pauka, objasne zasto. Ovdje vas je najmanje troje takvih ...
Nema ljubavi, bola, straha, sreće...
Fobije i jesu iracionalni, pretjerani strahovi. To zna i malo dijete.
- Zejnep
#38 Re: Fobije
Ima i ovo ..nomofobija. strah da će te neko nazvati a ti zabiravio mobitel 
- Tablet
#39 Re: Fobije
Strah da ti niko nece reagovati na sliku/status/citat/pm
- Tablet
#45 Re: Fobije
Zejnep je aktivna, dvije nove teme otvorila. Pratim te, da znas
- pecpec
#46 Re: Fobije
Napreduje mala u svakom pogledu sve vise
- triconja
#47 Re: Fobije
Mene je strah da gledam dokumentarce o pokoljima civila, imam cudne snove.
Jednom gledo srebrenicu i nanking i sanjo da se penjem uz stepenice u skoli i pogledam prema jednoj sobi kad tamo zenska raznesena gleda me. Jebo sam od do kad sam usto.
Od tad gledam samo civilizovane bitke i ratove
.
I jos nesto da dodam, mucenja i izivljavanje nad vojnicima mi izgledaju smijesno a nad civilima druga prica.
Jednom gledo srebrenicu i nanking i sanjo da se penjem uz stepenice u skoli i pogledam prema jednoj sobi kad tamo zenska raznesena gleda me. Jebo sam od do kad sam usto.
Od tad gledam samo civilizovane bitke i ratove
I jos nesto da dodam, mucenja i izivljavanje nad vojnicima mi izgledaju smijesno a nad civilima druga prica.
- Jack Be Nimble
#48 Re: Fobije
Pa bas zbog tih sega me je i strah, takodjer prica kako su se neki bili zaglavjeni kada je struja nestala. Ali jednom su se djeca zajebavala i lift se zaglavio. Nista dramaticno nije bilo, samo se digla hajka tri minuta dok ih nisu izvukli.Zejnep wrote:
Šege, mi se ko djeca namjerno zaglavljivali u liftu![]()
Takodjer, jebo ti lift ako ja rukom moram otvarati vrata, jos onako mali da jedva troje moze stati unutra i isarani grafitima. Jednostavno ih ne volim.
- Zejnep
#49 Re: Fobije
Nešto kontan, malo ljudi priznaje da ima fobije od lifta ili bilo kakve fobije. Je li nas malo stid o tome pričati ili jednostavno takve teme nisu uobičajene u svakodnevnom razgovoru?Jack Be Nimble wrote:Pa bas zbog tih sega me je i strah, takodjer prica kako su se neki bili zaglavjeni kada je struja nestala. Ali jednom su se djeca zajebavala i lift se zaglavio. Nista dramaticno nije bilo, samo se digla hajka tri minuta dok ih nisu izvukli.Zejnep wrote:
Šege, mi se ko djeca namjerno zaglavljivali u liftu![]()
Takodjer, jebo ti lift ako ja rukom moram otvarati vrata, jos onako mali da jedva troje moze stati unutra i isarani grafitima. Jednostavno ih ne volim.
- Jack Be Nimble
#50 Re: Fobije
I ja sam isti a cuo sam mnogo nasih koji su u istom fazonu. To nam dodje ko jedna mala doza PTSD-a.triconja wrote:Mene je strah da gledam dokumentarce o pokoljima civila, imam cudne snove.
Od tad gledam samo civilizovane bitke i ratove.