Tete za šalterom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

shmizlica

#26 Re: Tete za šalterom

Post by shmizlica »

kad će ljudi skontati da nisu tete na šalterima krive jer fali još jedan papir, ne pišu one propise.....a svaka druga stranka se na njih istrese zbog toga. fino priđeš, kažeš šta trebaš i obaviš posao. ako te upozori da ti nešto fali, napravila ti je uslugu, jer kad poslije popušiš jer ti nešto fali ko je kriv?

uglavnom posao za popizditi; ko je s narodom radio, skontaće :mrgreen: :mrgreen:
spreca

#27 Re: Tete za šalterom

Post by spreca »

shmizlica wrote:kad će ljudi skontati da nisu tete na šalterima krive jer fali još jedan papir, ne pišu one propise.....a svaka druga stranka se na njih istrese zbog toga. fino priđeš, kažeš šta trebaš i obaviš posao. ako te upozori da ti nešto fali, napravila ti je uslugu, jer kad poslije popušiš jer ti nešto fali ko je kriv?

uglavnom posao za popizditi; ko je s narodom radio, skontaće :mrgreen: :mrgreen:
ali mora znati koji ti papiri trebaju..jer kad dodjes i doneses sta ti je rekla , ispadne da ti jos nesto fali :lol:
shmizlica

#28 Re: Tete za šalterom

Post by shmizlica »

spreca wrote: ali mora znati koji ti papiri trebaju..jer kad dodjes i doneses sta ti je rekla , ispadne da ti jos nesto fali :lol:
napišeš šta treba, dadneš listu i opet dođe bez pola stvari i pita šta treba :P de ne pričaj :mrgreen:
nema me tamo

#29 Re: Tete za šalterom

Post by nema me tamo »

Malo je reci koliko sam na strani šalteruša i koliko ih maltretiraju
Zejnep

#30 Re: Tete za šalterom

Post by Zejnep »

Maraschino wrote:

...sta kukas @moonca, ho's $50 da ti posaljem.

:lol:
spreca

#31 Re: Tete za šalterom

Post by spreca »

shmizlica wrote:
spreca wrote: ali mora znati koji ti papiri trebaju..jer kad dodjes i doneses sta ti je rekla , ispadne da ti jos nesto fali :lol:
napišeš šta treba, dadneš listu i opet dođe bez pola stvari i pita šta treba :P de ne pričaj :mrgreen:
ja sam imao kontra situaciju...i jos kaze treba da znas sta ti treba i kud ides :lol: :lol: :lol: ....sreca pa rijetko idem po tim salterima
shmizlica

#32 Re: Tete za šalterom

Post by shmizlica »

pa normalno, šta tražiš kad ne znaš šta tražiš :mrgreen:
Mega Man X

#33 Re: Tete za šalterom

Post by Mega Man X »

Ima jedna također u općini (da ne navodim koje mjesto, uglavnom nije KS).. koliko god ljubazan bio prema njoj, ona po svom. A na licu joj se iz svemira vidi da je to jedno arogantno, nervozno "šćene" (jer ne mogu drugi izraz upotrijebiti nažalost).
wewa

#34 Re: Tete za šalterom

Post by wewa »

kakva su vam iskustva s bh telecomom i mupom ks, na odjelu za pasose?
meni su to dvije crne tacke salterskog dunjaluka, posebno bh telecom na obali.

a onim tetama u opcini novi grad spomenik treba dici. u prirodnoj velicini! :thumbup:
shmizlica

#35 Re: Tete za šalterom

Post by shmizlica »

Mega Man X wrote:Ima jedna također u općini (da ne navodim koje mjesto, uglavnom nije KS).. koliko god ljubazan bio prema njoj, ona po svom. A na licu joj se iz svemira vidi da je to jedno arogantno, nervozno "šćene" (jer ne mogu drugi izraz upotrijebiti nažalost).
u svakom žitu kukolja ima :mrgreen: ima i kod mene jedna vazda nadrndana, ali ako otrpiš momenat taj drndandluk odradi sve šta treba, čak se i potrudi :mrgreen: al ako uđeš u konflikt naebo si
Ironman_88

#36 Re: Tete za šalterom

Post by Ironman_88 »

Kulturan i ljubazan pristup, ali istodobno na profesionalnoj razini, nikako na osobnoj/privatnoj. Ne branim dame na šalteru, ima ih svakavih, ali treba uzeti u obzir da i one dnevno trpe određene doze seljakluka zatucanih i polupismenih Balkanaca. Koliko god ona taj dan bila nadrkana, razlika je nebo i zemlja kada poštuješ red, priđeš normalno i ljubazno objašniš šta treba i kad tvoj vokabular poznaje riječi "hvala" i "molim", i kada recimo naguravaš se preko reda ("ja samo moram nešto pitati"), mašeš s papirima okolo i ne možeš da se pomiriš sa sudbinom da si na pogrešnom šalteru i(li) da nemaš svu potrebnu dokumentaciju (pošto je tetak od strine rekao da se to obavalja na tom šalteru i koja ti dokumentacija treba a koja ne).
spreca

#37 Re: Tete za šalterom

Post by spreca »

shmizlica wrote:pa normalno, šta tražiš kad ne znaš šta tražiš :mrgreen:
:twisted: :P :lol: ......prosle godine u uredu za strance ...imo sam neke goste i odem da ih prijavim.....pitam koji salter kaze taj i taj....cekam pola sata ispred ima jos ljudi.....nesto se zakomplikovalo i ona kaze idi neki drugi salter odem cekam ..kaze de ispuni obrasce....ispunim kaze idi na banku i uplati 20 maraka a na banci 10 ljudi ispred pa kad dodjes na red onda ti kazu uzmi uplatnicu pa ispuni :twisted: :twisted: ...pa zar mi nisu mogli odmah reci trebas ispuniti prijavnicu i uplatiti na banci sve sam to mogao komotno odraditi dok sam cekao i malo je falilo da jos cekam dok prodje pauza....i nigdje nikakvog obavjestenja sta treba i dok cekas u redu da to odradis....sramota me bilo ovih stranaca jer sam vec bio popizdio da su me oni poceli smirivati :twisted: a bilo je to odmah ujutru znaci svi odmorni dosli na posao ajd da je to bilo na kraju radnog vremena pa i nekako....svoje licne probleme nek ostavi kuci...imamo ih svi ..ja svoje ostavim kuci
shmizlica

#38 Re: Tete za šalterom

Post by shmizlica »

a jesi ters čo'ek :lol: :kiss:

hej ne kažem da nema nenormalnih, al fakat nije lako s narodom raditi :) treba ih malo i razumjeti :D
meni je posao djelomično vezan za stranke i vjeruj mi da ni meni, ovako saburli ženi :mrgreen: ,nije vazda lako
spreca

#39 Re: Tete za šalterom

Post by spreca »

shmizlica wrote:
Mega Man X wrote:Ima jedna također u općini (da ne navodim koje mjesto, uglavnom nije KS).. koliko god ljubazan bio prema njoj, ona po svom. A na licu joj se iz svemira vidi da je to jedno arogantno, nervozno "šćene" (jer ne mogu drugi izraz upotrijebiti nažalost).
u svakom žitu kukolja ima :mrgreen: ima i kod mene jedna vazda nadrndana, ali ako otrpiš momenat taj drndandluk odradi sve šta treba, čak se i potrudi :mrgreen: al ako uđeš u konflikt naebo si
mislis ona...nisam iz onih koji cuti kad je u pravu..i te kako znam bit pokvaren.....ali uvijek probam izbjeci konflikt i ne samo na salteru a uopste u zivotu ali kad se nemoze sta da radim...ija sam radio sa narodom i vise nisam isao na pauzu nego sto sam isao samo da zavrsim ljudima i da ne cekaju u redu
spreca

#40 Re: Tete za šalterom

Post by spreca »

shmizlica wrote:a jesi ters čo'ek :lol: :kiss:

hej ne kažem da nema nenormalnih, al fakat nije lako s narodom raditi :) treba ih malo i razumjeti :D
meni je posao djelomično vezan za stranke i vjeruj mi da ni meni, ovako saburli ženi :mrgreen: ,nije vazda lako
naljutila sime sad ne pomaze ni sto :kiss: :lol: :lol: :lol: .....sala....stvarno nisam konfliktan...ja cio zivot radim sa ljudima i to jako odgovoran posao ....meni kazu ...e ako su tebe isprovocirali onda mozemo misliti kako je bilo
cendlerbing

#41 Re: Tete za šalterom

Post by cendlerbing »

Nemam mnogo negativnih iskustava s njima; kad osjetim nepotrebnu netrpeljivost s njihove strane, ako sam dovoljno raspoložena, volim ih zbuniti svojim najšarmantnijim smiješkom od uha do uha i zahvaljivanjem na "silnoj ljubaznosti".
Kako se samo stidljivo nasmiješe... probajte nekad, to je prava zabava.

Vjerujem da se šalteruše susreću sa svakakvim ljudima ali , iz moje perspektive, stvarno znaju bespotrebno peglati. Nabroji ti par papira, pa kad doneseš, treba još jedan, a kad doneseš i taj, onda se sjetila još jednog. I tako...jel stvarno potrebno ići 7 puta u cips, da se izvadi lična karta?

Trico...što su tebi cukeće oči, ja za to imam osmijeh :D
moonca

#42 Re: Tete za šalterom

Post by moonca »

Maraschino wrote:
moonca wrote:
Maraschino wrote:Kao i u svakoj bransi crno-bijeli svijet.
Budi ljubazan pa makar i ne zavrsio posao, ti si svoje zavrsio.

Ulazim ja u kancelariju gdje trebam dobiti rjesenje za placanje poreza. Sjedi gospodja sama u kancelariji i kada joj objasni sta mi treba ona onako kao iz topa ''dodjite u ponedeljak pa cemo to zavrsiti''(a danas cetvrtak i ja ne zivim u tom gradu). Sta cu drugo nego na sarm. :-) Rijec po rijec krenusmo ''daj da vidim sta tu imas od dokumentacije''. Prica po prica odosmo daleko ali dok smo pricali ona napravi rjesenje ali se ogradi od sefice koja je nesto nervozna ali ce pokusati da je ubijedi. Na kraju me ispratila do pisarnice da protokolise. :
Naravno, lijepa rijec i gvozdena vrata otvara :D :thumbup:
:?
Meni slicna izbila $ 100 :-x al' ubrzala proces. :-)
Zanimljivo, na pocetku razgovora ponudim ja nesto i na kafu ali samo da se nekako to zavrsi. Gospodja je kategoricki odbila pa se na kraju pokazalo kao dobar potez sa njene strane kada su se neke stvari odmotale.(zajednicki prijatelji).

...sta kukas @moonca, ho's $50 da ti posaljem.
:roll: Eto, kako dvije osobe ve vide isto---- A kome ostaje preostalih $50. :-) :lol: :lol: i ti se stisoooo
boshniak

#43 Re: Tete za šalterom

Post by boshniak »

Ko i svugdje, ako su državne firme, ustanove ili institucije tu se zadesi i poneka "šalteruša" koja umišlja da je njen posao teži i vrijedniji od posla hirurga, i pritužbe uglavnom ne piju vode jer su tu radnici zaštićeni ko polarni medvjedi, u privatnim firmama i bankama kod radnika na šalterima uvijek je osmijeh od uha do uha.
spreca

#44 Re: Tete za šalterom

Post by spreca »

moonca wrote:
:roll: Eto, kako dvije osobe ve vide isto---- A kome ostaje preostalih $50. :-) :lol: :lol: i ti se stisoooo
ko Focak je :lol: :lol: :lol:
she+

#45 Re: Tete za šalterom

Post by she+ »

Maraschino wrote:Zanimljivo, na pocetku razgovora ponudim ja nesto i na kafu ali samo da se nekako to zavrsi.
a to su te lijepe riječi :D
moonca

#46 Re: Tete za šalterom

Post by moonca »

Samo kada bi nam docarao/opisao , kako je -nudio?? :-D
spreca

#47 Re: Tete za šalterom

Post by spreca »

moonca wrote:Samo kada bi nam docarao/opisao , kako je -nudio?? :-D
cim je uspio nagovoriti je znaci nije bilo lako :mrgreen:
black

#48 Re: Tete za šalterom

Post by black »

to k'o u vicu
danas sam bio kod tete na salteru, od papira mi je falio samo mirovni sporazum izmedju Palestine i Izraela :mrgreen:

OT, primjetio sam da se na tete na salteru, ili slicne usluge, vecinom zale zene, cesto su to ocvale napirlitane gospodje koje su nekad bile neki faktor i jos uvijek misle da mogu naredjivati, zatim osobe koje u prvi plan stavljaju porodicno stablo, titulu, nivo obrazovanja, odjecu, nacin na koji se cesljaju itd. :mrgreen:
spreca

#49 Re: Tete za šalterom

Post by spreca »

black wrote:
to k'o u vicu
danas sam bio kod tete na salteru, od papira mi je falio samo mirovni sporazum izmedju Palestine i Izraela :mrgreen:

OT, primjetio sam da se na tete na salteru, ili slicne usluge, vecinom zale zene, cesto su to ocvale napirlitane gospodje koje su nekad bile neki faktor i jos uvijek misle da mogu naredjivati, zatim osobe koje u prvi plan stavljaju porodicno stablo, titulu, nivo obrazovanja, odjecu, nacin na koji se cesljaju itd. :mrgreen:
Nekazem da su sve iste...ali desi se...jednom sam naiso na nekog mudonju u istoj sluzbi za strance.....i kaze necu ih prijaviti ...sto?...kaze nesmijem jer imam jos malo do pemzije dobicu otkaz :lol: :lol: ...ja poludio...a to je bilo one prve godine kad su rekli ako stranac ima Sengen vizu moze i kod nas stom vizom...umal ga nisam poceo tuci :oops: :lol: :lol: :lol: iz druge kancelarije doletio njegov sef neki momak mozda nekih 35 godina poceo se izvinjavati umjesto njega....uze covjek popuni papire hvala i izvnite jos jednom aon sjedi ko Tito :lol: :lol: :lol:
commendatore

#50 Re: Tete za šalterom

Post by commendatore »

Post Reply