uglavnom posao za popizditi; ko je s narodom radio, skontaće
Tete za šalterom
- shmizlica
#26 Re: Tete za šalterom
kad će ljudi skontati da nisu tete na šalterima krive jer fali još jedan papir, ne pišu one propise.....a svaka druga stranka se na njih istrese zbog toga. fino priđeš, kažeš šta trebaš i obaviš posao. ako te upozori da ti nešto fali, napravila ti je uslugu, jer kad poslije popušiš jer ti nešto fali ko je kriv?

- spreca
#27 Re: Tete za šalterom
ali mora znati koji ti papiri trebaju..jer kad dodjes i doneses sta ti je rekla , ispadne da ti jos nesto falishmizlica wrote:kad će ljudi skontati da nisu tete na šalterima krive jer fali još jedan papir, ne pišu one propise.....a svaka druga stranka se na njih istrese zbog toga. fino priđeš, kažeš šta trebaš i obaviš posao. ako te upozori da ti nešto fali, napravila ti je uslugu, jer kad poslije popušiš jer ti nešto fali ko je kriv?
uglavnom posao za popizditi; ko je s narodom radio, skontaće![]()
- shmizlica
#28 Re: Tete za šalterom
napišeš šta treba, dadneš listu i opet dođe bez pola stvari i pita šta trebaspreca wrote: ali mora znati koji ti papiri trebaju..jer kad dodjes i doneses sta ti je rekla , ispadne da ti jos nesto fali
-
nema me tamo
#29 Re: Tete za šalterom
Malo je reci koliko sam na strani šalteruša i koliko ih maltretiraju
- Zejnep
#30 Re: Tete za šalterom
Maraschino wrote:
...sta kukas @moonca, ho's $50 da ti posaljem.
- spreca
#31 Re: Tete za šalterom
ja sam imao kontra situaciju...i jos kaze treba da znas sta ti treba i kud idesshmizlica wrote:napišeš šta treba, dadneš listu i opet dođe bez pola stvari i pita šta trebaspreca wrote: ali mora znati koji ti papiri trebaju..jer kad dodjes i doneses sta ti je rekla , ispadne da ti jos nesto falide ne pričaj
- shmizlica
#32 Re: Tete za šalterom
pa normalno, šta tražiš kad ne znaš šta tražiš 
-
Mega Man X
#33 Re: Tete za šalterom
Ima jedna također u općini (da ne navodim koje mjesto, uglavnom nije KS).. koliko god ljubazan bio prema njoj, ona po svom. A na licu joj se iz svemira vidi da je to jedno arogantno, nervozno "šćene" (jer ne mogu drugi izraz upotrijebiti nažalost).
- wewa
#34 Re: Tete za šalterom
kakva su vam iskustva s bh telecomom i mupom ks, na odjelu za pasose?
meni su to dvije crne tacke salterskog dunjaluka, posebno bh telecom na obali.
a onim tetama u opcini novi grad spomenik treba dici. u prirodnoj velicini!
meni su to dvije crne tacke salterskog dunjaluka, posebno bh telecom na obali.
a onim tetama u opcini novi grad spomenik treba dici. u prirodnoj velicini!
- shmizlica
#35 Re: Tete za šalterom
u svakom žitu kukolja imaMega Man X wrote:Ima jedna također u općini (da ne navodim koje mjesto, uglavnom nije KS).. koliko god ljubazan bio prema njoj, ona po svom. A na licu joj se iz svemira vidi da je to jedno arogantno, nervozno "šćene" (jer ne mogu drugi izraz upotrijebiti nažalost).
- Ironman_88
#36 Re: Tete za šalterom
Kulturan i ljubazan pristup, ali istodobno na profesionalnoj razini, nikako na osobnoj/privatnoj. Ne branim dame na šalteru, ima ih svakavih, ali treba uzeti u obzir da i one dnevno trpe određene doze seljakluka zatucanih i polupismenih Balkanaca. Koliko god ona taj dan bila nadrkana, razlika je nebo i zemlja kada poštuješ red, priđeš normalno i ljubazno objašniš šta treba i kad tvoj vokabular poznaje riječi "hvala" i "molim", i kada recimo naguravaš se preko reda ("ja samo moram nešto pitati"), mašeš s papirima okolo i ne možeš da se pomiriš sa sudbinom da si na pogrešnom šalteru i(li) da nemaš svu potrebnu dokumentaciju (pošto je tetak od strine rekao da se to obavalja na tom šalteru i koja ti dokumentacija treba a koja ne).
- spreca
#37 Re: Tete za šalterom
shmizlica wrote:pa normalno, šta tražiš kad ne znaš šta tražiš
- shmizlica
#38 Re: Tete za šalterom
a jesi ters čo'ek
hej ne kažem da nema nenormalnih, al fakat nije lako s narodom raditi
treba ih malo i razumjeti 
meni je posao djelomično vezan za stranke i vjeruj mi da ni meni, ovako saburli ženi
,nije vazda lako
hej ne kažem da nema nenormalnih, al fakat nije lako s narodom raditi
meni je posao djelomično vezan za stranke i vjeruj mi da ni meni, ovako saburli ženi
- spreca
#39 Re: Tete za šalterom
mislis ona...nisam iz onih koji cuti kad je u pravu..i te kako znam bit pokvaren.....ali uvijek probam izbjeci konflikt i ne samo na salteru a uopste u zivotu ali kad se nemoze sta da radim...ija sam radio sa narodom i vise nisam isao na pauzu nego sto sam isao samo da zavrsim ljudima i da ne cekaju u redushmizlica wrote:u svakom žitu kukolja imaMega Man X wrote:Ima jedna također u općini (da ne navodim koje mjesto, uglavnom nije KS).. koliko god ljubazan bio prema njoj, ona po svom. A na licu joj se iz svemira vidi da je to jedno arogantno, nervozno "šćene" (jer ne mogu drugi izraz upotrijebiti nažalost).ima i kod mene jedna vazda nadrndana, ali ako otrpiš momenat taj drndandluk odradi sve šta treba, čak se i potrudi
al ako uđeš u konflikt naebo si
- spreca
#40 Re: Tete za šalterom
naljutila sime sad ne pomaze ni stoshmizlica wrote:a jesi ters čo'ek![]()
![]()
hej ne kažem da nema nenormalnih, al fakat nije lako s narodom radititreba ih malo i razumjeti
meni je posao djelomično vezan za stranke i vjeruj mi da ni meni, ovako saburli ženi,nije vazda lako
- cendlerbing
#41 Re: Tete za šalterom
Nemam mnogo negativnih iskustava s njima; kad osjetim nepotrebnu netrpeljivost s njihove strane, ako sam dovoljno raspoložena, volim ih zbuniti svojim najšarmantnijim smiješkom od uha do uha i zahvaljivanjem na "silnoj ljubaznosti".
Kako se samo stidljivo nasmiješe... probajte nekad, to je prava zabava.
Vjerujem da se šalteruše susreću sa svakakvim ljudima ali , iz moje perspektive, stvarno znaju bespotrebno peglati. Nabroji ti par papira, pa kad doneseš, treba još jedan, a kad doneseš i taj, onda se sjetila još jednog. I tako...jel stvarno potrebno ići 7 puta u cips, da se izvadi lična karta?
Trico...što su tebi cukeće oči, ja za to imam osmijeh
Kako se samo stidljivo nasmiješe... probajte nekad, to je prava zabava.
Vjerujem da se šalteruše susreću sa svakakvim ljudima ali , iz moje perspektive, stvarno znaju bespotrebno peglati. Nabroji ti par papira, pa kad doneseš, treba još jedan, a kad doneseš i taj, onda se sjetila još jednog. I tako...jel stvarno potrebno ići 7 puta u cips, da se izvadi lična karta?
Trico...što su tebi cukeće oči, ja za to imam osmijeh
-
moonca
#42 Re: Tete za šalterom
Maraschino wrote:Zanimljivo, na pocetku razgovora ponudim ja nesto i na kafu ali samo da se nekako to zavrsi. Gospodja je kategoricki odbila pa se na kraju pokazalo kao dobar potez sa njene strane kada su se neke stvari odmotale.(zajednicki prijatelji).moonca wrote:Maraschino wrote:Kao i u svakoj bransi crno-bijeli svijet.
Budi ljubazan pa makar i ne zavrsio posao, ti si svoje zavrsio.
Ulazim ja u kancelariju gdje trebam dobiti rjesenje za placanje poreza. Sjedi gospodja sama u kancelariji i kada joj objasni sta mi treba ona onako kao iz topa ''dodjite u ponedeljak pa cemo to zavrsiti''(a danas cetvrtak i ja ne zivim u tom gradu). Sta cu drugo nego na sarm.Rijec po rijec krenusmo ''daj da vidim sta tu imas od dokumentacije''. Prica po prica odosmo daleko ali dok smo pricali ona napravi rjesenje ali se ogradi od sefice koja je nesto nervozna ali ce pokusati da je ubijedi. Na kraju me ispratila do pisarnice da protokolise. :
Naravno, lijepa rijec i gvozdena vrata otvara![]()
![]()
Meni slicna izbila $ 100 :-x al' ubrzala proces.
...sta kukas @moonca, ho's $50 da ti posaljem.
-
boshniak
#43 Re: Tete za šalterom
Ko i svugdje, ako su državne firme, ustanove ili institucije tu se zadesi i poneka "šalteruša" koja umišlja da je njen posao teži i vrijedniji od posla hirurga, i pritužbe uglavnom ne piju vode jer su tu radnici zaštićeni ko polarni medvjedi, u privatnim firmama i bankama kod radnika na šalterima uvijek je osmijeh od uha do uha.
- spreca
#44 Re: Tete za šalterom
ko Focak jemoonca wrote:
Eto, kako dvije osobe ve vide isto---- A kome ostaje preostalih $50.
![]()
![]()
i ti se stisoooo
-
she+
#45 Re: Tete za šalterom
a to su te lijepe riječiMaraschino wrote:Zanimljivo, na pocetku razgovora ponudim ja nesto i na kafu ali samo da se nekako to zavrsi.
-
moonca
#46 Re: Tete za šalterom
Samo kada bi nam docarao/opisao , kako je -nudio?? 
- spreca
#47 Re: Tete za šalterom
cim je uspio nagovoriti je znaci nije bilo lakomoonca wrote:Samo kada bi nam docarao/opisao , kako je -nudio??
- black
#48 Re: Tete za šalterom
to k'o u vicuspreca wrote: ali mora znati koji ti papiri trebaju..jer kad dodjes i doneses sta ti je rekla , ispadne da ti jos nesto fali
danas sam bio kod tete na salteru, od papira mi je falio samo mirovni sporazum izmedju Palestine i Izraela
OT, primjetio sam da se na tete na salteru, ili slicne usluge, vecinom zale zene, cesto su to ocvale napirlitane gospodje koje su nekad bile neki faktor i jos uvijek misle da mogu naredjivati, zatim osobe koje u prvi plan stavljaju porodicno stablo, titulu, nivo obrazovanja, odjecu, nacin na koji se cesljaju itd.
- spreca
#49 Re: Tete za šalterom
Nekazem da su sve iste...ali desi se...jednom sam naiso na nekog mudonju u istoj sluzbi za strance.....i kaze necu ih prijaviti ...sto?...kaze nesmijem jer imam jos malo do pemzije dobicu otkazblack wrote:to k'o u vicuspreca wrote: ali mora znati koji ti papiri trebaju..jer kad dodjes i doneses sta ti je rekla , ispadne da ti jos nesto fali
danas sam bio kod tete na salteru, od papira mi je falio samo mirovni sporazum izmedju Palestine i Izraela![]()
OT, primjetio sam da se na tete na salteru, ili slicne usluge, vecinom zale zene, cesto su to ocvale napirlitane gospodje koje su nekad bile neki faktor i jos uvijek misle da mogu naredjivati, zatim osobe koje u prvi plan stavljaju porodicno stablo, titulu, nivo obrazovanja, odjecu, nacin na koji se cesljaju itd.
- commendatore