Potrebe

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
anchor85

#26 Re: Potrebe

Post by anchor85 »

Nastasia wrote: Zbog toga, žena će vagati, odmjeravati, birati između partnera i izabrati (ponovo na nesvjesnom nivou) onoga za koga ona misli da je najsposobniji i da postoji najveća šansa za oplodnju.
Na ovo bih samo dodala da biramo (nesvjesno, jel) i onog koji će biti najsposobniji da se brine o svom potomstvu i da ga prehrani.
anchor85

#27 Re: Potrebe

Post by anchor85 »

krofnaa* wrote: Zene u patrijahalnom drustvu moraju da ostanu cedne i postene, iako imaju iste potrebe kao i muskarci, zna se kako se gleda na zenu koja mjenja partnere ili prva prilazi muskarcu. Takva zena ce od drustva biti odbacena, ismijana i vrlo brzi gubi reputaciju. Zbog toga je zenama prvo i glavno da budu sto vise "ocuvane" jer u suprotnom njihova "vrijednost" opada s brojem partnera i brojem godina koje imaju.
Sami smo krivi sto se tako ophodimo prema zenama stoga nije cudno zasto je recimo teze "premuntati" zenu na balkanu a mnogo lakse u drustvu gdje seksualnost zena nije toliki tabu.
E pa žene su te koje trebaju reći da ih ne interesuje šta patrijarhalna okolina (čitaj muška) misli o njima. Ne trebamo dopustiti da nas društvo odbacuje, nego trebamo mi njih odbaciti. Trebamo se mi njima smijati. Jer naša vrijednost se ne ogleda u broju partnera i broju godina. Kada to skontamo stvari će se promijeniti. Trebamo voditi svoj život onako kako se nama sviđa, a ne onako kako ljudi koje ćemo možda nekad sresti u prolazu (čitaj apsolutno nebitni) smatraju. U biti, kada bi svi živjeli svoje živote i bavili se svojim životima, a ne tuđe živote, stvari bi dosta drugačije izgledale. Šta je koga briga da li ja s kim spavam, jel ih mijenjam ko čarape ili se čuvam za braka, ili samo masturbiram, ili mi se možda muškarci gade, itd, itd, itd.
MarlboroGold

#28 Re: Potrebe

Post by MarlboroGold »

Nastasia wrote:Cigaro, to će teško kod nas se desiti u skorije vrijeme.

Kada prva nešto iniciraš sa muškarcem, jebaće te on da se razumijemo, ali će on prvi misliti da si laka.
Pa tako i ostatak društva.
Jasno mi je to, ali ka tome treba težiti što više. A to ako će smatrati da si laka, pa i društvo, je ipak njegov/njihov problem i ograničenost. Tako bi i žena na to trebala gledati. Ne možeš drugačije iskorijeniti mentalitet "šta je mahala rekla, vidjela...". Samo čvrsto.
Samo se u zaostalim zemljama od običnog seksa stvaraju kojekakvi (pogrešni i površni) profili o tim osobama (naročito ženama) koje ga žele.
superiska

#29 Re: Potrebe

Post by superiska »

anchor85 wrote:
Nastasia wrote: Zbog toga, žena će vagati, odmjeravati, birati između partnera i izabrati (ponovo na nesvjesnom nivou) onoga za koga ona misli da je najsposobniji i da postoji najveća šansa za oplodnju.
Na ovo bih samo dodala da biramo (nesvjesno, jel) i onog koji će biti najsposobniji da se brine o svom potomstvu i da ga prehrani.

ORLOVA LEKCIJA: Znate li kako ženka orla bira oca za svoje potomstvo

Ženka orla oca za svoje potomstvo​ bira na vrlo zanimljiv način. S drveta odlomi grančicu, uzme je u kljun, podigne se na veliku visinu i počinje kružiti s grančicom u kljunu.

Kad se oko ženke okupe orlovi ona baci tu granu i gleda. Orao pokupi tu granu u zraku prije nego padne na zemlju, zatim je nježno predaje ženki iz kljuna u kljun. Orlica uzima granu i ponovno je baca, mužjak je ponovo uhvati i donosi do nje, a ona je opet baca.

Isto će ponovit više puta dok se uvjeri da je on onaj pravi. Orla koji uhvati grančicu odabire za parenje i oni se spajaju. Zašto je bacala grančicu kasnije će postati jasno.

Zatim odlaze na visoku liticu, prave tvrdo gnijezdo od jakog pruća. Zatim kljunom iz vlastitog tijela trgaju perje i paperje i gnijezdo učine mekim i toplim. U takvom mekom i toplom gnijezdu orlica polaže jaja, zatim se iz njih izlegu orlići.

Kad se pojave orlići (a oni dolaze na svijet goli i nemoćni), roditelji ih pokrivaju svojim tijelima sve dok ne ojačaju. Krilima ih zaklanjaju od kiše i jakog sunca, donose im vodu i hranu. Orlići rastu, počinje da im raste perje, krila i rep.
Kad orlići ojačaju mužjak i ženka, otac i majka, pripreme im prvo iskušenje.

Tata orao sjeda na kraj gnijezda i počinje udarati krilima po njemu: maše, udara i trese po gnijezdu. Zbog čega? Kako bi izbacio sve perje i paperje, tako da ostane samo kruto gnijezdo od pruća, kojeg su na samom početku savili i napravili.

Orlići sjede u tom rastresenom gnijezdu, neudobno im je, teško i ne shvaćaju što se događa: mama i tata su bili tako nježni i brižni, čemu sad ova promjena!?
Orlica jede ribu, orlići gledaju.

Orlica za to vrijeme odleti, vraća se s ribom u kljunu sjeda na liticu pet metara od gnijezda da je orlići mogu vidjeti i počinje polako jesti ribu. Orlići sjede u gnijezdu gladni su krešte i ne shvaćaju što se događa. Ranije je sve bilo drugačije. Mama i tata su ih hranili i pojili, a sada je nestalo te ljubavi: gnijezdo je postalo čvrsto, nema perja i paperja, roditelji jedu ribu, a njima ne daju.

Što im je raditi? Ako hoće jesti moraju izaći iz gnijezda.
Orlići počinju praviti pokrete koje nikada ranije nisu radili. Počinju izlaziti iz gnijezda. Ne bi to radili da su ih roditelji nastavili maziti i brinuti se o njima.

Gnijezdo se nalazi na strmoj litici. Padaju, nespretni su, još uvijek ništa ne umiju, ništa ne znaju.

​​Orlići dolaze do ivice gnijezda, mašu po njemu, a zatim lete u ponor. A onda tata orao (onaj koji je već hvatao grančice) strmoglavo leti nadolje i hvata svojim leđima orlića prije nego se razbije o liticu, donese do neudobnog gnijezda. I opet: orlići padaju, a otac ih hvata.

Kod orlova nijedan orlić se nije razbio.
I onda, u nekom trenutku pada, orlić počinje praviti pokrete koje nikada ranije nije činio: širi na vjetru svoja krila, ulazi u zračni tok i počinje letjeti. Tako orlovi uče svoje orliće.

Čim orlić počne letjeti sam, roditelji ga uzimaju sa sobom i pokazuju mjesta na kojima se nalazi riba. Više im je ne donose u kljun.

..........
Norm

#30 Re: Potrebe

Post by Norm »

superiska

#31 Re: Potrebe

Post by superiska »

Norm wrote:

:pisnula: :pisnula:
pecpec

#32 Re: Potrebe

Post by pecpec »

De se malo dozovite ljudi,kakve zivotinje kakvi orlovi kurci palci, ljudi smo :-)
Nastasia

#33 Re: Potrebe

Post by Nastasia »

superiska wrote:
anchor85 wrote:

ORLOVA LEKCIJA: Znate li kako ženka orla bira oca za svoje potomstvo

Ženka orla oca za svoje potomstvo​ bira na vrlo zanimljiv način. S drveta odlomi grančicu, uzme je u kljun, podigne se na veliku visinu i počinje kružiti s grančicom u kljunu.

Kad se oko ženke okupe orlovi ona baci tu granu i gleda. Orao pokupi tu granu u zraku prije nego padne na zemlju, zatim je nježno predaje ženki iz kljuna u kljun. Orlica uzima granu i ponovno je baca, mužjak je ponovo uhvati i donosi do nje, a ona je opet baca.

Isto će ponovit više puta dok se uvjeri da je on onaj pravi. Orla koji uhvati grančicu odabire za parenje i oni se spajaju. Zašto je bacala grančicu kasnije će postati jasno.

Zatim odlaze na visoku liticu, prave tvrdo gnijezdo od jakog pruća. Zatim kljunom iz vlastitog tijela trgaju perje i paperje i gnijezdo učine mekim i toplim. U takvom mekom i toplom gnijezdu orlica polaže jaja, zatim se iz njih izlegu orlići.

Kad se pojave orlići (a oni dolaze na svijet goli i nemoćni), roditelji ih pokrivaju svojim tijelima sve dok ne ojačaju. Krilima ih zaklanjaju od kiše i jakog sunca, donose im vodu i hranu. Orlići rastu, počinje da im raste perje, krila i rep.
Kad orlići ojačaju mužjak i ženka, otac i majka, pripreme im prvo iskušenje.

Tata orao sjeda na kraj gnijezda i počinje udarati krilima po njemu: maše, udara i trese po gnijezdu. Zbog čega? Kako bi izbacio sve perje i paperje, tako da ostane samo kruto gnijezdo od pruća, kojeg su na samom početku savili i napravili.

Orlići sjede u tom rastresenom gnijezdu, neudobno im je, teško i ne shvaćaju što se događa: mama i tata su bili tako nježni i brižni, čemu sad ova promjena!?
Orlica jede ribu, orlići gledaju.

Orlica za to vrijeme odleti, vraća se s ribom u kljunu sjeda na liticu pet metara od gnijezda da je orlići mogu vidjeti i počinje polako jesti ribu. Orlići sjede u gnijezdu gladni su krešte i ne shvaćaju što se događa. Ranije je sve bilo drugačije. Mama i tata su ih hranili i pojili, a sada je nestalo te ljubavi: gnijezdo je postalo čvrsto, nema perja i paperja, roditelji jedu ribu, a njima ne daju.

Što im je raditi? Ako hoće jesti moraju izaći iz gnijezda.
Orlići počinju praviti pokrete koje nikada ranije nisu radili. Počinju izlaziti iz gnijezda. Ne bi to radili da su ih roditelji nastavili maziti i brinuti se o njima.

Gnijezdo se nalazi na strmoj litici. Padaju, nespretni su, još uvijek ništa ne umiju, ništa ne znaju.

​​Orlići dolaze do ivice gnijezda, mašu po njemu, a zatim lete u ponor. A onda tata orao (onaj koji je već hvatao grančice) strmoglavo leti nadolje i hvata svojim leđima orlića prije nego se razbije o liticu, donese do neudobnog gnijezda. I opet: orlići padaju, a otac ih hvata.

Kod orlova nijedan orlić se nije razbio.
I onda, u nekom trenutku pada, orlić počinje praviti pokrete koje nikada ranije nije činio: širi na vjetru svoja krila, ulazi u zračni tok i počinje letjeti. Tako orlovi uče svoje orliće.

Čim orlić počne letjeti sam, roditelji ga uzimaju sa sobom i pokazuju mjesta na kojima se nalazi riba. Više im je ne donose u kljun.

..........
Zanimljivo.

I opet podržava teoriju da su u konačnici, žene te koje biraju. A muškarci ti koji se dokazuju.
U ljudskoj vrsti je drugačiji način tog dokazivanja, ali se svede na isto.

Postoje neki primjeri ptica mužijaka koji se samo šepure svojim perjem i čekaju da ženka njima priđe, recimo. Međutim, i ta vrsta šepurenja, "razbacivanja" ljepotom svog perja predstavlja način dokazivanja da je upravo on najpoželjniji partner za produžetak vrste.
Nastasia

#34 Re: Potrebe

Post by Nastasia »

MarlboroGold wrote:

Kada prva nešto iniciraš sa muškarcem, jebaće te on da se razumijemo, ali će on prvi misliti da si laka.
Jasno mi je to, ali ka tome treba težiti što više. A to ako će smatrati da si laka, pa i društvo, je ipak njegov/njihov problem i ograničenost. Tako bi i žena na to trebala gledati. Ne možeš drugačije iskorijeniti mentalitet "šta je mahala rekla, vidjela...". Samo čvrsto.
Samo se u zaostalim zemljama od običnog seksa stvaraju kojekakvi (pogrešni i površni) profili o tim osobama (naročito ženama) koje ga žele.
Mogu ti reći da je teoretski vrlo lahko to reći.
Međutim, dojadi borba sa vjetrenjačama jer se ipak ti kao pojedinac boriš ne samo protiv drugih osoba, već sistema, ukorjenjenih mišljenja, tradicije. Ne samo protiv muškaraca, već i protiv drugih žena.

Na kraju žena počne radit šta hoće, samo šuti o tome. Iskreno.
Norm

#35 Re: Potrebe

Post by Norm »

Nastasia wrote:Mogu ti reći da je teoretski vrlo lahko to reći.
Međutim, dojadi borba sa vjetrenjačama jer se ipak ti kao pojedinac boriš ne samo protiv drugih osoba, već sistema, ukorjenjenih mišljenja, tradicije. Ne samo protiv muškaraca, već i protiv drugih žena.

...takve su mi najdraze... ;-) Iskreno.
MarlboroGold

#36 Re: Potrebe

Post by MarlboroGold »

Nastasia wrote:
MarlboroGold wrote:

Mogu ti reći da je teoretski vrlo lahko to reći.

Za početak nije ni to loše.
zoomba

#37 Re: Potrebe

Post by zoomba »

zoomba

#38 Re: Potrebe

Post by zoomba »

MOSALJOZE wrote:Ispade da samo muškraci imaju potrebu za sexualnim odnosom,a žene jok..Zašto muškarci moraju biti ti koji oblijeću,poklanjaju pažnju i slično....
Zašto su rijetke situacije kada se zamijene uloge :?

Pitam za jarana :oops:
Najgluplje je reci sve su zene iste, ja kazem hvala bogu pa nisu.. :D

A to stoji da imaju isto potrebu kao muski.. jedino sto im je isto to je taj zid kad digu oko sebe, a do tebe je sta pobudis u njima... samo sto zene to malo suptilnije rade tj. Navode te a ti i ne skontas :lol:

A drugo je sto je nas mentalitet takav kakav jeste, ovde i ovaj pf ljubav&sex je dosadan i toliko ocajan vrti se oko par tema istih i par postova , konzerativan , kad pogledas malo po drugim forumima van bih, dobijes siru sliku, naucis nesto novo iz raznih iskustava, ljudi koji otvoreno pricaju o svemu, sto je kod nas tabu tema..
zoomba

#39 Re: Potrebe

Post by zoomba »

Pricace ti o plovidbi
ti sto nisu sidro digli
sta sam za njih neg' ukleta sajka
tvrdice sa cudnim sjajem
da sam drhtao pred zmajem
videli su oni iz prikrajka

Connaisseur Karlin

#40 Re: Potrebe

Post by Connaisseur Karlin »

MarlboroGold wrote:
Connaisseur Karlin wrote: flert zivotinja i flert ljudi nije identican :)
Ko kaže da jeste? Samo se može porediti ako se gleda biološki aspekt kojeg sam se prvo i držao. Međutim, kad je u pitanju i sociološki, i tu je najčešće na muškarcu da inicira sve to. Društvo je to nametnulo. Međutim i žene polako postaju liberalnije, pa se i to mijenja. One ne trebaju razmišljati o tome ako prve iniciraju da će ih druga strana posmatrati kurvama i sličnima... to su samo stereotipi kod nas.
Zivotinje, najcesce imaju seks radi prodzuzenja svoje vrste, a zivotinje nemaju seks cesto kao ljudi ( osim majumuna) . Sinoca sam postavila rezultate istraizvanja u kojim nije podvucen razlika flertovanja muskaraca i zena , a ista ovise, kao sto si i ti potvrdio, od sredine. Muskarci i zene imaju jednake bioloske potrebe, ali se drugacije manifestiraju. :-D
zoomba

#41 Re: Potrebe

Post by zoomba »

Kod nas je sex precienjen svakako..
triconja

#42 Re: Potrebe

Post by triconja »

Hladna noc
tek je ponocni sat
a ja cekam vec novi dan

Hladna noc
svi su zajedno sad
mnogi vole se, ja sam sam

Novi san
ja sam usnio novi san
bolji dan
sutra svanuce bolji dan
ho oponopono

#43 Re: Potrebe

Post by ho oponopono »

MOSALJOZE wrote:Ispade da samo muškraci imaju potrebu za sexualnim odnosom,a žene jok..Zašto muškarci moraju biti ti koji oblijeću,poklanjaju pažnju i slično....

...ne znam samo sa kime se ti bičari jebuckaju naposljetku...:pusi2:

...a je perfidne su bičarke nema šta...iz očiju viri ali trep trep nisam kurva jes' čuo, za kuće sam fela...trep trep...:pusi2:
sedma_7

#44 Re: Potrebe

Post by sedma_7 »

krofnaa* wrote:

Zene u patrijahalnom drustvu moraju da ostanu cedne i postene, iako imaju iste potrebe kao i muskarci, zna se kako se gleda na zenu koja mjenja partnere ili prva prilazi muskarcu. Takva zena ce od drustva biti odbacena, ismijana i vrlo brzi gubi reputaciju. Zbog toga je zenama prvo i glavno da budu sto vise "ocuvane" jer u suprotnom njihova "vrijednost" opada s brojem partnera i brojem godina koje imaju.
Sami smo krivi sto se tako ophodimo prema zenama stoga nije cudno zasto je recimo teze "premuntati" zenu na balkanu a mnogo lakse u drustvu gdje seksualnost zena nije toliki tabu.

Htjedoh napisat isto, ali nema potrebe, pa evo potpisujem ovo što je dama-kolegica rekla.
sedma_7

#45 Re: Potrebe

Post by sedma_7 »

zoomba wrote:

Najgluplje je reci sve su zene iste, ja kazem hvala bogu pa nisu.. :D

A to stoji da imaju isto potrebu kao muski.. jedino sto im je isto to je taj zid kad digu oko sebe, a do tebe je sta pobudis u njima... samo sto zene to malo suptilnije rade tj. Navode te a ti i ne skontas :lol:

A drugo je sto je nas mentalitet takav kakav jeste, ovde i ovaj pf ljubav&sex je dosadan i toliko ocajan vrti se oko par tema istih i par postova , konzerativan , kad pogledas malo po drugim forumima van bih, dobijes siru sliku, naucis nesto novo iz raznih iskustava, ljudi koji otvoreno pricaju o svemu, sto je kod nas tabu tema..

I ovo. Odeš na forum.hr, i ostaneš paff, kako ljudi ozbiljno pristupaju temama. Forum saksa se svodi na šprdanciju i zajebanciju.
palestinka

#46 Re: Potrebe

Post by palestinka »

Norm wrote:
Nastasia wrote:Mogu ti reći da je teoretski vrlo lahko to reći.

...takve su mi najdraze... ;-) Iskreno.
Podvučeno tačno. Drugačije se ne opstaje u ovakvim sredinama. Nastasia je sve fino rekla.
A naravno da žene imaju potrebu za seksom, isto I veću nego neki muškarci. Puno bismo bolje društvo bili kad bi se avako seksao koliko mu treba. Seksualne frustracijesu vrlo opasne.
mali_balon

#47 Re: Potrebe

Post by mali_balon »

Nastasia wrote: Postoje neki primjeri ptica mužijaka koji se samo šepure svojim perjem i čekaju da ženka njima priđe, recimo. Međutim, i ta vrsta šepurenja, "razbacivanja" ljepotom svog perja predstavlja način dokazivanja da je upravo on najpoželjniji partner za produžetak vrste.
Ramzess Veliki

#48 Re: Potrebe

Post by Ramzess Veliki »

MarlboroGold wrote:

Nismo mi po tom pitanju nešto puno drugačiji od životinja. Jesi li kad vidio da ženke oblijeću mužjake? Ja nikad. Stvar je biologije. Međutim, ipak kao svjesna bića smatram da bi nam one definitivno mogle malo olakšati, ne komplikovati i ne postavljati previsoke standarde ukoliko su zagrijane, pa čak i više nego mi. Nisu sve iste, kao što nismo ni mi.
Ne znam za vas ali ja imam problem kako da se odbranim ... :sad:
Ramzess Veliki

#49 Re: Potrebe

Post by Ramzess Veliki »

Bar se ne moras brinuti da cu te ja osudjivati. ;-)

Mislim da je ok da djevojka smota i zadovolji se sa muskarcem koji joj se svidja. To su elementarne slobode i ljudska prava.
Bloo
Globalna šefica

#50 Re: Potrebe

Post by Bloo »

Ramzess Veliki wrote: Ne znam za vas ali ja imam problem kako da se odbranim ... :sad:
:lol:
Sjo kad se vratis kad te svi safatamo ...i muski i zenski :mrgreen:
Post Reply