U najužoj porodici imam osobu koja je radila u Agenciji za državnu službu i koja je lično bila uključena u sve oko konkursa. I ona tvrdi, po život, da nema nijedan, ali baš nijedan konkurs koji je otvoren, a da već nije poznat kandidat koji će se primiti. Ja uopšte nemam dilema oko toga. Sve se vrlo lako provjeri kao što rekoh. Danas ljudi dijele po društvenim mrežama sami sve informacije, samo treba povezat 2 i 2.mk ultra wrote:neću ti ime i prezime pisati, al mi je najbliže što možeCapsicum wrote: Navedi jedan primjer imenom i prezimenom. Samo jedan.![]()
jedini kandidat bila, dobila posao bez štele i bez da se kome treba zahvaliti/platiti... doduse, otegla se procedura bila, jer nema ko da pogura, ali je i to proslo
da je iko bio sa stelom, vjerovatno bi prosao
i znam lično još ljudi, koji upravo čine ovih 5%... može se garantujem, samo je jebada sa budalama raditi
i još da dodam da državne institucije (velika većina) ima najneuslovnija radna mjesta koja sam vidio (osim škola, BHT i dijelom EP)
Ti se možeš ljutiti koliko hoćeš, ali to je tako. Iako mnogi sebe ubijede da su do posla došli zbog svoje sposobnosti, pa onda zvuče čak i uvjerljivo, ali to ne mijenja činjenice.