Kupovina Diplome srednje strucne skole
-
Mega Man X
#26 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Mislim da momak nije zaslužio da se tek tako isprovaljuje. To samo pokazuje kakva smo mi gamad na Balkanu..
Malo se zapitajte koliko je u neku ruku realno pitanje postavio jer neki ne kontaju da su političari i ala političari isto tako išli da kupe diplomu ili ko već. Mislite da je Bokir dobio diplomu u svom trezoru, da je tu učio? Jeste ali u qrcu.
Malo se zapitajte koliko je u neku ruku realno pitanje postavio jer neki ne kontaju da su političari i ala političari isto tako išli da kupe diplomu ili ko već. Mislite da je Bokir dobio diplomu u svom trezoru, da je tu učio? Jeste ali u qrcu.
- irac300
#27 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Od srca se nadam da je troll, u suprotnom lik pokazuje znakove izrazito niskog IQ, čak i za budućeg policajca.all_might wrote:meni se čini da ovdje neko trola
- ¤ jelena ¤
#28 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Uh, koliko sam ja puta tako...sve čekaš kad će autor teme reć: ''bilo je ovo....hvala na učešću...čitaćete o ovome u...''didgeridoo wrote:Uvjericu sebe da je ovo neko web sociolosko istrazivanje
al' nikad se ne desi.
- muha_sa
#29 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Doso na najposjeceniji forum i otvorio ovu temuZemoBa wrote:U cemu je problem?muminovic wrote:ha ha ha
Imas li kakve raje s kojom se druzis pa da priupitas kako to hoda u Kiseljaku, Sirokom il sta ti ja znam gdje
-
moonca
#30 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Onda smo svi mi ti, ucestvujuci u ovakvom vidu kominikacije, druzenja ili sta jos???irac300 wrote:Od srca se nadam da je troll, u suprotnom lik pokazuje znakove izrazito niskog IQ, čak i za budućeg policajca.all_might wrote:meni se čini da ovdje neko trola
pola vas je kupilo diplomu, daj mu hint ....
- Tiger 033
#31 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Politicari i nihove zene kao i familija zavrsavaju fakultete po Kobiljaci itd... a masterte u Sarajevu
i gdje je onda problem
kad u Sarajevskim univerzitetima priznaju Fax iz Viteza,Travnika i Kobiljace sto znaci da su validni kao i Sarajevski

- dobar osjecaj
#32 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Mah, kad sam slušala kolegicu pravnicu da nekoj poznanici koja se prijavljivala tada za posao u jednoj visokoj sudskoj instituciji za novčanu naknadu piše neke stručne radove koje će ova retroaktivno u prošlosti objaviti, šta imam da se čudim nekom tamo liku s tri srednje koji mašta da preskakanjem jednog tako obezvrijeđenog procesa dođe do svoje moguće ulaznice za nastavak školovanja.
-
akaunt
#33 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Da sam znao kako je fakultet lako zavrsit, majke mi i srednju bi završio!
-
Hakiz
#34 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Ko god je kupio/la dilomu bil osrednje škole bilo fakulteta:
"Dabogda" ga liječili doktori, kuću mu pravili arhitekti i majstori, firmu mu vodili direktori koji su do diplome došli na isti način.
To je sve šta imam reći.
"Dabogda" ga liječili doktori, kuću mu pravili arhitekti i majstori, firmu mu vodili direktori koji su do diplome došli na isti način.
To je sve šta imam reći.
- irac300
#35 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Ako optužuješ, onda priloži dokaze, inače ispadaš parmak. Džaba što si šmugnula u Ameriku, kada si i selo povelo sa sobom.moonca wrote:Onda smo svi mi ti, ucestvujuci u ovakvom vidu kominikacije, druzenja ili sta jos???irac300 wrote:Od srca se nadam da je troll, u suprotnom lik pokazuje znakove izrazito niskog IQ, čak i za budućeg policajca.all_might wrote:meni se čini da ovdje neko trola
![]()
-
Last December
#36 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
irac300 wrote:Od srca se nadam da je troll, u suprotnom lik pokazuje znakove izrazito niskog IQ, čak i za budućeg policajca.all_might wrote:meni se čini da ovdje neko trola
Kad smo već kod IQ-a, nevezano za ovu temu i autora, tražio sam nekidan skorije mjerenje za naš region pa sam naišao na ovo.

Granični opseg za normalno funkcionisanje je 71-84. Podaci su iz 2015. Sve više sposobnog naroda odlazi, još malo se narod neće znat najesti, ovo jada što je ostalo.
-
moonca
#37 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
irac300 wrote:Ako optužuješ, onda priloži dokaze, inače ispadaš parmak. Džaba što si šmugnula u Ameriku, kada si i selo povelo sa sobom.moonca wrote:Onda smo svi mi ti, ucestvujuci u ovakvom vidu kominikacije, druzenja ili sta jos???irac300 wrote:
Od srca se nadam da je troll, u suprotnom lik pokazuje znakove izrazito niskog IQ, čak i za budućeg policajca.
![]()
- irac300
#38 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Pa dovoljno je vidjeti kakvi likovi i na kakve iste fore uzimaju izbore, da skontaš da narod ovdje nije baš među inteligentnijim.Last December wrote:irac300 wrote:Od srca se nadam da je troll, u suprotnom lik pokazuje znakove izrazito niskog IQ, čak i za budućeg policajca.all_might wrote:meni se čini da ovdje neko trola
Kad smo već kod IQ-a, nevezano za ovu temu i autora, tražio sam nekidan skorije mjerenje za naš region pa sam naišao na ovo.
Granični opseg za normalno funkcionisanje je 71-84. Podaci su iz 2015. Sve više sposobnog naroda odlazi, još malo se narod neće znat najesti, ovo jada što je ostalo.
- dobar osjecaj
#39 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Gdje ti je izvor ovih podataka? Zanima me da pročitam više o istraživanju i metodologiji. Hvala.Last December wrote:
Podaci su iz 2015.
- O'zone
- Globalni moderator
#40 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Nema više....Sjebali ih ovi sa ovom odlukom da se prodavci na pijaci moraju registrovati pa su se sad preselili na autopijacu nedjeljom. Ja sebi tražim državni za vozača ali nikako da naletim na svjež a i ne dam više od 500, možda bi se protego i do 700 ako bi naletio na baš dobar, svjež.Naslovnica wrote:Bilo je na Markalama tih diploma, 3 za marku, ne znam da li još uvijek ima...
-
Last December
#41 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
http://www.academia.edu/8618348/IQ_of_nations-Balkansdobar osjecaj wrote:Gdje ti je izvor ovih podataka? Zanima me da pročitam više o istraživanju i metodologiji. Hvala.Last December wrote:
Podaci su iz 2015.
-
Dzontra_Volta
#42 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Jednom sam čuo od jednog taksiste da se diploma više ne može kupiti tek tako. Pošto su sad sve češće provjere, diplomu kupuješ na način da sada uplatiš, a dođeš po nju nakon godinu (dvije, tri,..., zavisi koliko realno traje školovanje). Oni tamo vode evidenciju prisustva, polaganja ispita i sl. (fiktivno naravno) i nakon proteka tog minimalnog perioda za školovanje, dobiješ diplomu.
- O'zone
- Globalni moderator
#43 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Puno je kume, puno...meni izbije posao na budžetu i fali mi diploma tako da ja imam max sedam dana da je nabavim....Dzontra_Volta wrote:Jednom sam čuo od jednog taksiste da se diploma više ne može kupiti tek tako. Pošto su sad sve češće provjere, diplomu kupuješ na način da sada uplatiš, a dođeš po nju nakon godinu (dvije, tri,..., zavisi koliko realno traje školovanje). Oni tamo vode evidenciju prisustva, polaganja ispita i sl. (fiktivno naravno) i nakon proteka tog minimalnog perioda za školovanje, dobiješ diplomu.
- dobar osjecaj
#44 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Hvala. Pregledala sam sad brzinski a pročitaću kasnije polako. Ne mogu donositi nikakav zaključak na osnovu brzinski pročitanog teksta ali ako su ovo rezultati koji su dobijeni uvidom u naš jadni popis iz 2012. i bogzna kakve podatke smo imali 2012. o obrazovnoj strukturi, ko zna kakve bi još jadnije rezultate pokazalo korištenje ovakvih metoda računanja uz tačnije podatke o stvarnom stanovništvu danas u BiH i stvarnoj obrazovnoj strukturi. A tek kad bi se skinuli slojevi svih kupljenih uvjerenja i diploma o obrazovanju.Last December wrote:http://www.academia.edu/8618348/IQ_of_nations-Balkans
- irac300
#45 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
U Tuzlanskom kantonu je trenutno popularno kupovati diplome medicinske škole i to u Gračanici. Sreća, odoše u Njemačku da ''njeguju'' ljude.
Podsjeti me to, kada sam služio vojni rok, lupi mi lik vakcinu da me je ruka 7 dana bolila, nisam mogao maknuti s njom. Kontam šta je u toj vakcini, kad poslije saznam, ''medicinar'' koji mi ju je dao je automehaničar po struci, a štelom dobio odsluženje vojnog roka u sanitetu. 
-
Dzontra_Volta
#46 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Jest, ali ako neko pokrene reviziju diploma, takvu od 7 dana je lakše provaliti.O'zone wrote:Puno je kume, puno...meni izbije posao na budžetu i fali mi diploma tako da ja imam max sedam dana da je nabavim....Dzontra_Volta wrote:Jednom sam čuo od jednog taksiste da se diploma više ne može kupiti tek tako. Pošto su sad sve češće provjere, diplomu kupuješ na način da sada uplatiš, a dođeš po nju nakon godinu (dvije, tri,..., zavisi koliko realno traje školovanje). Oni tamo vode evidenciju prisustva, polaganja ispita i sl. (fiktivno naravno) i nakon proteka tog minimalnog perioda za školovanje, dobiješ diplomu.
- O'zone
- Globalni moderator
#47 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Čovjek umislio da vraća kardanirac300 wrote:U Tuzlanskom kantonu je trenutno popularno kupovati diplome medicinske škole i to u Gračanici. Sreća, odoše u Njemačku da ''njeguju'' ljude.Podsjeti me to, kada sam služio vojni rok, lupi mi lik vakcinu da me je ruka 7 dana bolila, nisam mogao maknuti s njom. Kontam šta je u toj vakcini, kad poslije saznam, ''medicinar'' koji mi ju je dao je automehaničar po struci, a štelom dobio odsluženje vojnog roka u sanitetu.
Ja sam taj slučaj imao u bolnici. Nekad davno (prije rata) su studenti pedijatrije dolazili na praktičnu nastavu u bolnicu Jezero i tu su učili davati injekcije (imali praksu). Jednom mene zapalo da mi studentica daje bocu u gu..cu i zabode ona onu iglu...ma ništa ni najmanji bol kad se na nju počen kriviti profesorica "Ne valja to! Promašila si mišić! Daj to vamo da ti pokažem!" Ja kad je profesorica zabi mati mila ko da je fi 10...tu sam joj svašta nadrobio (ko mali sam bio lajav) i postidio je pred studentima pa mi je onda ona objašnjavala kako se ispravno daju injekcije i zašto je studentica pogriješila....
- O'zone
- Globalni moderator
#48 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Ma daaaaajjjjjjDzontra_Volta wrote:Jest, ali ako neko pokrene reviziju diploma, takvu od 7 dana je lakše provaliti.O'zone wrote:Puno je kume, puno...meni izbije posao na budžetu i fali mi diploma tako da ja imam max sedam dana da je nabavim....Dzontra_Volta wrote:Jednom sam čuo od jednog taksiste da se diploma više ne može kupiti tek tako. Pošto su sad sve češće provjere, diplomu kupuješ na način da sada uplatiš, a dođeš po nju nakon godinu (dvije, tri,..., zavisi koliko realno traje školovanje). Oni tamo vode evidenciju prisustva, polaganja ispita i sl. (fiktivno naravno) i nakon proteka tog minimalnog perioda za školovanje, dobiješ diplomu.
- Kejn
#49 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Jel ovaj za ozbiljno?
- irac300
#50 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
O'zone wrote:Čovjek umislio da vraća kardanirac300 wrote:U Tuzlanskom kantonu je trenutno popularno kupovati diplome medicinske škole i to u Gračanici. Sreća, odoše u Njemačku da ''njeguju'' ljude.Podsjeti me to, kada sam služio vojni rok, lupi mi lik vakcinu da me je ruka 7 dana bolila, nisam mogao maknuti s njom. Kontam šta je u toj vakcini, kad poslije saznam, ''medicinar'' koji mi ju je dao je automehaničar po struci, a štelom dobio odsluženje vojnog roka u sanitetu.
![]()
![]()
![]()
Ja sam taj slučaj imao u bolnici. Nekad davno (prije rata) su studenti pedijatrije dolazili na praktičnu nastavu u bolnicu Jezero i tu su učili davati injekcije (imali praksu). Jednom mene zapalo da mi studentica daje bocu u gu..cu i zabode ona onu iglu...ma ništa ni najmanji bol kad se na nju počen kriviti profesorica "Ne valja to! Promašila si mišić! Daj to vamo da ti pokažem!" Ja kad je profesorica zabi mati mila ko da je fi 10...tu sam joj svašta nadrobio (ko mali sam bio lajav) i postidio je pred studentima pa mi je onda ona objašnjavala kako se ispravno daju injekcije i zašto je studentica pogriješila....