HR Herceg Bosna / Udruženi zločinački poduhvat
-
akobogda
#26 Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
Smiejsno, glupo. Treba se suditi opet za genocid
takodje Kupreskici
takodje Kupreskici
- nosara
-
akobogda
#28 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
kako mozes od 45!!!!!!!!!!!!! za genocid, do 9??!nosara wrote:akobogda...
-
melac
#29 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
Tako što je krivnja prebacena na Darija Kordića i Ivicu Rajića.akobogda wrote:kako mozes od 45!!!!!!!!!!!!! za genocid, do 9??!nosara wrote:akobogda...
-
akobogda
#30 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
ne moze se samo tako oslboditi njih!
-
melac
#31 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
Koga će se osloboditi?akobogda wrote:ne moze se samo tako oslboditi njih!
-
akobogda
#32 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
Pa, Drazen Erdemovic, Darijo Kordic, Biljana Plavsic, Dragan Obrenovic, Zoran Tomic, itd itd itd itd itd
-
frombosna
#33 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
Takođe treba osuditi Dudakovića, Haliloviča, Mlaču...akobogda wrote:Smiejsno, glupo. Treba se suditi opet za genocid
takodje Kupreskici
-
akobogda
#34 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
Ne. Ne treba. Nisu oni nista uradili, bili su borili za bosnjacki narod.frombosna wrote:Takođe treba osuditi Dudakovića, Haliloviča, Mlaču...akobogda wrote:Smiejsno, glupo. Treba se suditi opet za genocid
takodje Kupreskici
-
akobogda
#35 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
ovo je meni jos glupo, ovaj covjek je monstrum i treba u zatvoru pod hitno
-
melac
#36 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
Na pogrešno drvo laješ!akobogda wrote:ovo je meni jos glupo, ovaj covjek je monstrum i treba u zatvoru pod hitno
-
Max Bunker
#37 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
Koliko je meni poznato, da je i sam general Alagic jednom na tv-u rekao, da je namjesteno Blaskicu da odgovara u Hagu u ime nekih drugih ljudi.
-
akobogda
#38 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
Jeste, mozda.
A molim te odgovorite meni o Predrag Banovic, ubio vise od 20 covjeka sam ALI samo 6 godina zatvora.
Pelemis, jos slobodno zivi u Beogradu
Pecanac takodje
A molim te odgovorite meni o Predrag Banovic, ubio vise od 20 covjeka sam ALI samo 6 godina zatvora.
Pelemis, jos slobodno zivi u Beogradu
Pecanac takodje
-
Max Bunker
-
frombosna
#40 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
Naravno. Isto kaže i Karađič, Mladić...štaš, ljudi se botili za svoj narod i za svoj narod su heroji. Isto kao i Delić za Bošnjake, Blaškić za Hrvate...akobogda wrote:Ne. Ne treba. Nisu oni nista uradili, bili su borili za bosnjacki narod.frombosna wrote:Takođe treba osuditi Dudakovića, Haliloviča, Mlaču...akobogda wrote:Smiejsno, glupo. Treba se suditi opet za genocid
takodje Kupreskici
- agent_zero
#41 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
Izjednačavanje je isto jedna vrsta zločina.
To nikad ne zaboravi. Nikad neće biti pomirenja ako ćemo tražiti izjednačavanje.
To nikad ne zaboravi. Nikad neće biti pomirenja ako ćemo tražiti izjednačavanje.
-
akobogda
#42 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
Dobro, razumijem. Ali predrag banovic, zvanicno ubio 20 i tucio 32 i samo dobio 8 godina u zatvoru? kako to!?
Inace, jedini nacin da se oporavimo je da ti koji su uradili ovi zlocini, budu uhapseni i poslani u zatvoru, kontas?
Inace, jedini nacin da se oporavimo je da ti koji su uradili ovi zlocini, budu uhapseni i poslani u zatvoru, kontas?
-
akobogda
-
frombosna
#44 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
Ne zaboravi nikada da je zločin ,zločin, bez obzira ko ga je počinio. A nazivati zločince "borcima za svoj narod" je krajnje neukusno. Samo sam naveo kao primjer.agent_zero wrote:Izjednačavanje je isto jedna vrsta zločina.
A forumaš "akobogda" se možda ne sječa da je cca. 2km od njegovog sela počinjen zločin u Buhinim kućama, pa cca. 5km pošinjen zločin u Križančevu selu, pa cca, 7m dalje u gradu ubijeno 8 djece od granate...i jeli trebam napomenuti da nitko nikada nije kažnjen za ove zločine.
A selektivno proglašavanje ili negiranje zločina ili zločinaca, u ovisnosti o "čijima" se radi zaista ne vodi pomirenju
-
kv99
#45 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
Zlocin je uvelicavati i izmisljati zlocin tako da se svaka pogibija u borbi svrstava pod zlocin pa zato objasni na osnovu cega je desavanje u Krizancevom selu zlocin :frombosna wrote:Ne zaboravi nikada da je zločin ,zločin, bez obzira ko ga je počinio. A nazivati zločince "borcima za svoj narod" je krajnje neukusno. Samo sam naveo kao primjer.agent_zero wrote:Izjednačavanje je isto jedna vrsta zločina.
A forumaš "akobogda" se možda ne sječa da je cca. 2km od njegovog sela počinjen zločin u Buhinim kućama, pa cca. 5km pošinjen zločin u Križančevu selu, pa cca, 7m dalje u gradu ubijeno 8 djece od granate...i jeli trebam napomenuti da nitko nikada nije kažnjen za ove zločine.
A selektivno proglašavanje ili negiranje zločina ili zločinaca, u ovisnosti o "čijima" se radi zaista ne vodi pomirenju
1) Jer je tako rekao sud u Haagu, lokalni sudovi u BIH, neki nezavisni izvor , svjedoci desavanja
2) Jer je tako rekao Smiljko Sagolj
3 ) Jer tako mislis ti i ostala bratija sa foruma kojeg vam mile placa
Znam da ces sada reci da ja negiram zlocin ali prije toga navedi na osnovu cega je zlocin to sto se dogodilo u Krizancevom selu a to znaci ovo pod tackom 1 a ne 2 ili 3.
-
akobogda
#46 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
Treba da se neko uhapsa, ali ahmici je bio 1000x losijifrombosna wrote:Ne zaboravi nikada da je zločin ,zločin, bez obzira ko ga je počinio. A nazivati zločince "borcima za svoj narod" je krajnje neukusno. Samo sam naveo kao primjer.agent_zero wrote:Izjednačavanje je isto jedna vrsta zločina.
-
akobogda
#47 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
i takodje rajic, i cerkez i blaskic su vec oslobodeniakobogda wrote:Treba da se neko uhapsa, ali ahmici je bio 1000x losijifrombosna wrote:Ne zaboravi nikada da je zločin ,zločin, bez obzira ko ga je počinio. A nazivati zločince "borcima za svoj narod" je krajnje neukusno. Samo sam naveo kao primjer.agent_zero wrote:Izjednačavanje je isto jedna vrsta zločina.
-
mihlebulesed
#48 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
ako nisi cuo, Halilovic bio u Hagu..presuda NEVIN..frombosna wrote:Takođe treba osuditi Dudakovića, Haliloviča, Mlaču...akobogda wrote:Smiejsno, glupo. Treba se suditi opet za genocid
takodje Kupreskici
-
frombosna
#49 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
mihlebulesed wrote:ako nisi cuo, Halilovic bio u Hagu..presuda NEVIN..frombosna wrote:Takođe treba osuditi Dudakovića, Haliloviča, Mlaču...akobogda wrote:Smiejsno, glupo. Treba se suditi opet za genocid
takodje Kupreskici![]()
znam da te zulja sto ce rusitelji Starog Mosta i trgovci naftom sa cetnicima biti osudjeni ali jbga...
Ako nisi čuo u Hagu nije dokazano da je HVO srušio most. A čak i expertize dokazuju da je ispod njega aktiviran exploziv...
Možda neke žulja što se nakon puno godina počelo klupko odmotavati pa se "branitelji naroda" vračaju (deportuju) i iz usa da im se zahvalimo za ono što su radili u ratu
-
mihlebulesed
#50 Re: Tihomir Blaskic - od 45 do 9 godina zatvora.
koliko vidim ti priznajes haski sud koliko lanjski snijeg, inace zasto bi navodio generala Halilovica ?frombosna wrote:Ako nisi čuo u Hagu nije dokazano da je HVO srušio most. A čak i expertize dokazuju da je ispod njega aktiviran exploziv... :roll
ili haski sud vrijedi samo u tom slucaju gdje nije dokazano da Stari Most nije srusio HVO, ali ne i za generala Halilovica ?