Bosansko Hodocasce u IKEU!
- dulekrele
#26 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
Ja šuplje price. Da IKEA ima salon u SA svi biste isli. ovde pljujete i glumite nesto. nadam se da ce IKEA doci u SA pa kad tad. a do tada pljujte po njoj.
- zlo zlo
#27 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
Rodom blizu Zagreba i tak to sve, ikea mi nije pojam, ja se svojima krčim s kilom janjetine iz Zdrave Vode

-
sumirprimus
#28 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
nije stvar krcenja,nego pljuvanja.
mi se ne krcimo mi pljujemo
PLJUNI ME!
mi se ne krcimo mi pljujemo
PLJUNI ME!
- dječak sa šibicama
#29 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
jos jedan primjer koja smo mi fukara, svugdje se u mcd ili Ikeu ide jesti ili kupiti neka stolica, samo kod nas je to za premede po drustvenim mrezama
ni vece fukare, ni veceg kurcenja 'ko smo ko mi'
ni vece fukare, ni veceg kurcenja 'ko smo ko mi'
-
akaunt
#30 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
Da samo znate kako iz daljine ova tema izgleda jadno. Ispade da je otić u samoposlugu definicija socijelnog statusa.
I to sve u srcu Evrope u XXI stoljeću...
I to sve u srcu Evrope u XXI stoljeću...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#31 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
Ko pljuje po Ikei?dulekrele wrote:Ja šuplje price. Da IKEA ima salon u SA svi biste isli. ovde pljujete i glumite nesto. nadam se da ce IKEA doci u SA pa kad tad. a do tada pljujte po njoj.
Prodavnica ko i svaka druga
I garantujem da 95% drvenarije ima i ovdje bez potrebe za odlaskom u Ikeu i kupovinu stolica stolova ormarica... i to je realnost
A sta ti bude da odes do ZG radi stolice, ne znam... pored 1000 stvari koje mozes vidjeti i uraditi
- Krokodajl
#32 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
Nekad smo bili gospoda, cjenkali se s Talijanima na Pontorosu za hlače
Jok onih priča, ne treba ih prat, same stoje, kad de operu odma suhe, možeš i naizvrat obuć haha
Svako vrijeme ima svoj Pontoroso.
Jok onih priča, ne treba ih prat, same stoje, kad de operu odma suhe, možeš i naizvrat obuć haha
Svako vrijeme ima svoj Pontoroso.
- sheilak
#33 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
joj, sjecam se, prije par godina dosao mi decko iz zg sa prijateljem u sa. i hodali gradom kad su vidjeli u izlogu jedne turisticke agencije ponudu organiziranog odlaska u zg IKEU po povoljnim cijenama.
izmedju ponuda u tursku, italiju, maledive, etc. 
oplakali su
a i ja s njima, no iz drugog razloga, mene sram bilo
ne zato jer je IKEA toliko losa vec sto smo mi u toliko losem stanju da nam je odlazak u IKEU turisticka ponuda. 
oplakali su
-
Hendrix
#34 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
Pa naravno da cemo ici, nije ovo tema protiv IKEA brenda ako je neko pogresno shvatio. Mislim da ima ovde IKEA, raja bi brzo isfurala ovaj trend kurcenja posjetom doticnom salonu namjestaja ako bi ga uopste i bilo.dulekrele wrote:Ja šuplje price. Da IKEA ima salon u SA svi biste isli. ovde pljujete i glumite nesto. nadam se da ce IKEA doci u SA pa kad tad. a do tada pljujte po njoj.
Fol je da ljudi od toga prave dogadjaj godine kao da su bili u Louvre muzeju, i to je zalosna cinjenica i rezultat izolacije od normalnih tokova zivota na zapadu.
-
sumirprimus
#35 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
nije ikea samo drvenarijamk ultra wrote:Ko pljuje po Ikei?dulekrele wrote:Ja šuplje price. Da IKEA ima salon u SA svi biste isli. ovde pljujete i glumite nesto. nadam se da ce IKEA doci u SA pa kad tad. a do tada pljujte po njoj.
I garantujem da 95% drvenarije ima i ovdje bez potrebe za odlaskom u Ikeu i kupovinu stolica stolova ormarica... i to je realnost
A sta ti bude da odes do ZG radi stolice, ne znam... pored 1000 stvari koje mozes vidjeti i uraditi
doduse najvise je špere
-
sumirprimus
#36 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
e o tom ja,sheilak wrote:joj, sjecam se, prije par godina dosao mi decko iz zg sa prijateljem u sa. i hodali gradom kad su vidjeli u izlogu jedne turisticke agencije ponudu organiziranog odlaska u zg IKEU po povoljnim cijenama.izmedju ponuda u tursku, italiju, maledive, etc.
oplakali sua i ja s njima, no iz drugog razloga, mene sram bilo
ne zato jer je IKEA toliko losa vec sto smo mi u toliko losem stanju da nam je odlazak u IKEU turisticka ponuda.
a ovde pricaju turbo folk, bljak,mekdonalds
- JThomas
#37 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
od toga se pravi eshatološko pitanje. mislim da je to poenta teme, i da je živa istina.
-
RJ57
#38 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
osnivač IKEA-e je umro prije neki dan.
inače IKEA je bila prije rata u beogradu pa su je onda za vrijeme sankcija zatvorili. IKEa-e se sjećam od prije rata, išli smo ili na neku utakmicu ili na sajam auta, neznam više tačno, i onda prvi susret sa zapadnim čudima na našim prostorima .... IKEA i McDonalds
inače IKEA je bila prije rata u beogradu pa su je onda za vrijeme sankcija zatvorili. IKEa-e se sjećam od prije rata, išli smo ili na neku utakmicu ili na sajam auta, neznam više tačno, i onda prvi susret sa zapadnim čudima na našim prostorima .... IKEA i McDonalds
-
sumirprimus
#39 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
sta vi mislite sto su bile paljevine prije tacno 4 godine? sto je vecini lijepo u ovoj ludackoj kosulji? mislite da vecini nije luksuz izlet u ikeu?

-
RJ57
#40 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
a ćufte od mljevenog irvasa u sosu sa ribizlama?

Last edited by RJ57 on 07/02/2018 12:15, edited 1 time in total.
- Maraschino
#41 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
Jebla vas Ikea. 
-
sumirprimus
#42 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
jedu irvase? fuuujjjjj zovi vau vau mjau mjauRJ57 wrote:a ćufte od mljevenog irvasa u sosu sa ribizlama?![]()
-
akaunt
#43 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
Ona cuvena utakmica Crvena Zvezda-Dinamo , zadnja pred rat, ce meni ostat upamcena po zajebavanju sto su Delije zajebavale BBB sa provokacijama tipa " Mi imamo Mc Donalds aaa gdje je vanš" ili po grafitima po Zagrebu "Mc Donalds
365 km"
Vec tada se moglo naslutiti da ce nam strane ćevabdzinice i stolarske radnje bit simbol socijalnog statusa!
Vec tada se moglo naslutiti da ce nam strane ćevabdzinice i stolarske radnje bit simbol socijalnog statusa!
- male_okice
#44 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
bili smo jednom u ikei, prosle godine nekad, i bilo zanimljivo, nakupovali onih svijecnjaka i drugih dzidzi koje realno gledano kod nas u Prijedoru i nema bas naci, a i ako nadjes kostaju ko svetog petra kajgana...nismo isli u restoran prevelika guzva...to ne volim...sto se tice namjestaja pa u sustini njihov namjestaj je dosta pristupacan cijenom a i dizajn je dosta simpatican jednostavan. naravno on nece trajati kao sto od punog drveta ali iskreno i ne zelim da gledam u jedan sto narednih 50 godina svog zivota shodno tome platicu 50 KM za sto i kad mi dosadi ili propadne kupicu novi.
isto vrijedi za vecinu namjestaja.
mada nama bas i nije zgodno vuci to sve preko granice i peglati se sa tim. na kraju krajeva sta je ikea drugacija nego kad gomila ljudi ode u npr west gate i bude tamo citav dan i kupuje odjecu? ili bilo koji drugi trzni centar. mozda raja iz sa ne ide toliko tamo ali mi iz krajine idemo jer nemamo ovdje neki velik izbor (sem mozda boske u banja luci u kojoj je sad linex i new yorker itd) ali realno gledano ja u prijedoru ako zelim kupiti odjecu mogu ici na lokalnu pijacu ili kod kineza ili u second hand i to je to.
isto vrijedi za vecinu namjestaja.
mada nama bas i nije zgodno vuci to sve preko granice i peglati se sa tim. na kraju krajeva sta je ikea drugacija nego kad gomila ljudi ode u npr west gate i bude tamo citav dan i kupuje odjecu? ili bilo koji drugi trzni centar. mozda raja iz sa ne ide toliko tamo ali mi iz krajine idemo jer nemamo ovdje neki velik izbor (sem mozda boske u banja luci u kojoj je sad linex i new yorker itd) ali realno gledano ja u prijedoru ako zelim kupiti odjecu mogu ici na lokalnu pijacu ili kod kineza ili u second hand i to je to.
- dulekrele
#45 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
Nisam nikad bio u ZG u IKEI i ne pada mi na pamet da zbog nje idem u ZG ili BG. gdje god da odem na put ako mi je IKEA uspot obidem je. kao sto si rekao kao i svaka prodavnica samo sto u njoj na jednom mjestu imas sve i glupo je govoriti da kod nas imas takvih stvari kao u njoj.lijepo bi je bilo imati ali nece svijet propasti. jer svakome nekad nesto zatreba od kucnih stvari a mozes samo otici u jysk ili obi.mk ultra wrote:Ko pljuje po Ikei?dulekrele wrote:Ja šuplje price. Da IKEA ima salon u SA svi biste isli. ovde pljujete i glumite nesto. nadam se da ce IKEA doci u SA pa kad tad. a do tada pljujte po njoj.
- insomnia78
#46 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
Pa kad vidim koje ekipe stoje iza paljenja nesto i nisam siguransumirprimus wrote:sta vi mislite sto su bile paljevine prije tacno 4 godine? sto je vecini lijepo u ovoj ludackoj kosulji? mislite da vecini nije luksuz izlet u ikeu?
- insomnia78
#47 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
Jami urbanih legendiakaunt wrote:Ona cuvena utakmica Crvena Zvezda-Dinamo , zadnja pred rat, ce meni ostat upamcena po zajebavanju sto su Delije zajebavale BBB sa provokacijama tipa " Mi imamo Mc Donalds aaa gdje je vanš" ili po grafitima po Zagrebu "Mc Donalds365 km"
- Ironman_88
#48 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
Mislim da je manje stvar IKEA-e, već uobičajna praksa naroda u BiH kada otvori neki novi tržni centar ili sličan malo glomazniji objekat (po mogućnosti stranog vlasnika, pošto domaće je sranje). U taj tržni centar ubace neki baš bezze kafić/restorančić sa očajnom hranom i po mogućnosti nakurčenim konobarima, i ta lokacija je onda uvijek krcata puna. Znači ne radi se o tome otići i isprobati nešto novo, ili sjesti na brzaka na kafu dok čekaš nekog ili slično, već višesatno kahvenisanje uz obavezne oznake lokacije na FB, postavljanje slika šolje kafe, selfiji u svakoj mogućoj pozi (obično ni to ne bude dovoljno, mora i konobar napraviti sliku jednu iz malo boljeg ugla). Brojka od 20 godina koja se provlači kroz medije kad se govori o tome koliko je BiH zaostala za evropskim standardima je po meni poprilično precizna i ne odnosi se samo na vladavinu prava, uređenost zemlje i standard njenih građana.
- apsidejzi
#49 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
Sto je VW u automobilskoj industriji to je IKEA u industriji namjestaja: narodni namjestaj. Nista pretjerano luksuzno ali solidan kvalitet i veliki izbor za prihvatljivu cijenu(na zapadu). Ja zivim u gradu koji ima dvije IKEA prodavnice tako da mi posjeta ikei nije vise nesto veliko ali razumijem ljude kojima je to prvi put. Ovdje ljudi na forumu odmah populjuju ljude i ne pokusavaju se staviti u njihov polozaj da bi razumjeli zasto neko tako reaguje. To ustvari samo pokazuje u kakvoj se bijedi zivi u BiH kad je ikea pojam luksuza.uglavnomja wrote:ikea je nesto kao kad se poavio mcdonalds ... ono novo zanimljivo, poznato ...
Ista je stvar bila kad je JYSK dosao u BiH i kad je ostavio mogucnost da vratis robu i dobijes novac nazad. Moja mama nije mogla vjerovati da tako nesto postoji, dok je meni (koji ne zivim u BiH) to nesto sasvim normalno. Covjek u ovakvim situacijama uvidi koliko se nas narod drzi u mraku i zasto nacionalisticke stranke uspjevaju u svojoj propagandi.
-
akaunt
#50 Re: Bosansko Hodocasce u IKEU!
Ne kontam? Ovo sto sam gore napisao nije istina ?insomnia78 wrote:Jami urbanih legendiakaunt wrote:Ona cuvena utakmica Crvena Zvezda-Dinamo , zadnja pred rat, ce meni ostat upamcena po zajebavanju sto su Delije zajebavale BBB sa provokacijama tipa " Mi imamo Mc Donalds aaa gdje je vanš" ili po grafitima po Zagrebu "Mc Donalds365 km"