Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Locked
Lincoln-Burrows

#26 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by Lincoln-Burrows »

insomnia78 wrote:Tako i treba
Nego malo ih kritizira ove molitve za Turke.
insomnia78

#27 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by insomnia78 »

Sta ocekivati od ljudi koji su vjeru uzeli upravo od tih Turaka
spreca

#28 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by spreca »

japin_mutapi wrote:kad su (veliko)srbi dizali bune i terorizirali ex-yu prostore, tada je ukrajinu bolio kurko
da ih hoce rusija komplet okupirati, da izrazim zabrinutost
Trebo bi znati da su tad bili pod jakim uticajem starijeg brata nesto slicno kao danas
General War

#29 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by General War »

insomnia78 wrote:
General War wrote:Naravno da nije, ovo je mnogo gore, gdje ti se zvanicne bosanjcke institucije mole za tudje vojnike u drugoj drzavi :zzzz:
Dzamija je zvanicna institucija?
:lol:
To care!!
General War

#30 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by General War »

Stari_demagog wrote:Pusti Đenerala, njega u srce dira svaki pomen Srba.
A jeste se bas ih napominjali po temama :lol:
insomnia78

#31 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by insomnia78 »

Na temu. Ukrajinci puno lazu. Barem do sada su puno puta lagali pokusavajuci uvuci Ruse u svako moguce sranje. Ne velim da su Rusi ovakvi i onakvi, da su u pravu u Ukrajini, znam da Srbi ratuju u Vagneru ali sve info koje dolaze sa ukrajinske strane treba dobro, dobro provjeriti
spreca

#32 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by spreca »

Lincoln-Burrows wrote:Logičnije bi mi bilo da se u bogomoljama moli za mir.
Nemogu da vjerujem :shock: .....ovakvih molitvi nije bilo ni za vrijeme poslednjeg rata....Ocekujem da se oglasi Ceric i da demantuje ako nije bilo to To
BHCluster

#33 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by BHCluster »

Pa pokusali su u Crnoj Gori da izvedu drzavni udar, pa onda u Makedoniji naravno sve uz pomoc brace Rusa...
BHCluster

#34 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by BHCluster »

General War wrote:
zunazu wrote:Bilo je pitanje vremena.
Iz Ukrajine objavili: Građani Srbije učestvovali u terorističkim napadima u EU, zašto Beograd šuti?

Sigurnosna služba Ukrajine danas je proširila listu državljana Srbije koji su ratovali za rusku plaćeničku vojsku u Donbasu u Ukrajini. Tako se na novoj listi nalaze dodatna 23 imena osoba koje su se borili u Istočnoj Ukrajini.

Vasilij Hristek, šef sigurnosne službe Ukrajine je kazao kako su od oktobra 2017. godine dodane još 103 osobe sa pasošem Srbije, koji su se borili na strani Rusije.

- Beograd, nažalost, još nije reagovao, ali bih da naglasim nešto. Jedan od Srba sa liste je u periodu od 2004. do 2005. regrutovao Ukrajince da učestvuju u terorističkim napadima u jednoj državi EU. Njegovo ime dostavili smo srpskim vlastima - rekao je Vasilij Hritsak.

On je dodao kako je u Vagneru "zaposleno" oko 300 Srba koji su ratovali na strani Donbasa.
Na šta je to sve spremno.
U Begovoj i Carevoj džamiji u Sarajevu održana molitva za vojnu akciju Turske u Siriji

:mastakazes:
Kakva usporedba pa ovo ti je u rangu kad ubica doje pred sudiju i kaze mu kad bi sve cinjenice ignorisali ja sam nevin. :lol:
General War

#35 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by General War »

:lol:
Cuj ti ovo, ono prica o cinjenicama :lol: Posaljes vojsku u drugu zemlju, napravis proxi vojsku ubijas gradjane druge drzave...e eto sudija vi te cinjenice zanemarite, nisu srbi jbg. :D
bh.tornjak

#36 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by bh.tornjak »

Lincoln-Burrows wrote:Logičnije bi mi bilo da se u bogomoljama moli za mir.
za mir se i molilo......ali, mediji to prenosa na "malo" drugaciji nacin....i onda dodjemo do ovoga

PS.

mada to uopste nije ni bitno,bitno je to sto je tema otisla u pravom pravcu... :wink:
jbg...ipak se radi o drzavljanima zemlje mucenika i pravednika... :D
BHCluster

#37 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by BHCluster »

General War wrote::lol:
Cuj ti ovo, ono prica o cinjenicama :lol: Posaljes vojsku u drugu zemlju, napravis proxi vojsku ubijas gradjane druge drzave...e eto sudija vi te cinjenice zanemarite, nisu srbi jbg. :D
Kontam ja da ti nisi u stanju da procitas napisano pa sam ti pokusao malo olaksati da razumijes ali izgleda sam opet precjenio tvoje intelektualne sposobnosti..
Last edited by BHCluster on 27/01/2018 20:00, edited 1 time in total.
General War

#38 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by General War »

Bas mi imponuje kakvim sam sve kapacitetima okruzen. :zzzz:
BHCluster

#39 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by BHCluster »

General War wrote:Bas mi imponuje kakvim sam sve kapacitetima okruzen. :zzzz:
Upravo si pokazao kakav si kapacitet. :lol:
General War

#40 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by General War »

BHCluster wrote:
Jos da da mi je stalo do tvog misljanja

Image
uglavnomja

#41 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by uglavnomja »

zunazu wrote:Bilo je pitanje vremena.
Iz Ukrajine objavili: Građani Srbije učestvovali u terorističkim napadima u EU, zašto Beograd šuti?

... za rusku plaćeničku vojsku u Donbasu u Ukrajini. Tako se na novoj listi nalaze dodatna 23 imena osoba koje su se borili u Istočnoj Ukrajini..
:lol: :lol:

otisli ljudi da zarade pare, isto kao u legiju stranaca ...

da im neki drugi bolje plate - otisli bi njima, isti sljam kao u legiji

nema to veze sa beogradom ili bilo kojim drugim glavnim gradom i drzavom generalno, to je privatan biznis

da su bar dobrovoljci, makar i privatno organizovani, ali placenici, psi rata ... i trazi se odgovornost vlade :-)
BHCluster

#42 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by BHCluster »

General War wrote:
BHCluster wrote:
Jos da da mi je stalo do tvog misljanja

Image
Ne samo da si kapacitet nego si i prostak. :wink: Lijep kucni "odgoj" i široko "obrazovanje". :thumbup:
ušće

#43 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by ušće »

Što se čudite običnoj ekskurziji humanitarne srpke organizacije ... :lol:
Pa vi ne možete ni nabrojat koliko humanitarnih organizacija imaju braća Srbi :lol:
A tek koliko humanitarnih akcija ... :lol:
LBVIEW

#44 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by LBVIEW »

Cuj tih glupavih serpskih :D opravdanja u stilu " sta je, oni vasi dove za Tursku" - kao da to moze
pobiti cinjenicu kako se pojedini Srbi bave medjunarodnim terorizmom. :-)
BHCluster

#45 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by BHCluster »

srBska posla
zunazu

#46 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by zunazu »

General War wrote:U Begovoj i Carevoj džamiji u Sarajevu održana molitva za vojnu akciju Turske u Siriji
Ja, i? :roll:
insomnia78 wrote:Da to je stvarno za poredjenje :lol: :lol: :lol:
Smijurija.
BHCluster wrote:Kakva usporedba pa ovo ti je u rangu kad ubica doje pred sudiju i kaze mu kad bi sve cinjenice ignorisali ja sam nevin. :lol:
Tako nekako.
General War wrote:Naravno da nije, ovo je mnogo gore, gdje ti se zvanicne bosanjcke institucije mole za tudje vojnike u drugoj drzavi :zzzz:
Zvanične bošnjačke institucije? Izgubljen u vremenu i prostoru. :lol: :lol: :lol:
insomnia78 wrote:Dzamija je zvanicna institucija?
Ono kad balkanski seljak ne razumije razliku između nacije, vjere, etničkog i sl.
uglavnomja wrote:otisli ljudi da zarade pare, isto kao u legiju stranaca ...

da im neki drugi bolje plate - otisli bi njima
Kako da ne. :roll:
LBVIEW wrote:Cuj tih glupavih serpskih :D opravdanja u stilu " sta je, oni vasi dove za Tursku" - kao da to moze
pobiti cinjenicu kako se pojedini Srbi bave medjunarodnim terorizmom. :-)
Ne može i neće.
General War

#47 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by General War »

Vec vidjena sovinisticka ekipa se sastavila, nije onda ni cudo sto ne vide gredu u svom oku pa dolaze do (normanom covjeku) nevjerovatnih zakljucaka :roll: :-)

-Dzamija im je izgleda garaza za auto ili ostava a ne vjerski objekat koji koristi IZ a koja je izgleda pravoslavna vjerska institucija :D

-Godinama SIPA konaci oko sela i kuca raznih BH drzavljana koji se zaputili u humanitarnu misiju u Siriji i Irak, i to malo ekipa "pozaboravljala".

Ovo je jos jedna tema kojom sami sebi postavljaci suknu :D
Point.

#48 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by Point. »

General na temi o srpskim teroristima okrene pricu o Bosnjacima. Ko pravi patriota. Doduse procitan je davnih dana.
General War

#49 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by General War »

Point. wrote:General na temi o srpskim teroristima okrene pricu o Bosnjacima. Ko pravi patriota. Doduse procitan je davnih dana.
Ejs, procitan, od koga bolan :lol: :D
insomnia78

#50 Re: Srbi učestvovali u terorističkim napadima u EU

Post by insomnia78 »

Evo teksta te famozne dove “za uspjeh turskih operacija”
U dovi naslovljenoj „Dova za mir u Šamu“ se kaže:

- Hvala neka je Tebi, Svemogući Bože! Ti si naš zaštitnik i Tebi se u svakom iskušenju obraćamo. Znamo da nema nijednog iskušenja koje nas zadesi, a da nije plod ruku naših.

Salavat i selam neka su na Tvog miljenika, kojeg si kao milost svjetovima poslao, kako bi ljudima donio mir i kako bi ih izvukao iz tmina neznanja i bratoubilačkih ratova.

Gospodaru naš, molimo Te za dobro za koje Te molio Tvoj poslanik Muhammed, a.s., a utječemo Ti se od zla od kojeg Ti se utjecao Tvoj poslanik Muhammed, a.s. Ti si onaj od Kojeg se traži pomoć i Tvoja pomoć je dovoljna. Samo su u Tebe snaga i moć.

Plemeniti Allahu, Tebi ništa nije skriveno. Ti znaš sve naše slabosti i mahane. Ti znaš da smo se od sunneta Tvoga Poslanika udaljili. Zemlje u koje je nur islama donio stoljetni mir danas razaraju sukobi i ratovi. Ti si Milostiv, pa te molimo da pređeš preko mahana naših, da među nama probudiš iskru Tvoje upute i da nas ujediniš na zajedničkoj riječi. Podari nam poniznost, razboritost i gorljivost u spašavanju duša i ljudskih života.

Uzvišeni, pomozi one koji se na Tvom putu bore kako bi donijeli mir među napaćene muslimane Šama. Bože, zaštiti obespravljene i nemoćne. Zaštiti tamošnje narode od terora i skupina onih koji se ne drže Tvojih propisa.

Uzvišeni Allahu, Tvoj poslanik Te je molio da nam blagosloviš Šam i govorio nam je da Tvoji meleki svoja krila pružaju nad Šamom. I mi Te iz ove zemlje, koja zna za težinu iskušenja ratom i strahom, molimo da spustiš svoj smiraj na sve ljude Šama. Bože, Ti si jedino utočište protjeranim, ucviljenim i obespravljenim, pa im budi na pomoći.

Bože naš, sačuvaj ovu našu zemlju od svakog zla. Sačuvaj od zla i sve zemlje svijeta. Učini da mir zavlada u srcima ljudi i pomozi našoj braći u Turskoj, Siriji, Palestini i na svakom mjestu. Amin!
Naravno isto, istacko ucestvovanju u paravojnim formacijama
Locked