Sega objave
- dječak sa šibicama
#26 Re: Sega objave
ako ne bude vatromet na vjencanju da vascijeli grad vidi, ko da ga nije ni bilo
- dječak sa šibicama
#27 Re: Sega objave
begovska plava krv se ne mijesa sa obicnom krvlju obicne fukarevješalica wrote:jos nas svijet nece nadoci kad su ovakve stvari u pitanju
"kotirajuce" porodice u svoje redove ne uvode fukaru,vec iskljucivo se zene i udaju po semama po kojima su poznati
da ne nabrajam,ukratko izmedju vladajucih porodica da odrze sistem u kojem kradu i varaju
gdje bas ona da "upozna" njega ili obratno
- Haris.ba
#28 Re: Sega objave
Čituckao sam malo Metodologiju Agencije za statistiku FBiH. Ima nekih 280 strana. I malo se bavi na jednom mjestu povezivanjem ekonomske društvene pozicije i braka. Mada mislim da te podatke neće objaviti.
I onda sam malo bacao oko na neke statistike po npr. Velikoj Britaniji (koje same po sebi ne moraju ništa govoriti naravno, statistika ko statistika), i koje pokazuju da kako neko ima više para (obje osobe) - raste procenat bračnosti. Tj. siromašni se više razvode od bogatih. I bogati se više žene od siromašnih.
Meni je to zanimljivo. Jer vidim da bruka moje raje odgađa brak najviše zbog para. A one koji su u braku, većina je istoga socioekonomskog položaja. Ili, većina postane istoga položaja.
I onda sam malo bacao oko na neke statistike po npr. Velikoj Britaniji (koje same po sebi ne moraju ništa govoriti naravno, statistika ko statistika), i koje pokazuju da kako neko ima više para (obje osobe) - raste procenat bračnosti. Tj. siromašni se više razvode od bogatih. I bogati se više žene od siromašnih.
Meni je to zanimljivo. Jer vidim da bruka moje raje odgađa brak najviše zbog para. A one koji su u braku, većina je istoga socioekonomskog položaja. Ili, većina postane istoga položaja.
-
Ci-Nick
#29 Re: Sega objave
ma to je razumljivo i normalno.vješalica wrote:jos nas svijet nece nadoci kad su ovakve stvari u pitanju
"kotirajuce" porodice u svoje redove ne uvode fukaru,vec iskljucivo se zene i udaju po semama po kojima su poznati
da ne nabrajam,ukratko izmedju vladajucih porodica da odrze sistem u kojem kradu i varaju
Niko ne bi volio da mu se kćerka koja završi ETF uda za nabildanog zaštitara bez perspektive ili sin sa završenom medicinom oženi djevojku koja je završila za frizerku a u nedostatku posla radi u buregdžinici i bazdi na luk.
- pecpec
#30 Re: Sega objave
Naci curu da radi u buregdzinici moze samo plus biti u zivotu,vazda bude viska pite neces gladan bit 
A ovi se valjda upoznali na putovanju,ispala ovoj nanulica zlatna ovaj pronaso i vratio joj.
A ovi se valjda upoznali na putovanju,ispala ovoj nanulica zlatna ovaj pronaso i vratio joj.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#31 Re: Sega objave
bila je jedna u bademu u bbi cura naručim pistacija za marku... onako pomački da...
nije dugo radila
sada za marku dobiješ 3 mrvice
nije dugo radila
sada za marku dobiješ 3 mrvice
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#32 Re: Sega objave
mislim da velika britanija nije dobar primjer za nas... tamo se zna ko je ko i šta je ko od plave krvi do radničkog kvartaHaris.ba wrote:Čituckao sam malo Metodologiju Agencije za statistiku FBiH. Ima nekih 280 strana. I malo se bavi na jednom mjestu povezivanjem ekonomske društvene pozicije i braka. Mada mislim da te podatke neće objaviti.
fasciniralo me to što je u jednom intervjuu u dokumentarcu o joy division onaj neki svirač rekao da je prvo drvo vidio s 9 godina
brak je prije svega ugovor pa sve ostalo od religisjkog, ljubavi, zajednice...
žene će prije nego muški brakom napredovati u ljestvici drušđtvenoj
a žene dobivaju više obveza u zajednici dvoje jednakih
- vješalica
#33 Re: Sega objave
nisi shvatioCi-Nick wrote:ma to je razumljivo i normalno.vješalica wrote:jos nas svijet nece nadoci kad su ovakve stvari u pitanju
Niko ne bi volio da mu se kćerka koja završi ETF uda za nabildanog zaštitara bez perspektive ili sin sa završenom medicinom oženi djevojku koja je završila za frizerku a u nedostatku posla radi u buregdžinici i bazdi na luk.
ne mora nuzno biti poredjenje ETF-zastitar
ako je zavrsila kcerka ETF nije jedina zavrsila,dakle ima jos ljudi aa ETFom i strukama koje imaju dodira sa njenoma ne moraju biti majstori
kao npr kcerka halida ganjca sto se udala za tamo nekog lika sto je od hasana cengica
dakle.logicno
oni biraju iz svog okruzenja bogatuna
ne bi cak ni pristojne ni normalne ljude
o tome pricam
a inace mali je mirazdzija vidi se hahhaa
- vješalica
#34 Re: Sega objave
dzambic neki polufirgo ili firgodječak sa šibicama wrote:begovska plava krv se ne mijesa sa obicnom krvlju obicne fukarevješalica wrote:jos nas svijet nece nadoci kad su ovakve stvari u pitanju
zajedno sa brankovicem papkom iz visegrada
plava begovska krv?
hhahaahahha iskljuci se
obicni skorojevici i varalice
- sunceKOtepsija
#35 Re: Sega objave
why notOpal_89 wrote:Hoce li uzimati pice iz Binga za svadbu

- Dosadno mii
#36 Re: Sega objave
Vala nije on nesto
Da je moj otac vlasnik binga nasla bih boljeg
Da je moj otac vlasnik binga nasla bih boljeg
- wewa
#37 Re: Sega objave
kad hoces strancu prevesti frazu 'pasti u sevdah', nalijepis mu ovu olivu gore

- dječak sa šibicama
#40 Re: Sega objave
nazalost, Oliva je zauzeta
- wewa
#41 Re: Sega objave
zena, majka, kraljicadječak sa šibicama wrote:nazalost, Oliva je zauzeta
- Dinostula
#42 Re: Sega objave
To se odmah napise krivo mi je sto neko ima para a ja nemam a ne otvarati ovako glupe teme.pecpec wrote:Citam ovu vijest i ne mogu vjerovat da se o ovakvim stvarima pise,hajde da su ljudi po necemu poznati rekao bih dobro,selebriti,postujem,ali na konto oceva o njima pisati kao da su oni poznati,mislim ono vata fak![]()
https://www.klix.ba/magazin/showbiz/u-a ... /180125110
- radiša
#43 Re: Sega objave
Poceli se guzni haveri oglasavat 
-
Seyfo
#44 Re: Sega objave
U nas se bogati vise razvode,znaci kontra u odnosu na Veliku Britaniju. Mladencima zelim svu srecu ovog svijeta te da odole tom trendu ! Btw citao sam zasto se Abramovic razveo od svoje trece zene (pola svijeta joj je vec bio kupio): on je kupio otok pored St.Petersburga (jal na rijeci jal na jezeru,nebitno je) i u tom momentu nije znao sta ce s njim. U neka doba je kontao napraviti luksuzne hotele i drzao se tog stava,dok je hanuma htjela sportske terene. Buduci da niko od njih nije popustao,razvod je bio jedina moguca opcija! Eto zbog tako banalnih razloga se bogati ljudi razvode. Takvu nezbiljnost samo takvi sebi i dozvole.
- karanana
#45 Re: Sega objave
da, nije los pichich ova mala. mada je na svakoj slici prenapirlitana, volio bi je vidjeti ujutro kad se digne iz kreveta, to je mjerilo. mada, ne bi je odbio znajuci da bi mi tete u delikatesnom odjelu brze i ljubaznije rezale salamu.
-
zrakomlat
#46 Re: Sega objave
Sve je to po zakonu.pecpec wrote:Citam ovu vijest i ne mogu vjerovat da se o ovakvim stvarima pise,hajde da su ljudi po necemu poznati rekao bih dobro,selebriti,postujem,ali na konto oceva o njima pisati kao da su oni poznati,mislim ono vata fak![]()
https://www.klix.ba/magazin/showbiz/u-a ... /180125110
-
detroit-mercy
#47 Re: Sega objave
Mozemo se mi klebariti koliko hocemo ali te stvari tako ferceraju oduvijekvješalica wrote:nisi shvatioCi-Nick wrote:ma to je razumljivo i normalno.vješalica wrote:jos nas svijet nece nadoci kad su ovakve stvari u pitanju
ne mora nuzno biti poredjenje ETF-zastitar
ako je zavrsila kcerka ETF nije jedina zavrsila,dakle ima jos ljudi aa ETFom i strukama koje imaju dodira sa njenoma ne moraju biti majstori
kao npr kcerka halida ganjca sto se udala za tamo nekog lika sto je od hasana cengica
dakle.logicno
oni biraju iz svog okruzenja bogatuna
ne bi cak ni pristojne ni normalne ljude
o tome pricam
a inace mali je mirazdzija vidi se hahhaa
Vidjul neki dan onu sliku, Hobamina mala se zagledala u nakog Hengleza, oboje studiraju na Harvard-u
Nabroji mi broj brakova on doktor/advokat ona kasirka u Bingu ili obratno
Sad, i kod nas se stvara taj sloj imucnih ljudi cija djeca idu u instranstvo na skolovanje, skijanje u jacim centrima, ljetovanja ne po Makarskoj. Izlaze na skuplja mjesta, hodaju u tom krugu ljudi i normalno je vidjeti da se i veze stvaraju iz tog okruzenja.
-
Ci-Nick
#48 Re: Sega objave
Bila je neka stara izreka, možda se Muha sjeća,.. a glasi: "Uzmi sirotu, na svoju sramotu", ne radi se ni o kakvoj diskriminaciji ali život i navike su drugačije.
Imaš ljudi koji se kupaju jednom u tri mjeseca a imaš ljudi koji se tuširaju dva puta dnevno.
Ne ide to skupa i gotovo.
Imaš ljudi koji se kupaju jednom u tri mjeseca a imaš ljudi koji se tuširaju dva puta dnevno.
- triconja
#49 Re: Sega objave
Pomozi sirotu na svoju sramotuCi-Nick wrote:Bila je neka stara izreka, možda se Muha sjeća,.. a glasi: "", ne radi se ni o kakvoj diskriminaciji ali život i navike su drugačije.
FTFY
- vješalica
#50 Re: Sega objave
haj opet ali sa razumijevanjem procitaj sta sam napisaladetroit-mercy wrote: Nabroji mi broj brakova on doktor/advokat ona kasirka u Bingu ili obratno.
Sad, i kod nas se stvara taj sloj imucnih ljudi cija djeca idu u instranstvo na skolovanje, skijanje u jacim centrima, ljetovanja ne po Makarskoj. Izlaze na skuplja mjesta, hodaju u tom krugu ljudi i normalno je vidjeti da se i veze stvaraju iz tog okruzenja.
ali detaljno procitaj