Sega objave

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

dječak sa šibicama

#26 Re: Sega objave

Post by dječak sa šibicama »

ako ne bude vatromet na vjencanju da vascijeli grad vidi, ko da ga nije ni bilo
dječak sa šibicama

#27 Re: Sega objave

vješalica wrote:jos nas svijet nece nadoci kad su ovakve stvari u pitanju
"kotirajuce" porodice u svoje redove ne uvode fukaru,vec iskljucivo se zene i udaju po semama po kojima su poznati
da ne nabrajam,ukratko izmedju vladajucih porodica da odrze sistem u kojem kradu i varaju
gdje bas ona da "upozna" njega ili obratno
begovska plava krv se ne mijesa sa obicnom krvlju obicne fukare
Haris.ba

#28 Re: Sega objave

Post by Haris.ba »

Čituckao sam malo Metodologiju Agencije za statistiku FBiH. Ima nekih 280 strana. I malo se bavi na jednom mjestu povezivanjem ekonomske društvene pozicije i braka. Mada mislim da te podatke neće objaviti.

I onda sam malo bacao oko na neke statistike po npr. Velikoj Britaniji (koje same po sebi ne moraju ništa govoriti naravno, statistika ko statistika), i koje pokazuju da kako neko ima više para (obje osobe) - raste procenat bračnosti. Tj. siromašni se više razvode od bogatih. I bogati se više žene od siromašnih.

Meni je to zanimljivo. Jer vidim da bruka moje raje odgađa brak najviše zbog para. A one koji su u braku, većina je istoga socioekonomskog položaja. Ili, većina postane istoga položaja.
Ci-Nick

#29 Re: Sega objave

Post by Ci-Nick »

"kotirajuce" porodice u svoje redove ne uvode fukaru,vec iskljucivo se zene i udaju po semama po kojima su poznati
da ne nabrajam,ukratko izmedju vladajucih porodica da odrze sistem u kojem kradu i varaju
ma to je razumljivo i normalno.
Niko ne bi volio da mu se kćerka koja završi ETF uda za nabildanog zaštitara bez perspektive ili sin sa završenom medicinom oženi djevojku koja je završila za frizerku a u nedostatku posla radi u buregdžinici i bazdi na luk. :lol:
pecpec

#30 Re: Sega objave

Post by pecpec »

Naci curu da radi u buregdzinici moze samo plus biti u zivotu,vazda bude viska pite neces gladan bit :lol:
A ovi se valjda upoznali na putovanju,ispala ovoj nanulica zlatna ovaj pronaso i vratio joj.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#31 Re: Sega objave

Post by Truba »

bila je jedna u bademu u bbi cura naručim pistacija za marku... onako pomački da...
nije dugo radila
sada za marku dobiješ 3 mrvice :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#32 Re: Sega objave

Post by Truba »

Haris.ba wrote:Čituckao sam malo Metodologiju Agencije za statistiku FBiH. Ima nekih 280 strana. I malo se bavi na jednom mjestu povezivanjem ekonomske društvene pozicije i braka. Mada mislim da te podatke neće objaviti.

I onda sam malo bacao oko na neke statistike po npr. Velikoj Britaniji (koje same po sebi ne moraju ništa govoriti naravno, statistika ko statistika), i koje pokazuju da kako neko ima više para (obje osobe) - raste procenat bračnosti. Tj. siromašni se više razvode od bogatih. I bogati se više žene od siromašnih.

Meni je to zanimljivo. Jer vidim da bruka moje raje odgađa brak najviše zbog para. A one koji su u braku, većina je istoga socioekonomskog položaja. Ili, većina postane istoga položaja.
mislim da velika britanija nije dobar primjer za nas... tamo se zna ko je ko i šta je ko od plave krvi do radničkog kvarta
fasciniralo me to što je u jednom intervjuu u dokumentarcu o joy division onaj neki svirač rekao da je prvo drvo vidio s 9 godina :D :lol:

brak je prije svega ugovor pa sve ostalo od religisjkog, ljubavi, zajednice...
žene će prije nego muški brakom napredovati u ljestvici drušđtvenoj
a žene dobivaju više obveza u zajednici dvoje jednakih :D recimo srednjeg i srednje niskog staleža
vješalica

#33 Re: Sega objave

Post by vješalica »

Ci-Nick wrote:
Niko ne bi volio da mu se kćerka koja završi ETF uda za nabildanog zaštitara bez perspektive ili sin sa završenom medicinom oženi djevojku koja je završila za frizerku a u nedostatku posla radi u buregdžinici i bazdi na luk. :lol:
nisi shvatio
ne mora nuzno biti poredjenje ETF-zastitar
ako je zavrsila kcerka ETF nije jedina zavrsila,dakle ima jos ljudi aa ETFom i strukama koje imaju dodira sa njenoma ne moraju biti majstori ;)

kao npr kcerka halida ganjca sto se udala za tamo nekog lika sto je od hasana cengica
dakle.logicno
oni biraju iz svog okruzenja bogatuna
ne bi cak ni pristojne ni normalne ljude
o tome pricam

a inace mali je mirazdzija vidi se hahhaa
vješalica

#34 Re: Sega objave

Post by vješalica »

dječak sa šibicama wrote:
begovska plava krv se ne mijesa sa obicnom krvlju obicne fukare
dzambic neki polufirgo ili firgo
zajedno sa brankovicem papkom iz visegrada
plava begovska krv?
hhahaahahha iskljuci se
obicni skorojevici i varalice
sunceKOtepsija

#35 Re: Sega objave

Post by sunceKOtepsija »

Opal_89 wrote:Hoce li uzimati pice iz Binga za svadbu :lol:
why not 8-)
Image
Dosadno mii

#36 Re: Sega objave

Post by Dosadno mii »

Vala nije on nesto
Da je moj otac vlasnik binga nasla bih boljeg
wewa

#37 Re: Sega objave

Post by wewa »

kad hoces strancu prevesti frazu 'pasti u sevdah', nalijepis mu ovu olivu gore :lol: :lol: :lol:
Fudo387

#38 Re: Sega objave

Post by Fudo387 »

Dobra ova nasa Paris Hilton.
irac300

#39 Re: Sega objave

Post by irac300 »

Para na paru, uš na fukaru.
dječak sa šibicama

#40 Re: Sega objave

nazalost, Oliva je zauzeta
wewa

#41 Re: Sega objave

Post by wewa »

dječak sa šibicama wrote:nazalost, Oliva je zauzeta
zena, majka, kraljica :oops:
Dinostula

#42 Re: Sega objave

Post by Dinostula »

pecpec wrote:Citam ovu vijest i ne mogu vjerovat da se o ovakvim stvarima pise,hajde da su ljudi po necemu poznati rekao bih dobro,selebriti,postujem,ali na konto oceva o njima pisati kao da su oni poznati,mislim ono vata fak :lol:
https://www.klix.ba/magazin/showbiz/u-a ... /180125110
To se odmah napise krivo mi je sto neko ima para a ja nemam a ne otvarati ovako glupe teme. :D
radiša

#43 Re: Sega objave

Post by radiša »

Poceli se guzni haveri oglasavat :lol:
Seyfo

#44 Re: Sega objave

Post by Seyfo »

U nas se bogati vise razvode,znaci kontra u odnosu na Veliku Britaniju. Mladencima zelim svu srecu ovog svijeta te da odole tom trendu ! Btw citao sam zasto se Abramovic razveo od svoje trece zene (pola svijeta joj je vec bio kupio): on je kupio otok pored St.Petersburga (jal na rijeci jal na jezeru,nebitno je) i u tom momentu nije znao sta ce s njim. U neka doba je kontao napraviti luksuzne hotele i drzao se tog stava,dok je hanuma htjela sportske terene. Buduci da niko od njih nije popustao,razvod je bio jedina moguca opcija! Eto zbog tako banalnih razloga se bogati ljudi razvode. Takvu nezbiljnost samo takvi sebi i dozvole.
karanana

#45 Re: Sega objave

Post by karanana »

da, nije los pichich ova mala. mada je na svakoj slici prenapirlitana, volio bi je vidjeti ujutro kad se digne iz kreveta, to je mjerilo. mada, ne bi je odbio znajuci da bi mi tete u delikatesnom odjelu brze i ljubaznije rezale salamu.
zrakomlat

#46 Re: Sega objave

Post by zrakomlat »

pecpec wrote:Citam ovu vijest i ne mogu vjerovat da se o ovakvim stvarima pise,hajde da su ljudi po necemu poznati rekao bih dobro,selebriti,postujem,ali na konto oceva o njima pisati kao da su oni poznati,mislim ono vata fak :lol:
https://www.klix.ba/magazin/showbiz/u-a ... /180125110
Sve je to po zakonu.
detroit-mercy

#47 Re: Sega objave

Post by detroit-mercy »

vješalica wrote:
Ci-Nick wrote:
nisi shvatio
ne mora nuzno biti poredjenje ETF-zastitar
ako je zavrsila kcerka ETF nije jedina zavrsila,dakle ima jos ljudi aa ETFom i strukama koje imaju dodira sa njenoma ne moraju biti majstori ;)

kao npr kcerka halida ganjca sto se udala za tamo nekog lika sto je od hasana cengica
dakle.logicno
oni biraju iz svog okruzenja bogatuna
ne bi cak ni pristojne ni normalne ljude
o tome pricam

a inace mali je mirazdzija vidi se hahhaa
Mozemo se mi klebariti koliko hocemo ali te stvari tako ferceraju oduvijek :mrgreen: .
Vidjul neki dan onu sliku, Hobamina mala se zagledala u nakog Hengleza, oboje studiraju na Harvard-u :mrgreen: kud se ne zagleda u nekog bradera iz geta :skoljka: Hoce, al malo morgen. Vecina brakova i veza je iz istog socioekonomskog okruzenja, vazda bilo i kod nas samo smo mi mislili da je drugacije.
Nabroji mi broj brakova on doktor/advokat ona kasirka u Bingu ili obratno :mrgreen:.
Sad, i kod nas se stvara taj sloj imucnih ljudi cija djeca idu u instranstvo na skolovanje, skijanje u jacim centrima, ljetovanja ne po Makarskoj. Izlaze na skuplja mjesta, hodaju u tom krugu ljudi i normalno je vidjeti da se i veze stvaraju iz tog okruzenja.
Ci-Nick

#48 Re: Sega objave

Post by Ci-Nick »

Bila je neka stara izreka, možda se Muha sjeća,.. a glasi: "Uzmi sirotu, na svoju sramotu", ne radi se ni o kakvoj diskriminaciji ali život i navike su drugačije.
Imaš ljudi koji se kupaju jednom u tri mjeseca a imaš ljudi koji se tuširaju dva puta dnevno.
Ne ide to skupa i gotovo.
triconja

#49 Re: Sega objave

Post by triconja »

Ci-Nick wrote:Bila je neka stara izreka, možda se Muha sjeća,.. a glasi: "", ne radi se ni o kakvoj diskriminaciji ali život i navike su drugačije.
Imaš ljudi koji se kupaju jednom u tri mjeseca a imaš ljudi koji se tuširaju dva puta dnevno.
Ne ide to skupa i gotovo.
Pomozi sirotu na svoju sramotu

FTFY
vješalica

#50 Re: Sega objave

Post by vješalica »

detroit-mercy wrote: Nabroji mi broj brakova on doktor/advokat ona kasirka u Bingu ili obratno :mrgreen:.
Sad, i kod nas se stvara taj sloj imucnih ljudi cija djeca idu u instranstvo na skolovanje, skijanje u jacim centrima, ljetovanja ne po Makarskoj. Izlaze na skuplja mjesta, hodaju u tom krugu ljudi i normalno je vidjeti da se i veze stvaraju iz tog okruzenja.
haj opet ali sa razumijevanjem procitaj sta sam napisala
ali detaljno procitaj
Post Reply