Ako ti Allah produži život, vidjet ćeš kako će izgledat za 20 ili 30 godina.
I da, iako ti se sve treba nacrtat - halali, nemam volje za objašnjavanja i kilometarski post
Koji odron od ponasanja, ne pricas mi na hebrejski pa da moras crtati sta pokusavas ponizavati kad nemas sta pametnije za reci.sekerbay wrote:Samo polako. Mi znamo šta je bilo prije par godina, gledamo šta je sad i planiramo buduće poteze
I da, iako ti se sve treba nacrtat - halali, nemam volje za objašnjavanja i kilometarski post
Bit ce deus vult, ave maria prije nego islamsko osvajanje svijeta.kerima1 wrote:Koji odron od ponasanja, ne pricas mi na hebrejski pa da moras crtati sta pokusavas ponizavati kad nemas sta pametnije za reci.sekerbay wrote:Samo polako. Mi znamo šta je bilo prije par godina, gledamo šta je sad i planiramo buduće poteze
A desit ce se karina da prostis eto sta ce se desiti, to sto ti zamisljas i ja sam prije dvije decenije zamisljala jer mi se tako serviralo ono Allahova vjera ce zavladati..ma ja ba eno zastave islamske po evropi se vijore.

To je jedna od štetnih konstrukcija koja se servira vjernicima u islamu "muslimani će zavladati svijetom" .kerima1 wrote:Nista vi kao ni bilo ko ne uzima.Nije fora u kvantitetu nego kvalitetu,a mrski kjafiri drze sve uzde u svojim rukama.Muslimani i afrikanci im mogu samo radjati jeftinu radnu snagu.sekerbay wrote:Znam. Nemam ništa protiv.kerima1 wrote:reko odo i ja kud vecina
Čovjek ima pravo na samoopredjeljenje.
A karavana prolazi...
U međuvremenu u njemačkoj...
http://m.bild.de/regional/hamburg/asylr ... obile.html
Neki okrug u njemačkoj dozvolio da sirijska izbjeglica dovede obje hanume
Treći slučaj samo u toj pokrajini.
Nema šta, kada muslimani ustanu i bore se za svoja prava, Allah će otvoriti mogućnost.
Uzimamo pariz, i berlin, i london i rim.
Samo polako.
Prije flop.HAVANA wrote:Dobar dan.Ovde sejtan.
Sta ce se desiti? Skinucete se sa socijale u silnim zemljama koje primaju izbjeglice,pomazu finansijski,pretecete ih u obrazovanju,poslovnom svijetu,strucnosti,na ekonomska pitanja cete dati genijalne odgovore i razvojem drustva i ekonomije to potkrijepiti,djeci pruziti sve sto im treba,uciti ih da rade i uce,ne mrze,razvoj i bolje drustvo su vam u prvom planu,primacete i vi izbjeglice bez obzira na vjeroispovijest i porijeklo...Sta,koji vam je plan i kakve su vam umne i materijalne mogucnosti za takvo nesto? Sta cete uraditi? Il cete samo alahat sa pjenom na ustima,jebat zene ko rasplodne krave,porazit ih brojcano il sta?sekerbay wrote:Samo polako. Mi znamo šta je bilo prije par godina, gledamo šta je sad i planiramo buduće poteze
Zašto?
Daj mi tačan sadržaj/riječi dove/molitve, ko je molio i za šta su tačno molili.Spektakl wrote:isto ko četnici pozivaju na ubijanje iz bogomolja, eto što.arzuhal wrote:Zašto?
Mislim, i ja sam se začudio naslovu i vijesti, pa se naljutio, naprvu.
Nurudin wrote:Allah , šejtan , meleci , džini ....sve je to sadržano u svakom čovjeku, pa tako i u Muhamedu.
Bog se nikad ne obraća čovjeku osim iz njega samog. Ne postoji odvojeni entitet koji se obraća ljudima , to je naivna slika
za djecu, level bajke ALI i bajke imaju svoju svrhu, zato ih djeci i pričamo.
Allah je sveukupnost postojanja, zbir svega, sve je Jedno i sve je u svemu .
Dijelovi tog postojanja koji imaju osjećaj da su odvojeni od te cjeline , a ti dijelovi jesu čovjek, su dobili taj osjećaj odvojenosti
razvijanjem samosvijesti. Odvojili su se kad je čovjek "ubrao jabuku sa zabranejnog stabla " , a to stablo ima svoje metaforičko
značenje ljudskog uma. Dakle, kad je čovejk počeo da jede plodove svoga uma, tad se i razvila samosvijest i osjećaj subjektivnosti
jer svaki mozak percepira svijet drugačije.
Na "ubiranje jabuke" ga je nagovorio šejtan , u drugim religijama je to bila zmija . Zmija je simbol dvojnosti, dvoumljenja , ne ide
ravno već se kreće lijevo-desno (iz lijeve u desnu polutku mozga) .
Sve se to dešava jer Allah (sveukupnost postojanja) želi da iskusi sebe, a to ne može drugačije osim kroz jedan svoj dio koji će
UMisliti da je odvojen od cjeline i tako će moći da kuša cjelinu, kao što čovjek kuša život.
To nije moguće osim kroz čovjeka, pa kad se meleci žale i kad se Iblis žali , zašto je to čovjek halifa na Zemlji, onda im Allah kaže
"ja zanm ono što vi ne znate" odnosno Allah zna da je čovjek minijaturna sveukupnost postojanja , čovjek je allah koji ne zna da je
Allah, pa naređuje svima da se poklone čovjeku.
Kad meleci i šejtan ipak hoće neki dokaz ljudske superiornosti , onda Bog kaže "imenujte mi vi imena stvari" , pa oni ne znaju
ali čovjek zna, zato što je čovjek sad subjekat koji sve mimo sebe doživljava odvojenim objektom, dok meleci i šejtan to nisu
u stanju jer nemaju um-razum.
Istovremeno je um i čovjekova superiornost i prokletstvo jer njegovo procesuiranje svijeta kao odvojenog od sebe, ga psihološki
navodi da se osjeća faličnim i nepotpunim i to ga stalno tjera da živi tragajući za tom potpunošću, odnosno za Bogom.
Čovjek u stvari želi postati bog (što i jeste njegov motiv kad jede jabuku sa stabla zbog "besmrtnosti) ali on ne zna da on to već jest.
Dakle, Muhamed je i šejtan i melek i džin (džin je u stvari osobnost, nešto što je nastalo tom umišljenom odvojenošću od cjeline)
a sve skupa je Allah ili Bog .
Drugačije ili dječije naivno čitanje ajeta koji jesu Muhamedove riječi ali i svih gore navedenih, će napraviti sukob i kontradikciju
između "dobrih " i "zlih" i napraviće raznorazne verzije toga i razne pristupe koji su svi u sebi suprotstavljeni i razum će brzo
da ih odbaci kao besmislice. Oni mogu biti razumni samo na ovaj metaforički način koji je ključ za razmjevanje ne samo Mushafa
već bilo čega , jer nije samo Kur'an jedini "božiji govor" u prijevodu izraz cjeline i sveukupnosti postojanja, već je sve što postoji
božiji govor. Tako se u najobičnijoj pjesmi bilo kojeg pjevača može pronaći "Kur'an" i sve ovo navedeno.
Moglo se prije 70 godina brojcano dobiti rat, u moderno doba kurko.HAVANA wrote:Sta ce se desiti? Skinucete se sa socijale u silnim zemljama koje primaju izbjeglice,pomazu finansijski,pretecete ih u obrazovanju,poslovnom svijetu,strucnosti,na ekonomska pitanja cete dati genijalne odgovore i razvojem drustva i ekonomije to potkrijepiti,djeci pruziti sve sto im treba,uciti ih da rade i uce,ne mrze,razvoj i bolje drustvo su vam u prvom planu,primacete i vi izbjeglice bez obzira na vjeroispovijest i porijeklo...Sta,koji vam je plan i kakve su vam umne i materijalne mogucnosti za takvo nesto? Sta cete uraditi? Il cete samo alahat sa pjenom na ustima,jebat zene ko rasplodne krave,porazit ih brojcano il sta?sekerbay wrote:Samo polako. Mi znamo šta je bilo prije par godina, gledamo šta je sad i planiramo buduće poteze
arzuhal wrote:Sa ovim što ovdje iznosiš bi se mogao oprobati kao kakav bošnjački Dan Brown, da probaš napisati nešto na tragu "Anđeli i demoni", "Da Vinčijev kod" i sl. I to je to. Inače...![]()
Nurudin wrote:Allah , šejtan , meleci , džini ....sve je to sadržano u svakom čovjeku, pa tako i u Muhamedu.
Bog se nikad ne obraća čovjeku osim iz njega samog. Ne postoji odvojeni entitet koji se obraća ljudima , to je naivna slika
za djecu, level bajke ALI i bajke imaju svoju svrhu, zato ih djeci i pričamo.
Allah je sveukupnost postojanja, zbir svega, sve je Jedno i sve je u svemu .
Dijelovi tog postojanja koji imaju osjećaj da su odvojeni od te cjeline , a ti dijelovi jesu čovjek, su dobili taj osjećaj odvojenosti
razvijanjem samosvijesti. Odvojili su se kad je čovjek "ubrao jabuku sa zabranejnog stabla " , a to stablo ima svoje metaforičko
značenje ljudskog uma. Dakle, kad je čovejk počeo da jede plodove svoga uma, tad se i razvila samosvijest i osjećaj subjektivnosti
jer svaki mozak percepira svijet drugačije.
Na "ubiranje jabuke" ga je nagovorio šejtan , u drugim religijama je to bila zmija . Zmija je simbol dvojnosti, dvoumljenja , ne ide
ravno već se kreće lijevo-desno (iz lijeve u desnu polutku mozga) .
Sve se to dešava jer Allah (sveukupnost postojanja) želi da iskusi sebe, a to ne može drugačije osim kroz jedan svoj dio koji će
UMisliti da je odvojen od cjeline i tako će moći da kuša cjelinu, kao što čovjek kuša život.
To nije moguće osim kroz čovjeka, pa kad se meleci žale i kad se Iblis žali , zašto je to čovjek halifa na Zemlji, onda im Allah kaže
"ja zanm ono što vi ne znate" odnosno Allah zna da je čovjek minijaturna sveukupnost postojanja , čovjek je allah koji ne zna da je
Allah, pa naređuje svima da se poklone čovjeku.
Kad meleci i šejtan ipak hoće neki dokaz ljudske superiornosti , onda Bog kaže "imenujte mi vi imena stvari" , pa oni ne znaju
ali čovjek zna, zato što je čovjek sad subjekat koji sve mimo sebe doživljava odvojenim objektom, dok meleci i šejtan to nisu
u stanju jer nemaju um-razum.
Istovremeno je um i čovjekova superiornost i prokletstvo jer njegovo procesuiranje svijeta kao odvojenog od sebe, ga psihološki
navodi da se osjeća faličnim i nepotpunim i to ga stalno tjera da živi tragajući za tom potpunošću, odnosno za Bogom.
Čovjek u stvari želi postati bog (što i jeste njegov motiv kad jede jabuku sa stabla zbog "besmrtnosti) ali on ne zna da on to već jest.
Dakle, Muhamed je i šejtan i melek i džin (džin je u stvari osobnost, nešto što je nastalo tom umišljenom odvojenošću od cjeline)
a sve skupa je Allah ili Bog .
Drugačije ili dječije naivno čitanje ajeta koji jesu Muhamedove riječi ali i svih gore navedenih, će napraviti sukob i kontradikciju
između "dobrih " i "zlih" i napraviće raznorazne verzije toga i razne pristupe koji su svi u sebi suprotstavljeni i razum će brzo
da ih odbaci kao besmislice. Oni mogu biti razumni samo na ovaj metaforički način koji je ključ za razmjevanje ne samo Mushafa
već bilo čega , jer nije samo Kur'an jedini "božiji govor" u prijevodu izraz cjeline i sveukupnosti postojanja, već je sve što postoji
božiji govor. Tako se u najobičnijoj pjesmi bilo kojeg pjevača može pronaći "Kur'an" i sve ovo navedeno.

Haj da ti odgovorim jer si napiso poduži post, pa reko da ti trud ne bude uzaludHAVANA wrote:Sta ce se desiti?
to je malo pojednostavljeno rečenokerima1 wrote:Nurudine dobro religije kazu da ce se vjecno zivjeti 'tam..mi smo znaci besmrtni samo iz oblika u oblik,a energija je ista ili duh..
Oj da smo znali ko smo,a mi se klanjali
kerima1 wrote:Koji odron od ponasanja, ne pricas mi na hebrejski pa da moras crtati sta pokusavas ponizavati kad nemas sta pametnije za reci.sekerbay wrote:Samo polako. Mi znamo šta je bilo prije par godina, gledamo šta je sad i planiramo buduće poteze
A desit ce se karina da prostis eto sta ce se desiti, to sto ti zamisljas i ja sam prije dvije decenije zamisljala jer mi se tako serviralo ono Allahova vjera ce zavladati..ma ja ba eno zastave islamske po evropi se vijore.
Dogmatici taj hadis namjerno metaforično tumačili umjesto bukvalno.Nurudin wrote: Osim toga to se vrlo jasno kaže u onom hadisu po kojem će nas kao Allah pitati zašto ga nismo obišli kad je bio boestan
i zašto mu nismo dali vode kad je bio žedan .
To je to, samo što su religijski dogmatici oduvijek prestravljeni time .
Arzo zezam se ja usputarzuhal wrote:
Tamamkerima1 wrote:Arzo zezam se ja usputarzuhal wrote: