Smrcak15 wrote:nekad se Ateista zapita pa me pita...
A sta bude sa dobrom osobom, koja cini dobro na ovome svijetu, hoce li takav u Dzehennem?
ja kazem, ako si dobra osoba a ide krivim putem , sam pao sam se ubio. za uspjeh treba da si dobra osoba i da ides pravim putem.
To je poput penzionog sistema.
Ako su pravila, da ulazes pare dok radis, da placas penzijski trosak dok radis u mladosti, onda ces fino da po stare dane ceifis to. jer si ulagao zato uzivaj onda poslije kad dodjes u taj period.
A ako ti sef kaze ulazi , pocni vec sad ulagati za penzije, a ti odmahnes rukom, ma jok ba, daj da zivim sad dok sam mlad, a kad dodje starost onda su se snalaziti kako znam i umijem. Poslije dodje zadnji dan rada i ide u penziju, a nigdje penzije, jer je nikad nije ni plaacao tokom rada.
Sta onda takva osoba da ocekuje??
Tako isto i sa finim nevjernikom, koja je stvarno dobra osoba, ali koje nije briga da investira u buducnost, nego daj da sad prozivim a ko Shisha poslije....zato kad dodje u period zetve a nije nista sijao, cemu onda da se nada, sta takva osoba da se nada na sudnjem danu kad je ulagao u zemaljski svijet a nista nije ulagao u buduci svijet??? poput osobe koja umjesto da ulaze dio para da ima penziju po stare dane, uziva u mladosti a koga briga za starost i penziju.
Jos jedna stvar, da bi djelo bilo primljeno kod Boga mora da bude iskreno uradjeno u ime njega i da bude uradjeno na pravi nacin.
Cemu recimo da se nada osoba koja , radi dobra djela a mozda zeli da ga drugi vide kako je dobrocinitelj, da kazu vidi ovoga sa sirokom rukom..jednostavno cilj mu je da ga pohvale drugi....pa kad dodje na sudnji dan, Bog mu kaze, ti si dobio ono sto si trazio, eno govorili su ljudi kako si dobar, hvalili su te...ono sto si trazio dobio si, cemu onda vise da se nadas?
nema ni boga ni raja ni pakla, ko kaze drugacije nije ateista, tako da je ateistima svejedno, sta ti mislis gdje idu,
pitanje je vise logicka vjezba, da se pokusa shvatiti tvoje vidjenje "bozije pravde"
mislim da si ti u vecoj nevolji, jer je do sad izmisljeno preko 7000 bozanstava, a ti vjerujes u jedno, znaci matematicki si jeban,
ili sto ti kazes sanse da si na "pravom putu" su 7000:1
ja mislim da je izmisljeno bozanstava i nesto vise nego je bilo vjernika, jer uzmi naprimjer islam i muslimane,
kazu svi vjeruju u jednog boga, a opet gotovo svaki vjernik ima neku svoju interpretaciju istog,
tako da bi tvoje sanse da si na "pravom putu", u slučaju da postoji bozanstvo bile još manje,
NUMBER WHO HAVE EVER BEEN BORN 107,602,707,791 : 1
you are fucked
ili
zasto uopste misliti da postoji bog, kad su sve sanse da vjerujes u pogresnog
ps
osim naravno ako nisi naucio na to svoje vjerovanje, pa ti tesko ukljucit mozak,
nego ovako lijepo ubijedis sebe da si ti na "pravom putu", a svi ostali su jebani