Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
- azurna_obala
#26 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Kakav idiotluk...
- O'zone
- Globalni moderator
#27 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Ko neće da plati organizuju se FB hajke kao što su to u Hrvatskij radili nedavno gdje ide masovno prijavljivanje stranica i FB ih ukida. Vladajućim ljudstva ne nedostaje....
- Haris.ba
#28 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
FIrma hoće da ima u imenu naziv Sarajevo - plati. Npr. Sarajevo Taksi.
Udruženje hoće da ima u zvaničnom nazivu Sarajevo - plati. Npr. Udruženje pčelara Sarajeva.
Isto je i sa ostalim administrativnim nivoima.
Ko god hoće u javnom prostoru da koristi ime Sarajevo - može da koristi to ime bez ograničenja, osim ako se radi o komercijalnoj djelatnosti.
Npr. da praviš medaljon sa nazivom Sarajevo. Ali, to se reguliše drugim zakonom vezanim za autorska prava.
Ali, ne kontam kakve veze ima naziv grupe na fejsbuku. I mislim da kad bi se neko zainatio, na kraju mogao nastaviti koristiti ime bez problema. Bitno je da se ne glumi zvanična stranica, i ne koristi za sticanje dobiti (a to opet nema veze sa navedenim zakonom o grbu i imenu).
Zaštita imena grada tamo gdje se zloupotrebljava se rješava na drugi način, i nema veze sa plaćanjem.
P.S.
Očekujem da Skaka prijavi Halida Bešlića kad god razvuče Sarajevoooooooo.....
Pjeva Halid, a Skaka drži šešir pored i čeka da ovaj stoju ubaci.
Udruženje hoće da ima u zvaničnom nazivu Sarajevo - plati. Npr. Udruženje pčelara Sarajeva.
Isto je i sa ostalim administrativnim nivoima.
Ko god hoće u javnom prostoru da koristi ime Sarajevo - može da koristi to ime bez ograničenja, osim ako se radi o komercijalnoj djelatnosti.
Npr. da praviš medaljon sa nazivom Sarajevo. Ali, to se reguliše drugim zakonom vezanim za autorska prava.
Ali, ne kontam kakve veze ima naziv grupe na fejsbuku. I mislim da kad bi se neko zainatio, na kraju mogao nastaviti koristiti ime bez problema. Bitno je da se ne glumi zvanična stranica, i ne koristi za sticanje dobiti (a to opet nema veze sa navedenim zakonom o grbu i imenu).
Zaštita imena grada tamo gdje se zloupotrebljava se rješava na drugi način, i nema veze sa plaćanjem.
P.S.
Očekujem da Skaka prijavi Halida Bešlića kad god razvuče Sarajevoooooooo.....
Pjeva Halid, a Skaka drži šešir pored i čeka da ovaj stoju ubaci.
- Bloo
- Globalna šefica
#29 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
1. Taj clan se odnosi samo na pravna lica, a FB grupa to nije.
2. FB ne dozvoljava da se fizicka lica predstavljaju u nazovu grupe kao admin.jedinice grada, a sve ostalo moze. Npr. Amasing NEW YORK, Discover Zagreb etc.
Tako da mlate suplju.
2. FB ne dozvoljava da se fizicka lica predstavljaju u nazovu grupe kao admin.jedinice grada, a sve ostalo moze. Npr. Amasing NEW YORK, Discover Zagreb etc.
Tako da mlate suplju.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#30 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
pitanje je sada samo, ima li neko muda da ide do kraja i istjera pravdu? 
- Muhamed Đakmić
#31 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Kažu insajderi da se ovo dijelom odnosi i na nasilnu promociju grupe Visit Sarajevo.
Sarajevski biznismeni bliski politici znaju samo za ovu metodu savladavanja konkurencije. Zgaziš je nogama.
Sarajevski biznismeni bliski politici znaju samo za ovu metodu savladavanja konkurencije. Zgaziš je nogama.
- Chmoljo
#32 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
naravno.
to je ta SDA tržišna ekonomija.
uspješni biznismeni koji su pretplaćeni na tendere, monopol, zaobilaženje inspekcije, uništavanje konkurencije...
to je ta SDA tržišna ekonomija.
uspješni biznismeni koji su pretplaćeni na tendere, monopol, zaobilaženje inspekcije, uništavanje konkurencije...
- karanana
#33 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
jesu ovi kixovci bili vizionari.
znala je ona amna i onaj drugi jebach konsultant da svi belaji dolaze sa sarajevo-x.
znala je ona amna i onaj drugi jebach konsultant da svi belaji dolaze sa sarajevo-x.
- O'zone
- Globalni moderator
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#35 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
A šta cemo sa Srpsko Sarajevo
?
- Chmoljo
#36 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
koji osnov ima da prisiljava ljude da se registruju za bilo šta ako ne krše zakon?
mnijem da ako bi neko napisao "longtdnala" u grupi sa imenom grada zloupotrijebio ime grada.
mnijem da ako bi neko napisao "longtdnala" u grupi sa imenom grada zloupotrijebio ime grada.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#37 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
kaze se longitulala 
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#38 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
smatram da su admini FB pametniji od dumpy face 
- Logovan
#39 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Ko sve sjedi u gradskoj upravi, ko sve upravlja gradom.
Nevjerovatno.
Kad pomisliš da nema šanse da te iznenade, oni pokažu da mogu. Šta li nas sve čeka u 2018. godini, pa u 2019. godini, itd.
Kad pomisliš da nema šanse da te iznenade, oni pokažu da mogu. Šta li nas sve čeka u 2018. godini, pa u 2019. godini, itd.
Ma Skaka se bori protiv antifašizma, pa šta više reći.bach wrote:Iamo sam priliku upoznati Skaku. MR Bean je mala maca za njega i ali ovo je previše i od njega.
- O'zone
- Globalni moderator
#40 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Pravimo brend od imena grada.....Chmoljo wrote:koji osnov ima da prisiljava ljude da se registruju za bilo šta ako ne krše zakon?
- Chmoljo
#41 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
longtdlunalno antifašistički.
- O'zone
- Globalni moderator
#42 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
U inat dušmanima....
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#43 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Genij do genijaLogovan wrote:Ko sve sjedi u gradskoj upravi, ko sve upravlja gradom.Nevjerovatno.
Ma Skaka se bori protiv antifašizma, pa šta više reći.bach wrote:Iamo sam priliku upoznati Skaku. MR Bean je mala maca za njega i ali ovo je previše i od njega.
https://www.faktor.ba/vijest/vijecnik-s ... nci-267363
- cyprus
#44 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Jebote, ja na fb imam jedan foto album koji se zove Sarajevo!... Trebam li sad tražit dozvolu? 
- Logovan
#45 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Kad me pitaju u kojem je gradu održana Olimpijada 1984. godine, ja se pravim lud. 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#46 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Za koga navijas?Logovan wrote:Kad me pitaju u kojem je gradu održana Olimpijada 1984. godine, ja se pravim lud.
Odrat će vas Skaka za ime
- Logovan
#47 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Za bordo klub.mali_milojica wrote:Za koga navijas?Logovan wrote:Kad me pitaju u kojem je gradu održana Olimpijada 1984. godine, ja se pravim lud.![]()
Odrat će vas Skaka za ime
S........ je šampion ooooooooooooooooooo
- problemnatravunu
#48 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Znači od sada Selimovićevo Pivo , ne pijem

- drndalo
#49 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Ne znam za vas, ali ja sam iz jednog malog simpaticnog naselja blizu Visokog... 
Poruka pokretacu teme, ja bih se zainatio i ako treba dokazivao FB da stranica nema nista osim promo-istorijskih materijala, i da politicari ganjaju reket...
Poruka pokretacu teme, ja bih se zainatio i ako treba dokazivao FB da stranica nema nista osim promo-istorijskih materijala, i da politicari ganjaju reket...
- HAVANA
#50 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
mali_milojica wrote:Genij do genijaLogovan wrote:Ko sve sjedi u gradskoj upravi, ko sve upravlja gradom.Nevjerovatno.
https://www.faktor.ba/vijest/vijecnik-s ... nci-267363