Edin25 wrote:Hahah jel ovo iz iskutva?zlo zlo wrote:vibratoru i takvim stvarima izvadi baterije, da ti kufer ne počne se brujit pa ti ga raznesu![]()
![]()
Sta smijem staviti u prtljag avion?
- zlo zlo
#26 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
- uglavnomja
#27 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
mo's zvrk bureka komfornolajkujMe wrote:Prvo hvala na odgovorima, letim norwegianom iz Sarajeva. Nista posto su mijesani komentari oko sira i suhovine, necu da rizikujem sta ja znam ne treba mi belaj.
Eto im cigara i alkohola![]()
Za sendvic pitam jer je let u 10 nevjerujem da cu stici sta pojesti prije leta pa dok se tamo smjestim crknut cu od gladi
norweigian je relaks
i moze unijeti i rucni prtljag i laptop i, ako si zensko, torbicu
a najtijebolje da jedes prije leta, ono moras doci sat ranije na aerdrom i dok docekas da se otvori salter u onoj sali gore ... otegne se i taman da klopas, nema frke, a i ubijes vrijeme
- uglavnomja
#28 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
ja o pravilimamuha_sa wrote: kad bi ti kreno pisat šta sam sve od suhomesnatih odnjeo i nikad me niko pogledo nije nasto bi smjeh na temi
svi smo mi nesto provacili
-
Edin25
#29 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
zlo zlo wrote:Edin25 wrote:Hahah jel ovo iz iskutva?zlo zlo wrote:vibratoru i takvim stvarima izvadi baterije, da ti kufer ne počne se brujit pa ti ga raznesu![]()
![]()
Prije par godina sam prisustvo istom crnjaku. Dragi Boze, kad su pocele ispadati te igracke, samo sam ceko da pocnu ispadati ajkule i drakule.
Od onog crnog pitona i dan danas imam traume.
- Maraschino
#30 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
Zadnji let(prije par dana iz Tuzle-...) fino sletimo, pasoska nema guzve, idem prema izlazu kad iza coska carinska(dvije dame ne znaju sta ce od dosade).
Odakle dolazite? Sta imate u koferima, mozemo li malo pregledati? Prvi put da me carina na bilo kojoj granici pregleda. Nadjose pored dvije steke(kupljene u free shopu) jos 6-7 kutija onako razbacane. Vec ste u prekrsaju ali eto ovaj put vam oprastamo i da znate ''jedna steka po osobi''. Baksuzi jedni.
tako da, nikad se ne zna.
Odakle dolazite? Sta imate u koferima, mozemo li malo pregledati? Prvi put da me carina na bilo kojoj granici pregleda. Nadjose pored dvije steke(kupljene u free shopu) jos 6-7 kutija onako razbacane. Vec ste u prekrsaju ali eto ovaj put vam oprastamo i da znate ''jedna steka po osobi''. Baksuzi jedni.
tako da, nikad se ne zna.
- vjesticanametli
#32 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
muhooo moze ja letim wizom stalno i svaki put po 2 sendvica nosim.....slatkise i sve sto trebam nikada nije bio problem.. .a prenosim gluho bilo i sramote me mene same :lol
I plasticnu flasicu imam i kad proDZem u tz naspem vode
-
Fudo387
#33 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
Smijes sta hoces, svega nam ponesi.
-
moonca
#34 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
Ok , moguce.muha_sa wrote:Upravo to i govorim![]()
Osim toga meni su u Geteborgu iz rucnog izbacili neotpakovan kaladont
Razumijem kada slijeces u zemlju - tu postoje restrikcije -
Cuj kaladont? jel'ovaj ili -------------

-
lajkujMe
#35 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
A stanite, ako mi u Svedskoj nadju suhovinu i kajmak jel oni to samo bace ili ti jos kazne novcano?
Ako samo bace onda nosim pa sta bude bude
-
Fudo387
#36 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
Bace u smece,lajkujMe wrote:A stanite, ako mi u Svedskoj nadju suhovinu i kajmak jel oni to samo bace ili ti jos kazne novcano?
Ustvari lazu, oduzmu ti i onda oni sto rade na aerodromu kasnije spucaju.
-
lajkujMe
#37 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
Bas pitao rodicu ona radi ko security na aerodromu kaze istina oni oduzmu i sta im se svidi uzmuFudo387 wrote:Bace u smece,lajkujMe wrote:A stanite, ako mi u Svedskoj nadju suhovinu i kajmak jel oni to samo bace ili ti jos kazne novcano?
Ustvari lazu, oduzmu ti i onda oni sto rade na aerodromu kasnije spucaju.
- muha_sa
#38 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
što ti je rec šarmantna ženavjesticanametli wrote:muhooo moze ja letim wizom stalno i svaki put po 2 sendvica nosim.....slatkise i sve sto trebam nikada nije bio problem.. .a prenosim gluho bilo i sramote me mene same :lol
stojim u redu na kontroli rucnog prtljaga--sve i jednom su izbacili sendvic, flaširanu vodu--osim jednoj majci koja je držala dijete u naramku i rekla da je voda za djete (svojim ocima gledo)
meni iz rucnog izbacio komad paškog sira koji je bio hermeticki zapakovan
fin klinac
- vjesticanametli
#39 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
Ma ima svega....ali ja uvijek pun ruSak a kofer gluho bilo
flasicu za vodu praznu ponesem i naspem kad proDZem sekuriti 
- muha_sa
#40 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
vjesticanametli wrote:Ma ima svega....ali ja uvijek pun ruSak a kofer gluho bilo![]()
flasicu za vodu praznu ponesem i naspem kad proDZem sekuriti
jel pišemo o kontroli na Dubravama il tamo odakle ti letiš za ovamo
- vjesticanametli
#41 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
I dubrave i berlin i bilund....cak ljetos iz hamburga za gran canaria isto uradila u ryan air hahahhaha sin se spiso od smjeha ....ein sendwich 17376473 euro a ja ruSak pa nagodim sebi 
- muha_sa
#42 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
vjesticanametli wrote:I dubrave i berlin i bilund....cak ljetos iz hamburga za gran canaria isto uradila u ryan air hahahhaha sin se spiso od smjeha ....ein sendwich 17376473 euro a ja ruSak pa nagodim sebi
prekosutra vozim sina na Dubrave-njega, hanumu mu i djecu
kofer ce bit krcat---haman kao kad ja idem--par maica, koje gace a ostalo klopa
-
Fudo387
#43 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
sta ce ti sendvic u avionu, ne znam kome je do hrane u onom cudo... 
- uglavnomja
#44 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
ne moze se na svakom aerdoromu piti voda iz slavine 
- vjesticanametli
#45 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
samo trpaj ja i rakiju i cigare i ma haos....sarma sve ide hahhahah....uz sebe sendvic uvijek imam ...slobodno ponesimuha_sa wrote:vjesticanametli wrote:I dubrave i berlin i bilund....cak ljetos iz hamburga za gran canaria isto uradila u ryan air hahahhaha sin se spiso od smjeha ....ein sendwich 17376473 euro a ja ruSak pa nagodim sebi![]()
prekosutra vozim sina na Dubrave-njega, hanumu mu i djecuode malo kod sestre u ŠveCku
baš kontam kako unjet nešto za djecu jer ovi u avionu deru
![]()
kofer ce bit krcat---haman kao kad ja idem--par maica, koje gace a ostalo klopa![]()
![]()
- muha_sa
#46 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
Fudo387 wrote:sta ce ti sendvic u avionu, ne znam kome je do hrane u onom cudo...
meni do života nije a kamli da nešto žderem il pijem
- vjesticanametli
#47 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
znam ja odem do kafane i zamomim da naspu i uvijek je ferceralo hahhahahahuglavnomja wrote:ne moze se na svakom aerdoromu piti voda iz slavine
- muha_sa
#48 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
vjesticanametli wrote:samo trpaj ja i rakiju i cigare i ma haos....sarma sve ide hahhahah....uz sebe sendvic uvijek imam ...slobodno ponesimuha_sa wrote:vjesticanametli wrote:I dubrave i berlin i bilund....cak ljetos iz hamburga za gran canaria isto uradila u ryan air hahahhaha sin se spiso od smjeha ....ein sendwich 17376473 euro a ja ruSak pa nagodim sebi![]()
prekosutra vozim sina na Dubrave-njega, hanumu mu i djecuode malo kod sestre u ŠveCku
baš kontam kako unjet nešto za djecu jer ovi u avionu deru
![]()
kofer ce bit krcat---haman kao kad ja idem--par maica, koje gace a ostalo klopa![]()
![]()
kad sam busom išo nema cega ponjeo nisam
što ti je rec roditelj
- vjesticanametli
#49 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
Ko moja svekrva samo trpa
u cikago je odnijela 10 l rakije i proslo
kazem joj sad u decembru kad sam bila necu ti svracat kad krenem iz sa na aerodrom tz....kaze aha ok donijecu ti pite i ostalo na aerodrom hahahhahah reko ok dolazim 
- uglavnomja
#50 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
vjesticanametli wrote:znam ja odem do kafane i zamomim da naspu i uvijek je ferceralo hahhahahahuglavnomja wrote:ne moze se na svakom aerdoromu piti voda iz slavine