Delikatese i slatkisi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

HAVANA

#26 Re: Delikatese i slatkisi

Post by HAVANA »

moonca wrote:
Bloo wrote:
HAVANA wrote: A evo rusim,uredjujem,smisljam...Upravo sam se opalio cekicem po ruci,mali prst izrezo skalperom...i tako.Bice al zajebano,puno artikala,valja slozit ponudu,dobre stvari skupe u poredjenju sa ovim smecem sto ga svuda ima...Al bice,probacu pa makar crko.
Smatram da ti treba tester kvalitete ponuđene robe :oops:
nudim se, besplatno.
:thumbup:

Super, i ja sam razmiljala o takvoj prodavnici. U mom gradu ima jedna, skuplje je sve oko $1 u njoj, ali ima i dio gdje se priprema hrana -to-go. :-) RADI KO LUDA.

Sretno -vjerovatno je i na -top mjestu?
Pa sad,dugo sam razmisljao o tome,da je top lokacija i nije...u smislu ferhadija,titova itd.Tu je dobro za setace i turiste ali su ogromni troskovi,zajebana kalkulacija pravo.Na kraju sam kupio radnju,gusto naseljeno,blizu centra,glavne ceste,pijace,dobar protok ljudi.Reklama je cudo,i dobar proizvod.A povoljnije nego da je u ferhadiji.Kome treba doce.Puno bolja kalkulacija troskova.Mozda ce prihod biti manji, ali je rashod puuuno manji.A i bolje mi kupit da je moje vlasnistvo nego hiljade i hiljade davati na kiriju.I ako otresem imam sta prodat. :D Al nesta kontam,nema razloga da tu bude minus.Nisu veliki troskovi a nisam gladan nakih velikih para.Nek zena i cerka zarade sebi platu ,meni dosta.Jedna radnica,cerka kad ima vremena od fakulteta,zena uleti i eto.Nikakvi posebni troskovi.Samo nisam navikao raditi sa tako mnogo artikala,roji u glavi od ideja i mogucnosti.Nego prvo interijer po nasem ceifu i ukusu,a to kosta :roll: pa onda izbor artikala...Bloooooo ti ces prva probati po svom izboru sastaviti vocni mix pa ti ga prelijem cokoladnim vodopadom. :lol: kad si poguzija.A dijete me navraca da stavim i milka doner. :D Hoš da te usvojim :lol: Nego dosta suplje,sta bi voljeli imati u ponudi a da nema ili da je bolje od ponudjenog?
Slatko,slano,ljuto,zacini,pice...?
HAVANA

#27 Re: Delikatese i slatkisi

Post by HAVANA »

Uze ja frajeru temu,halali. :lol:
lijepa u dusi

#28 Re: Delikatese i slatkisi

Post by lijepa u dusi »

loxed wrote:Pozdrav forumasi!

Zanima me gdje se u Sarajevu mogu kupiti neki americki slatkisi ?
I jos, gdje se mogu nabavite recimo torte od kinder cokoladica i lijepo aranzirani pokloni of raffaello kuglica ?
Znam za jednu prodavnicu u Ferhadiji gdje imaju kinder cokladice od 50cm pa nesto na taj fazon me zanima.

Da li ste generalno zadovoljni ovom slatkom ponudom Sarajeva ?
Ako ste zainteresovani za rucnu izradu istih, mogu vam poslati link fb grupe gdje se okupljaju kreativci koji sa svojih 10 prstiju izradjuju cudesa :)
lijepa u dusi

#29 Re: Delikatese i slatkisi

Post by lijepa u dusi »

HAVANA wrote:Uze ja frajeru temu,halali. :lol:
Ne znam za njega, ali ja ti halalim, evo se rukavom tarem oko usta :lol: :thumbup:
Zejnep

#30 Re: Delikatese i slatkisi

Post by Zejnep »

Čuj milka doner? :shock: :sretan:
lijepa u dusi

#31 Re: Delikatese i slatkisi

Post by lijepa u dusi »

Kad havana zatvori zuti kutak, badem, milky ili kako se vec zove... A ja i bloo cemo se kotrljat :lol:
Bloo
Globalna šefica

#32 Re: Delikatese i slatkisi

Post by Bloo »

lijepa u dusi wrote:Kad havana zatvori zuti kutak, badem, milky ili kako se vec zove... A ja i bloo cemo se kotrljat :lol:
ja se već kotrljam :lol: :lol: :lol:
Bloo
Globalna šefica

#33 Re: Delikatese i slatkisi

Post by Bloo »

HAVANA wrote: Slatko,slano,ljuto,zacini,pice...?
Što se tice pića mislim da je onaj ŠamonRašomon tamo na početku Kranjčevićeve nenadjebiv..uđeš i oduzmeš se
Ali više takvih mjesta nije na odmet :D
Meni radnje koje padaju sad ovako na pamet a da imaju fine stvari za nepce (a jecu skuplje) za koje mi nekad nije žao izletiti pare:
- Heljić - super izbor slatkiša i kolača (oni zapakovani) i čajeva
- Delikatesna - slatkiši i kolači (oni zapakovani)
- Šamon - alkohola
- BBI - 1 - ona radnja sa štojazovem azijatskim stvarima Condimento ili tako nekako
Možda da napraviš neki combo svega toga :D

Osim ako si planirao i neki koncept a la Kuća čokolade koja je neslavno propala?
lijepa u dusi

#34 Re: Delikatese i slatkisi

Post by lijepa u dusi »

Bloo wrote:
lijepa u dusi wrote:Kad havana zatvori zuti kutak, badem, milky ili kako se vec zove... A ja i bloo cemo se kotrljat :lol:
ja se već kotrljam :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:
Image
lijepa u dusi

#35 Re: Delikatese i slatkisi

Post by lijepa u dusi »

Slatki hamburger :D biskviti neki malo meksi, debeli sloj cokolade umjesto pljeske, cokoladni prelivi i umjesto kole ledena cokolada... I iznesu me otale :-) :lol:
HAVANA

#36 Re: Delikatese i slatkisi

Post by HAVANA »

Upravo combo svega.Ako uspijem izgurati.Tesko je doci do robe.Skupo.Sve ono sto sam probao,jeo,vidio na putovanjima,cuo...Skonto sam da je najbolje da uradim ko da sebi radim.Nikakvog ciganluka i smeca.Pa sta bude bice.Cijenu pokusati postici prihvatljivu kupovanjem na vrece a prodajom na grame ,uz neka interesantna pakovanja,uslugu,dobar interijer...a da imas sta kupiti i za 2 marke ,a i za 200.Na kasi malih rucnih radova,suvenira...sica,drugacija sica...Ako to ne moze,ne znam sta moze. :roll: Nema tu nekakvih para i biznisa ali je lijepo,i interesantno.Nama to merak.A nesta sta s merakom radis,da i rezultat.Vidicemo.Zejnep upisana za milka doner ako bude.Prvi degustator. :lol: Poslije cerki,one bi sad da idem po njega.
HAVANA

#37 Re: Delikatese i slatkisi

Post by HAVANA »

lijepa u dusi wrote:Slatki hamburger :D biskviti neki malo meksi, debeli sloj cokolade umjesto pljeske, cokoladni prelivi i umjesto kole ledena cokolada... I iznesu me otale :-) :lol:
Mogu li ja dobiti link tih kreativaca? :D
lijepa u dusi

#38 Re: Delikatese i slatkisi

Post by lijepa u dusi »

HAVANA wrote:
lijepa u dusi wrote:Slatki hamburger :D biskviti neki malo meksi, debeli sloj cokolade umjesto pljeske, cokoladni prelivi i umjesto kole ledena cokolada... I iznesu me otale :-) :lol:
Mogu li ja dobiti link tih kreativaca? :D
Imas pp
Zejnep

#39 Re: Delikatese i slatkisi

Post by Zejnep »

Ili ko u menzi, umjesto tacne dobiješ palačinak, nako suh, prazan i onda ti mećeš na njeg šta hoćeš i kolko hoćeš. Mljevena plazma, čokoladne mrvice, nutela, orasi, šlag, m&m... :gladna:
Ovo ima negdje, jelde? :hm:
lijepa u dusi

#40 Re: Delikatese i slatkisi

Post by lijepa u dusi »

Zejnep wrote:Ili ko u menzi, umjesto tacne dobiješ palačinak, nako suh, prazan i onda ti mećeš na njeg šta hoćeš i kolko hoćeš. Mljevena plazma, čokoladne mrvice, nutela, orasi, šlag, m&m... :gladna:
Iskreno meni je ovo bezveze koncept, jer te onda kvalitetan palacinak izadje 4-5 KM, a opet maltene nista, a i vec je vidjeno.

Mozda oni "fortune coockies"? Danas je nebitno kakvog je sta ukusa, bitnije je da izgleda fotoslikicno i da moze na insta i fb :D
Zejnep

#41 Re: Delikatese i slatkisi

Post by Zejnep »

Kod mene su očito gladne oči :lol: :mrgreen:
lijepa u dusi

#42 Re: Delikatese i slatkisi

Post by lijepa u dusi »

Zejnep wrote:Kod mene su očito gladne oči :lol: :mrgreen:
Treba ti cvaja kad krenes na palacinke jel :lol:
Bloo
Globalna šefica

#43 Re: Delikatese i slatkisi

Post by Bloo »

Zejnep wrote:Ili ko u menzi, umjesto tacne dobiješ palačinak, nako suh, prazan i onda ti mećeš na njeg šta hoćeš i kolko hoćeš. Mljevena plazma, čokoladne mrvice, nutela, orasi, šlag, m&m... :gladna:
Ovo ima negdje, jelde? :hm:
Ima slično, gdje je bio bivsi Cotton
Bloo
Globalna šefica

#44 Re: Delikatese i slatkisi

Post by Bloo »

HAVANA wrote:Upravo combo svega.Ako uspijem izgurati.Tesko je doci do robe.Skupo.Sve ono sto sam probao,jeo,vidio na putovanjima,cuo...Skonto sam da je najbolje da uradim ko da sebi radim.Nikakvog ciganluka i smeca.Pa sta bude bice.Cijenu pokusati postici prihvatljivu kupovanjem na vrece a prodajom na grame ,uz neka interesantna pakovanja,uslugu,dobar interijer...a da imas sta kupiti i za 2 marke ,a i za 200.Na kasi malih rucnih radova,suvenira...sica,drugacija sica...Ako to ne moze,ne znam sta moze. :roll: Nema tu nekakvih para i biznisa ali je lijepo,i interesantno.Nama to merak.A nesta sta s merakom radis,da i rezultat.Vidicemo.Zejnep upisana za milka doner ako bude.Prvi degustator. :lol: Poslije cerki,one bi sad da idem po njega.
Vinaaaaaaaaaaaaaa i dobrog nugata i kafe i eto i mene :D
SHTEVELEC

#45 Re: Delikatese i slatkisi

Post by SHTEVELEC »

Za taj ljuto/zacinski dio - ima onaj momak u Tuzli sto pravi ljute sosove, sam uzgaja papricice i fakat su mu dobri, al' da kupis opcija je samo da ga zoves telefonom kad si u Tuzli, mislim da bi bilo interesantno u Sarajevu, pogotovo ko voli bas ljuto, nema nekih opcija po radnjama
HAVANA

#46 Re: Delikatese i slatkisi

Post by HAVANA »

Meni je frajer u budimpesti uzeo 24 eura,nas cetvero...Uzme onaj stapic i na njega naniza komadic banane,jagode,kivija...onda ti to da u ruku i ti stavis pod cokoladni vodopad,kako ohladi ona cokolada stvrdne.Super je to,al 6 eura :-) ja umro od sege.Marka ba,nek jedu djeca...Itd,itd
Bloo
Globalna šefica

#47 Re: Delikatese i slatkisi

Post by Bloo »

SHTEVELEC wrote:Za taj ljuto/zacinski dio - ima onaj momak u Tuzli sto pravi ljute sosove, sam uzgaja papricice i fakat su mu dobri, al' da kupis opcija je samo da ga zoves telefonom kad si u Tuzli, mislim da bi bilo interesantno u Sarajevu, pogotovo ko voli bas ljuto, nema nekih opcija po radnjama
Ima i lik u Sarajevo koji tuši njihove stvari :) ne u radnji već privatno

Ljutko i Analni zlotvor :D
HAVANA

#48 Re: Delikatese i slatkisi

Post by HAVANA »

SHTEVELEC wrote:Za taj ljuto/zacinski dio - ima onaj momak u Tuzli sto pravi ljute sosove, sam uzgaja papricice i fakat su mu dobri, al' da kupis opcija je samo da ga zoves telefonom kad si u Tuzli, mislim da bi bilo interesantno u Sarajevu, pogotovo ko voli bas ljuto, nema nekih opcija po radnjama
To sam rijesio preko grcke.Fetu,masline,ulje,djevrek,pite,zacine,pistacije...al dobro je i to.Hvala.Potrazicu ga.
SHTEVELEC

#49 Re: Delikatese i slatkisi

Post by SHTEVELEC »

Bloo wrote:
Ima i lik u Sarajevo koji tuši njihove stvari :) ne u radnji već privatno

Ljutko i Analni zlotvor :D
E to, ljutko, odlicni su mu sosovi, ja sam vazda u Tuzli kupov'o al' komplikacija, brzo pojedem pa valja docekat' da opet odem...
Bloo
Globalna šefica

#50 Re: Delikatese i slatkisi

Post by Bloo »

HAVANA wrote:
To sam rijesio preko grcke.Fetu,masline,ulje,djevrek,pite,zacine,pistacije...al dobro je i to.Hvala.Potrazicu ga.
Kod Havane po Analnog zlotvora!
Post Reply