Rob zivota sa 17g.
- animals
#26 Re: Rob zivota sa 17g.
I jos nesto, ja nikad nisam trazio savjet, a posebno na forumu..
malo ko ce ti dati pravi savjet, osim roditelja..
-
SasaBa
#27 Re: Rob zivota sa 17g.
Sjedem na autobus, bez para(Skoro) i da uspijem ostvariti nesto. Ne kazem da je nemoguce, treba imati petlju.. ali ne vidim ni neku nadu tu.. Vjerujem da si tako uradio, ali cini mi se da to malo komplikovanije bude od toga..animals wrote:Nema tu savjeta..moonca wrote:
Daj mu savjet , kako i sta ?? On je spreman
moras pokusati..biti uporan..
ne posustajati..
18 godina, mladost..
sve je lako kad si mlad...znaci, ako hoces vani, sjedi na autobus, i probaj..
autobus nije skup..
-
SasaBa
#28 Re: Rob zivota sa 17g.
Bice bolje, naci ces.. radi jer moras to, tata ti je na pilani godinama kako on moze a ti se zalis.. To su ti roditelji moji.. Cim pozelim nesto oko skolovanja, ma joj pusti to, radi ti.. i tako to..animals wrote:I jos nesto, ja nikad nisam trazio savjet, a posebno na forumu..
- animals
#29 Re: Rob zivota sa 17g.
Radi po osjecaju...SasaBa wrote:Bice bolje, naci ces.. radi jer moras to, tata ti je na pilani godinama kako on moze a ti se zalis.. To su ti roditelji moji.. Cim pozelim nesto oko skolovanja, ma joj pusti to, radi ti.. i tako to..animals wrote:I jos nesto, ja nikad nisam trazio savjet, a posebno na forumu..
u zivotu nema logike..i cini mi se muda su u pitanju...
hoces, idi..ne slusaj nikoga...
i ako padnes, i to je uspjeh..drugi put ce biti bolje..
-
moonca
#30 Re: Rob zivota sa 17g.
animals wrote:I jos nesto, ja nikad nisam trazio savjet, a posebno na forumu..
A zasto sumnjas u nekoga sa foruma.
Svi smo bili u slicnoj nedoumici, trazenju.
Mozda se nako javi kome treba radnik , pomoc --
- animals
#31 Re: Rob zivota sa 17g.
Mozda..moonca wrote:animals wrote:I jos nesto, ja nikad nisam trazio savjet, a posebno na forumu..
A zasto sumnjas u nekoga sa foruma.
Svi smo bili u slicnoj nedoumici, trazenju.
Mozda se nako javi kome treba radnik , pomoc --
ali sumnjam..
- muha_sa
#32 Re: Rob zivota sa 17g.
to je ružno od tvojih roditeljaSasaBa wrote:Bice bolje, naci ces.. radi jer moras to, tata ti je na pilani godinama kako on moze a ti se zalis.. To su ti roditelji moji.. Cim pozelim nesto oko skolovanja, ma joj pusti to, radi ti.. i tako to..animals wrote:I jos nesto, ja nikad nisam trazio savjet, a posebno na forumu..
nego--imaš li kakvog jarana, jaranicu, rodjaka, rodicu, da su vani
ovo ovdje mrka kapa
-
noviclan
#33 Re: Rob zivota sa 17g.
idi bolan u nemacku i jedi govna i zaradi kakve evre srecno
-
SasaBa
#34 Re: Rob zivota sa 17g.
Mene su muke natjerale da pisem. A ne zajebancija.. nemam vremena za tako nesto.. nisam se ni izrazio onako kako sam htio ali me ponese sve ovo da ni ne gledam kako se izrazavam. Neko shvati poentu neko promasi, i osudjuje da je trol.. To sam morao prihvatiti prije pisanja ovoga.muha_sa wrote:to je ružno od tvojih roditeljaSasaBa wrote:Bice bolje, naci ces.. radi jer moras to, tata ti je na pilani godinama kako on moze a ti se zalis.. To su ti roditelji moji.. Cim pozelim nesto oko skolovanja, ma joj pusti to, radi ti.. i tako to..animals wrote:I jos nesto, ja nikad nisam trazio savjet, a posebno na forumu..
malo ko ce ti dati pravi savjet, osim roditelja..al ne bih ulazio u razloge što se tako ponašaju--vaša stvar
nego--imaš li kakvog jarana, jaranicu, rodjaka, rodicu, da su vanikad toliko želiš da ideš da malo sa njima popricaš
ovo ovdje mrka kapa![]()
ti si ovdje, baš kao i ja, samo neki nick i vozdra
a iza tog nicka može pisat neko ko se zajebaje, malo trola............................i tako dalje i tako bliže
- muha_sa
#35 Re: Rob zivota sa 17g.
ne mislim ja da si trolSasaBa wrote: Mene su muke natjerale da pisem. A ne zajebancija.. nemam vremena za tako nesto.. nisam se ni izrazio onako kako sam htio ali me ponese sve ovo da ni ne gledam kako se izrazavam. Neko shvati poentu neko promasi, i osudjuje da je trol.. To sam morao prihvatiti prije pisanja ovoga.
imaš li nekog vani
- insomnia78
#36 Re: Rob zivota sa 17g.
Na osnovu cega da ode i ostane?noviclan wrote:idi bolan u nemacku i jedi govna i zaradi kakve evre srecno
-
moonca
#37 Re: Rob zivota sa 17g.
muha , ne vjerujem da trola.muha_sa wrote:to je ružno od tvojih roditeljaSasaBa wrote:Bice bolje, naci ces.. radi jer moras to, tata ti je na pilani godinama kako on moze a ti se zalis.. To su ti roditelji moji.. Cim pozelim nesto oko skolovanja, ma joj pusti to, radi ti.. i tako to..animals wrote:I jos nesto, ja nikad nisam trazio savjet, a posebno na forumu..
malo ko ce ti dati pravi savjet, osim roditelja..al ne bih ulazio u razloge što se tako ponašaju--vaša stvar
nego--imaš li kakvog jarana, jaranicu, rodjaka, rodicu, da su vanikad toliko želiš da ideš da malo sa njima popricaš
ovo ovdje mrka kapa![]()
a iza tog nicka može pisat neko ko se zajebaje, malo trola............................i tako dalje i tako bliže
Znam momka sa drugog foruma, slicnih misli i problema. iz malog je mjesta - potpuno razumijem ovog momka.
Ne , vjerujem da se bas tako jednostavno moze sjesti u autobus i krenuti --
-
numizmatic
#38 Re: Rob zivota sa 17g.
Lako je ovo tuđem djetetu govoritianimals wrote:Nema tu savjeta..moonca wrote:
ne posustajati..
18 godina, mladost..
autobus nije skup..
- muha_sa
#39 Re: Rob zivota sa 17g.
naravno da ne možemoonca wrote:
muha , ne vjerujem da trola.
Znam momka sa drugog foruma, slicnih misli i problema. iz malog je mjesta - potpuno razumijem ovog momka.
Ne , vjerujem da se bas tako jednostavno moze sjesti u autobus i krenuti --
zato ga i pitam imal nekog vani
-
SasaBa
#40 Re: Rob zivota sa 17g.
Imam ja poznanika, ali nikoga ko bi pomogao.. Rod rodjeni ne zeli pomoci, a tek prijatelj koji se izborio ne znam kako da ode itd..A i nemam nesto puno rodjaka vani.. skoro ni ti nemammuha_sa wrote:to je ružno od tvojih roditeljaSasaBa wrote:Bice bolje, naci ces.. radi jer moras to, tata ti je na pilani godinama kako on moze a ti se zalis.. To su ti roditelji moji.. Cim pozelim nesto oko skolovanja, ma joj pusti to, radi ti.. i tako to..animals wrote:I jos nesto, ja nikad nisam trazio savjet, a posebno na forumu..
ovo ovdje mrka kapa![]()
- animals
#41 Re: Rob zivota sa 17g.
I ja se pitam danas na osnovu cega sam 1990 otisao u Austriju i ostao..insomnia78 wrote:Na osnovu cega da ode i ostane?noviclan wrote:idi bolan u nemacku i jedi govna i zaradi kakve evre srecno
sa 100 franaka u dzepu..
- insomnia78
#42 Re: Rob zivota sa 17g.
Idi u Legiju zo zinispunjava skoro sve uslove. Vojska, vani, naucices jezik, dobiti fr papire, biti placen, steci krug poznanstava. Naravno ako te prime i ako prezivis. Mada ne vdim zasto ne bi. Mlad si. Vjerovatno i jak i fizicki sposoban cim radis na pilani a nije bas da ginu ko na traci
Sacekaj da napunis 18 posto nisam siguran dal moras biti punoljetan i pravac Marsej
Sacekaj da napunis 18 posto nisam siguran dal moras biti punoljetan i pravac Marsej
- animals
#43 Re: Rob zivota sa 17g.
Ja govorim na osnovu svog iskustva..ja sam monogo gore prosaonumizmatic wrote:Lako je ovo tuđem djetetu govoritianimals wrote:Nema tu savjeta..moonca wrote:
ne posustajati..
18 godina, mladost..
autobus nije skup..
- insomnia78
#44 Re: Rob zivota sa 17g.
Ne mozes porediti uslove za imigraciju tada i sadanimals wrote:I ja se pitam danas na osnovu cega sam 1990 otisao u Austriju i ostao..insomnia78 wrote:Na osnovu cega da ode i ostane?noviclan wrote:idi bolan u nemacku i jedi govna i zaradi kakve evre srecno
sa 100 franaka u dzepu..
-
numizmatic
#45 Re: Rob zivota sa 17g.
Jah eto ima ljudi prežive rat pa treba li ići u ratnu zonu? Ne treba
...I evo spomenu se Legija. *facepalm*
Biži ti s foruma.
...I evo spomenu se Legija. *facepalm*
Biži ti s foruma.
- SmoLe
#46 Re: Rob zivota sa 17g.
da bi ista uspio u zivotu moras imati dosta skole, da bi zavrsio skolu moras dobro pricati i znati gramatiku.
Last edited by SmoLe on 02/01/2018 21:00, edited 1 time in total.
- muha_sa
#47 Re: Rob zivota sa 17g.
SasaBa wrote: Imam ja poznanika, ali nikoga ko bi pomogao.. Rod rodjeni ne zeli pomoci, a tek prijatelj koji se izborio ne znam kako da ode itd..A i nemam nesto puno rodjaka vani.. skoro ni ti nemam
mrka kapa
radi i školuj se uz rad--mlad si, život pred tobom
- animals
#48 Re: Rob zivota sa 17g.
Nije ni tad bilo lako..insomnia78 wrote: Ne mozes porediti uslove za imigraciju tada i sad
ni posla , niti papira, niti para..
nista..samo volja..
- muha_sa
#49 Re: Rob zivota sa 17g.
te godine ti nije trebala viza nit dozvola boravka--trebalo je imat muda i upustit se u avanturu---ti si ih imoanimals wrote:I ja se pitam danas na osnovu cega sam 1990 otisao u Austriju i ostao..insomnia78 wrote:Na osnovu cega da ode i ostane?noviclan wrote:idi bolan u nemacku i jedi govna i zaradi kakve evre srecno
sa 100 franaka u dzepu..
-
SasaBa
#50 Re: Rob zivota sa 17g.
Napisao sam da imam 18g. A Legija mi je pala napamet, pa kasnije ne hvala. To ti je za ljude koji idu u sigurnu smrt. Nisam bas za toga.insomnia78 wrote:Idi u Legiju zo zinispunjava skoro sve uslove. Vojska, vani, naucices jezik, dobiti fr papire, biti placen, steci krug poznanstava. Naravno ako te prime i ako prezivis. Mada ne vdim zasto ne bi. Mlad si. Vjerovatno i jak i fizicki sposoban cim radis na pilani a nije bas da ginu ko na traci