Kupovina auta do 5500 KM

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

milojicabrzi

#27 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by milojicabrzi »

dgL_ wrote:Moje iskustvo... Dobra auta se NE PRODAJU...
Ima u ovom istine...

Tamo negdje 2011.-12. htjedoh promijeniti auto, da uzmem nešto veće, prodam svog Seata, pa da dodam još novaca, uglavnom, vrtio sam sa solidnim iznosom, imao sam na raspolaganju 13-14 hiljada.

Krenem ja u kupovinu, pogledam jedno, pogledam drugo, sve je to ili nabilo po 250+ hiljada ili je u lošijem stanju nego ono moje što sam prodao za oko 8600 KM. Tamo-vamo, nezgodno bez auta tražit auto i obilazit adrese, uzmem rent a car par dana, žena digla nos :D pita do kada ću tako...valja ići na posao, a ja bez auta već 10-ak dana.

Nisam bio nešto puno zahtjevan, htio sam pošteno auto, staro 5-6 god. sa nekih do 120-150 hiljada na satu, što je računam, za te novce moglo da se nađe... doduše, tad još nije bio Kramar tako popularan, a i daleko u Hercegovini, nije imao ove urede u SA i BL.

Nakon toga naletim na auto, koje se na prvu činilo ok, međutim, ispostavi se da je turbina dobro "načeta", vidim ja da se sprema 1000-1200 KM ulaganja, u narednih godinu-dvije, a žao mi prodat, stavio nove gume, zeder, uložio oko 1000 u njega...

Uglavnom, ponudim poštenu cijenu i imadnem sreće, auto ode za 3 dana.

Od tada, ako mogu, gledam da uzmem novo, pa da prištedim na drugim stvarima, ali da znam šta vozim....
drndalo

#28 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by drndalo »

dgL_ wrote:
... i neko mu ponudi daciu... Ja je nebi dzaba iskreno...
Ja bih... Ako naleti koja, slobodno me kontaktirajte da je preuzmem dzabali... Svakako imam polisu koju u 3 god. moram obnoviti...

Sve je OK birati sta ti se svidja... Ali moje iskustvo kaze da je od potrosnje vaznije da se ne kvari... Jer 1 kvar, ma koliko mali izbije bar 2 puna rezervorara dizela/benzina... Pa ako ti se desi 5-6 godisnje i to manjih, ode milja 'nako' a malo ih je koji mogu godisnje milju ustinuti na potrosnji...
citroen xm

#29 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by citroen xm »

Meni je neki dan promakao B4 kakav se neće više nikada naći na našim oglasima. Ali po žestokoj cijeni. Nisam žalio marke, ali čovjek nije ispoštovao dogovor. Neću ga dugo prežaliti.

Što se OLX-a tiče, počet ću zasretati ljude po ulicama jer na piku ili nema solidnog auta ili ga cijene nenormalno. I mene je čovjek zasreo pa prodadoh svoje auto bez namjere da ga prodajem.

Pošto često visim na OLX-u i tu Marfi igra svoju igru. Kada ne kupuješ auto onda ima hiljadu dobrih ponuda. Kada prodaš, nema solidnog auta ni za lijek.
vozackii

#30 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by vozackii »

Jel vama cudno npr. Svake sedmice se ovakva jedna tema pojavi i onda autor teme nista nikad ne napise.
Tema ce sigurno otic na raspravu o kruznom toku
Ovo admini ozivljavaju forum :)
nlt

#31 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by nlt »

svu na ovoj temi nude svoj auta :D :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#32 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by konektovan »

Ja nudim citroena, ali niko nece da ponudi lovu. :mrgreen:
dgL_

#33 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by dgL_ »

konektovan wrote:Ma vectra je vec pregazen auto u svakom pogledu, ja bih gledao ipak nesto novije.
Dosta ih jest al ova je bila top...
nlt

#34 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by nlt »

konektovan wrote:Ja nudim citroena, ali niko nece da ponudi lovu. :mrgreen:
heheehe
ado-šampion

#35 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by ado-šampion »

Pa dobro ljudi i kazu za te pare i jest najbolje Dacija. Teskog srca. :D

Skup je danas uvoz auta i da se uveze auto za 5500 hiljada i da jos trgovac zaradi ono vani treba biti ispod 2 k eura (realno oko 1500) a za tu cifru se prodaju samo grobovi.
Naravno i ljudi koji prodaju auta koja su davno uvezena prilagode cijene tome jer sto bi on prodavao auto koje je dobro ispod cijene za koju neko prodaje groba.

A eki auto 2003. fabricko stanje i to za 5 hiljada, oj majko. :-)

I nemojte ljudi biti u zabludi da su dizeli problematicni, a kad kupis benzinca to je prst u uho. Puno novijih benzinaca cak i atmosferskih, cak i s indirektnim ubrizgavanjem, ima pun klinac stvari koje su jako skupe da se poprave u odnosu na starije benzince. Senzor ovaj, senzor onaj... MAF na BMW trici 4 cilindra benzin, 2007. godiste, kosta 5 stoja. Ako je direktno ubrizgavanje dizne su jako skupe a odlaze skoro istim procentom kao na dizelima. Jos jedna stvar u prilog Dacije. Kad kupis Daciju 2006. ko da si kupio auto 1996. godiste, u pozitivnom smislu. :D
Rockefeller

#36 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by Rockefeller »

Sta ja znam. Ja sam se zajebo oko auta. Jest da nmg priznat ali je tako. Kupio Audi a4 b6, benzinca, 130 ps. Auto je ok, preslo 211.000. Ulozio u nove gume, prednji desni Radlager(ne moze mi naumpast na nasem) :lol: I to je to. Auto me izaslo negdje oko 4000 eura plus osiguranje sto placam 700 eura. Ja toliko i ne vozim auto ali treba do skole, do posla, hos negdje otici itd. Ugl za tri mjeseca 1000 kilometara sam presao. Mozda i manje. Inace mi auto treba za grada i aBd i ako budem auto uzimao, volio bi neko novo auto iz kompakt klase jer nemam porodicu a nit mi treba sada nesto golemo. Auto se odrzava normalno ali se ne treba nikad zalijetat :mrgreen:
dgL_

#37 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by dgL_ »

ado-šampion wrote:Pa dobro ljudi i kazu za te pare i jest najbolje Dacija. Teskog srca. :D

Skup je danas uvoz auta i da se uveze auto za 5500 hiljada i da jos trgovac zaradi ono vani treba biti ispod 2 k eura (realno oko 1500) a za tu cifru se prodaju samo grobovi.
Naravno i ljudi koji prodaju auta koja su davno uvezena prilagode cijene tome jer sto bi on prodavao auto koje je dobro ispod cijene za koju neko prodaje groba.

A eki auto 2003. fabricko stanje i to za 5 hiljada, oj majko. :-)

I nemojte ljudi biti u zabludi da su dizeli problematicni, a kad kupis benzinca to je prst u uho. Puno novijih benzinaca cak i atmosferskih, cak i s indirektnim ubrizgavanjem, ima pun klinac stvari koje su jako skupe da se poprave u odnosu na starije benzince. Senzor ovaj, senzor onaj... MAF na BMW trici 4 cilindra benzin, 2007. godiste, kosta 5 stoja. Ako je direktno ubrizgavanje dizne su jako skupe a odlaze skoro istim procentom kao na dizelima. Jos jedna stvar u prilog Dacije. Kad kupis Daciju 2006. ko da si kupio auto 1996. godiste, u pozitivnom smislu. :D
Nije to zabluda pasa, benzinci jesu jeftiniji za odrzavat.. Al samo u teoriji... A ti si dao primjer auta iz luksuz klase... Ako uzimas tog bmwa budes spreman na to... Sta kontas uzet bmwa benzinca i benzinac je nema njemi sta bit jes al u qrcu...

Sverceri ubijaju trziste u potpunosti...

+ ja se sjecam kad je golf 5 prije par godina bio po 8000 KM ... Nakon ukidanja Eur1 obrasca preko noci su skocile bile na 10.000 KM... Tad su sva auta poskupila i drze cijene...
Throttle

#38 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by Throttle »

Svaki pristojan benzinac je jeftiniji odrzavat od bilo kojeg dizela iste zapremine i snage. MAF je dio koji imaju i dizeli i na tom istom BMWu dizelu je vjerovatno isto para. S druge strane, dosta dijelova koje dizel ima, a skupi su, benzinci nemaju. I tu je usteda. Plus sto su generalno dizeli vise presli. To da je isto odrzavanje dizela i benzinca tvrde samo vozaci dizela. U porodici imam obe verzije, pribliznog godista i istog proizvodjaca.
citroen xm

#39 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by citroen xm »

Naravno, to je potpuno jasno. Pusti ove neke mudrace koji govore da je isto. Takođe do 5500 može da se kupi odličan kompakt benzinac negdje 2003. god recimo. I iza toga stojim i dajem glavu. Nedavno je za 4500 KM kupljen G4 1.4 benzinac tip-top stanje. Jeste da je taj motor slabašan, ali je auto u dobrom stanju i nekome to ne smeta. Na to registracija, nove gume i veliki servis, eto ga 5500 na cesti i miran si 5 godina.

Logan ako nije truo je odličan izbor, ovaj plavi je super.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#40 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by mali_milojica »

Bakir1

#41 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by Bakir1 »

Ja se pribojavam dana kada zaprodajem zekiju...
Koga ubjediti da je auto staro 12 godina preslo 30.000 km
mali_milojica

#42 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by mali_milojica »

Ja ću ti vjerovati i rado ću ti dati 2850 KM za nju :lol:
Bakir1

#43 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by Bakir1 »

Sve si pare sjebo ccc :D
mali_milojica

#44 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by mali_milojica »

Ko kaze :D
Samo pripremam teren za pregovore :lol:
hopi

#45 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by hopi »

mogu ti ja preporučiti jednu sasvim solidnu 307, ako hoćes javi se u pp da se ovdje ne reklamira
Bakir1

#46 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by Bakir1 »

mali_milojica wrote:Ko kaze :D
Znaci da pucam visoko :D
Postoji neka varijanta u kojoj bi zekija mogla osvanuti na olx
mali_milojica

#47 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by mali_milojica »

Bakir1 wrote:
mali_milojica wrote:Ko kaze :D
Znaci da pucam visoko :D
Postoji neka varijanta u kojoj bi zekija mogla osvanuti na olx
One pare se ne diraju,cak nisu ni kod mene,nego kad bude trebalo ide ta-da :mrgreen:
Bakir1

#48 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by Bakir1 »

BiDnut ces blagovremeno informisan ako se to desi.
Haris.ba

#49 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by Haris.ba »

dgL_ wrote:Moje iskustvo... Dobra auta se NE PRODAJU... Opcenito bila to daxia, passat, golf, megane, lafuna, vectra... Dobra auta se ne prodaju, ljudi prodaju samo krseve i to je to...
Trziste je tragikomicno u najmanji ruku...

Meni je ispred nosa pobjegla Vectra C 2.0 dizel u fabrickom stanju za smijesne pare... I jedan megane karavan isto tako u dosta dobrom stanju takodje za smijesne pare...
Dobra auta se prodaju. Samo što se brzo prodaju. Isto je u svakoj normalnoj zemlji.
Kao i u svemu treba imati četvere oči i sreće, ali može se ubosti dobro auto.

Stvar je samo očekivanja. Meni da sada treba auto od 5500. Ja bih kupio auto za nekih 4500, a 1000 ostavio za iznenadne popravke. Kupio bih benzinca.

Većina benzinaca kompakta u tom cijenovnom rangu su ok. Samo treba naći dobar primjerak koji nije grob. Tj. koji se pošteno održavao. I zaboraviti kilometražu. Rijetki su slučajevi gdje su auta sa malom kilometražom.

Svejedno ti je obraćaš li se piku ili kućama. Najvažnije je da se auto može provozati, da imaš kakvog majstora da vodaš sa sobom i da je dokumentacija auta ok (ko nije održavao u ovlaštenom servisu, valjda ima račune dijelova - i onda po datumima i spisku šta se mijenjalo skontaš način održavanja).
mali_milojica

#50 Re: Kupovina auta do 5500 KM

Post by mali_milojica »

Kod naših ljudi to malo vrijedi. U većini slučajeva. Daj što jeftinije,ima kod ovog za ovoliko,gledao sam na Piku ima u pm za toliko mi ga čovjek daje. Pa idi,sta mene jebes.
Imao sam ja račune od zamajca,od lamele,od velikog servisa i sitnica od cca 3000 KM,novih guma od 900 KM,8 felgi i 8 guma. Greške auto nema. I svi bi ga za 5000. E neće da može rodjace.
Na kraju otišao u kombinaciju da ti se zamanta i opet ostale jedne felge i gume koje sad prodajem. Ali opet neće da može za djaba. Nek stoje,ne jedu mi hljeba.

P.S. Ako koga zanima,imam nove GY EAGLE F1 ASSYMETRIC 3 gume za 500 KM. 225/45/17
Ne može niže da si mi iz oka ispao :D
Post Reply