World War III?!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

morse

Post by morse »

mozda budemo imali srece, pa se pojave mali zeleni vanzemaljci sa velikom glavom, i namaraju nas ono posteno nekom j....m tehnologijom.

Ja sam tog dana obavljao najnormalnije funkcije, ovaj, jutarnje, zalijevao sam pesticidima polje iznad Bukovice,
kad se izneneada na lijevoj strani sam u vidokrugu na lijevoj strani primjeito neki objekt nepoznat,
koji je bio bljestav,ustvari mijenjao je boju, ustvari bio je zut... zelenkaste boje... povremeno...
Ja sam,iznenada zacudio sam se jel sam primijetio da je avion jednostavno stoji na mjestu i da se elisa
pritom ne okrece a ja sam znao da se avion mora kretat jel sam ga upalio i sve, medjutim motor je mirovao, sve je stajalo,
taj objekat je proletio par puta pored mene, pogledo sam dolje, pesticidi su, nisu padali po njivi, nego su na moje opce
iznenadjenje stajali u zraku. Onda sam, nisam gubio pribranost ni jednog momenta pokusao sam da pokrenem avion, nije mi polazilo
za rukom. Kad mi se taj objekat izgubio, nepoznati, bljesteci, zeleni u stvari crveni je bio taj zelenkasti objekat, kad se izgubio iz vidokruga,
avion je sam krenuo naprijed i ja sam imao apsolutnu kontrolu. Nemojte me vise, stvarno:)
Propast1

Post by Propast1 »

Ko je procito 'Sukob civilizacija' vidjece da se vecina
trenutnih dešavanja u svijetu odvija prema prognozama
koje su sadrzane u toj knjizi (kina, islamski svijet, evropa,
amerika.... pa ako hocete i Bosna).
gavrilo

Post by gavrilo »

edu ... da nisi mozda jedan od jehovinih svjedoka sto cekaju iza coska pa iskoce ... "pokaj se!!! smak svijeta je tu ... " :-) :D
Stari

Post by Stari »

Prenj wrote:
Stari wrote: Ovi prvi , strane kompanije, i trebaju imati koristi jer je inace malcice nelogicno...a ove druge mozete zamjeniti za ... :-? neke druge. Razlog?
Pa ima ih vise...samo pobroji po cemu se sve BiH razlikuje od recimo Norveske i to je to...
Sta ce nama nove hidroelektrane ako ce od toga imati korist samo strane kompanije i saka korumpiranih politicara?
Ovaj rezon, kad sam ga prvi put kod tebe primjetio, nisam razumio. Sad ga doduse pocinjem razumjevati ali i dalje ga ne odobravam. Rekoh korumpirane politicare mozete zamjeniti sa nekim drugim politicarima valjda manje korumpiranim ako ikako moze. A strane investitore se ne moze namamiti ako oni tu nemaju koristi.

Nego pogladajmo to sa drugog aspekta ....evo pretpostavi da je BiH imucnija i da ima para dovoljno da izgradi nekoliko hidroelektrana (ili opcenito el-energetskih postrojenja) ...kakve koristi bi od toga imale siroke narodne mase? Hm...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

sukob opsega drugog sv. rata nije moguć
jer je svima u interesu da očuvaju status kvo u svojim mahalama
a niko nema baš mnogo snage da uništi onog drugog konvencionalnim oružjem...uporaba A bombi se isključuje

nadam se da su usijane glave gledale filmove kao što su Testament i Dan poslije Dr. Strangelove, Fail safe...

uporabom A bombi bi svi izgubili...prije ili kasnije

predviđam nastavak ograničenih sukoba na određenim teritorijama što postoji od osnutka civilizacije
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

komi wrote: sukob opsega drugog sv. rata nije moguć
jer je svima u interesu da očuvaju status kvo u svojim mahalama
a niko nema baš mnogo snage da uništi onog drugog konvencionalnim oružjem...uporaba A bombi se isključuje

nadam se da su usijane glave gledale filmove kao što su Testament i Dan poslije Dr. Strangelove, Fail safe...

uporabom A bombi bi svi izgubili...prije ili kasnije

predviđam nastavak ograničenih sukoba na određenim teritorijama što postoji od osnutka civilizacije
Houp sou, od dva zla biram ovo manje. :(
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Komi, vjerujem da je trenutno stanje takvo da je potrebna veca i sigurnija kontrola na vecim povrsinama.

A neko davno napisa da nam "ovih godina" slijedi 11 godina rata. Vidjet cemo.
Truba

Post by Truba »

pa to je ljudski...
oduvijek su postojali ratovi
ni naša generacija ih neće moći iskorijeniti

šta je rješenje problema???

prestanak plaćanja novacem => utopija
vanzemaljci????ne postoje :D
smanjenje populacije??? nisam siguran
obrazovanje??? možda
prestanak proizvodnje oružja=> nemoguće
pokušaj stvaranja 1 svjetske ideologije=> već pokušano bez uspjeha
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

oteo si mi temu :lol:
Jutros razmisljam o svemu sto se desava, pa mislila pokrenut ovakvu temu, da cujem vasa misljenja.

Fakat se zakuhalo izmedju kriscanstav i islama. Uzas jedan :(
Svi su poludjeli!!!
Truba

Post by Truba »

The_Fluid wrote:
Komi, vjerujem da je trenutno stanje takvo da je potrebna veca i sigurnija kontrola na vecim povrsinama.

A neko davno napisa da nam "ovih godina" slijedi 11 godina rata. Vidjet cemo.
uzmimo model europe...
između njemačke i poljske nikad više neće doći do rata

prebacimo taj model u afriku
aziju
j ameriku...

šta ćemo dobiti

7 superdržava sa različitim ideologijama koje će se opet boriti za prevlast
digger

Post by digger »

edu wrote:...bush je u stanju svasta uraditi...
Image

:)
edu

Post by edu »

mama29 wrote:oteo si mi temu :lol:
Jutros razmisljam o svemu sto se desava, pa mislila pokrenut ovakvu temu, da cujem vasa misljenja.

Svi su poludjeli!!!
moja ti.. :D ..ja o ovome razmislj'o prije 8 mjeseci.. :D :D :D
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

edu wrote:
mama29 wrote:oteo si mi temu :lol:

Svi su poludjeli!!!
moja ti.. :D ..ja o ovome razmislj'o prije 8 mjeseci.. :D :D :D
Da li neko zna kakav je zvanican stav Vatikana oko zadnjih desavanja? Ako se ne varam i oni su osudili nedavne karikature Muhameda a.s.?
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Mislim da najveci problem lezi u:
1. padu Istocnog bloka i komunizma
2. totalno nepravednoj podjeli dobara na svijetu

Nikome nije u interesu III Svjetski Rat, jer manje-vise svi znamo kako bi se isti zavrsio, a ko to zeli...potpuno unistenje svijeta kakvog znamo? U tom ratu ne bi nastradali samo siromasni, nego i bogati...Atmosfera bi bila toliko zagadjena, da bi trebalo narednih 50-100 godina da se koliko-toliko stabilizuje. Zbog velikih kolicina gasova i prasine, Sunceve zrake ne bi dopirale do zemlje, pa bi izumrle sve biljke i zivotinje....Uz pretpostavku da bi samo nekoliko privilegovanih prezivjelo, problem bi bio voda, hrana, kiseonik i razmnozavanje, jer sto je grupa manje, manje su sanse za produzetak zivota....

Ne tvrdim da je nemoguce da dodje do upotrebe 1 ili 2 nuks, ali mislim da bi na tome ostalo. Zbog toga je potrebno da se svako od nas bori svim silama protiv svake vrste extremizma i nepravde.
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ja znam sta cu ako se desi ne daj Boze III svrat. Ispaaaaaaliti seeeeeeeeeee. Jasta brate, naci neku neutralnu zemlju (uvijek ih bude) i zgrazati se snimcima s tv-a

Nego, ako izbije rat, sta cemo bez sarajevo-x foruma? :D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

horns&drums wrote:Ja znam sta cu ako se desi ne daj Boze III svrat. Ispaaaaaaliti seeeeeeeeeee. Jasta brate, naci neku neutralnu zemlju (uvijek ih bude) i zgrazati se snimcima s tv-a

Nego, ako izbije rat, sta cemo bez sarajevo-x foruma? :D
Dobro ti to, samo u nuklearnom ratu nema neutralnih :D :D
Jedino na Mars da se ispalis....valjda ce ga pocet' naseljavati uskoro :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Hm, mislio sam na no nuke war.

Dobro, ako bude nuklearni rat opet cu se ispaliti, garant su svugdje bar kvalitetnija sklonista nego kod nas :D:D. Jos mi treba da me gazda Sa kluba ili Bude Bara istjera... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zox

Post by Zox »

Ne znam cemu strah, gledano iz naseg ugla WW III bi u stvari bio WW IV, meni atomska na Sarajevo ne bi bila strasnija od 1000 dana opsade grada. Isti qurac, samo malo brze.
Vozdra_123

#44 Re: World War III?!

Post by Vozdra_123 »

edu wrote:Da li je moguc?

Ocigledno je da ne mozemo normalno zivjeti..uvijek neko negdje nekog ubija..u zadnjih nekoliko godina postoji trend borbe protiv terorizma..od napada na WTC SAD su krenule u tu borbu..mislim da je udar na Afganistan bio opravdan, no ovo sto su uradili (i sto rade) u Iraku im bas i nije trebalo..razlog za napad im je bio hemijsko oruzje koje Sadam navodno posjedovao..nisu ga nasli a ipak su napali Irak..sada prijete i Iranu..Siriji..kontam..moze li se desiti da se islamski svijet ujedini i sta bi se desilo kad bi doslo do ujedinjenja i njihovog odgovora na americke napade???

Mislim da je Amerika sa Bushom na celu u stanju svasta uraditi..ipak..sila je to..a i Bush je ludjak...

Kako vidite svijet u narednih 20-30 godina...
u narednih 20-30 godina ratovi ce se voditi radi resursa, napr. nafte, vode, itd.
kako ce ti ratovi startati, pod kojim "razlozima" to cemo da vidimo... mozda religija, mozda opet komunizam itd...
rat je biznis... zemlje koje imaju vojnu industriju moraju da je isprobaju, iskoriste i prodaju... ako je samo "love and peace" na svijetu te firme propadaju... to je ne dozvoljivo... zasto, zbog love... funkcioneri imaju ucesca u firmama kao dick cheyne... ili te firme imaju dobre lobije da podmazu funkcionere.... obicne ovce (hocu reci ljudi) nemaju volje da gube zivote za lovu, ali imaju za ideologiju.... :D
problem je sto vecina ratova nastane zbog love ali onda cobani (funkcioneri) izgube kontrolu nad ovacama pa onda bude bosna, ruwanda itd. :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Zox wrote:Ne znam cemu strah, gledano iz naseg ugla WW III bi u stvari bio WW IV, meni atomska na Sarajevo ne bi bila strasnija od 1000 dana opsade grada. Isti qurac, samo malo brze.
Jeste, s tim da imam vece izglede prezivljavanja ako je atomski rat :D:D:D:D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:-) Mi smo vec odavno u III Sv. ratu. Vama, ... koji to jos niste skontali, ... ono, .... kad pomislite da III Sv. rat dolazi, .... bit ce ustvari njegov rasplet i kraj. :( :oops: :D
sojka

Post by sojka »

pape wrote::-) Mi smo vec odavno u III Sv. ratu. Vama, ... koji to jos niste skontali, ... ono, .... kad pomislite da III Sv. rat dolazi, .... bit ce ustvari njegov rasplet i kraj. :( :oops: :D
Strajt in d midle! :D :(
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Pijani momci prolaze
Duz nase tihe ulice.
Oni u vojsku polaze,
Prate ih tuzne curice,
Brinu ih slutnje sulude-
Da rata ne bude.

Ne mogu da me ne sete
Suze na vrhu nosica,
Devetsto-osamdesete,
Ulice Brane Cosica
I voza crnog k'o da s njim
Zauvek odlazim.

Znas sta,
Neka mora sve potope,
Nek' se gleceri rasture,
Vecni snegovi otope,
Pa sta,
Neka kise ne prestaju,
Neka gromovi polude,
Samo rata da ne bude.

Znas sta,
Nek' se doba preokrenu,
Nek' se zvezde uznemire,
Nek' se planine pokrenu,
Pa sta,
Vetri nek pomahnitaju
Nek' se vulkani probude,
Samo rata da ne bude.

K'o zlatni prah
Oreol sna,
Oklopnih malenih glavica,
I tvoja ljubav ranjiva,
Cuva ih kao lavica,
Lose te vesti uzbude,
Da rata ne bude.

Znas sta,
Neka mora sve potope,
Nek' se gleceri razvale,
Vecni snegovi otope,
Pa sta,
Kise neka ne prestaju,
Neka gromovi polude,
Samo rata da ne bude.

Znas sta,
Nek' se doba preokrenu,
Nek' se zvezde uznemire,
Nek' se planine pokrenu,
Pa sta,
Vetri nek pomahnitaju,
Nek' se vulkani probude,
Samo rata da ne bude.

SAMO DA RATA NE BUDE,
LUDILA MEDJU LJUDIMA,
VELIKI NUDE ZABLUDE,
PLASE NAS RAZNIM CUDIMA
I SVAKOJ BAJCI NAUDE,
DA RATA NE BUDE.
Qler

Post by Qler »

neko gore rece, 3. svijetski rat je davno poceo..... :( a nas nisu zvali :D
Zox

Post by Zox »

A pjesme su u svakom slucaju od velike pomoci, kao i zadnji put.

Zato svi zajedno: GIVE PEACE A CHAAAAAAAAANCE! :music:
Post Reply