World War III?!
-
morse
mozda budemo imali srece, pa se pojave mali zeleni vanzemaljci sa velikom glavom, i namaraju nas ono posteno nekom j....m tehnologijom.
Ja sam tog dana obavljao najnormalnije funkcije, ovaj, jutarnje, zalijevao sam pesticidima polje iznad Bukovice,
kad se izneneada na lijevoj strani sam u vidokrugu na lijevoj strani primjeito neki objekt nepoznat,
koji je bio bljestav,ustvari mijenjao je boju, ustvari bio je zut... zelenkaste boje... povremeno...
Ja sam,iznenada zacudio sam se jel sam primijetio da je avion jednostavno stoji na mjestu i da se elisa
pritom ne okrece a ja sam znao da se avion mora kretat jel sam ga upalio i sve, medjutim motor je mirovao, sve je stajalo,
taj objekat je proletio par puta pored mene, pogledo sam dolje, pesticidi su, nisu padali po njivi, nego su na moje opce
iznenadjenje stajali u zraku. Onda sam, nisam gubio pribranost ni jednog momenta pokusao sam da pokrenem avion, nije mi polazilo
za rukom. Kad mi se taj objekat izgubio, nepoznati, bljesteci, zeleni u stvari crveni je bio taj zelenkasti objekat, kad se izgubio iz vidokruga,
avion je sam krenuo naprijed i ja sam imao apsolutnu kontrolu. Nemojte me vise, stvarno:)
Ja sam tog dana obavljao najnormalnije funkcije, ovaj, jutarnje, zalijevao sam pesticidima polje iznad Bukovice,
kad se izneneada na lijevoj strani sam u vidokrugu na lijevoj strani primjeito neki objekt nepoznat,
koji je bio bljestav,ustvari mijenjao je boju, ustvari bio je zut... zelenkaste boje... povremeno...
Ja sam,iznenada zacudio sam se jel sam primijetio da je avion jednostavno stoji na mjestu i da se elisa
pritom ne okrece a ja sam znao da se avion mora kretat jel sam ga upalio i sve, medjutim motor je mirovao, sve je stajalo,
taj objekat je proletio par puta pored mene, pogledo sam dolje, pesticidi su, nisu padali po njivi, nego su na moje opce
iznenadjenje stajali u zraku. Onda sam, nisam gubio pribranost ni jednog momenta pokusao sam da pokrenem avion, nije mi polazilo
za rukom. Kad mi se taj objekat izgubio, nepoznati, bljesteci, zeleni u stvari crveni je bio taj zelenkasti objekat, kad se izgubio iz vidokruga,
avion je sam krenuo naprijed i ja sam imao apsolutnu kontrolu. Nemojte me vise, stvarno:)
-
Stari
Ovaj rezon, kad sam ga prvi put kod tebe primjetio, nisam razumio. Sad ga doduse pocinjem razumjevati ali i dalje ga ne odobravam. Rekoh korumpirane politicare mozete zamjeniti sa nekim drugim politicarima valjda manje korumpiranim ako ikako moze. A strane investitore se ne moze namamiti ako oni tu nemaju koristi.Prenj wrote:Sta ce nama nove hidroelektrane ako ce od toga imati korist samo strane kompanije i saka korumpiranih politicara?Stari wrote: Ovi prvi , strane kompanije, i trebaju imati koristi jer je inace malcice nelogicno...a ove druge mozete zamjeniti za ...neke druge. Razlog?
Pa ima ih vise...samo pobroji po cemu se sve BiH razlikuje od recimo Norveske i to je to...
Nego pogladajmo to sa drugog aspekta ....evo pretpostavi da je BiH imucnija i da ima para dovoljno da izgradi nekoliko hidroelektrana (ili opcenito el-energetskih postrojenja) ...kakve koristi bi od toga imale siroke narodne mase? Hm...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
sukob opsega drugog sv. rata nije moguć
jer je svima u interesu da očuvaju status kvo u svojim mahalama
a niko nema baš mnogo snage da uništi onog drugog konvencionalnim oružjem...uporaba A bombi se isključuje
nadam se da su usijane glave gledale filmove kao što su Testament i Dan poslije Dr. Strangelove, Fail safe...
uporabom A bombi bi svi izgubili...prije ili kasnije
predviđam nastavak ograničenih sukoba na određenim teritorijama što postoji od osnutka civilizacije
a niko nema baš mnogo snage da uništi onog drugog konvencionalnim oružjem...uporaba A bombi se isključuje
nadam se da su usijane glave gledale filmove kao što su Testament i Dan poslije Dr. Strangelove, Fail safe...
predviđam nastavak ograničenih sukoba na određenim teritorijama što postoji od osnutka civilizacije
- Drvosjeca iz Dejcica
Houp sou, od dva zla biram ovo manje.komi wrote: sukob opsega drugog sv. rata nije moguć
-
The_Fluid
Komi, vjerujem da je trenutno stanje takvo da je potrebna veca i sigurnija kontrola na vecim povrsinama.predviđam nastavak ograničenih sukoba na određenim teritorijama što postoji od osnutka civilizacije
A neko davno napisa da nam "ovih godina" slijedi 11 godina rata. Vidjet cemo.
- Truba
pa to je ljudski...
oduvijek su postojali ratovi
ni naša generacija ih neće moći iskorijeniti
šta je rješenje problema???
prestanak plaćanja novacem => utopija
vanzemaljci????ne postoje
smanjenje populacije??? nisam siguran
obrazovanje??? možda
prestanak proizvodnje oružja=> nemoguće
pokušaj stvaranja 1 svjetske ideologije=> već pokušano bez uspjeha
oduvijek su postojali ratovi
ni naša generacija ih neće moći iskorijeniti
šta je rješenje problema???
prestanak plaćanja novacem => utopija
vanzemaljci????ne postoje
smanjenje populacije??? nisam siguran
obrazovanje??? možda
prestanak proizvodnje oružja=> nemoguće
pokušaj stvaranja 1 svjetske ideologije=> već pokušano bez uspjeha
-
mamica papucarka
oteo si mi temu
Jutros razmisljam o svemu sto se desava, pa mislila pokrenut ovakvu temu, da cujem vasa misljenja.
Fakat se zakuhalo izmedju kriscanstav i islama. Uzas jedan
Svi su poludjeli!!!
Jutros razmisljam o svemu sto se desava, pa mislila pokrenut ovakvu temu, da cujem vasa misljenja.
Fakat se zakuhalo izmedju kriscanstav i islama. Uzas jedan
Svi su poludjeli!!!
- Truba
uzmimo model europe...The_Fluid wrote:Komi, vjerujem da je trenutno stanje takvo da je potrebna veca i sigurnija kontrola na vecim povrsinama.predviđam nastavak ograničenih sukoba na određenim teritorijama što postoji od osnutka civilizacije
A neko davno napisa da nam "ovih godina" slijedi 11 godina rata. Vidjet cemo.
između njemačke i poljske nikad više neće doći do rata
prebacimo taj model u afriku
aziju
j ameriku...
šta ćemo dobiti
7 superdržava sa različitim ideologijama koje će se opet boriti za prevlast
-
edu
moja ti..mama29 wrote:oteo si mi temu![]()
Fakat se zakuhalo izmedju kriscanstav i islama. Uzas jedan![]()
Svi su poludjeli!!!
- Drvosjeca iz Dejcica
Da li neko zna kakav je zvanican stav Vatikana oko zadnjih desavanja? Ako se ne varam i oni su osudili nedavne karikature Muhameda a.s.?edu wrote:moja ti..mama29 wrote:oteo si mi temu![]()
Fakat se zakuhalo izmedju kriscanstav i islama. Uzas jedan![]()
Svi su poludjeli!!!..ja o ovome razmislj'o prije 8 mjeseci..
![]()
![]()
-
FFK as Lucy01
Mislim da najveci problem lezi u:
1. padu Istocnog bloka i komunizma
2. totalno nepravednoj podjeli dobara na svijetu
Nikome nije u interesu III Svjetski Rat, jer manje-vise svi znamo kako bi se isti zavrsio, a ko to zeli...potpuno unistenje svijeta kakvog znamo? U tom ratu ne bi nastradali samo siromasni, nego i bogati...Atmosfera bi bila toliko zagadjena, da bi trebalo narednih 50-100 godina da se koliko-toliko stabilizuje. Zbog velikih kolicina gasova i prasine, Sunceve zrake ne bi dopirale do zemlje, pa bi izumrle sve biljke i zivotinje....Uz pretpostavku da bi samo nekoliko privilegovanih prezivjelo, problem bi bio voda, hrana, kiseonik i razmnozavanje, jer sto je grupa manje, manje su sanse za produzetak zivota....
Ne tvrdim da je nemoguce da dodje do upotrebe 1 ili 2 nuks, ali mislim da bi na tome ostalo. Zbog toga je potrebno da se svako od nas bori svim silama protiv svake vrste extremizma i nepravde.
1. padu Istocnog bloka i komunizma
2. totalno nepravednoj podjeli dobara na svijetu
Nikome nije u interesu III Svjetski Rat, jer manje-vise svi znamo kako bi se isti zavrsio, a ko to zeli...potpuno unistenje svijeta kakvog znamo? U tom ratu ne bi nastradali samo siromasni, nego i bogati...Atmosfera bi bila toliko zagadjena, da bi trebalo narednih 50-100 godina da se koliko-toliko stabilizuje. Zbog velikih kolicina gasova i prasine, Sunceve zrake ne bi dopirale do zemlje, pa bi izumrle sve biljke i zivotinje....Uz pretpostavku da bi samo nekoliko privilegovanih prezivjelo, problem bi bio voda, hrana, kiseonik i razmnozavanje, jer sto je grupa manje, manje su sanse za produzetak zivota....
Ne tvrdim da je nemoguce da dodje do upotrebe 1 ili 2 nuks, ali mislim da bi na tome ostalo. Zbog toga je potrebno da se svako od nas bori svim silama protiv svake vrste extremizma i nepravde.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ja znam sta cu ako se desi ne daj Boze III svrat. Ispaaaaaaliti seeeeeeeeeee. Jasta brate, naci neku neutralnu zemlju (uvijek ih bude) i zgrazati se snimcima s tv-a
Nego, ako izbije rat, sta cemo bez sarajevo-x foruma?
-
FFK as Lucy01
Dobro ti to, samo u nuklearnom ratu nema neutralnihhorns&drums wrote:Ja znam sta cu ako se desi ne daj Boze III svrat. Ispaaaaaaliti seeeeeeeeeee. Jasta brate, naci neku neutralnu zemlju (uvijek ih bude) i zgrazati se snimcima s tv-a
Jedino na Mars da se ispalis....valjda ce ga pocet' naseljavati uskoro
- horns&drums
Hm, mislio sam na no nuke war.
Dobro, ako bude nuklearni rat opet cu se ispaliti, garant su svugdje bar kvalitetnija sklonista nego kod nas
:D. Jos mi treba da me gazda Sa kluba ili Bude Bara istjera...

Dobro, ako bude nuklearni rat opet cu se ispaliti, garant su svugdje bar kvalitetnija sklonista nego kod nas
-
Vozdra_123
#44 Re: World War III?!
u narednih 20-30 godina ratovi ce se voditi radi resursa, napr. nafte, vode, itd.edu wrote:Da li je moguc?
Ocigledno je da ne mozemo normalno zivjeti..uvijek neko negdje nekog ubija..u zadnjih nekoliko godina postoji trend borbe protiv terorizma..od napada na WTC SAD su krenule u tu borbu..mislim da je udar na Afganistan bio opravdan, no ovo sto su uradili (i sto rade) u Iraku im bas i nije trebalo..razlog za napad im je bio hemijsko oruzje koje Sadam navodno posjedovao..nisu ga nasli a ipak su napali Irak..sada prijete i Iranu..Siriji..kontam..moze li se desiti da se islamski svijet ujedini i sta bi se desilo kad bi doslo do ujedinjenja i njihovog odgovora na americke napade???
Mislim da je Amerika sa Bushom na celu u stanju svasta uraditi..ipak..sila je to..a i Bush je ludjak...
Kako vidite svijet u narednih 20-30 godina...
kako ce ti ratovi startati, pod kojim "razlozima" to cemo da vidimo... mozda religija, mozda opet komunizam itd...
rat je biznis... zemlje koje imaju vojnu industriju moraju da je isprobaju, iskoriste i prodaju... ako je samo "love and peace" na svijetu te firme propadaju... to je ne dozvoljivo... zasto, zbog love... funkcioneri imaju ucesca u firmama kao dick cheyne... ili te firme imaju dobre lobije da podmazu funkcionere.... obicne ovce (hocu reci ljudi) nemaju volje da gube zivote za lovu, ali imaju za ideologiju....
problem je sto vecina ratova nastane zbog love ali onda cobani (funkcioneri) izgube kontrolu nad ovacama pa onda bude bosna, ruwanda itd.
- horns&drums
Jeste, s tim da imam vece izglede prezivljavanja ako je atomski ratZox wrote:Ne znam cemu strah, gledano iz naseg ugla WW III bi u stvari bio WW IV, meni atomska na Sarajevo ne bi bila strasnija od 1000 dana opsade grada. Isti qurac, samo malo brze.
-
FortunaBela
Pijani momci prolaze
Duz nase tihe ulice.
Oni u vojsku polaze,
Prate ih tuzne curice,
Brinu ih slutnje sulude-
Da rata ne bude.
Ne mogu da me ne sete
Suze na vrhu nosica,
Devetsto-osamdesete,
Ulice Brane Cosica