Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#26 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Chmoljo »

ko će glumiti zeta Srbina? :zoka:
insomnia78

#27 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by insomnia78 »

Matzan wrote:
uglavnomja wrote:prije 6-7 godina, pocetnicki kurs norveskog ... ljudi od svukuda

i jedan turcin, oko 30-ak, ovo ono bosna i kaze lik, ono kez od uha do uha: aaa alija dobar dobar ... i dize palac

i nravno cuo je moj odgovor :D

i nije vise nikad progovorio sa mnom.
a svakako su ga ubrzo prebacili u razred za one koji ne mogu pratiti normalnu nastavu :zzzz:
Odmah drito u vladu

A tebe, pretpostavljam, u neko posebno napredno odjeljenje?
Fudo387

#28 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Fudo387 »

Oho, evo je na Netflixu.
Vadi aparate. :D
insomnia78

#29 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by insomnia78 »

Chmoljo wrote:ko će glumiti zeta Srbina? :zoka:
Nebojša Glogovac
Fudo387

#30 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Fudo387 »

Marija Serifovic.
Obi Wan Bosnian

#31 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Obi Wan Bosnian »

Ja sam uvodni post razumio kao sarkazam ili šalu. Hoćete da kažete da je lik ozbiljan? :run:
Hakiz

#32 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Hakiz »

sunceKOtepsija wrote:Image
Prije svega, iskrene cestitke svima koji slave Bozic jer nam na ovaj dan (iako pisem 26. ali u pitanju su tehnikalije) dolazi vijest koja ce obradovati sve one koji Bosnu (pa i Hercegovinu ako treba) nose u srcu i dusi. Vijest koja nam dolazi iz prijateljske, ali prije svega bratske Turske-serija Alija o zivotu i pregalastvu Kralja Mudrosti, koji je zivot posvetio borbi za boljitak naroda, vjere pa i drzave ce se premijerno prikazati 30.01.2018.
:bih:
Ako bih mogao govoriti u svoje licno ime ovo mi je najbolji novogodisnji poklon. Vjerujem da ce se sa mnom sloziti svi-bez obzira na vjersku, nacionalnu, etnicku ili rasnu pripadnost.
Ostavivsi patriotska osjecanja po strani-sta ocekivati od serije? Prije svega visoku produkciju, emotivnu i bezvremensku pricu o borbi jednog covjeka (i njegove porodice) koji je prakticno sam-snagom svoje vjere i odlucnoscu na koljena bacio i na kraju porazio komunisticku oligarhiju i njihovu birokratiju te se suprostavio agresiji koja je za cilj imala unistenje Bosnjaka kao naroda.
Allah te nagradio za ove riječi. Mudro zboriš, svaka ti je Njegoševa.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#33 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by pici »

samo jedan srBin to moze...
Image
Hakiz

#34 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Hakiz »

Roccohljup wrote:Joj.... :D :D :D :D :D :D :D Mislim da ni rahmetli Aliji ne bi bilo pravo da ga ekranizuju al et.
Bez ironije, mislim da si u pravu.
Fudo387

#35 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Fudo387 »

Sad ce i zlatne kasike, red hrakanja po sebi, red alkaide, red o kako se nekad dobro jelo...i tako u krug.
Vazda ista suplja.
arzuhal

#36 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by arzuhal »

Fudo387 wrote:Sad ce i zlatne kasike, red hrakanja po sebi, red alkaide, red o kako se nekad dobro jelo...i tako u krug.
Vazda ista suplja.
Uvijek me naš čovjek iznenadi, ja sve mislim nema dalje...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#37 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by pici »

Fudo387 wrote:Sad ce i zlatne kasike, red hrakanja po sebi, red alkaide, red o kako se nekad dobro jelo...i tako u krug.
Vazda ista suplja.
yes valla i dijaspora baČi koju pametnu pa na ringišpil
Fudo387

#38 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Fudo387 »

pici wrote:
Vazda ista suplja.
yes valla i dijaspora baČi koju pametnu pa na ringišpil
Dijasporci su najgori.
uglavnomja

#39 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by uglavnomja »

Matzan wrote:
uglavnomja wrote:prije 6-7 godina, pocetnicki kurs norveskog ... ljudi od svukuda

i jedan turcin, oko 30-ak, ovo ono bosna i kaze lik, ono kez od uha do uha: aaa alija dobar dobar ... i dize palac

a svakako su ga ubrzo prebacili u razred za one koji ne mogu pratiti normalnu nastavu :zzzz:

:-)

sorry za off

ukratko, razredi su upisivani cisto da se popuni broj, a onda se vrsila selekcija, kao i u svakoj skoli

recimo ugrubo 3 grupe, sa podgrupama
1. onni koji govore osim maternjeg i engleski ( a onda i jos jedan svjetski jezik i imaju vise skole od prosjeka)
2. oni koji ne govore engleski, ali su pismeni i imaju neke skole
3. oni koji su nepismeni na latinici, a cesto i na svom jeziku, bez skole

plus profesorova ocjena kako ko shvata i koliko brzo uci itd ...

i poenta nije bila u tome, nego da lik bez obrazovanja i realnih saznanja o mojoj zemlji meni pametuje kako je zivjeti u njoj na osnovu sto je mozda procitao neku propagandnu hvalospjevku :-) o vjerskom lideru
i jos se on k'o naljuti :lol: :lol:
Fudo387

#40 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Fudo387 »

uglavnomja wrote:
Matzan wrote:

:-)

sorry za off

ukratko, razredi su upisivani cisto da se popuni broj, a onda se vrsila selekcija, kao i u svakoj skoli

recimo ugrubo 3 grupe, sa podgrupama
1. onni koji govore osim maternjeg i engleski ( a onda i jos jedan svjetski jezik i imaju vise skole od prosjeka)
2. oni koji ne govore engleski, ali su pismeni i imaju neke skole
3. oni koji su nepismeni na latinici, a cesto i na svom jeziku, bez skole

plus profesorova ocjena kako ko shvata i koliko brzo uci itd ...

i poenta nije bila u tome, nego da lik bez obrazovanja i realnih saznanja o mojoj zemlji meni pametuje kako je zivjeti u njoj na osnovu sto je mozda procitao neku propagandnu hvalospjevku :-) o vjerskom lideru
i jos se on k'o naljuti :lol: :lol:
Nek’ si mu rekla. Sta on ima tu tebi Alija, Bosna, ovo, ono...
Bi l’ Svabi tako? :D
pedeset

#41 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by pedeset »

zvinjavam se moderatoru, ali ahahahaahahaahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: HAHAAHAHAXXAAXAXAXAXA, kralj mudrosti nas ostavio da u 21 stoljeću živimo u državi bez države: Nemamo vode, djeca nam idu u Njemačku da rade najzadnje poslove jer ovdje za njih nema mjesta ako ne ližu guzice SDA "eliti", Srebrenicu su izdali drugi put, opština centar je 10 puta važnija od drugih, dovode nam arapska govna koja nas ponižavaju gore nego četnici u ratu, 100 000 radnih mjesta mi se gadi i komentarisati, reviziju tužbe su "odradili" samo da zavaraju krezubu rulju koja po kafanama treba da priča kako se "bakir suprotstaviop Vučiću", Ibro Berilo glasa za SNSD a bakir nas uvjerava kako SDA ne stoji iza toga iako ga ne izbacuje iz kriminalne organizacije SDA, Sebija uništila zdravstvo, ljudi koji nemaju hljeba da jedu zbog SDA moraju kupovati sami sebi lijekove, uveli nam akcize, Amiraq Zukića uhapsili jer je prodavao radna mjesta u elektroprivredi onima koji imaju para da kupe mjesto a ne djeci onih koji su ginuli za BIH, brojne druge koji su u vrhu stranke su u zatvoru završili, čak ih je i Erdogan odjebao u tolikoj mjeri, tako da glupi bakir može jedino da se uslika sa njim prije nego ovaj ode u Srbiju da ostavlja kapital, sva preduzeća su poklopili i bukvalno sve vode njihovi nesposobni ljudi i ujedno i uništavaju i ovo malo ispravnog što je ostalo, ... ima još toga ali ne mogu više jer mi postaje muka od SDA NEVJERNIKA koji se kriju iza vjere...FUJ...
Krokodajl

#42 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Krokodajl »

Tepsija zapisuješ li to ovo ? :D
insomnia78

#43 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by insomnia78 »

Moraju se ljudi negdje ispuhati nakon presuda. “Ne radi kruska nemas gde da se izduvas”
Nadzornik

#44 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Nadzornik »

Ne bi sjala ovako jako
ova moja lijepa avlija
ja bih svjetlo zvao mrakom
da te nije Alija

Slutio sam rijeci, slutio sam pjesme
mislio da grijeh je, da se ne smije
mislio sam nema ko da slusa
ima kako nema, slusa moja dusa
mislio sam nema ko da slusa
ima kako nema, cuje moja dusa

Ne bi sjala ovako jako
ova moja lijepa avlija
ja bih svjetlo zvao mrakom
da te nije Alija
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#45 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Chmoljo »

Vazda ista suplja.
zamisli.

ja mislio da se na sličnim temama različito piše :D ono, na jednoj je Alija valj'o, na drugoj nije.

na jednoj Tito zločinac, na drugoj heroj, na trećoj brat musliman.

:D
Nadzornik

#46 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Nadzornik »

Milos Obilic... :D

Image
Fudo387

#47 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Fudo387 »

Chmoljo wrote:
Vazda ista suplja.
zamisli.

ja mislio da se na sličnim temama različito piše :D ono, na jednoj je Alija valj'o, na drugoj nije.

na jednoj Tito zločinac, na drugoj heroj, na trećoj brat musliman.

:D
Velim, odavno nije otvorena slicna, ima sest sati... :D
Zabrinjavajuce je kako nas ove filmadjije ne ostavljaju na miru.
Jedva se kutarisali jednog supka, Angelina Jolie, kad eto Turaka i njihovih Tarkana. Tragedija. :sad:
Nadzornik

#48 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Nadzornik »

Krokodajl wrote:Tepsija zapisuješ li to ovo ? :D
Trenutno se ibreti... :D
insomnia78

#49 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by insomnia78 »

Oj Alija, odnijela te voda,
Je l’ ti žao Bosanskoga Broda?

Sjetiš li se Prijedora i Sane
I Kozarca što je s desne strane?

Bole li te Brčko i Bijeljina,
Drhte ruke oko Banja Luke.
Billy The Pljuc

#50 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Billy The Pljuc »

pedeset wrote:zvinjavam se moderatoru, ali ahahahaahahaahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: HAHAAHAHAXXAAXAXAXAXA, kralj mudrosti nas ostavio da u 21 stoljeću živimo u državi bez države: Nemamo vode, djeca nam idu u Njemačku da rade najzadnje poslove jer ovdje za njih nema mjesta ako ne ližu guzice SDA "eliti", Srebrenicu su izdali drugi put, opština centar je 10 puta važnija od drugih, dovode nam arapska govna koja nas ponižavaju gore nego četnici u ratu, 100 000 radnih mjesta mi se gadi i komentarisati, reviziju tužbe su "odradili" samo da zavaraju krezubu rulju koja po kafanama treba da priča kako se "bakir suprotstaviop Vučiću", Ibro Berilo glasa za SNSD a bakir nas uvjerava kako SDA ne stoji iza toga iako ga ne izbacuje iz kriminalne organizacije SDA, Sebija uništila zdravstvo, ljudi koji nemaju hljeba da jedu zbog SDA moraju kupovati sami sebi lijekove, uveli nam akcize, Amiraq Zukića uhapsili jer je prodavao radna mjesta u elektroprivredi onima koji imaju para da kupe mjesto a ne djeci onih koji su ginuli za BIH, brojne druge koji su u vrhu stranke su u zatvoru završili, čak ih je i Erdogan odjebao u tolikoj mjeri, tako da glupi bakir može jedino da se uslika sa njim prije nego ovaj ode u Srbiju da ostavlja kapital, sva preduzeća su poklopili i bukvalno sve vode njihovi nesposobni ljudi i ujedno i uništavaju i ovo malo ispravnog što je ostalo, ... ima još toga ali ne mogu više jer mi postaje muka od SDA NEVJERNIKA koji se kriju iza vjere...FUJ...
:thumbup: potpisujem, oteo si mi rijeci sa tastature...
Post Reply