BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
- Grean
#26 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Mislim da je taj kukavicluk posljedica osjecaja da smo u okruzenju vijekovima.
Recimo fascinantna je ta borba i zadrtost za svoje kod Albanaca ali vjerujem da bi drugacije bilo da nije Albanija iza ledja u bukvalnom smislu.
Recimo fascinantna je ta borba i zadrtost za svoje kod Albanaca ali vjerujem da bi drugacije bilo da nije Albanija iza ledja u bukvalnom smislu.
-
Hafis
#27 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Niste u okruženju, već ste istureni odjelGrean wrote:Mislim da je taj kukavicluk posljedica osjecaja da smo u okruzenju vijekovima.
-
Fudo387
#28 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Istureno odjeljenje, cega?Hafis wrote:Niste u okruženju, već ste istureni odjelGrean wrote:Mislim da je taj kukavicluk posljedica osjecaja da smo u okruzenju vijekovima.
-
Hafis
#29 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Da pokušamo preciznije.Fudo387 wrote:Istureno odjeljenje, cega?Hafis wrote:Niste u okruženju, već ste istureni odjelGrean wrote:Mislim da je taj kukavicluk posljedica osjecaja da smo u okruzenju vijekovima.
Lik je gore napisao da ''smo'' (su) u okruženju vijekovima.
E sad mi nije jasno kakva je razlika okruženja BiH u odnosu na okruženje recimo Mađarske, Češke, Austrije, Ugande, Bolivije i dr. I oni su valjda u okruženju, ta nisu na Marsu.
.
I tako mic po mic, komparirajući ostale zemlje njihova okruženja, došao sam do zaključka da ''smo'' (su) vjerojatno neki istureni odjel, čim ''nam'' (vam) okruženje nije kao u ostalih.
Jednostavno, priznaj.
-
Fudo387
#30 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Priznaj da si se usro da opet ne dobijes ban
, znam ja vrlo dobro sta si ti pokusao.
-
Hafis
#31 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
A zašto ban? Dobar ti je folFudo387 wrote:Priznaj da si se usro da opet ne dobijes ban, znam ja vrlo dobro sta si ti pokusao.
Čuj ''pokušao''. I dalje ostajem pri gornjoj tvrdnji.
- Grean
#32 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Mozda je Izrael najblizi primjer. Madjarska, Bolivija sigurno nisu u ovakvom okruzenju.Hafis wrote:Da pokušamo preciznije.Fudo387 wrote:Istureno odjeljenje, cega?Hafis wrote: Niste u okruženju, već ste istureni odjel
E sad mi nije jasno kakva je razlika okruženja BiH u odnosu na okruženje recimo Mađarske, Češke, Austrije, Ugande, Bolivije i dr. I oni su valjda u okruženju, ta nisu na Marsu.
.
I tako mic po mic, komparirajući ostale zemlje njihova okruženja, došao sam do zaključka da ''smo'' (su) vjerojatno neki istureni odjel, čim ''nam'' (vam) okruženje nije kao u ostalih.
Jednostavno, priznaj.
- horkesh
#33 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Tako to često biva, narodi koje nose te neke kolektivne traume često se okrenu istim ako ne i gorim metodama, čim su u prilici.General War wrote: Mislim da sa tobom nesto nije uredu, ni pet ni sest...vec okruzen zvjerima i koljacima...pa prijatelju nije planeta zemlja postala 1992, svako je imao istorijsku sansu da postane supak, posto su bosnjaci zvanicno definisani 1993 a po tvojoj nekoj besjedi...tu je buducnost...i srbi su kukali genocidima nad njima i prvom prilikom i oni se upisase u listu strijelaca.
Izrael je isto jedan primjer.
To je to. Merhametluka je možda bilo nekad, ne kažem da nema i danas dobrih duša, ali nekadašnje merhametli Bošnje danas ni djetetu ne staju na pješačkom, a kamoli da nekome pomažu. Ne razlikuju se ni drugi ex-yu narodi puno, još im ovaj turbo kapitalizam dozvolio da rade sve najgore što mogu da zamisle, samo ako kreću pare.DaysleepeR wrote:merhametluk u bošnjaka je mit, nema većih dušmana jednih prema drugima u evropi
ovo o čemu ti pišeš je nedostatak političke moći, a isti je rezultat politične nezrelosti i kratkovidnosti gdje se biraju politički diletanti sitni piljari i kriminalci kao vođe naroda pa onda nit znaju, nit mogu, niti imaju s čim kome šta konkretno uraditi
moć i snaga koju je armija BiH imala u ratu, dejtonskim sporazumom je ukinuta, kao i snaga svake druge vojne sile na ovim prostorima
ostali su samo mitovi i ratne priče i fantazije kojima plašimo jedni druge i kojima se i jedni i drugi i treći sokole ne bi im se ćuna većom ukazala
a sve u svemu sve go klošar poderanih gaća koji ne može bez kredita priuštiti ništa, i to je naša realnost i glavni problem
Last edited by horkesh on 20/12/2017 21:02, edited 1 time in total.
-
Hafis
#34 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
A kontam sad. Radi se o religiji.Grean wrote:Mozda je Izrael najblizi primjer. Madjarska, Bolivija sigurno nisu u ovakvom okruzenju.Hafis wrote:Da pokušamo preciznije.Fudo387 wrote: Istureno odjeljenje, cega?
.
Jednostavno, priznaj.
Teza je znači da je Izrael, tj. da su Židovi svojevrsni corpus alienum u tom specifičnom dijelu svijeta. Znači, svojevrstan pandam su i Bošnjaci?
Uvijek sam govorio da od religije čovjeka može samo glava zaboljeti.
- perfekcionista1
#35 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Obicno sranje je to sto govoris. Ja nisam govorio o tome da budemo na bilo koji nacin slicni nasim dzelatima vec da se usprotivimo onome sto nam se radi, dobar primjer je neko spomenuo Albance. Ne bore se nasiljem za svoj ponos i naciju i svejedno im uspijeva da ostanu samodostojni. Jos u ratu kad je teror komsija i ugnjetavanje bilo najsnaznije i kada je ta ljutnja kod Bosnjaka bila na vrhuncu, Bosnjaci nisu posegnuli za osvetom ili nekim nasiljem iste mjere. Uvijek je mogla porodica neke zrtve nakon granatiranja civila psihicki puknuti pa krenuti izivljavati se nad pravoslavnim crkvama i "vratiti" im barem donekle istom mjerom, ali nisu to uradile, bile su markale, bila je tuzlanska kapija, bila je srebrenica, ali pravoslavna crkva u Sarajevu kao i druge crkve gdje su Bosnjaci bili vecina su ostale netaknute. I ti sada nama pricas da bismo u miru mogli krenuti istim metodama? Vi bi to volili da biste onda mogli upirati prstom u nas i kukati evropi o islamskom terorizmu.horkesh wrote:
Tako to često biva, narodi koje nose te neke kolektivne traume često se okrenu istim ako ne i gorim metodama, čim su u prilici.
- horkesh
#36 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Smiri se bolan, ja ti govorim o današnjem vaktu. U ratu su se ljudi 1000 puta više pazili nego danas, a i prije rata je to bilo ljudskije.perfekcionista1 wrote:Obicno sranje je to sto govoris. Ja nisam govorio o tome da budemo na bilo koji nacin slicni nasim dzelatima vec da se usprotivimo onome sto nam se radi, dobar primjer je neko spomenuo Albance. Ne bore se nasiljem za svoj ponos i naciju i svejedno im uspijeva da ostanu samodostojni. Jos u ratu kad je teror komsija i ugnjetavanje bilo najsnaznije i kada je ta ljutnja kod Bosnjaka bila na vrhuncu, Bosnjaci nisu posegnuli za osvetom ili nekim nasiljem iste mjere. Uvijek je mogla porodica neke zrtve nakon granatiranja civila psihicki puknuti pa krenuti izivljavati se nad pravoslavnim crkvama i "vratiti" im barem donekle istom mjerom, ali nisu to uradile, bile su markale, bila je tuzlanska kapija, bila je srebrenica, ali pravoslavna crkva u Sarajevu kao i druge crkve gdje su Bosnjaci bili vecina su ostale netaknute. I ti sada nama pricas da bismo u miru mogli krenuti istim metodama? Vi bi to volili da biste onda mogli upirati prstom u nas i kukati evropi o islamskom terorizmu.horkesh wrote:
Tako to često biva, narodi koje nose te neke kolektivne traume često se okrenu istim ako ne i gorim metodama, čim su u prilici.
A to da narodi koji decenijama nose te terete i traume se znaju okrenuti zločinima - znaju. Volim misliti da bi Bošnjaci i u nekom idućem, nedobognikome, ratu mogli zadržati isti nivo dostojanstva kao u prethodnom - ali ne bih se mogao zakleti.
Šta da ti kažem, ja najviše volim da kukam o islamskom terorizmu
- perfekcionista1
#37 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Jeste jeste, danas je ljutnja kod Bosnjaka garant veca nego kad su uzivo gledali svojim ocima kako njihova porodica gine od agresorskih granata. Da, da, logika.horkesh wrote: U ratu su se ljudi 1000 puta više pazili nego danas, a i prije rata je to bilo ljudskije.
A to da narodi koji decenijama nose te terete i traume se znaju okrenuti zločinima - znaju. Volim misliti da bi Bošnjaci i u nekom idućem, nedobognikome, ratu mogli zadržati isti nivo dostojanstva kao u prethodnom - ali ne bih se mogao zakleti.
Šta da ti kažem, ja najviše volim da kukam o islamskom terorizmu
Bosnjacima zadnji rat nije jedini, prezivili su oni svasta a pogotovo u drugom svjetskom od starih dzelata preko drine, a taj rat nije bio mnogo daleko u odnosu na zadnji, pa jesu li se mozda izivljavali onda kad su mogli? NE, NISU. Zadrzali smo svoje dostojanstvo. I upravo nasi dzelati imaju taj obicaj da nam bacaju optuzbe a da se mi pravdamo, bez obzira koliko optuzba bila smijesna i nerealna. Bitno je pljuvati konstantno pa ce nesto i ostati. Nece se vama Bosnjaci pravdati za nesto sto nisu ucinili, a pogotovo ne za nesto sto tvrdis da bi hipoteticki mogli uciniti. Mnogi Bosnjaci nasjedaju na te tvoje podvale i izmedju ostalog je i to razlog ove teme.
- Bloo
- Globalna šefica
#38 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
A Kazani?perfekcionista1 wrote:Obicno sranje je to sto govoris. Ja nisam govorio o tome da budemo na bilo koji nacin slicni nasim dzelatima vec da se usprotivimo onome sto nam se radi, dobar primjer je neko spomenuo Albance. Ne bore se nasiljem za svoj ponos i naciju i svejedno im uspijeva da ostanu samodostojni. Jos u ratu kad je teror komsija i ugnjetavanje bilo najsnaznije i kada je ta ljutnja kod Bosnjaka bila na vrhuncu, Bosnjaci nisu posegnuli za osvetom ili nekim nasiljem iste mjere. Uvijek je mogla porodica neke zrtve nakon granatiranja civila psihicki puknuti pa krenuti izivljavati se nad pravoslavnim crkvama i "vratiti" im barem donekle istom mjerom, ali nisu to uradile, bile su markale, bila je tuzlanska kapija, bila je srebrenica, ali pravoslavna crkva u Sarajevu kao i druge crkve gdje su Bosnjaci bili vecina su ostale netaknute. I ti sada nama pricas da bismo u miru mogli krenuti istim metodama? Vi bi to volili da biste onda mogli upirati prstom u nas i kukati evropi o islamskom terorizmu.horkesh wrote:
- Bloo
- Globalna šefica
#39 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
A vala ste i merhametli bili u Grabovici...tako da tih mitomanskih tlapnji i generalisanja o sva tri naroda prodaj nekom drugom.
- Maraschino
#40 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Sta Kazani?Bloo wrote:
A Kazani?
Jedna grupa kriminalaca radili zlocine i kada se za to saznalo pokusalo se tome stati u kraj. Ni jedan Bosnjak to ne porice vec naprotiv osudjuje za razliku od drugih(kada se vec rade uporedbe).
'92.god. desetine hiljada izbjeglica slilo se iz Podrinja u Tuzlu. Sve se znalo ko i sta je uradio ALI se niko nije ni pokusao osvetiti komsijama Srbima.
Rat izmedju Hrvata i ARBiH uveliko traje, u Tuzli niko nije ni pokusao nauditi Hrvatima. U svim obrnutim slucajevima punjeni su logori i masovne grobnice...i opet Bosnjaci ne valjaju.
To je taj Bosnjacki merhametluk.
- Bloo
- Globalna šefica
#41 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Nesto se smijete Srbima sto su zadojeni mitovima...
Tito dragi koji tripovi
Tito dragi koji tripovi
-
Fudo387
#42 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Pa kako nas ti prezivi?Bloo wrote:Nesto se smijete Srbima sto su zadojeni mitovima...![]()
Tito dragi koji tripovi
- Bloo
- Globalna šefica
#43 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Nekonstitutivno vas i dalje prezivljavamFudo387 wrote:Pa kako nas ti prezivi?Bloo wrote:Nesto se smijete Srbima sto su zadojeni mitovima...![]()
Tito dragi koji tripovi
Jer ste blagi, pitomi i umetni jos pridjeva iz opisa lirsko ilirskih dole
-
Fudo387
#44 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Jebi ga, nedaj se, bice bolje kad se vrati Valter.Bloo wrote:Nekonstitutivno vas i dalje prezivljavamFudo387 wrote:Pa kako nas ti prezivi?Bloo wrote:Nesto se smijete Srbima sto su zadojeni mitovima...![]()
Tito dragi koji tripovi![]()
Jer ste blagi, pitomi i umetni jos pridjeva iz opisa lirsko ilirskih dole
- horkesh
#45 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Ljudi tada su imali dostojanstvo i ljudskost.perfekcionista1 wrote: Jeste jeste, danas je ljutnja kod Bosnjaka garant veca nego kad su uzivo gledali svojim ocima kako njihova porodica gine od agresorskih granata. Da, da, logika.
Strah me i pomisliti šta bi se desilo da se današnja bošnjačka mladež, koja dane i noći provodi cuclajući nargilu, dokopa puške. Nisu se ni rodili kad je rat završio, a već 20 godina gledaju kako se iskopavaju masovne grobnice i čeznu za "drugim poluvremenom".
Bezveze pokušavaš relativizirati. Bilo je zločina, i to zločina koje Bošnjaci u ogromnom procentu odbacuju. Zato nije bilo genocida, tercijarnih grobnica, traka oko ruka, generalno sve one sile i bahatosti s kojom su Srbi zapalili Bosnu 1992. godine s JNA tenkovima iza leđa. Nije bilo ni namjere o stavaranju etnički čistog prostora i, najvažnije, UZP-a.Bloo wrote:A vala ste i merhametli bili u Grabovici...tako da tih mitomanskih tlapnji i generalisanja o sva tri naroda prodaj nekom drugom.
Ako baš hoćeš, nabroj sve žrtve Armije RBiH i sva stratišta drugih naroda, a onda ćemo ih uporediti s bošnjačkim. Je li to poenta? Ili nabrojati nekoliko lokaliteta gdje je bilo zločina i onda - aha- svi su isti.
Ne ide to tako.
- manijak1
#46 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
mi smo hapsili naše zločince u toku agresije za razliku od druga dva mitomanaA vala ste i merhametli bili u Grabovici...tako da tih mitomanskih tlapnji i generalisanja o sva tri naroda prodaj nekom drugom.
- Bloo
- Globalna šefica
#47 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
@horkesh
Nije to ni bila namjera mog posta, vec odgovor na njegove generalizacije sa su bosnjaci nevine ovcice koje svi jebu stoljecima, a oni sute merhametli i trpe..
Nije to ni bila namjera mog posta, vec odgovor na njegove generalizacije sa su bosnjaci nevine ovcice koje svi jebu stoljecima, a oni sute merhametli i trpe..
-
triiksa
#48 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Ne bore se nasiljem a drzave im etnicki najcistije na Balkanu. Ocistile se same valjda, self cleaning.perfekcionista1 wrote:Obicno sranje je to sto govoris. Ja nisam govorio o tome da budemo na bilo koji nacin slicni nasim dzelatima vec da se usprotivimo onome sto nam se radi, dobar primjer je neko spomenuo Albance. Ne bore se nasiljem za svoj ponos i naciju i svejedno im uspijeva da ostanu samodostojni. Jos u ratu kad je teror komsija i ugnjetavanje bilo najsnaznije i kada je ta ljutnja kod Bosnjaka bila na vrhuncu, Bosnjaci nisu posegnuli za osvetom ili nekim nasiljem iste mjere. Uvijek je mogla porodica neke zrtve nakon granatiranja civila psihicki puknuti pa krenuti izivljavati se nad pravoslavnim crkvama i "vratiti" im barem donekle istom mjerom, ali nisu to uradile, bile su markale, bila je tuzlanska kapija, bila je srebrenica, ali pravoslavna crkva u Sarajevu kao i druge crkve gdje su Bosnjaci bili vecina su ostale netaknute. I ti sada nama pricas da bismo u miru mogli krenuti istim metodama? Vi bi to volili da biste onda mogli upirati prstom u nas i kukati evropi o islamskom terorizmu.horkesh wrote:
- perfekcionista1
#49 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
nazalost je tako, i jos sami sebe j.... ne vadimo ga. Par izolovanih slucajeva otpadnika protiv kojih smo jos u ratu se obracunali izjednacavas sa planskim etnickim ciscenjem i UZP-om. Sramota. Upravo zbog ovakvih se moramo probuditi i pokazati malo vise drcnosti.Bloo wrote:@horkesh
- Bloo
- Globalna šefica
#50 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Ahaperfekcionista1 wrote:nazalost je tako, i jos sami sebe j.... ne vadimo ga. Par izolovanih slucajeva otpadnika protiv kojih smo jos u ratu se obracunali izjednacavas sa planskim etnickim ciscenjem i UZP-om. Sramota. Upravo zbog ovakvih se moramo probuditi i pokazati malo vise drcnosti.Bloo wrote:@horkesh
Kad se ne uklapaju u generalizaciju.onda su izolovani otpaci
A kod onih tamo drugih moze generalizacija da su krvozedni jer se citav narod sastoji od izolovanih otpadaka
Koja logika