Auto ne pali
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Morphious
#27 Re: Auto ne pali
Gledam cijene na piku te bosch pumpe pa roknucu se ako je ona crkla materemi
- muha_sa
#28 Re: Auto ne pali
a cijena remontaMorphious wrote:Gledam cijene na piku te bosch pumpe pa roknucu se ako je ona crkla materemi
-
Morphious
#29 Re: Auto ne pali
Jos u mene astra TD 98 godina pa necu je nikad naci
- muha_sa
#30 Re: Auto ne pali
ne se sekiratMorphious wrote:Jos u mene astra TD 98 godina pa necu je nikad naci
sve se da remontovat pa i boš pumpa
ne trci pred rudu
- amar1994
#31 Re: Auto ne pali
Uglavnom nije skuplje od 250KM 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#32 Re: Auto ne pali
Sto na srcu nemam cesmu...radostan dan wrote:pa čekendžin jebo ga ti, nije napiso - upalila mi se aladinova lampa (to je ono iznad ček-a)..._BataZiv_0809 wrote:
Dje je cesma
- Rugafet
#34 Re: Auto ne pali
Joj tebe po cemu si zakljucio da je bas bosch pumpa u pitanju?Morphious wrote:Gledam cijene na piku te bosch pumpe pa roknucu se ako je ona crkla materemi
Sutra majstorui znat ces na cemu si, ovako samo nagadjas bezveze
-
condy
#35 Re: Auto ne pali
Ukoliko je otisla pumpa od goriva, tada da bi bio siguran, treba skinuti filter od goriva, i ako nema goriva u kucistu, onda je otisla pumpa od goriva. Nema sanse da upali kad ode pumpa od goriva. Ne moze malo palit a malo da ne moze upalit. Kad ode, gotova je dok novu ne stavis.
Mozda su u pitanju i podloske dizni, ako upali nakon duze verglanja na hladan motor.
Inace, kad ode pumpa od goriva, ili podloske od dizni elektronika nista ne signalizira na tabli. Tako da treba ici kod doktora auto
Mozda su u pitanju i podloske dizni, ako upali nakon duze verglanja na hladan motor.
Inace, kad ode pumpa od goriva, ili podloske od dizni elektronika nista ne signalizira na tabli. Tako da treba ici kod doktora auto
Last edited by condy on 19/12/2017 22:05, edited 1 time in total.
-
Morphious
#36 Re: Auto ne pali
Jedan kolega je otvarao onaj dio gdje se nalazi naftni filter i tu ima nafte dosta bukvalno onaj filter pliva u nafti sto sam ja uspio vidjeti.condy wrote:Ukoliko je otisla pumpa od goriva, tada da bi bio siguran, treba skinuti filter od goriva, i ako nema goriva u kucistu, onda je otisla pumpa od goriva. Nema sanse da upali kad ode pumpa od goriva.
-
condy
#37 Re: Auto ne pali
Onda nije do pumpe od goriva.Morphious wrote:Jedan kolega je otvarao onaj dio gdje se nalazi naftni filter i tu ima nafte dosta bukvalno onaj filter pliva u nafti sto sam ja uspio vidjeti.condy wrote:Ukoliko je otisla pumpa od goriva, tada da bi bio siguran, treba skinuti filter od goriva, i ako nema goriva u kucistu, onda je otisla pumpa od goriva. Nema sanse da upali kad ode pumpa od goriva.
Odvezi ga kod majstora, posto signalizira lampica neki kvar, na dijagnostici bi trebalo se vidjeti sta je u pitanju.
Jeli samo ujutru, na hladan motor nece da pali ?
Pogledaj onu klapnicu od gasa kad dignes haubu da li je vrati, kad ne bude htio upaliti, moze se rucno razraditi. Ona se nalazi kod egr-a. Cuje se ono skljocanje kad se auto pali. Obicno je blizu prednje sajbe.
-
Morphious
#38 Re: Auto ne pali
Neki dan mi se desilo auto je bilo zagrijano upalim radi na leru 5 sec i samo se ugasi ja zaverglam dugo vergla 10 sec mozda i jedva upali i evo danas opet ali hladan motorcondy wrote:Onda nije do pumpe od goriva.Morphious wrote:Jedan kolega je otvarao onaj dio gdje se nalazi naftni filter i tu ima nafte dosta bukvalno onaj filter pliva u nafti sto sam ja uspio vidjeti.condy wrote:Ukoliko je otisla pumpa od goriva, tada da bi bio siguran, treba skinuti filter od goriva, i ako nema goriva u kucistu, onda je otisla pumpa od goriva. Nema sanse da upali kad ode pumpa od goriva.![]()
Odvezi ga kod majstora, posto signalizira lampica neki kvar, na dijagnostici bi trebalo se vidjeti sta je u pitanju.
Jeli samo ujutru, na hladan motor nece da pali ?
Pogledaj onu klapnicu od gasa kad dignes haubu da li je vrati, kad ne bude htio upaliti, moze se rucno razraditi. Ona se nalazi kod egr-a. Cuje se ono skljocanje kad se auto pali. Obicno je blizu prednje sajbe.
upalim radio 3 sec ugasi se i ni makac verglo ispraznio aku.
-
ucenik1234
#39 Re: Auto ne pali
Meni se desava na golfu 3 TD da, kad je hladno upalim auto i sav cuka trese se prvih 10ak sekundi, sumnjam na grijace, mada ne znam moza je i do pumpe. Ovo se desava samo kad je prvo paljenje kad je leden, nekad se i ugasi ako ne zagrijem dobro.
- duminjo
#40 Re: Auto ne pali
Kod mog je bila otisla Pumpa od goriva Ali kad se jednom ugasio, vise se nije mogo upaliti.
Znaci. Doso da operem auto, Bio Red. Parkiram i ugasim. Do tada sve OK. Dodje Red da pomjerim, ja da upalim, nece. Vergla i vergla Al nece. Sve Ono kao samo Sto nije upalio, ili upali Ali se odmah U sekundi ugasi. Ko kad svijecu utihnes. Znaci, moj vise palio nije dok nisam pumpu zamijenio
Znaci. Doso da operem auto, Bio Red. Parkiram i ugasim. Do tada sve OK. Dodje Red da pomjerim, ja da upalim, nece. Vergla i vergla Al nece. Sve Ono kao samo Sto nije upalio, ili upali Ali se odmah U sekundi ugasi. Ko kad svijecu utihnes. Znaci, moj vise palio nije dok nisam pumpu zamijenio
-
Throttle
#41 Re: Auto ne pali
Jesi cackao kljuc ista, mozda je imobilajzer
Ne znam kako je u te TD, to je stariji motor od DTI, mozda kod i nije problem elektronika pumpe
Ne znam kako je u te TD, to je stariji motor od DTI, mozda kod i nije problem elektronika pumpe
- Ned071
#42 Re: Auto ne pali
Ne sekiraj se sve se popravi. Ako je ona crkla, skini je, spakuj i posalji Dzambi u Zenicu. Popravice jeMorphious wrote:Gledam cijene na piku te bosch pumpe pa roknucu se ako je ona crkla materemi
- Travnički Noćni Šetač
#43 Re: Auto ne pali
EGR provjeri...
- Travnički Noćni Šetač
#45 Re: Auto ne pali
Itekako ima ako je neispravan.... Kod mene je imao kad je ostao otvoren... samo kažem da provjeri...
EDIT: na ovo sam mislio :
Najcesci simptomi i uzroci kvara EGR sistema
Otezan start motora se javlja kada je EGR ventil otvoren i omogucava usisavanje dodatnog (fals) vazduha u motor – sto je veci otvor motor teze startuje, do skoro nemoguceg pokretanja.
https://automehatronika.wordpress.com/2 ... asova-egr/
EDIT: na ovo sam mislio :
Najcesci simptomi i uzroci kvara EGR sistema
Otezan start motora se javlja kada je EGR ventil otvoren i omogucava usisavanje dodatnog (fals) vazduha u motor – sto je veci otvor motor teze startuje, do skoro nemoguceg pokretanja.
https://automehatronika.wordpress.com/2 ... asova-egr/
- Ned071
#46 Re: Auto ne pali
problem koji covjek ima 99 posto nema veze sa egr-om... al mi mozemo samo nagadjati... ima dva majstora za opelaa, jedan u sarajevu, jedan u zenici, popravice mu sta je god...
- Travnički Noćni Šetač
#47 Re: Auto ne pali
Ma ja nisam majstor... Naravno da mu pravi majstor treba... ali ga isprepadaše ovdje svi da je pumpa a svjesni smo svi da ne mora biti samo ona...
...
Ovaj slučaj sa EGR je bio kod mene... auto upali, radi desetak sekundi i ugasi se ... i onda neće idućih 20 puta da upali... zato sam i spomenuo... dok je majstor radi probe rukom zatvorio EGR auto normalno upalio i normalno radilo...
...
Čisto da podijelim iskustvo...
...
Ovaj slučaj sa EGR je bio kod mene... auto upali, radi desetak sekundi i ugasi se ... i onda neće idućih 20 puta da upali... zato sam i spomenuo... dok je majstor radi probe rukom zatvorio EGR auto normalno upalio i normalno radilo...
...
Čisto da podijelim iskustvo...
-
Throttle
#48 Re: Auto ne pali
Nisam siguran ni da taj TD ima egr
-
ado-šampion
#49 Re: Auto ne pali
Ma kakav Bihamk odslepaju do prvog majstora i to je to. Imao puknuce gume na kruznom toku na Stupu, dodje lik, rekoh moze li do Bosmala, kaze moze za 50 KM, a za dzaba te mogu u Kasindolsku. E rekoh hvala ti ko bratu. 
- Ned071
#50 Re: Auto ne pali
izlevatio te...
ja sam tri puta zvao, svaki put korektni... dva puta popravili na mjestu (jednom prije dest godina na golfu razvodna kapa i jednom preklemali), treci put me odvukli u svoj servis i popravili... samo potpis na nalog i to je to
ja sam tri puta zvao, svaki put korektni... dva puta popravili na mjestu (jednom prije dest godina na golfu razvodna kapa i jednom preklemali), treci put me odvukli u svoj servis i popravili... samo potpis na nalog i to je to