Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Ko je najveci mangup bosansko-bosnjacke politike iz perioda 1992-1995?

Alija Izetbegovic
15
24%
Nijaz Durakovic
3
5%
Bogic Bogicevic
12
19%
Ejup Ganic
1
2%
Selim Beslagic
11
17%
Irfan Ljubijankic
0
No votes
Hakija Turajlic
2
3%
Haris Silajdzic
17
27%
itd.
2
3%

Total votes: 63

elk

#26 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by elk »

Oj teme :run:
bersK

#27 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by bersK »

Je šta ovo, dje je Murat Sabanovic, Amir Reko?
ultrajvosa 1987

#28 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by ultrajvosa 1987 »

A "slucajni prolaznik" Lagum ?
Haris.ba

#29 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by Haris.ba »

Političar, 1992. - 1995.

- Konkretno Nijaz Duraković:

1994. trebalo je imati hrabrosti pa (iako sa ceremonijalnim ovlaštenjima u predsjedništvu) progovoriti o tome da se je protiv "islamizacije Armije".

- Bogićevo historijsko "ne" koliko znam ne obuhvata period 1992. - 1995.

P.S.
Mada sam pisao o Ganiću, a on tada bio Jugosloven. :D
Last edited by Haris.ba on 19/12/2017 12:08, edited 2 times in total.
kakavdanakneiskustvu

#30 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by kakavdanakneiskustvu »

kiligonzales wrote:Bogicevicevo "NE"

:thumbup:
Haris.ba

#31 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by Haris.ba »

- Selim Bešlagić
Čitava ova priča je priča o povjerenju građana i vlasti. Taj uzajamni odnos je vrlo bitan. Primao sam i moji pomoćnici su morali primati građane po potrebi. Imao sam skoro svaki dan kontakt s građanima, a imao sam dva dana u sedmici kad primam građane. To dovodi do toga da slušajući njihove probleme, rješavajući njihove probleme koliko je moguće, stvori se jedno povjerenje gdje niko nije zazirao zbog toga što sam ja Musliman, a ti Hrvat ili ti Srbin. Zato što smo problem gledali kroz problem čovjeka, a ne kroz problem nacije i naroda. Najbolji primjer za to je kada su sa srpske strane granatirali pravoslavnu crkvu. Tada smo mi u saradnji sa građanima srpske nacionalnosti obezbijedili donaciju da se popravi pravoslavna crkva. Meni je telefon zvonio, zove čovjek i kaže: “Vi popravljate crkvu, a oni su srušili džamija i katoličkih crkava koliko hoćeš. A ti - kaže - popravljaš pravoslavnu crkvu.“ To nije njihova crkva, to je tuzlanska crkva, crkva građana pravoslavne vjeroispovijesti koji su ostali u Tuzli i ostali da brane to. Nema koja je njegova, koja je naša. Ili drugi primjer; kad je došlo do one naredbe da se jedinice HVO-a podčine Armiji BiH, iako su u Tuzli one bile podčinjene, komanda HVO-a iz Mostara je tražila da se oni izmaknu, da oni budu samostalni. Ljudi su rezonovali da nema te šanse i rekli da neće pa donijeli odluku da se razvojači 115. brigada. Tada je mene zovnuo komandant tuzlanskog korpusa i rekao: „Selime nešto se sprema. Bit će belaja. Ako Hrvati to urade, bit će belaja jer može doći do pomjeranja naroda.“ Onda smo donijeli odluku da idemo u svaku hrvatsku mjesnu zajednicu da razgovaramo. Otišli smo u sva hrvatska mjesta i razgovarali s ljudima. Prije svega oni nisu znali da se izvršila reorganizacija vojske. S druge strane ljudima je rečeno: „Nešto će se desiti“. Morali smo razgovarati s ljudima. Na jednom takvom mjestu ja sam pokušao da pričam, razgovaram, pa sam putem vica, jer tako pričam, pokušao pričati nešto. Međutim jedan se digne i kaže: „Načelniče, mi smo spakovali kofere. Hoćemo l' mi ić' il' ćemo ostat'? “Nisam imao vremena ni da razmišljam šta ću odgovoriti. Odgovorio sam ono što me je moj otac učio, mati učila, što me taj sistem bratstva i jedinstva učio. Moj odgovor je bio: „Ako vi krenete, molim vas da se vratite po mene jer ja ne bih želio da budem načelnik jednog naroda. Želim da budem načelnik građanima. Prema tome pošto ćete vi otići, nema razloga da ja ostanem. Ja idem s vama.“ Time sam završio razgovor. Drugi dan mi je došao taj isti čovjek i rekao: „Načelniče, mi smo raspakovali kofere.“
megaman4

#32 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by megaman4 »

Goloruki narod koji je izasao da brani BiH jedini je zasluzio kolektivno priznanje, jer da njih nije bilo, ne bi bilo ni nas ni BiH.
Haris.ba

#33 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by Haris.ba »

megaman4 wrote:Goloruki narod koji je izasao da brani BiH jedini je zasluzio kolektivno priznanje, jer da njih nije bilo, ne bi bilo ni nas ni BiH.
A što jedini? Pa i političari su dio naroda? :D

Elem, čak ni goloruki narod nije sam od sebe izašao da brani BiH. Naivna je ta priča.
It_is_a_Leclerc

#34 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by It_is_a_Leclerc »

Već je postao običaj da pojedincima na ovom forumu sve treba rastaviti na proste rečenice kako bi njihove glavice to uspjele pohvatati. Pa ću evo izgleda i morati ovdje...

Dakle, niko ne govori da je trebalo ostati u krnjoj Jugoslaviji. Dapače.

Jedino što ja govorim je da je bošnjačka politika u tim godinama, kao i danas, bila potpuno dezorjentisana, nepovezana, neprincipijelna, nesvjesna historijske odgovornosti, kokošarska, a što je sve vodilo gubitku rata i porazu u Dejtonu. Ja ne znam ima li u dugoj historiji ove države većeg poniženja od momenta kad tadašnji politički vrh nezavisne države RBIH sjeda u Ženevi da pregovara sa terorističkim postrojbama Ratka Mladića, i time im u međunarodnim okvirima poklanja toliko željeni legitimitet. Ili ono spinovanje - "Potpiši je Alije, nek' je i ko avlija" dok su trajali dejtonski pregovori.

Eto samo dva primjera koliko su ovi "big balls" mangupi bili inspirativni, sposobni i koliko su vizije imali. Dobro je iko ostao živ.
GandalfSivi

#35 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by GandalfSivi »

kiligonzales wrote:
sabina1 wrote:
GandalfSivi wrote: To je to, da ne pricam dalje. Mozda jedino da dodam da su jaja imali generacija 70-74 koji su u tenama izasli da se bore, dok su svi gore nabrojani prijetili zavaljivanjem te generacije...
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ispade da je najbolje da smo sapatom pali, da se nismo ko narod nikako politicki, pa i vojno organizovali, niti stvorili uslove da se odbranimo kakve takve. Svi nasi politicari tada su bili tu da nas zavale, a niko da nas odbrani. Niko ni za sta nema zasluge. Niko ne valja. Mislim kakva je to pamet kojoj niko ne valja. :D

Mozda bi najbolje bilo da nismo talasali i da smo ginuli uz "boze pravde", "mars na Drinu", "spremite se spremite Cetnici" po Hr i cuvali Jugoslaviju jer jbg tako kao nebi zavalili generaciju i zivjeli bi sretno do kraja zivota. Dok nas to opet nebi dovelo do nekog Haga, gdje bi nam se usi crvenile zbog stida, a mozda ni ovakav rezultat kao drzavu nebi dobili. :D
To, to, sve si skontao. Kakav spin, nevidjeno...
The 51st State

#36 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by The 51st State »

naknadna pamet, najjeftinija pamet, nesvrhovito.
decembar2017

#37 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by decembar2017 »

Haris.ba wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Kakvi mangupi :lol:

Nikakve vizije, nikakvog plana, samo vikanje i galama kao paradigma šuplje i dezorjentisane bošnjačke politike. Slika i prilika. Ova tema, također.
Sa svakim Srbinom iz Srbije sa kojim sam pričao, pa kad bi se dotakli rata, jedna od teza mu je bila da smo bili glupi.

Kaže, snage na terenu, logistika, organizacija...mogli ste ostati u Jugoslaviji i za 10 godina ko Crna Gora svojim putem. Ovako ste ginuli (ko biva krivi smo mi za zločine, ne bi nam ništa bilo da smo pristali na Srboslaviju).

A kad Srbina pitaš što nisi sa Osmanlijama hinjaluka (a jesu kroz većinu historije), sa Austrougarima, sa Njemcima...

Teške su to bolesti.
Crna Gora je otisla svojim putem POSLIJE kraha veliksrpskog projekta u kojem je Srbija izasla kao gubitnik, sankcija , NATO bombardovanja.

Tako da kada ti tako nesto kazu reci im da ih razumijes da bi oni to volili jer da je Bosna i Hercegovina cekala sve to nikada ne bi docekala jer se nista od toga ne bi dogodilo .
horkesh

#38 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by horkesh »

decembar2017 wrote:
Crna Gora je otisla svojim putem POSLIJE kraha veliksrpskog projekta u kojem je Srbija izasla kao gubitnik, sankcija , NATO bombardovanja.

Tako da kada ti tako nesto kazu reci im da ih razumijes da bi oni to volili jer da je Bosna i Hercegovina cekala sve to nikada ne bi docekala jer se nista od toga ne bi dogodilo .
Upravo tako. Ne bi se iz tog zagrljaja kasnije iščupali ni BiH, ni Crna Gora, a ponajmanje Kosovo. Evropa bi na sve to gledala kao unutrašnju stvar Srboslavije.

Nego, evo jedna za ekipu iz Višegrada:

Maraschino

#39 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by Maraschino »

Fahrudin Radoncic codno ime Scepan, prejebao sve.
Fudo387

#40 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by Fudo387 »

Muhamed Sacirbegovic.
Sprcio holandsku princezu, ku's vece balls. :D
sarlo

#41 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by sarlo »

Glasao za Silajdzica zbog drzavnickog stava '92. Dobro je zastupao Bosnu u tom vremenu. Skrenuo paznju svjetske javnosti. Imas dosta ratova, za mnoge se i ne zna.

Realno...nisam siguran.
Fudo387

#42 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by Fudo387 »

Realno, nema tu mudonje ni do podne, a ni poslije podne.
Ljudi pogubljeni u vremenu i prostoru, zateceni opstom kataklizmom, nesposobni, bez vizije, znanja, uradili su ono sto su
najbolje mogli. Rjesili egzistencije svojih porodica, ostali su najebali.
Tito_i_Partija

#43 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by Tito_i_Partija »

Fudo387 wrote:Muhamed Sacirbegovic.
De ba, nije valjda? :-D
Fudo387

#44 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by Fudo387 »

Tito_i_Partija wrote:
Jest' jarane, u Holandiji zesci crnjak, kraljica se umal' nije objesila.
Americki profesor fudbala bosanskih korijena nacuturio holandsku tradiciju u lokalnoj kafani.
Kasnije ga ganjali ovuda zbog ilegalne kocke, lik je lud k'o struja, olicenje Bosnje punog tudjih para.
Na kraju, ne znam ja nista, nisam ja odavde. :lol: Haj, vi'cemo se.
House

#45 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by House »

horkesh wrote:
decembar2017 wrote:

uvijek oplačem. :lol: :lol: legendarno
triconja

#46 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by triconja »

It_is_a_Leclerc wrote:Već je postao običaj da pojedincima na ovom forumu sve treba rastaviti na proste rečenice kako bi njihove glavice to uspjele pohvatati. Pa ću evo izgleda i morati ovdje...

Dakle, niko ne govori da je trebalo ostati u krnjoj Jugoslaviji. Dapače.

Jedino što ja govorim je da je bošnjačka politika u tim godinama, kao i danas, bila potpuno dezorjentisana, nepovezana, neprincipijelna, nesvjesna historijske odgovornosti, kokošarska, a što je sve vodilo gubitku rata i porazu u Dejtonu. Ja ne znam ima li u dugoj historiji ove države većeg poniženja od momenta kad tadašnji politički vrh nezavisne države RBIH sjeda u Ženevi da pregovara sa terorističkim postrojbama Ratka Mladića, i time im u međunarodnim okvirima poklanja toliko željeni legitimitet. Ili ono spinovanje - "Potpiši je Alije, nek' je i ko avlija" dok su trajali dejtonski pregovori.

Eto samo dva primjera koliko su ovi "big balls" mangupi bili inspirativni, sposobni i koliko su vizije imali. Dobro je iko ostao živ.
Dobar stil pisanja, imam osjecaj kao da sam procitao dobar vic na temu crni humor nakon citanja tvojih postova :lol: :thumbup:
triconja

#47 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by triconja »

House wrote:
horkesh wrote:
decembar2017 wrote:

uvijek oplačem. :lol: :lol: legendarno
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Od ovog moze bruh iskocit :lol: :lol: :lol:
Tito_i_Partija

#48 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by Tito_i_Partija »

Fudo387 wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Jest' jarane, u Holandiji zesci crnjak, kraljica se umal' nije objesila.
Americki profesor fudbala bosanskih korijena nacuturio holandsku tradiciju u lokalnoj kafani.
Kasnije ga ganjali ovuda zbog ilegalne kocke, lik je lud k'o struja, olicenje Bosnje punog tudjih para.
Na kraju, ne znam ja nista, nisam ja odavde. :lol: Haj, vi'cemo se.
Koji kralj jbt. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#49 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by _BataZiv_0809 »

Image

:D
Fudo387

#50 Re: Big balls bosansko-bosnjacke politike :)

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:Image

:D
Ovaj kad ga je slozio jenni jameson, kazu nije mogla tri dana na noge. :lol:
Post Reply