ima bolesnika što su se ufurali u ovu priču...cimne je iz zgloba, ko da vinjak sasipa...moonca wrote:Vidal89 wrote:Espresso se pije na eks za one koji ne znaju![]()
E, samo sam dvoje vidjela da tako piju. Zenska, svaki dan u isto vrijeme nakon posla i jedan vozac UPS a, na eks.
Espresso kafa,ono
-
radostan dan
#26 Re: Espresso kafa,ono
-
Zoya
#27 Re: Espresso kafa,ono
Što neko reče ovdje, aparat za espresso i druge kafe skuplja prašinu. Žali Bože bačenih para.Espresso samo vani.
-
radostan dan
#28 Re: Espresso kafa,ono
venecija... 3 evra za espreso i 5 evra kelneru što ti naplati priču kako mjesto na kom piješ kafu ima poseban pogled, sa posebnom tarifom.sherbett wrote:A di si pio esspresso u italiji za 8 eura?El malagueño wrote:Ja samo pijem espresso, crn bez secera, i fakat svugdje u bih sluze nevjerovatno dobar espresso. Meni cak ni malo nije losiji od onoga u italiji (8 eura espresso a nista bolji od onoga od 2 km u bih.)
Last edited by radostan dan on 11/12/2017 21:44, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#29 Re: Espresso kafa,ono
U Budimpešti - 6 eura 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#30 Re: Espresso kafa,ono
To mozda u Vaci utca i ako te sisata madjarica odlucila opljackat.
-
sumirprimus
#31 Re: Espresso kafa,ono
u minšenu cvaj ojro.
i do 5%
i do 5%
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#32 Re: Espresso kafa,ono
Konobar bio. Ma u samom centru, na onom nekom trgu._BataZiv_0809 wrote:To mozda u Vaci utca i ako te sisata madjarica odlucila opljackat.
Meni smiješniji bio kolega, njegova reakcija na račun
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#33 Re: Espresso kafa,ono
Pa kazem Vaci utcaTomahawk11 wrote:Konobar bio. Ma u samom centru, na onom nekom trgu._BataZiv_0809 wrote:To mozda u Vaci utca i ako te sisata madjarica odlucila opljackat.
Meni smiješniji bio kolega, njegova reakcija na račun![]()
Ne znam dje ste to srkali, ali prosjek je 2 do 3 Europejca.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#34 Re: Espresso kafa,ono
Možebit da su nas i zajebali, hebo ih mađarski_BataZiv_0809 wrote:Pa kazem Vaci utcaTomahawk11 wrote:Konobar bio. Ma u samom centru, na onom nekom trgu._BataZiv_0809 wrote:To mozda u Vaci utca i ako te sisata madjarica odlucila opljackat.
Meni smiješniji bio kolega, njegova reakcija na račun![]()
![]()
Ne znam dje ste to srkali, ali prosjek je 2 do 3 Europejca.
Al reakcija kolege je vrijedila tih para
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#35 Re: Espresso kafa,ono
Jebo kafu je li bilo sta naveceTomahawk11 wrote:
Možebit da su nas i zajebali, hebo ih mađarski![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#36 Re: Espresso kafa,ono
Jeste, mađarski gulaš_BataZiv_0809 wrote:Jebo kafu je li bilo sta naveceTomahawk11 wrote:
Možebit da su nas i zajebali, hebo ih mađarski![]()
- zlo zlo
#37 Re: Espresso kafa,ono

koristim poemiu ima 2 god, standardni espresso aparat, bez kapsuli i pizdarija
Prezadovoljna
-
El malagueño
#38 Re: Espresso kafa,ono
Vala svudje je od prilike ta cijena. Mozda nije nedje van centra i to ali necu radi kafe sad ici nedje u pm da ispadne par eura jeftinije...recimo kod koloseuma sjeli da odmorimi poslije obilaska, bila 9 eura. Ali to je normala cijena u rimu. Sjecam se u baru, piva 9 eura. Whiskey najjeftiniji 11 eura. Piva u hotelu u baru 11 eura. Doduse imas jeftinije ako ces piti za sankom. Onda bude mozda odprilike 30 posto jeftinije, neznam tacno. U stvari haman je jeftinije vecera nego popit 3 pive u centru rima.sherbett wrote:A di si pio esspresso u italiji za 8 eura?El malagueño wrote:Ja samo pijem espresso, crn bez secera, i fakat svugdje u bih sluze nevjerovatno dobar espresso. Meni cak ni malo nije losiji od onoga u italiji (8 eura espresso a nista bolji od onoga od 2 km u bih.)
-
belfy
#39 Re: Espresso kafa,ono
Ko moze kafe iz "tableta" moze i govana... Izvin'te na mom francuskom.
- Optimus09
-
Fudo387
#41 Re: Espresso kafa,ono
Bezveze...
Marnem dvije za tri minute i onda mi hercika lupa.
Ne znam kako je neko razvuce sat, okrece solju tamovamo, pa zamisljeno razgleda okolo, pa je opet zavrti, pa srkne...i tako 300 puta.
Davljenje solje, kafane, konobara, ambijenta...trosi struju ni za sta.
Marnem dvije za tri minute i onda mi hercika lupa.
Ne znam kako je neko razvuce sat, okrece solju tamovamo, pa zamisljeno razgleda okolo, pa je opet zavrti, pa srkne...i tako 300 puta.
Davljenje solje, kafane, konobara, ambijenta...trosi struju ni za sta.
- sunceKOtepsija
#42 Re: Espresso kafa,ono
kafa (posebno se to odnosi na espresso ili ekspreso-kako kome na volju) nije za svakog, ne podnosi je svako na isti nacin, i na svakog razlicito djeluje. iako ce mozda biti i malo off topic moram priznati da mi je cak pomalon i degutantno vidjeti zenu da pije kafu
-
moonca
#43 Re: Espresso kafa,ono
Researchers found one cup of the caffeine-rich beverage was enough to reduce blood flow to the heart by 22 per cent within an hour of being consumed.
Zasto?degutantno vidjeti zenu da pije kafu
Meni je vidjeti je da pusi cigaretu hodajuci ulicom.
- senzibilni
#44 Re: Espresso kafa,ono
Konzumenti Sarajevskog buckurisa zvanog espresso niti znaju osnovno
Kraca kafa nije jaca .....
Jer se kofein rastvara u vodi i manje vode manje kofeina ,to je zakon hemije
U svoj ovoj prici o kafi se istice bezobrazluk o cjeni kafe 2 li 2,5 km
Za neku crnkastu tekucinu koja je gorka ,kisela ,opora bljutava ima neki cudan smek i tesko legne.
Itd.A ovi sto su pili kafu po svijetu ( u sto sumnjam) lazu
Najskuplja kafa za prosjecnog gradzanina je 3 do 4 eura,a ima i po 2
Da zakljucimo.
Nek mu je vise pije caca od 2 i 3 km po Sarajevskim rupama.
Kraca kafa nije jaca .....
Jer se kofein rastvara u vodi i manje vode manje kofeina ,to je zakon hemije
U svoj ovoj prici o kafi se istice bezobrazluk o cjeni kafe 2 li 2,5 km
Za neku crnkastu tekucinu koja je gorka ,kisela ,opora bljutava ima neki cudan smek i tesko legne.
Itd.A ovi sto su pili kafu po svijetu ( u sto sumnjam) lazu
Najskuplja kafa za prosjecnog gradzanina je 3 do 4 eura,a ima i po 2
Da zakljucimo.
Nek mu je vise pije caca od 2 i 3 km po Sarajevskim rupama.
-
Amko80
#45 Re: Espresso kafa,ono
Ne mogu, ovo je od čvrste plastike, malo manje od dolce gusto. Ptrade uvoznik, može od njih direktno, al imaju samo jednu aromu od njih 12, a ima i kod Heljića na čarsiji, Lavazza i Kimbo, iste kapsule...channel10 wrote:Gdje kupujes te kapsule i mogu li u aparat dolce gusto?Amko80 wrote:Ja imam kući mali aparat Lavazza espresso point, kafa u plastičnim kapsulama, bolja nego u 90% kafana. Dobar espresso dosta zavisi i od aparata...
-
moonca
#46 Re: Espresso kafa,ono
Dakle, espreso je je kafeni napitak koji se dobija pomoću aparata kojim se vrela voda pod jakim pritiskom propušta kroz kafu a ceo proces traje oko 20 sekundi. Kratki espreso je jak, punog ukusa i omiljen među onima koji sebe smatraju pravim poznavaocima i uživaocima kafe. Zato isti ti uživaoci umeju da izgube živce kada konobar ne zna razliku između duplog, kratkog i produženog espresa. Po nekom pravilu, kratki espreso (ristreto) je prst kafe u maloj šolji do 20ml, dupli je oko 40ml, a produženi (lungo) je 60ml.
Dupli espreso je upravo to što mu naziv sugeriše – dupla doza espresa. Napravi se jedan espreso (to se među baristima naziva jedan „shot“ espresa) i potom se u istu šolju doda još jedan.
- mayab
#47 Re: Espresso kafa,ono
belfy wrote:Ko moze kafe iz "tableta" moze i govana... Izvin'te na mom francuskom.
-
El malagueño
#48 Re: Espresso kafa,ono
Pa, o cemu pisem? Znaci kazem za sankom je jeftinije. Ali evo pila si je za 4, 5, 6 i 20 eura. I cudis se mojoj odokokativnoj procjeni od 8 eura za kafu. Mislim ono, kao da sam nesto cudno rekao fakat. A i nije poenta da li je kafa 6 ili 8 eura. Poenta je da mi nije nista bolje nego u bih za 3 km, cak stavise meni je cesto i bolja kod nas. .sherbett wrote:Kud si ti hodao po RimuEl malagueño wrote:Vala svudje je od prilike ta cijena. Mozda nije nedje van centra i to ali necu radi kafe sad ici nedje u pm da ispadne par eura jeftinije...recimo kod koloseuma sjeli da odmorimi poslije obilaska, bila 9 eura. Ali to je normala cijena u rimu. Sjecam se u baru, piva 9 eura. Whiskey najjeftiniji 11 eura. Piva u hotelu u baru 11 eura. Doduse imas jeftinije ako ces piti za sankom. Onda bude mozda odprilike 30 posto jeftinije, neznam tacno. U stvari haman je jeftinije vecera nego popit 3 pive u centru rima.sherbett wrote: A di si pio esspresso u italiji za 8 eura?
Ja se ne sjecam kafe od 8 eura.. sjeli uz Tiber ispod castel san angelo koktel popila pa je bio 10 ak eufa..
Verona glavni trg oko 4, 5 eura..dosta sam Italije obisla.. znam samo da je oko 20 u Venciji al to na piazza San Marco.. normala.. i to naravno ak sjednes na terasu..
Ugl.. najjeftinije je na jugu.. ima kafe za euro i po![]()
Doduse, ovisi kako Radosni rece, i di pijes kafu. Najjeftinija je za sankom u baru i to stojecki naravno. Al ko ih sljivi.. nema pusenja.. fino na terasu pa najskuplju platis.. al opet sve max 5, 6 eura
- sunceKOtepsija
#49 Re: Espresso kafa,ono
citao sam negdje, da zene zbog same svoje konstrukcije ie. manje tjelesne i razlicite hormonalne grade grade teze podnose pica s kofeinom, posebno se to odnosi na trudnice. Koefein navodno negativno ztice na rad srca te dovodi do hormonalnog disbalansa u organizmu-vecina uslovno receno "modernih varijanti" kafa je projektovana prema strukturi muskarca-tezina prije svega, jos kad se na sve to doda i razlicita hormonalna grada, kafa je pa skoro (gledajuci dugotrajne posljedice) za zenu pogubna kao i alkohol.moonca wrote:Researchers found one cup of the caffeine-rich beverage was enough to reduce blood flow to the heart by 22 per cent within an hour of being consumed.![]()
Slazem se pusenje
-
moonca
#50 Re: Espresso kafa,ono
Ima raznih studija -koliko nam kafa pomaze ili odmaze u odrzavanju zdravlja.sunceKOtepsija wrote:citao sam negdje, da zene zbog same svoje konstrukcije ie. manje tjelesne i razlicite hormonalne grade grade teze podnose pica s kofeinom, posebno se to odnosi na trudnice. Koefein navodno negativno ztice na rad srca te dovodi do hormonalnog disbalansa u organizmu-vecina uslovno receno "modernih varijanti" kafa je projektovana prema strukturi muskarca-tezina prije svega, jos kad se na sve to doda i razlicita hormonalna grada, kafa je pa skoro (gledajuci dugotrajne posljedice) za zenu pogubna kao i alkohol.moonca wrote:Researchers found one cup of the caffeine-rich beverage was enough to reduce blood flow to the heart by 22 per cent within an hour of being consumed.![]()
Slazem se pusenje
Nisam naisla na to da su zene osjetljivije -mada generalno kao ziva bica mozda jesu, na kofein.Mada , i ja sam navikla na jutarnju jafu radije nego li caj ,koji takodje ima kofeina.
Potraziti cu po netu.Bas me interesuje. No, vise sam cula od zena--nista me ne moze smiriti kao kafa i cigareta.
Jednom sam probala Red Bull, imala sam uzasan osjecaj. Uznemirujuci.Više kofeina u kafi nego u Red Bullu
Jedan od najvećih brendova u energetskim pićima, Red Bull, ima samo 30 mg kofeina na 100 grama, dok ga u 100 grama kafe ima 40 miligrama. Međutim, kada je riječ o drugim energetskim pićima, u nekima na 100 grama tekućine dolazi i do nevjerovatnih 570 miligrama kofeina, što je kao 14 šoljica kafe.