Odkud Baketu 100,000 radnih mjestaGeneral War wrote:Odkad u Beretkama 100 000 boraca
100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
-
detroit-mercy
#26 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#27 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
I naravno, zatucanoj šovinističkoj kretenčini i njegovoj SS televizijiTV Sjeverne Koreje nije trebalo dugo:dr.gog wrote:http://avaz.ba/vijesti/bih/329402/zelen ... 00-vojnika
Otkud vam pravo da tako glupim pričama nabacujete loptu kretenima tipa Dodika, Vučića, ustašoida..da naše komšije misle da prosječni bošnjo jedva čeka da iskopa kalašnjikov i oplete po Srbima i Hrvatima? Fuj!
- uglavnomja
#28 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
sta mu nije trebalo dugo?
pa bake mu nabacio zicer
sljedeci put ce dodo baketu ...
pa onda cova
tako to funkcionise vec 20+ godina
jedni bez drugih ne mogu
zelene berekte i slicne sda-baketove organizacije se i placaju iz budzeta da rade ovakve stvari, teheranizacija ... pa oni anamo lanu, pa bake nesto ostro odgovori ... i eto dobijenih izbora
pa bake mu nabacio zicer
sljedeci put ce dodo baketu ...
pa onda cova
tako to funkcionise vec 20+ godina
jedni bez drugih ne mogu
zelene berekte i slicne sda-baketove organizacije se i placaju iz budzeta da rade ovakve stvari, teheranizacija ... pa oni anamo lanu, pa bake nesto ostro odgovori ... i eto dobijenih izbora
- Prpa.ba
#29 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
Jah, izbori se dobijaju na strahu i patriotskim lafinama, a bastinici UZP-a i stanovnistvo koje demokratski podrzava tekovine UZP bi bili nase dobre komsije da nije nabacivanja lopte i zlih balija koji stvaraju atmosferu straha.

- zunazu
#30 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
Kakav seljakluk od naslova. Paranoja i primitivizam.dr.gog wrote:100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#31 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
Sasvim tačnozunazu wrote:Kakav seljakluk od naslova. Paranoja i primitivizam.dr.gog wrote:100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
-
Boletus edulis
#32 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
Može li mi neko potvrditi autentičnost podatka da je Emin Švrakić rođen u Beogradu i da mu je majka bila sprkinja rođena beograđanka a da mu je rođeni ujak bio pukovnik srpske vojske?
- kamen spoticanja
#33 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
jel ovo tvoj clanak u Stav-u?dr.gog wrote:Sasvim tačnozunazu wrote:Kakav seljakluk od naslova. Paranoja i primitivizam.dr.gog wrote:100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera.Smišljeno jeftin senadavdićevski.Imaš li kakav još odvratniji?
http://stav.ba/radoncic-i-svrakic-izmis ... -radikala/
- General War
#34 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
Boletus edulis wrote:Može li mi neko potvrditi autentičnost podatka da je Emin Švrakić rođen u Beogradu i da mu je majka bila sprkinja rođena beograđanka a da mu je reođeni ujak bio pukovnik srpske vojske?
a amidjic od cikun djeda bio na solunskom frontu
-
Boletus edulis
#35 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
Nije smiješno.Ovo je nažalost istina.
- uglavnomja
#36 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
General War wrote:Boletus edulis wrote:Može li mi neko potvrditi autentičnost podatka da je Emin Švrakić rođen u Beogradu i da mu je majka bila sprkinja rođena beograđanka a da mu je reođeni ujak bio pukovnik srpske vojske?
a amidjic od cikun djeda bio na solunskom frontu
jeste rodjen u bg, ostalo
http://www.sarajevo.ba/ba/files/emin.pdf
- Cherry-Cherry
#37 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
A što na žalost? Ili eto i što na sreću?
- General War
#38 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
Istina da bi se potvrdilo sta? Ne stavljaju velikosrpske cipove ko se rodi u beograduBoletus edulis wrote:Nije smiješno.Ovo je nažalost istina.
-
Boletus edulis
#39 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
zato sto nam je predsjedik Zelenih beretki covjek rodjen u Beogradu i ciji je ujak pukovnik srpske vojske kraljevine SHS,covjek koji je ko fol organizator otpora i koji se prvi ispalio a sin mu potkuhao belaj jer je i on ucesnik ubistva srpskog svata na Carsiji i koji se takodjer ispalio iz Bosne na pocetku rata.znaci,prvi su kad treba napraviti sranje da bi nakon toga digli sidra.naravno,prvi su i u pljacki recimo Bezistana i medje prvima su iskoristili mjesec dana ratovanja.
i sad nam takvi komanduju.bljak i fuj
- uglavnomja
#40 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
ovo prije xxx je nidje veze ...Boletus edulis wrote:zato sto nam je predsjedik Zelenih beretki covjek rodjen u Beogradu i ciji je ujak pukovnik srpske vojske kraljevine SHS
xxx ,
covjek koji je ko fol organizator otpora i koji se prvi ispalio a sin mu potkuhao belaj jer je i on ucesnik ubistva srpskog svata na Carsiji i koji se takodjer ispalio iz Bosne na pocetku rata.znaci,prvi su kad treba napraviti sranje da bi nakon toga digli sidra.naravno,prvi su i u pljacki recimo Bezistana i medje prvima su iskoristili mjesec dana ratovanja.
poslije xxx
- Edin H.
- General War
#42 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
Pa 2/3 ABiH oficira su ti iz JNA, pa negdje pise da se Aljo pisao kao srbin...Celo koji je priznao da je ubio svata je iz Bosne..a ovi sto si nabrojao puna ih Bosna sto bi da se bore ispod jorgan planine.Boletus edulis wrote:zato sto nam je predsjedik Zelenih beretki covjek rodjen u Beogradu i ciji je ujak pukovnik srpske vojske kraljevine SHS,covjek koji je ko fol organizator otpora i koji se prvi ispalio a sin mu potkuhao belaj jer je i on ucesnik ubistva srpskog svata na Carsiji i koji se takodjer ispalio iz Bosne na pocetku rata.znaci,prvi su kad treba napraviti sranje da bi nakon toga digli sidra.naravno,prvi su i u pljacki recimo Bezistana i medje prvima su iskoristili mjesec dana ratovanja.
-
Boletus edulis
#43 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
ti ocigledno ne znas razliku izmedju oficira srpske vojske u kraljevini SHS i oficira JNA u Jugoslaviji? rodila ga majka srpkinja i sad ne skida fes a Celo nije iz Bosne koliko ja znam a s njim bio Svrakicev sin dezerter i pobjegulja,ljubi ga deda Gavro ili Risto
- Bloo
- Globalna šefica
#44 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
Jovan Divjak je isto rođen u Beogradu.Boletus edulis wrote:zato sto nam je predsjedik Zelenih beretki covjek rodjen u Beogradu i ciji je ujak pukovnik srpske vojske kraljevine SHS,covjek koji je ko fol organizator otpora i koji se prvi ispalio a sin mu potkuhao belaj jer je i on ucesnik ubistva srpskog svata na Carsiji i koji se takodjer ispalio iz Bosne na pocetku rata.znaci,prvi su kad treba napraviti sranje da bi nakon toga digli sidra.naravno,prvi su i u pljacki recimo Bezistana i medje prvima su iskoristili mjesec dana ratovanja.
- trambusek88
#45 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
Meni nije jasno da je prošla nezapaženo Dodikova izjava da RS ima snage da se odbrani, ima dobro opremljenu policju, i još nešto o čemu sad ne može govoriti
To je bilo nakon Bakirove izjave za DW, a prije pisanja o 9.000 Bakirovih vojnika.
Da je normalna država narod bi jednim velikim mitingom pokazao da je dosta ratnohuškačke retorike, skupljanja poena na račun crnih devedesetih i skretanja pažnje sa pravih problema!
To je bilo nakon Bakirove izjave za DW, a prije pisanja o 9.000 Bakirovih vojnika.
Da je normalna država narod bi jednim velikim mitingom pokazao da je dosta ratnohuškačke retorike, skupljanja poena na račun crnih devedesetih i skretanja pažnje sa pravih problema!
- Bloo
- Globalna šefica
#46 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
To onaj fazon, što podoji srpska sisa, to od malena srBstvo pokupi...General War wrote:Istina da bi se potvrdilo sta? Ne stavljaju velikosrpske cipove ko se rodi u beograduBoletus edulis wrote:Nije smiješno.Ovo je nažalost istina.
- Ned071
#47 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
Doktore, steta dobrog komentara. Ali dokaz da ne treba vruce glave a bez informacija pisati. Svrakicev firer moze biti samo Fahro, vec godinama su kucni prijatelji...
- Sanjarko
#48 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
Tacna je brojka. 570.000 je 2 stroja od po 235.000. Jb-ga vi ne racunate da je rat trajao 4 godine i da je iz stroja bilo izbaceno dosta vojnika, sto ranjeno sto poginulu. Racunate samo da je ARBiH imala 250.000 vojnika na kraju rata, plus bilo je i civila u Armiji dosta.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Procitaj ti jos jednom tu informaciju.uglavnomja wrote:
procitati komentare ispod informacije o 570.000 boraca arbih![]()
https://www.faktor.ba/vijest/zavrsen-re ... ata-237490
To nisu sve pripadnici ARBiH. U taj broj je ukljucen i HVO.
Ja licno smatram da je broj i jednih i drugih bio daleko manji, a ovi spiskovi su kotoznakako uvecani,
- Matzan
#49 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
Da hoće više jednom ovaj Švrakić izaći na ulicu pa da vidimo tih njegovih 100.000 obožavatelja i saboraca.
Čovjek stalno nešto prijeti, piše saopštenja.... daj više jednom da i tu armadu vidimo.
Čovjek stalno nešto prijeti, piše saopštenja.... daj više jednom da i tu armadu vidimo.
- crno_sa_zlatnim
#50 Re: 100.000 Švrakića za Bošnjačkog Firera
Samo da dodam da Dajdzino potomstvo muze ovu drzavu do iznemoglosti. Kad kazem potomstvo, mislim na Batlake od Mostara do Sarajeva. Gadi mi se pisati o tom polusvijetu.dr.gog wrote:http://avaz.ba/vijesti/bih/329402/zelen ... 00-vojnikaU vremenima opšte duhovne i socijalne bijede, a nakon dvije decenije od kraja rata, na Balkanu još egzistiraju "udruge" i "pokreti" koje svako malo izbace bombastičnu nebulozu koja dokazuje da su "još tu ako zatreba". Na moju žalost, i tužno sjećanje na poginule momke iz ZB, nekadašnje vojno krilo SDA, obučavano krajem 1991. u Dalmaciji, nakon toliko godina postalo je maligni ostatak jedne zatucane desničarske klike koju srpski fašisti popularno nazivaju- balijama. Jeste šamar reći tu riječ jednom pripadniku ABiH, pa i meni lično...Ali kad ih gledam i čitam ova idolopoklonička ljubljenja šupka propalom partijskom vođi, koji je dinastijski naslijedio svoga jednako kolebljivog i nesigurnog oca po principu sećijske demokratije, dođe mi zlo.Udruženje organizatora otpora, veterana rata, dobrovoljaca, prvoboraca i branioca Bosnae "Zelene beretke" uputilo je javnu podršku članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću koji je jučer, tokom zvanične posjete Beogradu, kazao kako će se međunarodna politika BiH voditi isključivo u Sarajevu.
"Čestitamo Izetbegoviću na njegovom državničkom stavu i na odbrani naše domovine u već dogovorenom srpsko-hrvatskom scenariju za umanjenje državnosti naše nam jedine domovine. Vaša opredijeljenost prema patriotizmu za BiH je pokazala neprijateljima naše domovine da je Sarajevo glavni grad i da se u njemu odlučuje budućnost BiH, a posebno trebaju napokon zlonamjerni pojedinci da shvate da su prošla vremena kada se upravljalo iz Beograda i iz Zagreba na našim sudbinama", kaže se u saopćenju.
Ono što želimo još javno reći, onako kao smo stajali iza našeg vrhovnog komandanta rahmetli Alije Izetbegovića, poručuju iz "Zelenih beretki", tako stojimo i iza tebe, Bakire Izetbegoviću, sa više od 100.000 iskusnih vojnika - veterana rata - navodi se na kraju saopćenja Udruženja organizatora otpora, veterana rata, dobrovoljaca, prvoboraca i branioca "BOSNAE - ZELENE BERETKE".
Da racionališem ovu budalaštinu, pomalo je i zabavno, mada znam da bi me te kockaste glave sutra nalomile palicama, kao u dobra stara vremena MOS-a kada su nabildani debili na Bakirov mig odrađivali prljave stvari. Sa sve iskaznicama AID-a, jel...
Sjećam se svoje ekipe Bosnae xx. Jedan proćerdao arapske pare u propalu fašističku radio stanicu, drugi postao narkoman, treći radi za 700 KM, četvrti , po izgledu pravi krmak, krade pod stare dane u Italiji, peti umro od heroina, šesti između zatvora i suđenja i dalje dila i krade, sedmi ima dvoje djece i radi k'o konj da preživi, osmi već deset godina radi na određeno i pati ga geler i reuma. Sjećam se onih najhrabrijih iz drugih ekipa koje sam upoznao- svi su poginuli trčeći na četničke Sijače ili su likvidirani u vojno-kriminalnim obračunima. Najbolji danas u rahatluku leže u grobovima i srećom nemaju pojma kakvo ljudsko smeće poteže njihova imena pod svoju privatnu firmu.
Mit o ZB mi je razbijen još 1992 kada sam shvatio da nas većina nikada nije bila ni u ZB, ni u PL. I kao takvi smo potonuli u dostojanstvenu anonimnost. Ali ostala su "udruženja". Kojih se ježim. Koji sve više nalikuju na siledžije preko Une i Drine. Koji ugodno žive od penzija od po 1200 KM, nepostojećim činovima propalih jedinica i slave u koju vjeruju djeca iz sarajevskih mahala, koja bi danas "ubijala četnike". Kojima su oni "bili u ratu", i samim tim polubogovi, lažni heroji.
Pitam ja "Udruženje": Pa jebem vam tursko ustaško znamenje, od ustaše Daidže, do fašiste Erdogana i smotanog Alije i njegovih prodanih "generala" koji su nas zavaljivali.... Gdje nas je to 100.000 koji smo budale da imitiramo neke nove bošnjačke SS divizije, kako bi Bosna imala muslimanskog Firera? Kome vi ba prijetite i kome se dokazujete, j***m li vam izmišljenu press službu? Kako vas nije stid da se uvlačite bilo kome u guzicu? Zar vas nije strah Boga kada vidite more bijelih nišana naše braće suboraca koji su poginuli da bude mir,a ne da vi danas kopirate četnike i njihovu propagandu koja isto tako ima " hiljade za Kosovo ako zatreba"?. Što niste gurali svoju djecu pred snajpere VRS, već u ambasade, dok su mahalci i jalija ginuli za "jedinstvenu".
Otkud vam pravo da tako glupim pričama nabacujete loptu kretenima tipa Dodika, Vučića, ustašoida..da naše komšije misle da prosječni bošnjo jedva čeka da iskopa kalašnjikov i oplete po Srbima i Hrvatima? Fuj!
Pa ni srbijanska Bezbedonosno Informativna Agencija ne bi smislila bolje skakanje u usta zaglupljenom bošnji. A u tome su špijuni i novinari četničine Vučića i kriminalca Dodika jako maštoviti.
Pitam se još, ima li smisla što ja budala još uvijek sa ljubavlju čuvam svoj ljiljan i kapu, dok vi klepate pare, marišete neistomišljenike, i glumite stranačku vojsku pored živih boraca ABiH kojima se živo jebe za vaš fanatizam i koncept fildžan-države gdje su Caco i Ćelo gazije,a Alija Otac nacije....
Ne znam, muka mi je. Žao mi je mojih drugova koji su pokupli gelere, izgubili mladost, živce i danas žive od prvog do prvog, dok Švrakići i SDA mladež vozi BMW-ove, bilda, radi po državnim firmama i tekbira pod turskim zastavama slaveći tuđu zemlju kao svoju majku.
Neka je mir i spokoj nad mojom poginulom braćom Beretkama,a kriminalcima i spletkarošima neka sudi Bog.
U naše ime, Švrakiću, ti ne govoriš.