Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
drndalo

#26 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by drndalo »

tozla.ba wrote:
amar1994 wrote:Volvo prvenstveno zbog prostora , sjedista , motora , a drugo sjedio i probao oba kod kramara , u takvom golfu sve na centralnom grebenu skripi :-)
jel moguce da su svi na strani volva, jos meni golf puno ljepsi, pogotovo ovaj, bas lijepo izgleda i iznutra i s vana. pa sta je reci, zar je tolika razlika izmedju ova dva auta ?
O cemu raspravljate?

Zar odmah niste skontali da je ili bot za dizanje prometa u pitanju, ili neko kome treba potvrda vec donesene odluke s trackom zadivljenosti nasoram njegovog "novog" mega-giga-Gnojfa...?
Maraschino

#27 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by Maraschino »

Haj da i ja probam. Vozio i jedno i drugo. Prvo Volvo pa onda presao u G7 GTE. Velika razlika u svemu. Volvo jeste kvalitetno auto i nema potrebe da objasnjavam ali kada sam sjeo u ovog golfa osjetila se razlika. Golf je po svemu(osim po kvalitetu) bolje sjeo. Nisam ljubitelj G-ova. :D
amar1994

#28 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by amar1994 »

condy wrote:
amar1994 wrote::run:

Pa nista , osim sto je manje presao , udobniji, prostraniji i tisi , ostalo je rinaka , takodje svedski celik je bolji od kineskog :)

Takodje za xenone , jake stavke vala , a sijalica skupa ko djavo , takodje su po magli kara .

Sta mu to treba 380ks i 2500NM da ide , daj Boga ti , nece se trkat ni s jednim ni s drugim , osim toga volvo ima 350NM za razlikku od "bijednih" 320 u kako ti kazes jacem autu , takodje je pouzdaniji motor sto je dovoljno .
Golf ubrzava od 0-100 za 8,4s a Volvo za 10,5 s.
Max brzina Golf 216 km/h Volvo 205 km/h
Medjuubrzanje kod Golfa bolje.
Golf bolje koci sa 100 na 0 za 35m....Sigurno je do svedskog celika, tezak pravo :mrgreen:

Ksenoni su daleko bolja svjetla od halogenih. Halogena su za njih ko svjeca uz lampu :-D Po magli ni halogena ne valjajh nicemu. Led su najbolja.
ja ti opet galsavam : nece se trkat , a dizel i nije za toga :D

pa to :lol: , kineski celik je lagan :mrgreen:

Led su najbolja u zasljepljivanju ostlaih ucesnika , ne znam sta je ono nako :?
hekaton

#29 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by hekaton »

tozla.ba wrote:Pozdrav raja, dugo dugo se omisljam izmedju navedena dva auta.

Ukratko:

- Golf VII 2.0 CR TDI HIGHLINE SPORT CARAT Edition 150 KS
2013.godiste
130.000km presao
Plava metalik boja
manuelni mjenjac
http://www.askramar.com/Vozilo?id=10465

ili

-Volvo S60 2.0 D Momentum Sport -FACELIFT-
2013.godiste
88.000km presao
Crna metalik boja
takodjer manuelni mjenjac.
http://www.askramar.com/Vozilo?id=9940

Volvo je skuplji neke cca. 3 hiljade, ali eto, zanima me vase misljenje, jer sam sveo izbor na ova dva, oba su kod kramara.
Pa bih volio da mi podjelite koji savjet :D :D :thumbup:
Auu dobre teme. Hvala za otvaranje, mjerkao sam bas ovog S60 kod kramara, ali zbog jedne druge teme na forumu sve sam blize odluci da uvezem ovakvog s60 iz njemacke.
Molim te ukoliko se odlucis za Volva da podijelis utiske kako o autu tako i o iskustvu sa kramarom da se ne cimam po njemackoj.
Ovaj prodavac mi je za ovog https://www.olx.ba/artikal/27594163/vol ... od-160-ks/ trazio 32k (presao je 20k vise od kramarovog kojeg si ti postavio)

Sretno sa kupovinom da bude hairli :bih:
Edinz

#30 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by Edinz »

Vozio ovaj model Volva godinu dana, odličan je samo velika šteta sto je manuelni mjenjač. Motor sasvim dovoljan i ga težinu i gabarite.
hekaton

#31 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by hekaton »

Edinz wrote:Vozio ovaj model Volva godinu dana, odličan je samo velika šteta sto je manuelni mjenjač. Motor sasvim dovoljan i ga težinu i gabarite.
Na piku su rijetkost sa automaskim mjenjacem, mislim da kramar ciljano uvozi ove sa manuelnim...
Edinz

#32 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by Edinz »

Geartronic je nešto sto se treba probati definitivno, ah da velika šteta sto nema xenone
condy

#33 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by condy »

amar1994 wrote: ja ti opet galsavam : nece se trkat , a dizel i nije za toga :D

Razlika je u perfomansama dobra. Ni jedan ni drugi nisu trkaci. Trkaci su za mene koji ubrzavaju ispod 7 sekundi.
Kazem za mene sad za neke su ispod 5 sekundi :mrgreen:
Mislim da bi u ovom Volvu 120 kw bila prava mjera da imas onu komociju koja fali sa ovim mktorom :wink:
Ispod toga ja ga ne bi kupio jer su perfomanse ispod ocekivanja. 350 nm to jest cifra ali je ja ne vidim na cesti, jesi ga ti vozio? Vidi se po perfomansama ubrzanja da nista posebno nije bolji od recimo novijeg 1.6 hdi motora u kompaktu. Al, za klasu vece i skuplje ( i teze ) auto je Volvo. Sad vidis kolika je razlika u perfomansama izmedju ova dva auta u pitanju ubrzanja i agilnosti voznje.

Led svjetla upravu si smaraju druge ubise te u celo ravno :mrgreen: al najbolje osvjetle cestu. Vozio se u jednom autu bas je cisto naprijed sa njima. Sad ne znam koja su dugovjecnija led ili xenoni i sta je jeftiniji zamijeniti kad ode :)
amar1994

#34 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by amar1994 »

condy wrote:

Razlika je u perfomansama dobra. Ni jedan ni drugi nisu trkaci. Trkaci su za mene koji ubrzavaju ispod 7 sekundi.
Mislim da bi u ovom Volvu 120 kw bila prava mjera da imas onu komociju koja fali sa ovim mktorom :wink:
Ispod toga ja ga ne bi kupio jer su perfomanse ispod ocekivanja. 350 nm to jest cifra ali je ja ne vidim na cesti, jesi ga ti vozio? Vidi se po perfomansama ubrzanja da nista posebno nije bolji od recimo novijeg 1.6 hdi motora u kompaktu. Al, za klasu vece i skuplje ( i teze ) auto je Volvo. Sad vidis kolika je razlika u perfomansama izmedju ova dva auta u pitanju ubrzanja i agilnosti voznje.

Led svjetla upravu si smaraju druge ubise te u celo ravno :mrgreen: al najbolje osvjetle cestu. Vozio se u jednom autu bas je cisto naprijed sa njima. Sad ne znam koja su dugovjecnija led ili xenoni i sta je jeftiniji zamijeniti kad ode :)
nisam njega , jesam nesto slicno sa tim momentom , nista bolje ne ide od ovog 1.6 jer je tezi , ali na AP i brdima osjetis moment 8-)

Pa bas zbog te masivnosti naginjem na volva , ne znam , golf ne vrijedi 30000KM taman da je 24karatni :D
ma bjezi ba , govno i jedno i drugo , citav far se mijenja kad LED rikne :lol: , halogena + socivo meni bolje ne treba :thumbup: , da ne pricam o cijenama senzora nivelacije i slicno :run:

vidim nismo pomenuli sigurnost , i tu ga volvo dere :-D
condy

#35 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by condy »

amar1994 wrote:
condy wrote:

nisam njega , jesam nesto slicno sa tim momentom , nista bolje ne ide od ovog 1.6 jer je tezi , ali na AP i brdima osjetis moment 8-)

Pa bas zbog te masivnosti naginjem na volva , ne znam , golf ne vrijedi 30000KM taman da je 24karatni :D
ma bjezi ba , govno i jedno i drugo , citav far se mijenja kad LED rikne :lol: , halogena + socivo meni bolje ne treba :thumbup: , da ne pricam o cijenama senzora nivelacije i slicno :run:

vidim nismo pomenuli sigurnost , i tu ga volvo dere :-D
Samo da dodam zenicki celik je bolji od svedskog :mrgreen:

Masivnost je i meni uvijek plus. Taj osjecaj robusnosti i dobrog lezanja, sigurnosti na cesti je kod tih vozila prava stvar. Ja bih isao na Volva prije da je 120 kw. Ovako na Golfa jer meni su perfomanse najbitnije a i tebi su :thumbup:

Kod mene su bi xenon, jednom zamjenjena sijalica dok je kod mene auto. Zamjenska philips placena meni se cini oko 130 KM. Ja ne bih bjezao od njih jer mi je to prihvatljiv trosak u pet sest godina :wink:

Iako bi ja da sa na njegovom mjestu pogledao Pug 508 GT. Ima kod Kramara 30 kKM. :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#36 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by mali_milojica »

Ako sam dobro vidio,kod Volva 5cil. Razlog više :D
condy

#37 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by condy »

Pa nek saceka onaj od 120 kw :P :mrgreen:
vozackii

#38 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by vozackii »

amar1994

#39 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by amar1994 »

vozackii wrote:http://pravaistinaokramaru.blogger.ba/

Spasavajte covjeka
cega , tripa ? :lol:

evo me glava ufatila od bloga :lol: :lol:
vozackii

#40 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by vozackii »

amar1994 wrote:
vozackii wrote:http://pravaistinaokramaru.blogger.ba/

Spasavajte covjeka
cega , tripa ? :lol:

evo me glava ufatila od bloga :lol: :lol:
Usro sam se reko crkla graficka nema joj ni godina :-)
condy

#41 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by condy »

Usrani :mrgreen:
amar1994

#42 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by amar1994 »

vozackii wrote:
Usro sam se reko crkla graficka nema joj ni godina :-)
:lol: :lol:
Adi-g

#43 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by Adi-g »

Vozim volva s60 sa linka ispod i mogu reci sve najbolje. Osjeti se kvalitet kao i u svakoj premium klasi. A vw je smjesno porediti s volvom po pitanju kvalitete. E sad ovo su dva razlicita vozila u svemu. Imaj na umu da iskesiras jos 5-6 zastita na vw i da svako jutro budes sretan kad vidis svoje auto na parkingu.
http://www.asdalmi.com/web/index.php/po ... view/1/692
condy

#44 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by condy »

Adi-g wrote:Vozim volva s60 sa linka ispod i mogu reci sve najbolje. Osjeti se kvalitet kao i u svakoj premium klasi. A vw je smjesno porediti s volvom po pitanju kvalitete. E sad ovo su dva razlicita vozila u svemu. Imaj na umu da iskesiras jos 5-6 zastita na vw i da svako jutro budes sretan kad vidis svoje auto na parkingu.
Lijepo ti je auto. Tom Volvu bi i ja dao prednost u odnosu na Golfa. Onom Kramarovom vec ne bih.

Mocna oprema nakrcan je, sve ima.
Za to auto se moze reci full.

Kakva su ti iskustva sa Dalmijem ? Kakva su mu auta na placu ?
Adi-g

#45 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by Adi-g »

condy wrote:
Adi-g wrote:Vozim volva s60 sa linka ispod i mogu reci sve najbolje. Osjeti se kvalitet kao i u svakoj premium klasi. A vw je smjesno porediti s volvom po pitanju kvalitete. E sad ovo su dva razlicita vozila u svemu. Imaj na umu da iskesiras jos 5-6 zastita na vw i da svako jutro budes sretan kad vidis svoje auto na parkingu.
Lijepo ti je auto. Tom Volvu bi i ja dao prednost u odnosu na Golfa. Onom Kramarovom vec ne bih.

Mocna oprema nakrcan je, sve ima.
Za to auto se moze reci full.

Kakva su ti iskustva sa Dalmijem ? Kakva su mu auta na placu ?
Ja sam ga skoro uzeo od lika sto ga je kupio tamo prije godinu dana. Nemam problema osim potrosne robe(pakne, ulje, filteri itd.)
Kolegica je kupila tamo citroena c4 i vec 2 godine nema problema. Samo sam pozitivno cuo o njima. Glupo mi je sto ne brisu oglase vozila koja su prodali ali valjda politika firme
tozla.ba

#46 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by tozla.ba »

As dalmi je top. Prije 2 godine uzet audi a4 2012. Kod njih sve 5..
A vala eto ja postavih temu, pitanje izmedju dva auta, uzeh trece :lol: :lol:
Naletih na insigniu 2015. Presla 31.000km, u berlijeti sa jos 2 godine garancije. 2.0 cdti il je 130 il 140 ps, ne znam tacno. Cim sam je vidio, reko to je to :-D
problemnatravunu

#47 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by problemnatravunu »

U ovoj dilemi (ako je uopce dilema!), samo VOLVO!
amar1994

#48 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by amar1994 »

tozla.ba wrote:As dalmi je top. Prije 2 godine uzet audi a4 2012. Kod njih sve 5..
Naletih na insigniu 2015. Presla 31.000km, u berlijeti sa jos 2 godine garancije. 2.0 cdti il je 130 il 140 ps, ne znam tacno. Cim sam je vidio, reko to je to :-D
:thumbup:

Nema 130 to godiste , ili je 120 ili 140 :-D
drndalo

#49 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by drndalo »

Eeee, na sta spade, s onakvog Golfa...?! Na Opelcinu... Hrdja je napada u rojevima... :cry:
tozla.ba

#50 Re: Golf VII ili Volvo S60 Pomoc???

Post by tozla.ba »

amar1994 wrote:
tozla.ba wrote:As dalmi je top. Prije 2 godine uzet audi a4 2012. Kod njih sve 5..
:thumbup:

Nema 130 to godiste , ili je 120 ili 140 :-D
140 u pravu si :D
Post Reply