Industrialyzer wrote:A kombinacija toga? Npr da jedan dio robe uzgajam licno jer se ima nesto malo zemlje koja je poprilicno plodna.
Da li neko zna kolika je marza na proizvodima sportske prehrane i suplemenata u smislu da se dogovorim sa nekom vecom firmom npr. Muscle Freak i njihove proizvode prodajem u svojoj radnji?
Prijatelju, mogu ti kazati ono što sam gledao svojim očima.
Išao sam sa rođakom kod nekog njegovog prijatelja koji se bavi poljoprivredom i prodajom kurbana.
I sad, malo sjedili, kafenisali i pričali o poslu.
Vidim, u dvorištu dvije lijepe, gotovo nove kuće.
To mi bi zanimljivo jer kaže da je došao kao izbjeglica sa zavežljajem u ruci.
Ono, vidi se da su vrijedni. On je malo sjeo s nama, a radila je supruga, dva sina, snahe i unučad.
Dakle, svi rade

Ono što je sad bitno za tebe i tvoju ideju...
Rekao mi je da mu plastenici donose 5000 mjesečno.
Mislim da ima četiri velika plastenika.
Objašnjavao je on meni kako to radi, kako iz jednih vadi to povrće i odma sadi novo, a u drugima već prispjeva.
Ne znam sad tačno, nisam zapamtio.
Osim ta dva biznisa, negdje dodzaba ili čak džaba uzima muške piliće (valjda se ostavljaju ženski pilići a muški uništavaju il tako nešto. Ni ovoga se tačno ne sjećam), hrani ih i prodaje. Vidim puno dvorište nekih bundeva koje im daje.
Uglavnom, ti bi mogao vidjeti to za plastenike. Malo se raspitaj. Ako budeš zainteresovan, možeš sačekati da dođem pa možemo otići kod njega da ti objasni detalje.
Inače je fin čovjek, hoće pomoći.