Potraga za argentinskom podmornicom!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

shake69

#26 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Post by shake69 »

nema me tamo wrote:
shake69 wrote:
nema me tamo wrote:Eto mrtvi su, Rip.
KO je to objavio? Link? :?

Nema kisika, kraj.
Ne izvrci. Jucer objavljeno da kisika ima jos za 7 dana, dakle danas jos za 6!
nema me tamo

#27 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Post by nema me tamo »

Danas ti je zadnji dan tacnije istice ili za par sati ili je vec nestalo kisika.

RIP
drndalo

#28 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Post by drndalo »

shake69 wrote:
nema me tamo wrote:
shake69 wrote: KO je to objavio? Link? :?

Nema kisika, kraj.
Ne izvrci. Jucer objavljeno da kisika ima jos za 7 dana, dakle danas jos za 6!
Juce je objavljeno da mogu 7 dana sa zrakom, jedino sto je to objavljeno 6 dana od gubitka kontakta s njima...
Edin H.

#29 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Post by Edin H. »

drndalo wrote:
shake69 wrote: Ne izvrci. Jucer objavljeno da kisika ima jos za 7 dana, dakle danas jos za 6!
Juce je objavljeno da mogu 7 dana sa zrakom, jedino sto je to objavljeno 6 dana od gubitka kontakta s njima...
Da, jutros je isteklo sedam dana, medjutim pod odredjenim uvjetima moze trajati do deset dana.
drndalo

#30 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Post by drndalo »

Daj boze...
Edin H.

#31 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Post by Edin H. »

drndalo wrote:Daj boze...

The number of days that a crew can survive depends on how long they have already been performing duties underwater and how well prepared they are for losing power.

"If batteries were charged and air refreshed," Dr Farley says, "then outlook is hopeful".

In relation to the Argentine sub he adds: "Outer range appears to be 10 days if they were well prepared."
Connaisseur Karlin

#32 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Post by Connaisseur Karlin »

Edin H. wrote:

The number of days that a crew can survive depends on how long they have already been performing duties underwater and how well prepared they are for losing power.

"If batteries were charged and air refreshed," Dr Farley says, "then outlook is hopeful".

In relation to the Argentine sub he adds: "Outer range appears to be 10 days if they were well prepared."
narode, da li vama je palo na pamet, da su se mogli spasiti, psotoji procedura napustanja podmornice, no mislim da je Krokodajl u-pravu, nesto se znanto ozbiljnij desilo u podmornici
Tercius

#33 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Post by Tercius »

Connaisseur Karlin wrote:
Edin H. wrote:

narode, da li vama je palo na pamet, da su se mogli spasiti, psotoji procedura napustanja podmornice, no mislim da je Krokodajl u-pravu, nesto se znanto ozbiljnij desilo u podmornici
Ako im ta podmornica ima ista ruske proizvodnje na sebi onda ta procedura postoji eto samo zato sto pravila sluzbe kazu da treba neka pocedura da postoji a u praxi izlaz za nuzdu je zavaren brodskim varom ;) sa obe strane...
Connaisseur Karlin

#34 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Tercius wrote:
Connaisseur Karlin wrote: narode, da li vama je palo na pamet, da su se mogli spasiti, psotoji procedura napustanja podmornice, no mislim da je Krokodajl u-pravu, nesto se znanto ozbiljnij desilo u podmornici
Ako im ta podmornica ima ista ruske proizvodnje na sebi onda ta procedura postoji eto samo zato sto pravila sluzbe kazu da treba neka pocedura da postoji a u praxi izlaz za nuzdu je zavaren brodskim varom ;) sa obe strane...
podmornica nema rusko porijkelo dizajna

a u kojim ruskim podmornicama ne mozes spasiti sebe i ekipu ?
Fudo387

#35 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Post by Fudo387 »

Edin H. wrote:

I dje ce u pm kad je napusti?
Okolo valovi osam metara, lude ajkule, jos ludji kitovi...
Tercius

#36 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Post by Tercius »

Tercius wrote:
Connaisseur Karlin wrote: narode, da li vama je palo na pamet, da su se mogli spasiti, psotoji procedura napustanja podmornice, no mislim da je Krokodajl u-pravu, nesto se znanto ozbiljnij desilo u podmornici
podmornica nema rusko porijkelo dizajna

a u kojim ruskim podmornicama ne mozes spasiti sebe i ekipu ?
Vjerovatno u svakoj klase Oscar II ...
Connaisseur Karlin

#37 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Fudo387 wrote:
dragi Fudo, postoje opcije, ne pravi dramu :lol:
Edin H.

#38 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Post by Edin H. »

Fudo387 wrote:
Connaisseur Karlin

#39 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Edin H. wrote:
Fudo387 wrote:
Fudu ces istraumatizirati, no mene nisi, psotoje oprema i trening za izazlak iz podmornice
Krokodajl

#40 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Post by Krokodajl »

Ne znam kakve su procedure vezane za obaveznu opremu, al recimo da je bar meni logično da podmornica ima bar jedan satelitski telefon kojim bi se ako ništa moglo doći u komunikaciju sa brodovima na moru ili čim već, u ovih par dana bi vjerovatno s nekim stupili u kontakt, jer ma koliko more da je valovito sumnjam da je cijelo vrijeme tako.

Prvi dan - dva sam se nada da je riječ o zatajenju komunikacionih uređaja i da podmornica nije mogla da stupi u kontakt sa bazom i da su jednostavno nastavili ploviti prema odredištu u nadi da će ih ovi naći na ruti koju mornarica zna.

Eh sad, mornarica je saopćila da je posljednji razgovor bio taj da su im iz podmornice saopćili da se desio neki kvar, nije rečeno kakav, al oni sigurno imaju više podataka al ne izlaze sa tim u javnost jer vjerovatno i sami strahuju za najgore, al kako nisu sigurni ne žele da izlijeću sa podacima.

Nakon tih 2 dana uvjeren sam da je na podmornici se desila neka havarija i da od toga nema ništa.

Moguće ili da je taj kvar prouzrokovao totalni kolaps rada podmornice koja je bila pri zaronu i samo nastavila toniti.
Ili se desilo neko puknuće pa se podmornica raspala i posada na mjestu mrtva.

U drugom slučaju bi djelovi podmornice, oprema, pa i tijela plutali površinom mora i valjda bi ih od sada te sve posade uočile, u prvom slučaju gdje se podmornica jednostavno spustila na dno mora, ništa, teško da će je i nać u skorije vrijeme.

Jer kvar na telekomunikacionoj opremi i da ne znaš 5 dana gdje je podmornica, ipak previše za samo sitan kvar, jer da je samo to, do sada bi već našli način za komunikaciju, pa valjda na tom brodu ima neko od posade da zna kakav šaraf zavrnut, i valjda imaju kakve druge telefone...
pecpec

#41 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Post by pecpec »

Prvo nestaju avioni sad podmornice pa ce sljedeci bit gradovi :lol:

Neko se opasno sa nama zajebava.
shake69

#42 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Post by shake69 »

''Ono što se u posljednjih nekoliko sati spekulisalo, danas je dobilo i zvaničnu potvrdu. Buka koja je detektovana na mjestu nestanka podmornice ARA San Juan je zapravo eksplozija.

Glasnogovornik argentinske mornarice je rekao da je u južnom dijelu Atlantika detektovan abnormalan, singularan, kratak i nasilan zvuk.''

Pa ja, belaj! :|
Connaisseur Karlin

#43 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

shake69 wrote:''Ono što se u posljednjih nekoliko sati spekulisalo, danas je dobilo i zvaničnu potvrdu. Buka koja je detektovana na mjestu nestanka podmornice ARA San Juan je zapravo eksplozija.

Glasnogovornik argentinske mornarice je rekao da je u južnom dijelu Atlantika detektovan abnormalan, singularan, kratak i nasilan zvuk.''

Pa ja, belaj! :|
pa sto se cudis, to je rizican poziv :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#44 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Post by Truba »

danima se pitam što će argentini podmornica
:?
drndalo

#45 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Post by drndalo »

Da, stvarno, sta ce pomorskoj zemlji na Atlantiku podmornica... ? Realno...
Truba

#46 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Post by Truba »

to što imaš more
ne znači ako si žaba da se možeš potkivati kao konj
bankrot majstori
Krokodajl

#47 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Post by Krokodajl »

Ne znam šta da kažem...

Sada kada su i potvrdili ono što sam sumnjao odma da se desila neka havarija, nadam se da im je makar smrt bila momentalna odnosno da se podmornic raspala, nedaj Bože takve smrti da je bila neka eksplozija motora a da je podmornica ostala čitava i posada živa, na dnu mora sjediš u limenoj konzervi i čekaš kad ćeš se ugušiti, a znaš da imaš max 7 dana...

Moguće isto tako i da je eksplozija rezultat činjenice da ako se desio kvar i ako je podmornica potonula, da je zbog pritiska na određenoj dubini jednostavno implodirala.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#48 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Post by liaar »

Eno otkazaše potragu
Truba

#49 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Post by Truba »

uvijek sam se plašio morskih dubina :cry:
Maraschino

#50 Re: Potraga za argentinskom podmornicom!!

Post by Maraschino »

liaar wrote:Eno otkazaše potragu
:(
Post Reply