Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
-
putokaz1
#26 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
Da,malo pravim ironiju
Zmibabve da ali neke zemlje Afrike,Latinske amerike Azije su kao BH
Jeste ekonomski gore
i politički gore
ali ovo u BH je RUGLO
Zmibabve da ali neke zemlje Afrike,Latinske amerike Azije su kao BH
Jeste ekonomski gore
i politički gore
ali ovo u BH je RUGLO
- cyprus
#27 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
Zašto bi iko došao živjeti u BiH pored toliko drugih evropskih zemaljaConnaisseur Karlin wrote:pa sto ne dolaze zivjeti u BiHcyprus wrote:
Mi smo jebena Švicarska i Švedska u jednom za većinu afričkih zemalja...![]()
Zimbabve je jednn aod najsiromasnijih drzava na Zemlji
mozda nove promjene budu bolje, mozda
Zimbabve se u posljednjih 10-tak godina koliko-toliko stabilizirao... Danas ima i gorih zemalja... Međutim, tokom 90-tih i početkom 2000-tih su imali potpuni ekonomski slom, praktično nezabilježen u historiji čovječanstva uz ludilo od inflacije... Tada su zaista bili pali na samo dno skoro svih mogućih lista koje mjere ekonomski razvoj i standard života... A zanimljivo je da su prije toga svega (prije nego je Mugabe proveo genijalne "reforme") bili jedna od perspektivnijih afričkih zemalja...
- Connaisseur Karlin
#28 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
tebe sam pitala, jer pises da je BiH , jedna Svajcarska za osobe iz Zimbabveacyprus wrote:Zašto bi iko došao živjeti u BiH pored toliko drugih evropskih zemaljaConnaisseur Karlin wrote:pa sto ne dolaze zivjeti u BiHcyprus wrote:
mozda nove promjene budu bolje, mozda![]()
Zimbabve se u posljednjih 10-tak godina koliko-toliko stabilizirao... Danas ima i gorih zemalja... Međutim, tokom 90-tih i početkom 2000-tih su imali potpuni ekonomski slom, praktično nezabilježen u historiji čovječanstva uz ludilo od inflacije... Tada su zaista bili pali na samo dno skoro svih mogućih lista koje mjere ekonomski razvoj i standard života... A zanimljivo je da su prije toga svega (prije nego je Mugabe proveo genijalne "reforme") bili jedna od perspektivnijih afričkih zemalja...
Afrika je ogromna, a mnoge drzave imaju afinitet da postnau bogate, ali je problem korupcija
- insomnia78
#29 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
Naravno da je svicarska.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#30 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
Kakav orgazam zenska dobija kad ima priliku da se pokenja na BiH 
- cyprus
#31 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
Pa da im je bliža, sigurno je da bi dolazili... A oni koji se već nekako uspiju dočepati Evrope, nemaju razloga da ne potraže pravu ŠvicarskuConnaisseur Karlin wrote:tebe sam pitala, jer pises da je BiH , jedna Svajcarska za osobe iz Zimbabvea![]()
Afrika je ogromna, a mnoge drzave imaju afinitet da postnau bogate, ali je problem korupcija
- Connaisseur Karlin
#32 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
bingo, "nemaju razloga"cyprus wrote:Pa da im je bliža, sigurno je da bi dolazili... A oni koji se već nekako uspiju dočepati Evrope, nemaju razloga da ne potraže pravu ŠvicarskuConnaisseur Karlin wrote:tebe sam pitala, jer pises da je BiH , jedna Svajcarska za osobe iz Zimbabvea![]()
- cyprus
#33 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
Dobro, i koja je poenta?

- insomnia78
#34 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
Nema kod nje otoga
- Connaisseur Karlin
#35 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
Sto bi osoba iz Zimabvea mogla raditi/zivjeti u BiH?cyprus wrote:Dobro, i koja je poenta?![]()
- cyprus
#36 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
Koliko sam čuo u azilantskom centru nije loše, samo zabačeno jbgaConnaisseur Karlin wrote:Sto bi osoba iz Zimabvea mogla raditi/zivjeti u BiH?cyprus wrote:Dobro, i koja je poenta?![]()
- Point.
#37 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
Ko mu jebe mater, 40 godina na vlasti i malo mu. Doceko da ga mlitavom motikom ganjaju umjesto da se povuko u Pariz ili London sa svojom Hoochie Mama i zivio ovih par godina sto mu je preostalo ko cojek.
- Sanjarko
#38 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
Imaju visok TFR kao mi nekad. Jb-no ce biti to sve nahraniti, ali razvijaju se mislim, kako sam vidio po videima na vijestima. Nije bas sve tako skroz lose sada kako je prije bilo. Ali populacija ce im se po TFR uduplati minimalno.
- sunceKOtepsija
#39 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
Smmajo wrote:Gledao sam o tome sinoć... Izdrži Mugabe
putokaz1 wrote:Da li i sad Violeta Viki Popadić i njen Ivo Žive u Zimbabveu...?![]()
![]()
![]()
ovdje je jednostavno po srijedi sovinizam dijela vojne i politicke elite koji nije mogao prihvatiti promjene i viziju jedne zeneciza_bliza wrote:Iza svake ozbiljne krize u zemlji stoji supruga/žena
nazalost-povod otvaranja ove teme je tuzan-Predsjednik i Narod su taoci, ali bez obzira uvjeren sam da bi i sam Predsjednik Mugabe-bez obzira na sve bio sretan da zna da je (makar to bila i saka ljudi) naucila nesto novo kako o narodu tako i o zemlji koji su se do pocetka vojne intervencije mogli-s punim pravom nazvati jednim od rijetkih Nezavisnim i slobodnimtriconja wrote:Da ne otvorih google maps ne bih ni znao dje je zimbabve, svaki dan se nesto novo nauci![]()
bez obzira-trenutna situacija u kojoj je narod i Predsjednik zajedno sa Prvom damom taoc jedne beskrupulozne vojne hunte nas obavezuje da reagujemoLudzak wrote:Narod u Zimbabveu je pismeniji od naroda u BiH. Tako da je logičnije da narod u Zimbabveu daje podršku narodu u BiH, a ne obratno.
podaci da je "Zibmbabve jedna od najsiromasnijih drzava" su produkt BBC-a i godina sankcija, uostalom kakve promjene na bolje mogu doci sa vojnom huntom koja drzi Predsjednika, Prvu damu i cijeli jedan narod kao taoce?Connaisseur Karlin wrote:pa sto ne dolaze zivjeti u BiHcyprus wrote:
mozda nove promjene budu bolje, mozda
Momak, prije svega pripazi na jezik, a kao drugo Zimbabve nije neka banana drzava-svoju slobodu su skupo platili boreci se sami protiv fasisticko raistickog okupatora. Zimbabve ima Predsjednika kojeg narod voli i cijeni i ne nije u pitanju samo narod Zimbabvea u pitanju su stotine miliona stanovnika afrike pa i par milijardi stanovnika ove planete. Vojna hunta je zarobila Predsjednika i prvu damu, drze ih kao taoce i time ucjenjuju narod na poslusnost. Ovo je sramotno i za svaku osudu, ovome mogu pljeskati samo u Buckinghemskoj placi i na na BBCu, ovo sto se desava sa Mugabeom sutra se moze desiti bilo gdje i bilo komePoint. wrote:Ko mu jebe mater, 40 godina na vlasti i malo mu. Doceko da ga mlitavom motikom ganjaju umjesto da se povuko u Pariz ili London sa svojom Hoochie Mama i zivio ovih par godina sto mu je preostalo ko cojek.
nema na cemu kolega-jednostavno, zbog svega cime nas je zaduzio (kao covjecanstvo u cjelini) to sam smatrao svojom duznoscu-vjerujem da bi bilo ko bio u stanju otvoriti ovu temu, ali vrlo vjerovatno ljudi se boje...Upravo sam vidio da je vojna hunta u toku prethodnog dana na tv izvela predsjednika udruzenja veterana koji je rekao da ce traziti ostavku predsjednika Mugabea (koji se danas pojavio po prvi put u javnosti na dodjeli diploma). Predsjednik uziva veliku podrsku i ugled u narodu, pucisti ga se boje i postuju ga, tj njegov ugled, pokusavaju da stvore privid normalnosti, da prisile Predsjednika Mugabea da podnese ostavku "dobrovoljno" ucjenjujuci ga vrlo vjerovatno zivotima njeemu najblizih a tu prije svega mislim na Prvu damu koja se do sada nije pojavljivala u javnosti. General Chiwenga je osoba koja vodi ovaj sramni pucKrokodajl wrote:Puna podrška uvaženom predsjedniku Mugabetu i narodu Rodezije, Mugabe se borio protiv neo fašizma dok je još Tito bio živ.
I naravno hvala Tepsiji što je nesebično i požrtvovano pristupio ovoj temi u ovim teškim trenucima za slobodarske narode svijeta, da se ne zaboravi patnja kroz koju prolazi Zimbabve suočen sa klerofašističkom izdajom u režiji zapadnih centara moći.
Kao sto je rekao nedavno nas uvazeni reis Emeritus Ceric govoreci o Laticu, citirajuci cini mi se neku arapsku poslovicu "cuvajte se zla onog kome ste ucinili mnogo dobra" ili sto bi nas narod rekao-pomozi sirotu na svoju sramotu- Chiwenga (koji ne zasluzuje da se naziva vojnikom a kamol i generalom se u izjavi u kojoj govori o preuzimanju vlasti odao i priznao ko stoji iza puca rekavsi da zeli "zemlju otvoriti investicijama" pametnom dosta... ako mi bude dozvoljeno parafrazirati jednog nomka iz Zenice...
izvinjavam se na nekonzistentosti i greskama i jer nisam mogao citirati sve vas koji ste pruzili podrsku predsjedniku (kao i odgovoriti svima one koji podrzavaju nelegalno djelovanje dijela oruzanih snaga) potresen sam i poprilicno je kasno-sutra ce biti tezak dan za Predsjednika, Prvu damu i narod ZimbabveaPRODAO SVOJU DRZAVU
IZDAO SVOJ NAROD;
OD OSTALIH LUZERA CHIWENGA JE U FINALU
#izdrzite
- Point.
#40 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
Ne kontam svrhu ovog satiricnog pokusaja od teme.
-
putokaz1
#41 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
Hoćemo vojnu huntu u BH
Živjela vojna hunta u BH
Koliko god izgledalo Ironično ali da je nama vojna hunta...
Ipak Vojska Zimbabvea je pokazala Napredak,što Bosanski narod neće nikad
40 Diktature je više nego dovoljno,zamjeniti će s enovom diktaturom
Živjela vojna hunta u BH
Koliko god izgledalo Ironično ali da je nama vojna hunta...
Ipak Vojska Zimbabvea je pokazala Napredak,što Bosanski narod neće nikad
40 Diktature je više nego dovoljno,zamjeniti će s enovom diktaturom
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#42 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
mugbe za predsjednika
- sunceKOtepsija
#43 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
ipak to te ne sprecava da pises o stvarima o kojima po vlastitom priznanmu nemas pojma i da kvalifikujes teme i pojedinim (na ovoj temi konkretno) psujes majku (tvoj obraz tebi na cast...)Point. wrote:Ne kontam svrhu ovog satiricnog pokusaja od teme.
- Point.
#44 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
Dijete drago, o cemu ti? Kome psujem majku i kad sam ista reko imam li pojma ili ne u vezi ove teme? Znam da pokusavas, na neki djeciji nacin, biti smijesan i zanimljiv al sad bas lupas. Bezveze ti je to.sunceKOtepsija wrote:ipak to te ne sprecava da pises o stvarima o kojima po vlastitom priznanmu nemas pojma i da kvalifikujes teme i pojedinim (na ovoj temi konkretno) psujes majku (tvoj obraz tebi na cast...)Point. wrote:Ne kontam svrhu ovog satiricnog pokusaja od teme.
-
Bodkin
#45 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
_BataZiv_0809 wrote:Kakav orgazam zenska dobija kad ima priliku da se pokenja na BiH
Generalno je bih svica za vecinu afrike i pola azije
- sunceKOtepsija
#46 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
otv oriuon sam preko 5-6 tema na ovom forumu ucestvovao na stotinama diskusija i ovo je prvi put da se susrecem sa slucajem da dodem u iskusenje da nekome zabranim pisanje na temi...Point. wrote:Dijete drago, o cemu ti? Kome psujem majku i kad sam ista reko imam li pojma ili ne u vezi ove teme? Znam da pokusavas, na neki djeciji nacin, biti smijesan i zanimljiv al sad bas lupas. Bezveze ti je to.sunceKOtepsija wrote:ipak to te ne sprecava da pises o stvarima o kojima po vlastitom priznanmu nemas pojma i da kvalifikujes teme i pojedinim (na ovoj temi konkretno) psujes majku (tvoj obraz tebi na cast...)Point. wrote:Ne kontam svrhu ovog satiricnog pokusaja od teme.
Sto se tice zimbabvea da nastavimo
http://www.zambianobserver.com/be-reaso ... we-tayali/
Firstly in as much as Bob is old, the man’s mind is more sharper than a lot of you who can’t even grasp my simple articles here. When I say, I don’t like Fred M’membe’s way of doing things, but I want justice for him, you get confused and say I am inconsistent.
When I say, I like Edgar Lungu and I want to marry his daughter but when I criticize him for keeping the ministers into office (who have to pay back the money) and not fighting corruption, you get confused.
When I say HH did not commit treason but I criticize him as an opposition leader, especially on privatization and Bermuda money, you say I am a flip-flop.
Believe me, Mugabe would not be confused over small issues like this. The man’s brains are far better than most of you including most of these younger Presidents, including Ian Khama who I love so much.
Honestly, not even Edgar Lungu or HH can come close to Mugabe’s intellectual abilities even at his age of 93. Mugabe would handle BBC Stephen Sucker who made HH’s lips dry. President Lungu can’t even risk going there.
Mugabe maybe frail physically but his mind, is very sharp. His heart is also with the Zimbabwean people unlike people some of these puppets of the Western Imperialists.
If Mugabe is removed today, who takes over immediately? How well do you know that person? Can you compare that person to the love that Mugabe has for the Zimbabweans. The man has risked being killed by the West, just so that he gives what belongs to the Zimbabweans to them.
The economy is bad in Zim, not because Mugabe has stolen the money or has failed to run the economy, like Ba Edgar is doing here, but the West have sabotaged it so that the naive Zimbabweans and others like Larry Mweetwa and his godfather HH can blame it on good Ntate Mugabe.
Let us be reasonable, elections are just early next year, so why not allow the old man finish his term while those who think they have support campaign and compete in the elections instead of coming up with a group of puppets to run the Country.
Why cause some leadership and constitutional crisis a few months before elections.
Kicking out Bob in this manner is like a woman who leaves a husband of years, for a younger man on facebook, on watched on BBC, but has never even met him.
I warn you all, especially Zimbabweans, you might regret big time. Don’t listen to the Western hypocritics, it is not Zimbabweans they care for, when they propagate for the removal of Mugabe. The West just want confusion as they have done in Libya and other African Countries as well as the middle East for their selfish interests.
Go for elections next year, Mugabe will not contest, so stop fearing. I know if Mugabe stood, he would beat people like Morgan Tswangirai or HH if it was in Zambia. Actually, Tswangirai looks more unhealthy than old Mugabe, this is why I don’t like to move without those things in my wallet.
- JThomas
#47 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
nisam za sda, bakir je lopov, ali...When I say, I don’t like Fred M’membe’s way of doing things, but I want justice for him, you get confused and say I am inconsistent.
isto na svim meridijanima i paralelama...
-
almir90
#48 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
Dok on i njegova mlađahna pišulja žive kao gospoda, velika većina živi u teškom siromaštvu.

Može se zaključiti kakvi brane ovakve lešinare. Da nisu možda budžetlije?Approximately 72 percent of the country’s population now lives in chronic poverty, and 84 percent of Zimbabwe’s poor live in rural areas.
- Point.
#49 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
Kome ces ti bolan zabraniti ista?sunceKOtepsija wrote: otv oriuon sam preko 5-6 tema na ovom forumu ucestvovao na stotinama diskusija i ovo je prvi put da se susrecem sa slucajem da dodem u iskusenje da nekome zabranim pisanje na temi...
Sto se tice zimbabvea da nastavimo
http://www.zambianobserver.com/be-reaso ... we-tayali/Firstly in as much as Bob is old, the man’s mind is more sharper than a lot of you who can’t even grasp my simple articles here. When I say, I don’t like Fred M’membe’s way of doing things, but I want justice for him, you get confused and say I am inconsistent.
When I say, I like Edgar Lungu and I want to marry his daughter but when I criticize him for keeping the ministers into office (who have to pay back the money) and not fighting corruption, you get confused.
When I say HH did not commit treason but I criticize him as an opposition leader, especially on privatization and Bermuda money, you say I am a flip-flop.
Believe me, Mugabe would not be confused over small issues like this. The man’s brains are far better than most of you including most of these younger Presidents, including Ian Khama who I love so much.
Honestly, not even Edgar Lungu or HH can come close to Mugabe’s intellectual abilities even at his age of 93. Mugabe would handle BBC Stephen Sucker who made HH’s lips dry. President Lungu can’t even risk going there.
Mugabe maybe frail physically but his mind, is very sharp. His heart is also with the Zimbabwean people unlike people some of these puppets of the Western Imperialists.
If Mugabe is removed today, who takes over immediately? How well do you know that person? Can you compare that person to the love that Mugabe has for the Zimbabweans. The man has risked being killed by the West, just so that he gives what belongs to the Zimbabweans to them.
The economy is bad in Zim, not because Mugabe has stolen the money or has failed to run the economy, like Ba Edgar is doing here, but the West have sabotaged it so that the naive Zimbabweans and others like Larry Mweetwa and his godfather HH can blame it on good Ntate Mugabe.
Let us be reasonable, elections are just early next year, so why not allow the old man finish his term while those who think they have support campaign and compete in the elections instead of coming up with a group of puppets to run the Country.
Why cause some leadership and constitutional crisis a few months before elections.
Kicking out Bob in this manner is like a woman who leaves a husband of years, for a younger man on facebook, on watched on BBC, but has never even met him.
I warn you all, especially Zimbabweans, you might regret big time. Don’t listen to the Western hypocritics, it is not Zimbabweans they care for, when they propagate for the removal of Mugabe. The West just want confusion as they have done in Libya and other African Countries as well as the middle East for their selfish interests.
Go for elections next year, Mugabe will not contest, so stop fearing. I know if Mugabe stood, he would beat people like Morgan Tswangirai or HH if it was in Zambia. Actually, Tswangirai looks more unhealthy than old Mugabe, this is why I don’t like to move without those things in my wallet.
Obican troll sa srednjoskolskim fazonima.
Sto se tice teme, Mugabe i hanuma su prnuli u shishu. Iako su mu 93 godine nadam se da ce biti dovoljno trezven da prepusti vlast i da ne izbiju sukobi, ko sto zna u tom dijelu planete.
- sunceKOtepsija
#50 Re: Podrska demokratiji i narodu Zibmbabvea
Predsjednik ih isamara ko malu djecu
pucisti na aparatima