Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
almir_tz

#26 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by almir_tz »

A da ti možda uzmeš u obzir da su svi ti ljudi napostvovali ipak žene i muškarce, ha? Nema šanse, jelda?
Drvosjeca iz Dejcica

#27 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Vas dvojica baš naivno razmišljate.
Drvosjeca iz Dejcica

#28 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

almir_tz wrote:A da ti možda uzmeš u obzir da su svi ti ljudi napostvovali ipak žene i muškarce, ha? Nema šanse, jelda?
Ne kontam?
almir_tz

#29 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by almir_tz »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
almir_tz wrote:A da ti možda uzmeš u obzir da su svi ti ljudi napostvovali ipak žene i muškarce, ha? Nema šanse, jelda?
Ne kontam?
Šta, bolan, ne kontaš, cijela filmska industrija se trese, a ti uvjeren da je ovo 100 žena i 10 muškaraca, žrtava očito, uradilo da bi dobilo ulogu, slavu?
Halo, ba?

https://www.fastcompany.com/40489989/he ... -weinstein

Ljudi dobivaju otkaze iz kompanija, otkazuju im nastupe, oni se izvinjavaju, mole da im oproste, a ti ovamo pišeš o teorijama zavjere.
Last edited by almir_tz on 07/11/2017 16:38, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#30 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

almir_tz wrote:
Ne kontam?
Šta, bolan, ne kontaš, cijela filmska industrija se trese, a ti uvjeren da je ovo 100 žena i 10 muškaraca žrtava očito uradilo da bi dobilo ulogu, slavu?
Halo, ba?

https://www.fastcompany.com/40489989/he ... -weinstein
Pa dobro trese se Holivud uvijek, uvijek tu ima svega, nije prvi put. Dok se ne dokaže suprotno po pravu ovi ljudi su nevini, tako kažu pravne nauke i demokratija. Nije dovoljno optužiti nekoga za tako ozubiljne stvari i onda da to bude tako bez prava da se čuje i druga strana i druga strana medalje. Pa ne živimo u 13 vijeku pa da ono što kaže kralj tako bez pogovora.
almir_tz

#31 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by almir_tz »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Pa dobro trese se Holivud uvijek, uvijek tu ima svega, nije prvi put. Dok se ne dokaže suprotno po pravu ovi ljudi su nevini, tako kažu pravne nauke i demokratija. Nije dovoljno optužiti nekoga za tako ozubiljne stvari i onda da to bude tako bez prava da se čuje i druga strana i druga strana medalje. Pa ne živimo u 13 vijeku pa da ono što kaže kralj tako bez pogovora.
Da ponovim:

Ljudi dobivaju otkaze iz kompanija, otkazuju im nastupe, oni se izvinjavaju, mole da im oproste, a ti ovamo pišeš o teorijama zavjere.

Pogeldaj sve gore pobrojano na linku.
Tito_i_Partija

#32 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by Tito_i_Partija »

Tito_i_Partija wrote: Evo uzmimo ovog prvog tipa sto je optuzio Spacey-a za seksualno uznemiravanje, Anthony Rapp. Navodno glumac, al' nisam nikad cuo za njega.

Ako laze, sta on tacno ovim moze dobit'?
Ovako na prvu što mi pada na pamet sudsku nagodbu tešku koliko...? Drugo slavu, sažaljenje ulogu (glavnu) za neki novi film...itd. Mogućnosti je dosta. Sutra će pitati, hej je li to ONAJ Anthony Rapp? Svi će htjeti čuti nejgovu srceparajuću priću, možda sutra dobije svoj TV šou.
Sudsku nagodbu ne mozes dobit' bez imalo dokaza. Koju on, ako laze, znaci nema nimalo. Niko ti nece dat' milione na rijec, nema sanse.

Dalje: ja jos nisam nikad cuo da je neko dobio ulogu zbog sazaljenja. Moze li neki primjer? Najvise sto ce dobit' je mozda par pojava u nekom jednosatnom talk show-u, sto je inace obicaj u americi.

Al' zato ako se ispostavi da je lag'o, tek je onda obr'o bostan. Ne gine mu teska novcana kazna, mozda cak i zatvorska (perjury zna bit' jako zajeban u americi), Spacey ce ga tuzit', a na kraju svega mu nece niko dat' pos'o.

Znaci, pricas bezveze care. Nema ovdje nikakvog dobitka.
almir_tz

#33 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by almir_tz »

Sačekahjte ljudi, je li ovaj drvosječa trol, znate li s drugih podforuma, da ne pišem više? Tito, znaš li?
Drvosjeca iz Dejcica

#34 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

almir_tz wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Pa dobro trese se Holivud uvijek, uvijek tu ima svega, nije prvi put. Dok se ne dokaže suprotno po pravu ovi ljudi su nevini, tako kažu pravne nauke i demokratija. Nije dovoljno optužiti nekoga za tako ozubiljne stvari i onda da to bude tako bez prava da se čuje i druga strana i druga strana medalje. Pa ne živimo u 13 vijeku pa da ono što kaže kralj tako bez pogovora.
Da ponovim:

Pogeldaj sve gore pobrojano na linku.
Pa tako ti je to na zapadu pogotovo u Holivudu, ljudi su gubili poslove i karijere za manje stvari. Ja upravo preispitujem mogućnost zloupotrebe. Naravno da niko danas ne želi da ima ništa sa Harvijem jer je iznačen kao gubavac u medijima. Sud će potvrditi te optužbe ili ih negirati, moža djelimično potvrditi, nikad ne znaš.
Tito_i_Partija

#35 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by Tito_i_Partija »

almir_tz wrote:Sačekahjte ljudi, je li ovaj drvosječa trol, znate li s drugih podforuma, da ne pišem više? Tito, znaš li?
Nije trol, al' jeste zato potezak i tvrdoglav. :-D
Drvosjeca iz Dejcica

#36 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Tito_i_Partija wrote:
Tito_i_Partija wrote: Evo uzmimo ovog prvog tipa sto je optuzio Spacey-a za seksualno uznemiravanje, Anthony Rapp. Navodno glumac, al' nisam nikad cuo za njega.

Ako laze, sta on tacno ovim moze dobit'?
Ovako na prvu što mi pada na pamet sudsku nagodbu tešku koliko...? Drugo slavu, sažaljenje ulogu (glavnu) za neki novi film...itd. Mogućnosti je dosta. Sutra će pitati, hej je li to ONAJ Anthony Rapp? Svi će htjeti čuti nejgovu srceparajuću priću, možda sutra dobije svoj TV šou.
Sudsku nagodbu ne mozes dobit' bez imalo dokaza. Koju on, ako laze, znaci nema nimalo. Niko ti nece dat' milione na rijec, nema sanse.

Dalje: ja jos nisam nikad cuo da je neko dobio ulogu zbog sazaljenja. Moze li neki primjer? Najvise sto ce dobit' je mozda par pojava u nekom jednosatnom talk show-u, sto je inace obicaj u americi.

Al' zato ako se ispostavi da je lag'o, tek je onda obr'o bostan. Ne gine mu teska novcana kazna, mozda cak i zatvorska (perjury zna bit' jako zajeban u americi), Spacey ce ga tuzit', a na kraju svega mu nece niko dat' pos'o.

Znaci, pricas bezveze care. Nema ovdje nikakvog dobitka.
Pa pitao si me ja sam ti odgovorio i sada kao to nije dovoljno? OK, eto i sam si rekao šta slijedi nakon lažnog iskaza, optužbe i svjedočenja, ja samo propitujem tu mogućnost i ne donosim sud unaprijed bez sudske presude ili sudskih dokaza. Ovo do sada je sve u rangu rekla kazala no ako se to potvrdi onda isti zaslužuju svaku durštvenu osudu i naravno kaznu.
almir_tz

#37 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by almir_tz »

Ok. Kako god, odustajem.

Lista 100 imena, ako ništa ono minimum onih koji su vrijeđali žene, sve i jedan od njih i sad ovaj nastavlja kako nije to baš tako.
Moj drvosječa, da ti je na jedan dan biti žena pa da uvidiš šta je to. Sve bi ti bilo jasno. Kad se ne znaš uživiti u probleme drugih.
Drvosjeca iz Dejcica

#38 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Tito_i_Partija wrote:
almir_tz wrote:Sačekahjte ljudi, je li ovaj drvosječa trol, znate li s drugih podforuma, da ne pišem više? Tito, znaš li?
Nije trol, al' jeste zato potezak i tvrdoglav. :-D
To što propitujem i branim svoj stav ne znači da sam trol. Po meni ovo je tema koja ne smije po defaultu biti tabu jer ni danas nisam siguran šta se tačno podrazumijeva pod seksulano uznemiravanje? Je li to kada nekoga pozoveš na kafu i kažeš neki kompliment a ona/on te optuži za seksulano uznemiravanje? Je li to kada nekoga ufatiš za guzicu protiv njegove volje ili je to kada završite u krevetu a ona/on te optuži za seksualno uznemiravanje jer je mislila/mislio da će od toga imati koristi?
Tito_i_Partija

#39 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by Tito_i_Partija »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: To što propitujem i branim svoj stav ne znači da sam trol. Po meni ovo je tema koja ne smije po defaultu biti tabu jer ni danas nisam siguran šta se tačno podrazumijeva pod seksulano uznemiravanje? Je li to kada nekoga pozoveš na kafu i kažeš neki kompliment a ona/on te optuži za seksulano uznemiravanje? Je li to kada nekoga ufatiš za guzicu protiv njegove volje ili je to kada završite u krevetu a ona/on te optuži za seksualno uznemiravanje jer je mislila/mislio da će od toga imati koristi?
Jarane, meni nije jasno zasto okreces pricu na fazon da su sad Weinstein i Spacey neke zrtve. Pricamo o ljudima koji su decenijama tlacili holivudom parama i uticajem i doslovno radili sta su htjeli.

Jbt, pa 78 zena su optuzile Weinsteina. 21 ljudi optuzilo Spacey-a. Sto nema nijedna optuzba, pa i lazna, na racun Spielberga, Hanksa, ili nekih jos jacih holivudskih igraca od ove dvojice?

Jbt covjek je seksualni devijant koji je uznemirav'o pola amerike i sad da ga branim zbog poneke moguce lazne optuzbe. :-)
spreca

#40 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by spreca »

almir_tz wrote:Ok. Kako god, odustajem.

Lista 100 imena, ako ništa ono minimum onih koji su vrijeđali žene, sve i jedan od njih i sad ovaj nastavlja kako nije to baš tako.
Moj drvosječa, da ti je na jedan dan biti žena pa da uvidiš šta je to. Sve bi ti bilo jasno. Kad se ne znaš uživiti u probleme drugih.
jesi zensko?
insomnia78

#41 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by insomnia78 »

spreca wrote:

jesi zensko?
Nije al ocito ima neki cudan odnos sa zenama
insomnia78

#42 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by insomnia78 »

Sjetili se 30 godina kasnije optuzivati. Vise od pola onih “silovanih” se godinama poslije toga nasmijane slikale sa njim, slale mu zahvalnice, pozivnice, picke materine
Drvosjeca iz Dejcica

#43 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Tito_i_Partija wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: To što propitujem i branim svoj stav ne znači da sam trol. Po meni ovo je tema koja ne smije po defaultu biti tabu jer ni danas nisam siguran šta se tačno podrazumijeva pod seksulano uznemiravanje? Je li to kada nekoga pozoveš na kafu i kažeš neki kompliment a ona/on te optuži za seksulano uznemiravanje? Je li to kada nekoga ufatiš za guzicu protiv njegove volje ili je to kada završite u krevetu a ona/on te optuži za seksualno uznemiravanje jer je mislila/mislio da će od toga imati koristi?
Jarane, meni nije jasno zasto okreces pricu na fazon da su sad Weinstein i Spacey neke zrtve. Pricamo o ljudima koji su decenijama tlacili holivudom parama i uticajem i doslovno radili sta su htjeli.

Jbt, pa 78 zena su optuzile Weinsteina. 21 ljudi optuzilo Spacey-a. Sto nema nijedna optuzba, pa i lazna, na racun Spielberga, Hanksa, ili nekih jos jacih holivudskih igraca od ove dvojice?

Jbt covjek je seksualni devijant koji je uznemirav'o pola amerike i sad da ga branim zbog poneke moguce lazne optuzbe. :-)
I sve te optužbe su istinite? Možemo li ili smijemo li prije nego me optužiš da podržavam nasilje nad ženama i seksualno zlostvljanje čuti i drugu stranu medalje te čuti mišljenje suda prije nego zaključimo da su ova dvojica bolesni, krivi i zaista to učinili šta im se stavlja na teret?
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 07/11/2017 18:04, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#44 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

insomnia78 wrote:Sjetili se 30 godina kasnije optuzivati. Vise od pola onih “silovanih” se godinama poslije toga nasmijane slikale sa njim, slale mu zahvalnice, pozivnice, picke materine
I meni su ovi momenti čudni ali eto kažu da je to tako ispravno.
spreca

#45 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by spreca »

insomnia78 wrote:Sjetili se 30 godina kasnije optuzivati. Vise od pola onih “silovanih” se godinama poslije toga nasmijane slikale sa njim, slale mu zahvalnice, pozivnice, picke materine
Dok je im davao lovu poklone i guzio bio je dobar a sad nevalja ...sumnjam da ih je silovo.....znaci svi muskarci bi trebali biti osudjeni jer su/smo se usudili zaiskat i udvarati se zenama :lol: :lol: :lol: ...naravno da za silovanje trebaju biti rigorozne kazne ali sumnjam da je on silovatelj jer on je bio na mjestu da je mogao da bira koga ce da guzi....i jos se neki bune protiv nosenja feredze i sto se pokrivaju a hajd izdrzi kad vidis dobre sise i guzove da sta ne lanesh :lol: :lol: :lol: ...nismo mi losi samo nas je priroda storila takvim kakvi jesmo....jebote doslo vrijeme da se moram fraerima udvarati inace bi mogo robije zaglaviti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#46 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

spreca wrote:
Dok je im davao lovu poklone i guzio bio je dobar a sad nevalja ...sumnjam da ih je silovo.....znaci svi muskarci bi trebali biti osudjeni jer su/smo se usudili zaiskat i udvarati se zenama :lol: :lol: :lol: ...naravno da za silovanje trebaju biti rigorozne kazne ali sumnjam da je on silovatelj jer on je bio na mjestu da je mogao da bira koga ce da guzi....i jos se neki bune protiv nosenja feredze i sto se pokrivaju a hajd izdrzi kad vidis dobre sise i guzove da sta ne lanesh :lol: :lol: :lol: ...nismo mi losi samo nas je priroda storila takvim kakvi jesmo....jebote doslo vrijeme da se moram fraerima udvarati inace bi mogo robije zaglaviti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa ja i pitam tačnu definiciju i šta je tačno seksulano uznemiravanje? Je li to ono kada pozoveš djevojku ili ženu na kafu/večeru i kažeš recimo da je šarmantna i zgodna? Ako jeste onda smo svi mi seksualni prestupnici. :oops:
spreca

#47 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by spreca »

spreca wrote:
Pa ja i pitam tačnu definiciju i šta je tačno seksulano uznemiravanje? Je li to ono kada pozoveš djevojku ili ženu na kafu/večeru i kažeš recimo da je šarmantna i zgodna? Ako jeste onda smo svi mi seksualni prestupnici. :oops:
prvi poljubac je uvijek bio spontan...i to valjda spada u sexualno uznemiravanje :oops: :lol: :lol: ....evo npr...ja sam ovdje gdje jesam imao u podcinjenju oko 70 zena i naravno da je jedan od mnogih kriterija bio i njihov izgled.....i ja nisam niti od jedne trazio kad mi udje u kancelariju sa dekolteom gdje sise jedva se stanu i da mi se laktovima nasloni na moj radni sto...naravno da cu ja pokusati da je kontam i da je mozda plehnem po guzi jer me izaziva a da sam zabranio da da se tako odijevaju na poslu onda bi bio proglasen zenskim shovinistom....ja sam bjezao od veza sa tim sa posla sve dok nisu poceli govori o tome da sam sumnjiv jer sam se uglavnom druzio sa malobrojnim muskarcima lokalcima...onda sam rekao e pa spreca dokazi im da nisi peder :lol: :lol: :lol:
almir_tz

#48 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by almir_tz »

spreca wrote: prvi poljubac je uvijek bio spontan...i to valjda spada u sexualno uznemiravanje :oops: :lol: :lol: ....evo npr...ja sam ovdje gdje jesam imao u podcinjenju oko 70 zena i naravno da je jedan od mnogih kriterija bio i njihov izgled.....i ja nisam niti od jedne trazio kad mi udje u kancelariju sa dekolteom gdje sise jedva se stanu i da mi se laktovima nasloni na moj radni sto...naravno da cu ja pokusati da je kontam i da je mozda plehnem po guzi jer me izaziva a da sam zabranio da da se tako odijevaju na poslu onda bi bio proglasen zenskim shovinistom....ja sam bjezao od veza sa tim sa posla sve dok nisu poceli govori o tome da sam sumnjiv jer sam se uglavnom druzio sa malobrojnim muskarcima lokalcima...onda sam rekao e pa spreca dokazi im da nisi peder :lol: :lol: :lol:
Koja si tek ti trolčina!
Drvosjeca iz Dejcica

#49 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

almir_tz wrote:
spreca wrote: prvi poljubac je uvijek bio spontan...i to valjda spada u sexualno uznemiravanje :oops: :lol: :lol: ....evo npr...ja sam ovdje gdje jesam imao u podcinjenju oko 70 zena i naravno da je jedan od mnogih kriterija bio i njihov izgled.....i ja nisam niti od jedne trazio kad mi udje u kancelariju sa dekolteom gdje sise jedva se stanu i da mi se laktovima nasloni na moj radni sto...naravno da cu ja pokusati da je kontam i da je mozda plehnem po guzi jer me izaziva a da sam zabranio da da se tako odijevaju na poslu onda bi bio proglasen zenskim shovinistom....ja sam bjezao od veza sa tim sa posla sve dok nisu poceli govori o tome da sam sumnjiv jer sam se uglavnom druzio sa malobrojnim muskarcima lokalcima...onda sam rekao e pa spreca dokazi im da nisi peder :lol: :lol: :lol:
Koja si tek ti trolčina!
:lol: :izet:
Sanjarko

#50 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:
spreca wrote:

jesi zensko?
Nije al ocito ima neki cudan odnos sa zenama
Mozda je se kao ja pogresno u maniji registrirao. Kao ja pod sestrinim mejlom i imenom u maniji sve. :?:
Post Reply