Prestigli bi mi njih da su nam njihove putovnice.ibi wrote:Iz Hrvatske u istom periodu duplo vise![]()
![]()
![]()
Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
- bingov buraz
#26 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
-
mehoxy
#27 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
.
Last edited by mehoxy on 02/09/2018 11:25, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#28 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
da...ali ja bih se poklopio ne bih sigurno pametovao po pojedinim podforumima kao što ne pametujem na žepče portalu niti hercegovina portaluPoint. wrote:Sve nesto protiv dijaspore a svi lete u dijasporu.
ili tome slično
takđer se ne bih busao u patriotizam ljiljane šahovnice i šubare...
isto kao npr što ne idem na temu o podnom grijanju lupam
dođu ovdje da ne zaborave jezik a zapravo pametuju i varaju žene
- Truba
#29 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
uvjereni ljudi da bošnjaci čekaju prazne hrvatske kuće da ih otkupe budzaštobingov buraz wrote:Prestigli bi mi njih da su nam njihove putovnice.ibi wrote:Iz Hrvatske u istom periodu duplo vise![]()
![]()
![]()
jedva čekam da naraste vrijednost bh putovnice
-
saale
#30 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Koga, Srba, Bosnjaka ili Hrvata,,jer nije svejedno<' Glavni dugorocni interes Bosnjaka mora biti RS, tj kako sto vise ljudi da se vrati naseli, a Smrda da ode iz genocidne tvorevine kako bi se Dajtonski ustav mogao promjeniti i napraviti normalna drzava!
- Truba
#31 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
bošnjo neće u hrasnicu a ne RS sokolac i han pijesak 
-
Paco
#32 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Kao sto sam i pretpostavio. Troll, klasicni.radostan dan wrote:Paco wrote:Ispravi me ako grijesim, ali te "komunjarske mame i tate" su isli na dobrovoljne radne akcije, izgradili toliko infrastrukture na dobrovoljnoj bazi sto se sad u "demokratiji" ne moze izgraditi ni placenim radom i novcem (kojeg nema jer dok se rasporedi po stranackim dzepovima ne ostane nista za infrastrukturu), isli na sluzenje vojnog roka i tamo se prilicno disciplinovali, stasavali u zrele ljude koji su se kasnije sami znali probijati kroz zivot. Takvi su roditelji mene, recimo, podigli i vaspitavali na nacin suprotan onome sto si opisao. Ne cekam, posebno ne od drzave u kojoj je bitno da li si obrezan a ne da li si obrazovan, apsolutno nista. Nista mi nije ni dala. Sve sto imam stekao sam svojim radom, trudom i zalaganjem i cijeli zivot dajem samo drzavi. Bogu hvala, mogu i imam.radostan dan wrote: nije tačno, nego zbog lične nesposobnosti, vlastite inertnosti i odsustva volje da se uključe na tržište rada...a sve to iz razloga jer su ih komunjarske mame i tate navikle da leže, da studiraju, da smrde i čekaju da im država i društvo nešto ponude po principu obaveznosti i moranja.
Ne zelim raspravu jer nema smisla voditi dijalog s osobom koja ce se braniti napadom a ne argumentima (ono "1,2,3...pokazuje tvoja ocekivanja, tj. da ocekujes neke napade jer si i sam svjestan da ono sto pises i nema bas nekog smisla). Samo sam trazio da me ispravis ako grijesim u navodima s pocetka mog posta.
aha, evo ga prvi, sam se otkrio...išo mu babo na radne akcije, sigurno je i njega zadojio pričom o socijalizmu, i obavezi države da svakom radniku se da stan ili kredit za kuću...i još mogućnos da klepa od firme po malo, pa kakve vikendice pored rijeke, potoka.
i zubala da popravlja o trošku države...
i da se žali sindikatu ako mu nije guzici potaman.
da ne bi pomago nekom, solidariso se možda, a...svakom prema potrebama, je li?
e nema toga više, nego tržište bracika, tržište, pa ako si sposoban (a jesi hvala bogu, vidim) bujrum, ako nisi, ako imaš neku falinku, ima hašiša, pa duvaj ko crnci u bronksu dok se naraspadneš, ionako si na trošku države...
nego, jesi platio poreze i to, sve dadžbine državi? ako jesi, oprostićemo ti tvoju ružnu prošlost (ovo vezano za način vaspitanja).
al da ne pričaš nikome šta ti je stari pričO, kako je nekad bilo...
- JThomas
#33 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
iz štokholma i minhena pišu da treba han pijesak demografski poklopiti...Black swan wrote:bošnjo neće u hrasnicu a ne RS sokolac i han pijesak
-
Rizvan
#34 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Umjesto što su hodali po mjesnim zajednicama i prikupljali podatke od lokalnih mahaluša, koliko je familija iselilo, Mirhunisa i ekipa su se trebali obrati statističkim zavodima zapadnih zemalja i prikupiti podatke o registrovanim dolascima, ali naravno tada ne bi imali bombastične vijesti za klikove, jer činjenica je da nijedna država ne bilježi neki veći priljev BiH građana.
Nije valjda da su svi otišli na crno?
Nije valjda da su svi otišli na crno?
- ExNihilo
#35 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Još nekih 300k i kod nas će se konačno pristojno živjeti. 
- dječak sa šibicama
#36 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Tacno se bojim za zdravlje ovih nasih "nemojte vamo, ne valja nista" forumasa iz europskih zemalja.
Uzese im poso
Uzese im poso
- Truba
#37 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
ja budala što sam došo na ilidžu 5 minuta od tramvajaJThomas wrote:iz štokholma i minhena pišu da treba han pijesak demografski poklopiti...Black swan wrote:bošnjo neće u hrasnicu a ne RS sokolac i han pijesak
kolege neće poso da prihvate ako je niže marijin dvora
kolega trebo u hrasnicu iz hrasnog tri dana mijenjati nekog u konzumu morao sam mu davati instrukcije kako da presjedne i gdje da ide
doduše i meni je tlaka 2009. bila što su me htjeli primiti na posao u grand centru
bilo mi daleko s čvile
- dječak sa šibicama
#38 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
A bice i onih 100.000 radnih mjesta, nego nece raja da radi, neradnici sve, ova omladina, samo sa kafe na kafu. Da privatnik oglas, trazi radnika ili radnicu, nudi jednu neradnu subotu u dvije sedmice i platu pristojnih 400 maraka, nece niko.
Pa kako cemo tako u Europu.
- Maraschino
#39 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Ma mogu oni iz Bosne ali Bosna tesko iz njih.
-
meteorit135531
#40 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Zapravo si zelio napisati da privatnik nudi jednu neradnu nedjelju u dvije sedmice, posto su u nas subote odavno radne.dječak sa šibicama wrote:A bice i onih 100.000 radnih mjesta, nego nece raja da radi, neradnici sve, ova omladina, samo sa kafe na kafu. Da privatnik oglas, trazi radnika ili radnicu, nudi jednu neradnu subotu u dvije sedmice i platu pristojnih 400 maraka, nece niko.
- azurna_obala
#41 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Sudeći po ovome, ispade da je lako otići, prosto k'o pasulj.
- Point.
#42 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Cuj dodju ovdje da ne zaborave jezik? Pa dragi labudane, ima sad iptv servisa kolilo hoces i dnevnika i emisija na svim beha jezicima, nemoguce ga je zaboraviti.Black swan wrote:da...ali ja bih se poklopio ne bih sigurno pametovao po pojedinim podforumima kao što ne pametujem na žepče portalu niti hercegovina portaluPoint. wrote:Sve nesto protiv dijaspore a svi lete u dijasporu.
ili tome slično
takđer se ne bih busao u patriotizam ljiljane šahovnice i šubare...
isto kao npr što ne idem na temu o podnom grijanju lupam
dođu ovdje da ne zaborave jezik a zapravo pametuju i varaju žene
Ljudi dolaze jer se jos vezu za BiH i to je jako dobro. A domaci nemaju iskljucivo pravo na patriotizam.
-
Rizvan
#43 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
I Aljazeera objavila podatak o 150 000 iseljenih ljudi.
Bez da se iko zapita o vjerodstojnosti te cifre, ili barem da istraže gdju su toliki ljudi otišli.
Svi mediji nam se baziraju na copy/paste, bez ikakvog kritičkog osvrta.
Bez da se iko zapita o vjerodstojnosti te cifre, ili barem da istraže gdju su toliki ljudi otišli.
Svi mediji nam se baziraju na copy/paste, bez ikakvog kritičkog osvrta.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#44 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Siguran sam da je cifra i mnogo veća.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/apel-st ... /171030046
Ovdje se spominje 95.000 samo za 2014.,2015. i 2016 god.
A onda skontam kako ne otici. Radio sam skoro 7 mjeseci, i u tih 7 mjeseci nisam imao nijedan slobodan dan. Nijedan! U 7 mjeseci.
Plata 300 maraka.
Nabijem te na qrac državo!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/apel-st ... /171030046
Ovdje se spominje 95.000 samo za 2014.,2015. i 2016 god.
A onda skontam kako ne otici. Radio sam skoro 7 mjeseci, i u tih 7 mjeseci nisam imao nijedan slobodan dan. Nijedan! U 7 mjeseci.
Plata 300 maraka.
Nabijem te na qrac državo!
-
radostan dan
#45 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
evo ga još jedna komunjara, što bi bajde guzici...
- muha_sa
- Ludzak
#47 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Olizao si Bakirovu guzicu i uhljebio te, a ti ovamo pametuješ o državi. Čim ti rečenice započinješ sa spominjanjem komunjara, očito da ti SDA programira mozak. A ljudi ne žele da im takvi kao ti krojiš sudbinu, i zato odlaze iz ove države. Jasno kao dan.radostan dan wrote:evo ga još jedna komunjara, što bi bajde guzici...
I u svim normalnim državama radnik je zaštićen. I u svim normalnim državama država pomaže pri zapošljavanju. I zašto da ne idu? Daj mi navedi jedan jedini razlog...
- muha_sa
#48 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Ludzak wrote:Olizao si Bakirovu guzicu i uhljebio te, a ti ovamo pametuješ o državi. Čim ti rečenice započinješ sa spominjanjem komunjara, očito da ti SDA programira mozak. A ljudi ne žele da im takvi kao ti krojiš sudbinu, i zato odlaze iz ove države. Jasno kao dan.radostan dan wrote:evo ga još jedna komunjara, što bi bajde guzici...
I u svim normalnim državama radnik je zaštićen. I u svim normalnim državama država pomaže pri zapošljavanju. I zašto da ne idu? Daj mi navedi jedan jedini razlog...
nek si mu reko--malo malo na komunjare
-
radostan dan
#49 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
a da nećeš tito da ti vaskrsne, crvenkapice? i moše pijade?Ludzak wrote:Olizao si Bakirovu guzicu i uhljebio te, a ti ovamo pametuješ o državi. Čim ti rečenice započinješ sa spominjanjem komunjara, očito da ti SDA programira mozak. A ljudi ne žele da im takvi kao ti krojiš sudbinu, i zato odlaze iz ove države. Jasno kao dan.radostan dan wrote:evo ga još jedna komunjara, što bi bajde guzici...
-
TRANCE
#50 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Evo ovdje ima službena statistika za Hrvatsku:bingov buraz wrote:Prestigli bi mi njih da su nam njihove putovnice.ibi wrote:Iz Hrvatske u istom periodu duplo vise![]()
![]()
![]()
https://www.dzs.hr/Hrv_Eng/publication/ ... 1_2017.htm
Mislim da im je statistika pouzdana jer se bazira na prijavama i odjavama prebivališta u policiji, a kod njih su jako visoke kazne ako se neko ne odjavi prilikom odlaska. To što neko ode i ne odjavi se ga neće spasiti od kazne, jer ima platu u EU koju mogu teretiti iz Hrvatske, kao i imovinu u Hrvatskoj. Zato 99% ljudi poštuje tu prijavu i odjavu boravka.
Od 2013. je njima iselilo 102 hiljade ljudi, ali se i uselilo 47 hiljada.
Prije ulaska u EU im je iseljavalo 13 hiljada ljudi godišnje, a to su oni koji su mogli dobiti radne dozvole, u prevodu visokoobrazovani i stručnjaci. Budući da smo mi u BiH u prosjeku gluplji i slabije obrazovani od ljudi iz Hrvatske (koliko god se neko ljutio, ali to je tako), taj broj kod nas je vjerovatno nekih 5-7 hiljada godišnje visokoobrazovanih. Još ako tome dodamo BiH Hrvate koji od 2013. idu u EU bez viza, to je možda nekih 10-15 hiljada odlazaka godišnje, što za 5 godina izađe 50-75 hiljada ljudi, ali nikako 150 hiljada.
Koliko se uselilo u BiH u tom periodu, to bi bilo nemoguće procijeniti.
Last edited by TRANCE on 30/10/2017 18:47, edited 1 time in total.