IT tržište

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

int21

#26 Re: IT tržište

Post by int21 »

Podrucja privrede? Nisam siguran da kontam?
Kruler

#27 Re: IT tržište

Post by Kruler »

int21 wrote:Podrucja privrede? Nisam siguran da kontam?
Mislim da je kolega direktno pokušao prevesti "business domain knowlege" u nešto poput "znanje programiranja iz područja privrede".
mirsek

#28 Re: IT tržište

Post by mirsek »

Kruler wrote:
int21 wrote:Podrucja privrede? Nisam siguran da kontam?
Mislim da je kolega direktno pokušao prevesti "business domain knowlege" u nešto poput "znanje programiranja iz područja privrede".
To je pitao radi ovoga, jeste malo cudno preveo ali OK.
trazi-se-programer-sa-poznavanjem-micro ... 49384.html
PeeJay

#29 Re: IT tržište

Post by PeeJay »

Izvinjavam se. Ako ponekad napisem nesto krivo ili nerazumljivo, bit ce mi drago, da me izpravite. Kao sto je kolega vec pravo objasnio, me je zanimalo podrucje poznavanja poslovnih procesa i izazova u njima. Znate, ja na programere gledam kao na prevodioce... ako prevodioc ne poznaje dobro podrucje, koje prevodi (ili je to pravo ili uputa za upotrebu ves masine). prevod ce ispasti dosta lose. :D
mirsek

#30 Re: IT tržište

Post by mirsek »

PeeJay wrote:Izvinjavam se. Ako ponekad napisem nesto krivo ili nerazumljivo, bit ce mi drago, da me izpravite. Kao sto je kolega vec pravo objasnio, me je zanimalo podrucje poznavanja poslovnih procesa i izazova u njima. Znate, ja na programere gledam kao na prevodioce... ako prevodioc ne poznaje dobro podrucje, koje prevodi (ili je to pravo ili uputa za upotrebu ves masine). prevod ce ispasti dosta lose. :D
Mozda je do mene ali meni ovo gore sto si napisao nikako ne ide sa uslovima za posao navedenim dole jer da bi neko dobro poznavao poslovno podrucje, procese i izazove u njima on minimalno mora biti mid level programer sa solidnim iskustvom bas u tom poslovnom podrucju ili junior koji je radio skoro iskljucivo u tom poslovnom podrucju a sto je malo vjerovatno da ce pronaci.
Ako vam pojmovi, kao što su ASP.NET, MVC extensions, jQuery, .NET, C#, UWP, XML, JSON, T-SQL i Developer Express zvuče poznato i imate želju pokušati se na jednom takvom projektu, budite slobodni, da mi se obratite.
Vrsta zadataka predviđa osnovno poznavanje gore pomenutog (junior level - 1 do 2 godine iskustva)
PeeJay

#31 Re: IT tržište

Post by PeeJay »

mirsek wrote:
PeeJay wrote:Izvinjavam se. Ako ponekad napisem nesto krivo ili nerazumljivo, bit ce mi drago, da me izpravite. Kao sto je kolega vec pravo objasnio, me je zanimalo podrucje poznavanja poslovnih procesa i izazova u njima. Znate, ja na programere gledam kao na prevodioce... ako prevodioc ne poznaje dobro podrucje, koje prevodi (ili je to pravo ili uputa za upotrebu ves masine). prevod ce ispasti dosta lose. :D
Mozda je do mene ali meni ovo gore sto si napisao nikako ne ide sa uslovima za posao navedenim dole jer da bi neko dobro poznavao poslovno podrucje, procese i izazove u njima on minimalno mora biti mid level programer sa solidnim iskustvom bas u tom poslovnom podrucju ili junior koji je radio skoro iskljucivo u tom poslovnom podrucju a sto je malo vjerovatno da ce pronaci.
Ako vam pojmovi, kao što su ASP.NET, MVC extensions, jQuery, .NET, C#, UWP, XML, JSON, T-SQL i Developer Express zvuče poznato i imate želju pokušati se na jednom takvom projektu, budite slobodni, da mi se obratite.
Vrsta zadataka predviđa osnovno poznavanje gore pomenutog (junior level - 1 do 2 godine iskustva)
Slazem, da zvuci malo kontradiktorno, ako uporedimo oboje. Stvar je u tome, da sam razmisljao o vise prepreka, koje su u pomenutom slucaju prisutne. Treba uzeti u obzir, koja mene u tom slucaju najmanje kosta. Ako neko zna koliko toliko vec da programira, nema potrebe, da ga uvodim u samo programiranje. Ako poznaaje neko podrucje, manje ce me kostati faza testiranja i korekcije. Tu treba ukljuciti jos jezikovnu barieru, koja moze da se pojavi. Svaka barijera predpostavlja moje vrjeme, koje treba dodatno da ulozim u to, da potencialni kandidat "izpliva". Posto se u mom slucaju ne radi o firmi u klasicnom smislu, ja narucniku predstavim sve kandidate odnosno suradnike i za njih dobivam budget na podlazi moje procjene i dogovorene cijene za svakog pojedinacno. Znaci svaki sat vremena, koji gubim za "uvodjenje" ide iz mog licnog budgeta (jer ga ne mogu obracunati nikome).
r00t

#32 Re: IT tržište

Post by r00t »

IT zajednica Bosne i Hercegovine. Vijesti, eventi i poslovi sa domace IT scene
https://itbase.ba
Post Reply