Zamjesaj sa onim sto elektricari koristeirac300 wrote:U teoriji da, u stvarnosti, umjesto crnih, viđat ćeš bijele brabonjke. Imao sam u ratu iskustva s time.bh.tornjak wrote:moja nana je hranila miseve....i tako ih tamanila..![]()
ona lijepo pomijesa gipsa i brasna....to malo cudoviste to jede i kad-tad se mora napit vode...poslije toga....zna se...
to mu bude poslednji obrok...
Miš
- triconja
#26 Re: Miš
- supercali
#27 Re: Miš
neka ga uhvati rukama
nece joj to biti prvi put da drzi miska u ruci
nece joj to biti prvi put da drzi miska u ruci
-
Boskero
#28 Re: Miš
Uhvatio bih rukama ali je u špajzu, police, zamrzivac. sve bih morao napolje izbaciti i vjerovatno bi pobjegao. dok bi to iznosio. Našao sam neki savjet na netu, postavio sam zamku. Orah, razbije se samo jedna polovica ljuske, druga treba da ostane citava, potrebna je i tegla, razbijena strana oraha se postavi ka unutrasnjosti tegle, tegla se postavi vertikalno, otvor ide ka podu, grlo tegle se stavi na dio oraha gdje je ljuska, ako miš bude grickao orah ili ga pokusao povuci, rub tegle ce skliznuti sa te ljuske i pasti na pod i tako ga zarobiti, tako zvuci u teoriji u praksi sam zdrljao koljena kao da sam 160 rekeata klanjao dok sam namjestio. 
-
ciza_bliza
#29 Re: Miš
Pa prijatelju zar nemaš nigdje mačku u okolini, to joj je minuta posla...
- triconja
#30 Re: Miš
Koja je sorta orasa? Ako je crni oras nista od tog.Boskero wrote:Uhvatio bih rukama ali je u špajzu, police, zamrzivac. sve bih morao napolje izbaciti i vjerovatno bi pobjegao. dok bi to iznosio. Našao sam neki savjet na netu, postavio sam zamku. Orah, razbije se samo jedna polovica ljuske, druga treba da ostane citava, potrebna je i tegla, razbijena strana oraha se postavi ka unutrasnjosti tegle, tegla se postavi vertikalno, otvor ide ka podu, grlo tegle se stavi na dio oraha gdje je ljuska, ako miš bude grickao orah ili ga pokusao povuci, rub tegle ce skliznuti sa te ljuske i pasti na pod i tako ga zarobiti, tako zvuci u teoriji u praksi sam zdrljao koljena kao da sam 160 rekeata klanjao dok sam namjestio.
-
Boskero
#31 Re: Miš
Poenta je da miš ne bude rahmetlija, nije do mene.ciza_bliza wrote:Pa prijatelju zar nemaš nigdje mačku u okolini, to joj je minuta posla...
- ho oponopono
#32 Re: Miš
...ljepljiva pločica za miševe...
...a ti djevi poruči neka ona skuha fuka, te fino domaćinski popriča sa njime, neka ne diže ton, ni slučajno može se okotiti pa joj valja deverati sa kelly familijom...a neka ne bude vala ni blaga, smatraće ju inferiornijom...e onda je najebala, posraće joj se po svim teglama u špajzu...
...a ti djevi poruči neka ona skuha fuka, te fino domaćinski popriča sa njime, neka ne diže ton, ni slučajno može se okotiti pa joj valja deverati sa kelly familijom...a neka ne bude vala ni blaga, smatraće ju inferiornijom...e onda je najebala, posraće joj se po svim teglama u špajzu...
- azurna_obala
#33 Re: Miš
Ta tvoja ko moj muž
Ništa usmrtiti, samo uhvatiti i pustiti na slobodu
Ne znam, napravi zamku sa paketom i konopcem.
Kad ga maknete, dobro to očistite sve. Miš nije nimalo čista zivotinjica.
Ništa usmrtiti, samo uhvatiti i pustiti na slobodu
-
Boskero
#34 Re: Miš
Prošle godine isto jesen, valjda je to period kad bjeze sa hladnoce i ulaze u kuce, ušao nam miš ali nije bio poljski. Uzmem komadic mesa i stavim na neku plastiku, miš se preko noci zalijepio i u pokusaju da se oslobodi izgrizao je sebi nogu i baš je odvratan prizor bio krvavo sve. Ona je osjetljiva i kad je vidila taj prizor nije joj bilo dobro, zato je poenta da ga ne umrcvarimo nego izbacimo van.ho oponopono wrote:...ljepljiva pločica za miševe...![]()
-
Boskero
#35 Re: Miš
A šta cu bolje da glumim lovca na miševe nego da mi se stresa tu.azurna_obala wrote:Ta tvoja ko moj muž![]()
Ništa usmrtiti, samo uhvatiti i pustiti na slobodu![]()
Upalilo je ovo sa teglom i orahom, uhvacen je mali napasnik i izbacen van
Ocistili smo sve.
- azurna_obala
#36 Re: Miš
Boskero wrote:A šta cu bolje da glumim lovca na miševe nego da mi se stresa tu.azurna_obala wrote:Ta tvoja ko moj muž![]()
Upalilo je ovo sa teglom i orahom, uhvacen je mali napasnik i izbacen van.
Ocistili smo sve.
Eto, čestitam
Preventivno nabavite macu
- HAVANA
#37 Re: Miš
Jeba njega orah.
Sad je sam i hladno mu je.
- muha_sa
#38 Re: Miš
zamišljam mu one fine okiceHAVANA wrote:Jeba njega orah.Sad je sam i hladno mu je.
- HAVANA
#39 Re: Miš
Place on svake nociii
https://youtu.be/Rhxjuqruwoc
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#40 Re: Miš
kad ti se u volva zavucemuha_sa wrote:zamišljam mu one fine okiceHAVANA wrote:Jeba njega orah.Sad je sam i hladno mu je.
-
Boskero
#41 Re: Miš
Posudis mi macka sa avatara on je jedan od najpoznatijih mišolovaca na svijetu.azurna_obala wrote:Boskero wrote:A šta cu bolje da glumim lovca na miševe nego da mi se stresa tu.azurna_obala wrote:Ta tvoja ko moj muž![]()
Upalilo je ovo sa teglom i orahom, uhvacen je mali napasnik i izbacen van.
Ocistili smo sve.
Eto, čestitam![]()
Preventivno nabavite macu
- azurna_obala
- Koshpa
#43 Re: Miš
Ovo je fotosopMatzan wrote:
- insomnia78
#44 Re: Miš
muha_sa wrote:zamišljam mu one fine okiceHAVANA wrote:Jeba njega orah.Sad je sam i hladno mu je.
- MOSALJOZE
- Point.
#46 Re: Miš
Sto se zove poljski mis?
- jeza u ledja
#47 Re: Miš
Porijeklom je iz Poljske.Point. wrote:Sto se zove poljski mis?
-
golman
#48 Re: Miš
Misliš gipsani malter?bh.tornjak wrote:moja nana je hranila miseve....i tako ih tamanila..![]()
ona lijepo pomijesa gipsa i brasna....to malo cudoviste to jede i kad-tad se mora napit vode...poslije toga....zna se...
Bolje pomiješati cement i sitni pijesak sa brašnom.Pa kad bi se napio vode
...samo,to je takođe nehumano,a čovjek je u uvodnom postu naglasio kako riješiti problem na human način.
- Ommadawn
#49 Re: Miš
Zašto su teme o miševima uvijek najsmješnije na klixu?
Da li je iko ikada probao metodu koja se koristila u jednoj sceni u filmu “Otac na službenom putu”? Uzme se mala banjica, napuni vodom do pola, naspe se brašno u nju, pomiješa i stavi daska na rub preko koje se miševi penju i upadaju u banjicu. Ne znam da li to funkcioniše u stvarnosti.
Elem, ja se naježim od pacova. Vidio kao mali kako je jedan ujeo komšinicu za ruku kad ga je ova pokušala da uhvati u šupi pa je vodili u hitnu da joj daju inekciju protiv trovanja. Od tad me hvata jeza od njih.
Da li je iko ikada probao metodu koja se koristila u jednoj sceni u filmu “Otac na službenom putu”? Uzme se mala banjica, napuni vodom do pola, naspe se brašno u nju, pomiješa i stavi daska na rub preko koje se miševi penju i upadaju u banjicu. Ne znam da li to funkcioniše u stvarnosti.
Elem, ja se naježim od pacova. Vidio kao mali kako je jedan ujeo komšinicu za ruku kad ga je ova pokušala da uhvati u šupi pa je vodili u hitnu da joj daju inekciju protiv trovanja. Od tad me hvata jeza od njih.
- valjuga
#50 Re: Miš
Al zato ima onaj fazon sa tutkalom i pilotom, i umjesto brabonjaka dobiješ pelet i koristiš ga za grijanjeirac300 wrote:U teoriji da, u stvarnosti, umjesto crnih, viđat ćeš bijele brabonjke. Imao sam u ratu iskustva s time.bh.tornjak wrote:moja nana je hranila miseve....i tako ih tamanila..![]()