moonca wrote:mayab wrote:sabanss wrote:Postavljac teme je vjerovatno vrlo mlad. Fiksno radno vrijeme je vrijeme sa najvise slobodnog vremena

Kad ti neko ponudi fleksibilno ili nedaj Boze rad od kuce znaj da si najeb'o ko zuti. Idealno je fiksno radno vrijeme sa
dobrom platom ili da citiram Ramba jos jednom:
"Nacionalizam je tema za one do 300 evra prihoda mesečno. Njima se servira ta priča. Kada plata pređe 500 evra, onda počinje razgovor o garderobi i kafićima. Kada pređe 1.000, onda je top-tema zdrava hrana, letovanja i zimovanja, a kada se popne na više od 3.000 onda prestaje svako palamuđenje. Ljudi onda pričaju o vremenskoj prognozi i ljubavi"
Dakle osam sati, dobra plata i gluposti te ne diraju jer imas kad odmoriti i gdje potrositi

Podrzavam!
Ne podrzavam.
Radila za druge radim za sebe .
Samo svoj biznis, bez obzira na moguce probleme i kolicine radnih sati.
Evo , ove godine ne mogu na godisnji zbog vrste posla --da radim za drugoga i da mi to ne dozvoljava , bio bi rat.

Hoćeš reći da nemaš ti problem sa tim da ti posao upropasti život sve dok je to tvoj izbor.
Kada ti šef ne dozvoljava da odeš na odmor u krajnjem slučaju ga možeš poslati na sud, pa možda pobijediš i odeš na odmor. Kada radiš za sebe pa sama ne odeš na odmor jer si sebi napravila situaciju da ti posao ne dozvoljava, sama sebi si kriva.
Na kraju svi mi završimo stari, nemoćni i mrtvi. Život je prekratak. I ja se držim koliko god mogu nečega šta sam davno čuo, a to je da je bolje skupljati iskustva nego stvari.
U suštini, raditi toliko da sebi možeš priuštiti jednostavnu stvar kao što je upoznati nekoga u restoranu uz čašu vina i barem nekolko sati provesti u razgovoru i društvu sa tom osobom je bolje nego propusiti tu priliku zbog toga što moraš raditi da bi zaradio novac da sebi pruštiš novi auto, ili veći TV ili promijeniti u suštini još dobar namještaj.
Postoji jedna granica ispod koje nema diskusije. Dakle, nema puno filozofije sve dok ne zarađuješ dovoljno da možeš sebi priuštiti krov nad glavom, hranu na stolu i slične stvari. Ali, poslije te granice, sve postaje stvar izbora. A onda je bolje raditi od 9 do 17 i zaboraviti na posao u slobodnom vremenu provedenom uz već spomenutu čašu vina nego ponijeti posao sa sobom kući da bi se zaradio veći TV.
Sve se plaća, novac se plaća nedostatkom vremena, vrijeme se plaća nedostatkom novca.
Sve zavisi od toga šta ko hoće od života, stvari ili vrijeme.
Oni koji imaju oboje, blago njima. Nama smrtnicima je ostavljeno da biramo. Ko može. Kome je sudbina podijelila karte tako da se pati, jebiga. Žao mi je.